Video Vstavljanje in zamenjava besedila s Shortcuts

Gledate:
Video Vstavljanje in zamenjava besedila s Shortcuts

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Z aplikacijo Shortcuts na vašem Macu lahko ustvarite hitre vstavke ali zamenjave besedila. Bližnjica lahko zahteva besedilo, omogoča izbiro s seznama ali vključuje trenutni datum in čas.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako vstaviti ali zamenjati besedilo z bližnjico na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Ena od priročnih stvari, ki jih lahko naredite z aplikacijo Bližnjice, je torej vstavljanje besedila na mesto, kjer se nahaja kazalec besedila. To bi vam lahko prihranilo veliko časa in bi lahko bilo uporabno orodje za produktivnost. Naj vam pokažem kup različnih načinov, kako lahko to uporabite.
Torej uporabljam macOS različice 12.3 in to je različica bližnjic, ki jo uporabljam. Prepričajte se, da uporabljate vsaj to različico ali novejšo, da imate vse te funkcije. Torej ustvarimo novo bližnjico tukaj. Ena od stvari, ki jih lahko naredite z bližnjico, je ustvariti del besedila. Pojdimo in naredimo to. Tukaj bom zgrabil to besedilno dejanje. Če ga ne vidite, ga lahko poiščete. To vam omogoča samo vnos besedila. Torej naredimo nekaj takega. Recimo, da želim to dejansko postaviti kjerkoli je kazalec besedila. Ključ do tega je, da greste tukaj v Nastavitve in nato poiščete Zagotovi izhod. To vklopim in to dejanje bo dodalo na dno. Ustavite in izvedite. V tem primeru, ker sem imel le besedilno dejanje, ga bo povezal tako, da bo ustavil in izpisal besedilo. Torej, kjer koli imam kazalec besedila, bi moral tukaj postaviti vse, kar imam. Pokličimo to Vstavi besedilo in mu dodelimo bližnjico na tipkovnici, da bo uporaba res enostavna. Zato bom kliknil tukaj, da dodam bližnjico na tipkovnici. Ko to storim, bo dodal Uporabi kot meni za hitro dejanje in storitve, ker bo to potreboval za bližnjico. Kot bližnjico bom uporabil ukaz Shift in nato tipko za narekovaje. Na vrhu tukaj piše Prejmi kakršen koli vnos iz hitrega dejanja. Sploh ne potrebujemo nobenega vložka. Samo to bomo razčistili. Torej ne bo prejel nobenega vnosa. Nato bo ustvaril ta del besedila in ga izpisal.
Torej, preklopimo na Mail. Najprej bom preveril, ali je pod Mail, Services to tam. Vidite lahko tudi bližnjico na tipkovnici. Prvič ga bom uporabil tukaj v meniju Storitve. Ugotavljam, da to deluje bolje, ker včasih bližnjica na tipkovnici ne začne delovati takoj, dokler je najprej ne uporabite tukaj. Torej, ko ga uporabljam tukaj, ste lahko videli, da je popolnoma vstavilo besedilo. Izbrišemo ga in poskusimo uporabiti bližnjico na tipkovnici. Navedba ukaza Shift. Zdaj lahko vidite, da lahko to besedilo zlahka vnesem kjer koli v aplikaciji, kot je pošta, urejevalnik besedil ali strani, samo s to bližnjico na tipkovnici. Seveda bi to besedilo lahko bilo veliko daljše od tega. Lahko je cel odstavek ali več odstavkov. Z lahkoto ga vstavim kamor hočem.
Vendar pa lahko za to uporabite zamenjave besedila. Ni nujno, da ustvarite celotno bližnjico, da bi bilo besedilo vstavljeno na lokacijo. Toda bližnjica vam omogoča, da naredite nekaj bolj uporabnih stvari. Namesto tega naredimo datum, trenutni datum. Zato se bom tega znebil. Tukaj bom poiskal datum in vzel bom datum, ga dal tja in dobil bo trenutni datum. Da bi to postalo besedilo, bom tudi tukaj dobil Format Date in ga nato vnesel. Tako bo dobil trenutni datum in ga nato formatiral. Če kliknem na Prikaži več, lahko vidite, da lahko nastavim obliko zapisa datuma in časa ter lokacijo. V razdelku Oblika datuma lahko izbirate med različnimi oblikami zapisa. Vse to lahko preizkusite, vključno s po meri, ki vam omogoča uporabo standardnih majhnih internetnih formatov datumov, kot je ta. Pojdimo in za zdaj uporabimo Long in pustimo časovno obliko kot Kratko. Lahko bi tudi nastavil na Brez, če sploh ne želim časa.
Tako vidite, da se trenutni datum vnese v Format Date in izhod tega se vnese v Stop in Output. Tam je vse nastavljeno. Zato želite vse to preveriti, preden poskusite uporabiti bližnjico, da se prepričate, ali je vse pravilno povezano. Zdaj bom v aplikaciji Mail uporabil isto bližnjico na tipkovnici. Zdaj dobim datum in uro na tej lokaciji. To bi lahko bilo zelo priročno za lepljenje datuma v preglednice ali uporabo v sporočilih ali karkoli želite. Vedno bosta trenutni datum in ura. Torej, če ga ponovno uporabim, lahko vidite, da je posodobljen za novo minuto. Torej poskusimo nekaj drugega. Odstranimo datum in namesto tega naj nas pozove, kaj naj tam dejansko postavimo. Zato bom poiskal Prompt in prišel bom do Vprašaj za vnos. Tukaj postavimo Zahtevaj za vnos in zahteval bo besedilo s pozivom in lahko vnesete nekaj takega. Nato lahko kliknemo Prikaži več in vidimo, da je odgovor privzet. Nastavimo privzeti odgovor na nekaj uporabnega.
Tukaj lahko vidite, da imam malo dolg odgovor. Nekaj, kar boste morda želeli uporabiti v odgovoru v e-poštnem ali besedilnem sporočilu. Poskusimo to in videli boste, da se pojavi. Kaj želite povedati?. Vse to je tukaj. Dejansko bi lahko nekaj izbral in spremenil v nekaj drugega, preden bi kliknil Končano ali uporabil ukaz Vrni, da ga vstavim tja. Tako da je že precej uporabno, ker pomeni, da mi ni treba vnašati celotne te stvari, vendar bi lahko prilagodil en del, preden pritisnem Command Return, ali pa ga lahko prilagodim zdaj.
Vrnimo se k temu in namesto da bi imeli vse tukaj, počistimo to in spremenimo to v kateri izdelek. Zdaj pa spet uporabimo Besedilo in ga postavimo spodaj in tole. Torej, kar nam manjka, bi moralo iti prav sem. Zato želimo, da ne glede na to, da je odgovor na to, gre prav tja. Tako bom tja postavil kazalko in bom bodisi Control Click, Desni klik ali kliknite z dvema prstoma na sledilni ploščici, vstavite spremenljivko, izberite spremenljivko in nato izberite izhod iz Vprašaj za besedilo. Zdaj bo zahteval besedilo, vtipkamo nekaj besedila in ustvaril bo končni del besedila, ustvarjen s tem na sredini, in ga nato izpisal. Dajmo poskusiti. Vprašal nas bo, kateri izdelek. Lahko rečemo kot izdelek A, nato pa Končano ali Ukaz Vrni. Vidimo lahko, da izpiše besedilo s tem, kar smo vnesli na pravo mesto.
Zdaj namesto da bi karkoli vnesli, kaj če bi lahko izbirali s seznama. Znebimo se možnosti Vprašaj za besedilo in namesto tega pojdimo na Izberi in tam je Izberi s seznama. Postavimo to tja. Izbira s seznama zahteva seznam kot vhod. Torej bomo poiskali Seznam in zgrabili bomo Seznam in ga postavili tik zgoraj. Seznam je predhodno izpolnjen z dvema vnosoma. Besedi ena in dva. Dodate lahko več. Dodajmo tri. Takole jih lahko spremenimo in dodamo, kolikor hočemo. Zelo lepo lahko vidimo vire seznama neposredno v Izbira s seznama. Potem rezultat tega ne gre v besedilo, ker smo ga prej imeli nastavljeno tako, da bi lahko tam vnesli svoj vnos. Zato bom to izbral in počistil in bom Kontrolni Kliknite tukaj in vstavite spremenljivko, izberite spremenljivko in dobil izbrano postavko. Zdaj ustvarimo seznam, izberemo iz njega, nato ustvarimo to besedilo, ki vključuje vse, kar je bilo izbrano s seznama tam, in ga nato izpišemo. Dajmo poskusiti. Vidite lahko, da se pojavi eden od teh treh. Lahko izberem enega in kliknem Končano ali samo dvakrat kliknem na enega. Vidite, da je to pravilno postavljeno na to mesto, kar nam s preprostim izborom zelo olajša vnašanje odgovorov, kot je ta.
Želim vam pokazati še eno, ki bi bila dobra. Na primer, če bi samo vnesli nekaj takega in bi ga lahko izbrali in ga nato zamenjali z vsem tem besedilom, ki obdaja izvirni izbor. Zato se bomo znebili tega in tega in namesto tega spremenili Prejmi iz nič v Dovoli prejemanje besedila ali obogatenega besedila, in zdaj to pride sem in bom šel sem in to počistil in namesto tega vstavil novo spremenljivko in jo nastavite na bližnjico Vnos. Zdaj bi moralo vzeti katero koli besedilo ali obogateno besedilo, ki je izbrano, ko prikličemo bližnjico, nato pa to besedilo ustvarimo z izbranim besedilom in ga nato pošljemo. Ker smo to besedilo izbrali, bi ga moralo zamenjati. Torej imam to izbrano tukaj. Uporabil bom navedbo ukaza Shift. Vidite lahko, kako ga takoj pretvori v celotno besedilo, vključno z vsem, kar smo izbrali. Če bi postavil nekaj takega in ga nato izbral in nato uporabil bližnjico, bi namesto tega postavil to izbiro.
Torej obstaja kup dobrih primerov, kako lahko ustvarite preproste bližnjice, ki vam olajšajo vnašanje besedila, zlasti besedila, ki ga uporabljate ves čas. Izbirate lahko s seznama ali zahtevate nekaj ali izberete izbiro ali naredite katero koli kombinacijo teh stvari. Karkoli vam bo pomagalo vnašati dolge dele besedila čez dan, da povečate svojo produktivnost.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-05 at 9.46.46.png
    Screenshot 2022-04-05 at 9.46.46.png
    1,4 MB · Ogledi: 195

Podobne teme

Brezplačni upravitelj odložišča in pripomoček za besedilo podjetja MacMost ima v različici 1.2 na voljo nekaj novih zmogljivih trikov...
Odgovori
0
Ogledi
153
  • Članek
Foto: Auguras Pipiras on Unsplash Nove cene zamenjave baterij Applovih naprav: iPhone iPhone 14: 119 evrov iPhone 13/12/11/XS/XR/X...
Odgovori
0
Ogledi
203
Pri iskanju informacij na spletu morda ne boste dobili odgovora takoj, ko pridete na spletno stran. Namesto da bi prebrali celotno...
Odgovori
0
Ogledi
29
Pages ima precej osnovno funkcijo iskanja besedila, vendar z nekaj skritimi triki. TextEdit ima bolj robusten sistem za iskanje vzorcev...
Odgovori
0
Ogledi
151
Z živim besedilom lahko v različnih aplikacijah in okoliščinah iz fotografije v Macu pridobite besedilo. Besedilo lahko preprosto...
Odgovori
0
Ogledi
163

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu