Video Ustvarjanje rednih ponavljajočih se opomnikov (Reminders)

Gledate:
Video Ustvarjanje rednih ponavljajočih se opomnikov (Reminders)

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Na svojem iPhonu ali Macu lahko ustvarite opomnike, ki se bodo ponavljali po rednem urniku. Opomniki se lahko ponavljajo vsako uro, dnevno, tedensko, mesečno in z vsemi vrstami vzorcev, kot so določeni dnevi v tednu ali n-ti dan vsakega meseca.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes naj vam pokažem, kako nastaviti ponavljajoče se opomnike na vašem iPhone in Mac.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Tako lahko uporabite aplikacijo Opomniki za sezname opravil in za nastavitev predmetov, ki imajo rok in čas, nato pa boste prejeli obvestilo. Lahko pa tudi nastavite, da se ta obvestila ponavljajo vsak dan, vsak teden, vsak mesec v določenem vzorcu. Naj vam pokažem, kako to storiti.
Torej tukaj na iPhoneu pojdimo v aplikacijo Opomniki. Tukaj bom šel na seznam, nato pa bom ustvaril nov opomnik, tako da se dotaknem tukaj na dnu. Zdaj pa pokličimo ta Test in ga nastavimo tako, da nam pošlje obvestilo. Tukaj se bom dotaknil i in ena od stvari, ki jih lahko naredim, je, da nastavim datum ali čas. Torej naredimo oboje. Za datum, ki ga bomo začeli z današnjim dnem, čas pa bom izbral samo tukaj. Recimo 3 popoldne. Zdaj bi na tej točki prejeli samo obvestilo danes ob 3. uri. Takrat je artikel zapadel. Lahko pa to nastavite kot ponavljajoče se obvestilo, tako da se dotaknete tukaj. Dobiš kup izbire. Tako bi lahko ponovili vsako uro, tako da se bo začelo ob 15. uri. in potem boste vsako uro po tem prejeli obvestilo. Ali pa lahko to počnete vsak dan. Torej vsak dan ob 15.00. Delniki, torej od ponedeljka do petka 15.00, sobota in nedelja 15.00. bi bili vikendi. Tedenski bi bil vsak teden isti dan. Tako je danes, na primer, ko to snemam, sreda. Vsako sredo bi to dobil. Lahko naredite tudi dvakrat na teden. Torej vsak drugi teden. Mesečni bi bil vsak mesec na isti dan v mesecu. Lahko bi imeli vsake tri mesece, vsakih šest mesecev ali vsako leto. Tako lahko vsako leto isti dan dobite ta opomnik.
Če pa res želite popoln nadzor, pojdite na Custom. Po meri vam omogoča, da nastavite frekvenco na uro, dnevno, tedensko, mesečno ali letno. Odvisno od tega, kaj izberete, se spodnji del spremeni. Torej, na primer, če izberem tedensko, bi lahko videli, da lahko izberem dneve v tednu. Torej, če želim biti opomnjen v ponedeljek, sredo in petek, lahko to preverim. Če preklopim na mesečni, bom dobil koledar. Tako lahko rečem, da imam opomnik na prvi in šestnajsti ali vsak mesec tako. Lahko bi celo spremenil, da bo vsak drugi mesec ali vsak tretji mesec. Za vsako leto lahko izberem, kateri mesec se zgodi. Tako bi ga lahko imel vsak februar, november in maj. Lahko bi celo navedel dneve v tednu in bi bilo nekaj takega kot prvi ali drugi ali tretji torek v mesecu. Če se vrnem na uro, bi lahko naredil vsako uro ali vsako drugo uro, vsako peto uro. kar hočem. Končno bi lahko za dnevni izbral tudi vsak dan, vsak drugi dan, vsak tretji dan itd.
Nastavimo torej za tedensko in recimo, da želimo opomnike na ponedeljek, sredo in petek. Zdaj, ko se vrnemo k podrobnostim tukaj, bo pisalo, da je tam ponovitev po meri. Ura bo še vedno 15.00. Tako da jo bomo dobili ob 15.00. v ponedeljek, sredo in petek vsak teden. Zdaj lahko tukaj nastavite tudi končno ponovitev. Tako da lahko ponovim za vedno ali pa imam končni datum ponovitve. Tukaj lahko grem v prihodnost in rečem, da želim, da to traja šele konec februarja prihodnje leto.
Kot lahko vidite, imate res toliko nadzora nad temi opomniki. Še bolj kot to, kako se lahko stvari ponavljajo v aplikaciji Koledar.
Zdaj lahko dejansko storite isto stvar v aplikaciji Reminders na Macu. Tako sem na primer tukaj nastavil opomnik, imenovan Test. Tukaj bi lahko kliknil gumb Info, nato pa me lahko opomni vsak dan, nato pa ga lahko ponovim tako kot na iPhoneu. Torej so tukaj enake možnosti. Izberem lahko tudi Po meri in lahko spremenim dnevni v tedenski in nato izberem dneve. Lahko grem mesečno in izberem dneve za vsak mesec ali prvi, drugi, tretji in nato dan v tednu. Vsako leto lahko izberem koledarske mesece, na katere želim, da se opomnijo, in jih nato postavim na prvi, peti, zadnji, kateri koli dan v tem tednu. Tudi vključno s stvarmi, kot sta delavnik in dan tedna. Seveda je pomembno, da imajo enake funkcije tako na iPhone kot na Macu, ker se sinhronizirajo prek iCloud. Tako bi ga lahko nastavili na eni in dokler uporabljate iCloud za opomnike, bi se moral ta opomnik pojaviti na obeh napravah. To seveda deluje tudi na iPadu.
Zato jih ne bi uporabil za zelo kritične stvari. Namesto tega bi uporabil koledar. Na primer, ne pozabite plačati davkov na določen dan v letu. Toda za manjše stvari, kot je opomnitev, da si vzamete odmor, opomnitev, da nekoga pokličete vsak teden ali preverite nekaj vsak drugi dan, so za to res uporabne. Pravzaprav je dobra ideja ustvariti namenskega poslušalca v aplikaciji Reminders in vse te vstaviti ali jih morda označiti z novo funkcijo označevanja macOS Monterey, da si lahko ogledate vse svoje ponavljajoče se opomnike skupaj.
Zato upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-01 at 20.21.10 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-01 at 20.21.10 Large.jpeg
    115,6 KB · Ogledi: 56

Podobne teme

  • Članek
Final Cut Pro za iPad 2 podpira projekte na zunanjih diskih in Live Multicam za snemanje več kotov hkrati z novo aplikacijo Final Cut...
Odgovori
0
Ogledi
77
  • Članek
Session Players, Stem Splitter in ChromaGlow naredijo Logic Pro za iPad in Mac pametnejši kot kdaj koli prej Slika: Apple Apple je...
Odgovori
0
Ogledi
46
Z aplikacijo Freeform v računalniku Mac lahko preprosto ustvarite zabavne fotokolaže. Preprosto povlecite in spustite slike iz...
Odgovori
0
Ogledi
121
V računalniku Numbers v Macu lahko z dvema tabelama ustvarite naključne karte bingo. Vsaka karta bo edinstvena in bo sestavljena iz...
Odgovori
0
Ogledi
72
  • Članek
Funkcije vključujejo novega pomočnika za mastering, 32-bitno snemanje, Sample Alchemy in Beat Breaker na Macu, način snemanja Quick...
Odgovori
0
Ogledi
149

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu