Video Ustvarjanje animiranih magičnih kart v Keynotu

Gledate:
Video Ustvarjanje animiranih magičnih kart v Keynotu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.V Keynotu lahko animirate grafikone, ki prikazujejo, kako se podatki sčasoma spreminjajo. Če pravilno uporabite animirane mehurčke, lahko dobite zanimive rezultate.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Poglejmo uporabo Magic Charts v Keynote.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej, ko uporabljate grafikone v Keynote, je lahko statični grafikon videti lepo, a ne bi bilo super, če bi bil grafikon dejansko animiran. Če imate tridimenzionalne podatke, torej podatke, ki jih je mogoče prikazati na grafu, pa tudi skozi čas, potem lahko ustvarite res zanimiv animiran grafikon. Te se imenujejo Čarobne karte.
Tukaj imam torej prazen diapozitiv v Keynoteu. Šel bom na Chart Cube in videli boste, da so 2D, 3D in interaktivni grafikoni. Izbrali bomo interaktivni grafikon. Prva vrsta tukaj. Tukaj lahko vidite, da je osnovni grafikon in izgleda tako kot običajen grafikon, le da ima to vrstico na dnu. To je tisto, zaradi česar je interaktivno. Tukaj lahko premaknem piko na štiri različne položaje. Vsak od teh 4 različnih položajev ima različne vrednosti za štiri stolpce tukaj. Če uredim podatke grafikona, lahko natančno vidim, kako to izgleda. Tukaj imam regije 1-4 in to je vsaka vrstica. Imam mesece in tukaj na dnu lahko vidite, da piše april. Torej so te vrednosti tukaj za april. Če bi to premaknil na maj, se te številke spremenijo, da pokažejo majske vrednosti. Tukaj imam torej štiri različne nabore vrednosti, od katerih je vsaka predstavljena v novem stolpcu.
Zdaj je to nekako lepo kot interaktivni grafikon in te interaktivne grafikone lahko naredite tudi v Numbers. Kar je res kul je, da lahko v Keynoteu animirate. Odšel bom v Animate na desni in imam izbran grafikon. Videli ste lahko vgrajene oddaje Magic Chart. Lahko ga spremenim v eno od dveh stvari. Čarobna karta ali brez. Tako je Magic Chart edina možnost za animacijo grafikona. Lahko nastavim trajanje in ostalega se ne želim dotakniti, če želim, da deluje pravilno.
Zdaj naj pogledam vrstni red gradnje tukaj in tukaj imam samo ta en element, to je interaktivni grafikon. Vidim, da se začne s klikom. Če ga spremenim v After Transition, bi začel delovati takoj. Zdaj pa vem, da moram klikniti, da začnem to animacijo. Torej grem v igro in sem na tem diapozitivu. Zdaj bo animiran preprost klik. Lahko bi videli, da je potekalo skozi maj, junij in julij. Skupni čas je bil tukaj 5 sekund. Torej spremenite trajanje in ga podaljšate, če želite stvari upočasniti.
Tukaj je bolj zanimiv grafikon. Če pogledam tega in uredim podatke grafikona, imam tukaj veliko več podatkov in to so resnične številke. Izbral sem pet držav, nato pa imam vsa leta od 1969 do 2009 in število prebivalcev teh pet držav. Torej, če bi to vlekel naokoli, bi lahko videli, da bi lahko šel v drugo leto in si ogledal relativne populacije za vsako od teh. Zdaj, če ga želim animirati, tako kot prej, mi bo dejansko pokazal nekaj bolj zanimivega. Videli boste, katera stanja rastejo, katera ne, in relativne hitrosti rasti. Torej grem na igro in nato kliknem in vidiš, kako se leta dvigujejo. Vidite lahko, da večina držav raste hitro in ena država raste nekoliko počasneje. V tem primeru lahko z uporabo Magic Chart označite točko v diaprojekciji. Namesto da bi rekli, da Kalifornija raste hitreje kot New York, lahko to dejansko pokažete. Seveda, ko izvozite iz Keynote kot video, se bo izvozila tudi ta animacija.
Ko sem vam pokazal interaktivne karte, ste videli, da so štiri vrste. Ta dva sta palični grafikoni in to je razpršeni, to pa je mehurček. Mehurčki grafikon je pravzaprav zanimiv, ker mehurčki grafikoni že prikazujejo 3 dimenzije. Obstaja navpična in vodoravna dimenzija ter velikost mehurčka. Potem, ko delate interaktivno ali Čarobno karto, ji dejansko dodate 4. dimenzijo. Da bi to naredil, bom dejansko preklopil na Številke. Odlična stvar pri Numbers in Keynote je, da lahko med njima kopirate in prilepite veliko stvari. Nastavitev dobrega animiranega mehurčkastega grafikona v Keynoteu je z oknom za urejanje podatkov res težka. Toda to je veliko lažje narediti v številkah, nato pa lahko rezultat kopiramo in prilepimo.
Torej, kar imamo tukaj v številkah, so tri vrstice za vsako stanje, ker so tri različne vrednosti, ki jih je treba predstaviti. Vodoravni položaj, navpični položaj in velikost mehurčka. Torej imamo x, y in velikost za vsako od teh. Trajalo je veliko poskusov in napak, da je bil to najboljši način za nastavitev. Zdaj bo vsak od teh na istem mestu, vendar bo velikost drugačna. Tako bomo ohranili vrednosti y enake. Vsi bodo na dnu. Toda vrednosti x omogočajo spreminjanje na 100, 200, 300 in 400 tako. Nato bom izbral vse te, da jih bom lahko kopiral in prilepil v vse različne prazne celice tukaj, pri čemer bo velikost ali populacija ostala sama. Zdaj, če bi izbral celotno tabelo, naredil grafikon, recimo Interactive, in naredil enega od teh mehurčkov, bom šel v Uredi reference podatkov in lahko izberem katerega koli od teh. Lahko rečem, da ne delite vrednosti x, da bi bili vsi različni. Zdaj je vse nastavljeno, kjer je Kalifornija v majhni skupini, Kolorado v majhni skupini itd. Lahko bi videli, da je vsak od teh zdaj točno tam, kjer ga želimo. Vrednosti y so vedno enake nič. Vedno so na dnu. Toda vrednosti x so dejansko nič, 100, 200, zato je vsaka tukaj razmaknjena. Potem se bodo velikosti spremenile glede na populacijo. Ko se premikam, lahko vidite velikosti za vsako od teh sprememb. Namesto da bi bili tako v vrsti, je bila vsaka nekje zarisana tukaj. Pravzaprav bom tukaj prilepil malo ClipArt-a, ta zemljevid Združenih držav, in ga lahko skrčim tukaj. Prestavimo ga na zadnjo stran in ga postavimo za ta grafikon. Kar bi bilo res kul, je, če bi lahko vsako od teh pik postavili nad vsako posamezno stanje.
Torej, kar želimo narediti je, da nastavite os na 1000 za maksimum in nič za minimum in za x isto stvar. Samo zato, namesto da se samodejno spreminja, ko dodajamo številke, je tukaj nič na 1000 in nič na 1000. Potem lahko začnemo postavljati stvari. Tako lahko eksperimentiramo s številkami. Kalifornijo lahko nastavimo na 50 in 500. Vidimo, tam je zgoraj. V redu. Pojdimo in spremenimo Colorado na 300 in 400. Nato začnite delati na tem, da bi dobili to vrsto v središču in naredite to z vsakim od teh. Potrebno je malo dela, vendar na koncu dobite pike točno tam, kjer želite. Torej, zdaj imam številke tukaj. Nekako to počnem. Želim jih izbrati vse. Kopiraj samo te vrstice, tako da ostane populacija, velikost pri miru. Vse to je na pravih mestih, ne glede na leto, v katerem sem, v krogih so vsi na istem mestu. Ker tukaj lahko vidite, da sta vrednosti x in y vsake enaki po vsej poti. Spremeni se le velikost. Zdaj imam interaktivno tabelo v številkah, kjer lahko vidim katero koli leto in njihove relativne velikosti. Zdaj lahko to kopiram in prilepim. Pravzaprav želim kopirati grafikon in tudi grafiko ozadja sem. Zato zgrabim oboje. Imam dve stvari. Kopirajte ga in nato pojdite na Numbers in nato na Keynote in prilepili ga bomo sem. Vidite, da ga res lepo vleče. Tako lahko tukaj izberem interaktivni del in še vedno deluje. Sam lahko izberem grafikon. Uredite podatke grafikona in videli boste, da so vse te številke tukaj tako kot so bile. Res bi jih bilo težko spraviti tja v Keynote. Toda to je lažje narediti v številkah.
Še vedno bi lahko delal z grafikonom tukaj pod Format, da bi naredil stvari, kot so, veste, znebimo se osnih linij in vrednosti in glavnih mrežnih črt tukaj na vrednosti y se je mogoče znebiti. Tako se sčasoma znebite vseh različnih stvari, ki jih ne potrebujete. Žal je leto črno besedilo na črnem. Torej, kar verjetno želite narediti tukaj za ta diapozitiv, je spremeniti njegovo barvno polnilo v nekaj podobnega. Zdaj lahko to vidite. Zdaj, če izberem grafikon in grem v Animate, se lahko prepričam, da imam Magic Chart vklopljen. Ko predvajam ta diapozitiv tukaj, mi pokaže zemljevid s pikami. 1969. Kliknem in lahko vidite, kako se leta premikajo naprej in pike spreminjajo velikost.
Zdaj je prva tehnika, ki sem vam jo pokazal z uporabo preprostega stolpčnega grafikona, zelo enostavna za izvedbo in to bi morali narediti relativno enostavno samo tam v Keynoteu. Ta tehnika zahteva veliko poskusov in napak, da dobimo številke prav. Prepričajte se, da v Numbers vse deluje tako, kot želite, preden kopirate in prilepite v Keynote.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-05 at 19.51.02.png
    Screenshot 2022-04-05 at 19.51.02.png
    1,4 MB · Ogledi: 213

Podobne teme

  • Članek
Final Cut Pro za iPad 2 podpira projekte na zunanjih diskih in Live Multicam za snemanje več kotov hkrati z novo aplikacijo Final Cut...
Odgovori
0
Ogledi
79
  • Članek
Session Players, Stem Splitter in ChromaGlow naredijo Logic Pro za iPad in Mac pametnejši kot kdaj koli prej Slika: Apple Apple je...
Odgovori
0
Ogledi
46
Z aplikacijo Freeform v računalniku Mac lahko preprosto ustvarite zabavne fotokolaže. Preprosto povlecite in spustite slike iz...
Odgovori
0
Ogledi
123
V računalniku Numbers v Macu lahko z dvema tabelama ustvarite naključne karte bingo. Vsaka karta bo edinstvena in bo sestavljena iz...
Odgovori
0
Ogledi
73
  • Članek
Funkcije vključujejo novega pomočnika za mastering, 32-bitno snemanje, Sample Alchemy in Beat Breaker na Macu, način snemanja Quick...
Odgovori
0
Ogledi
150

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu