Video Uporaba zaznamkov v Safariju na Macu

Gledate:
Video Uporaba zaznamkov v Safariju na Macu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.V Safariju lahko uporabite zaznamke za shranjevanje lokacij spletnih strani, tako da se lahko nanje enostavno vrnete. Do zaznamkov lahko dostopate na več načinov, jih iščete, urejate in organizirate. Poleg tega v tem videu še veliko nasvetov in trikov za uporabo zaznamkov.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako uporabljati zaznamke v Safariju na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Vaši zaznamki so torej v bistvu dolg organiziran seznam spletnih strani. Ko ste na spletni strani in mislite, da bi se morda želeli znova vrniti nanjo, lahko dodate zaznamek, da jo shranite v spletni brskalnik, in se nato zlahka vrnete na to spletno stran pozneje. Torej, na primer, pojdimo na spletno mesto. Za primer bom uporabil svojega. Pojdimo na določeno stran. Recimo, da najdete na tej strani koristne informacije in se želite vrniti nanjo pozneje, da jo boste morda želeli dodati med zaznamke. Vse, kar potrebujete za uporabo zaznamkov, je tukaj v meniju zaznamkov. Tako lahko odprete Dodaj zaznamek ali Ukaz D, da dodate ta zaznamek na svoj seznam zaznamkov. Izberete lahko, kam boste to shranili. Kot sem že rekel, so zaznamki organiziran seznam. Tam imate lahko mape in podmape, da organizirate svoje zaznamke.
V tem primeru začenjamo na novo in tukaj vidim vse zaznamke in priljubljene. To bomo dodali med zaznamke. Zdaj je to naslov strani. Tam bo privzeto, vendar bodite pozorni, kako ga je mogoče urejati. To lahko spremenim v nekaj drugega, če hočem. Lahko bi dodal tudi opis, čeprav večina ljudi pusti to prazno. Toda opis lahko vključuje dodatne informacije, ki vas opomnijo, zakaj ste to stran dodali med zaznamke, ali morda nekaj informacij, ki vam bodo v pomoč pri krmarjenju po tej strani. Dodajmo. Zdaj, če se vrnem v meni z zaznamki, ne pozabite, da moram izbrati, ali naj to dodam med zaznamke ali med priljubljene, tukaj na dnu lahko vidim vse svoje zaznamke. Obstaja mapa priljubljenih in lahko vidite, da je v njej veliko stvari. To so privzeti elementi, ki jih Apple shrani v mapo Priljubljene samo zato, da imate nekaj za začetek. Spodaj sem lahko videl druge elemente, stvari, ki so v mapi z zaznamki, in tistega, ki sem ga pravkar dodal.
Dodajmo še enega tako, da gremo na Wikipedijo in naredimo ukaz D, da to dodamo. To bom dodal tudi med zaznamke. Zdaj lahko vidim pod Zaznamki, da imam ta dva zaznamka tukaj. Ta seznam se bo še naprej povečeval vsakič, ko bom kaj dodal v zaznamke. Če bi ga namesto tega dodal med priljubljene, bi se pojavil tukaj v tej podmapi.
Zdaj si lahko ogledam zaznamke na različnih mestih. Tukaj si jih lahko ogledam, kot smo videli. Izberem lahko tudi Pokaži zaznamke. Lažji način za prikaz zaznamkov je, da odprete meni Pogled in stransko vrstico Pokaži zaznamke. To ima bližnjico na tipkovnici. Oba delata isto stvar. Tukaj prikažejo stransko vrstico. Zdaj lahko tukaj vidite isto stvar, kot jo vidite tukaj. Čeprav so včasih elementi, ki visijo tukaj in so samo v mapi z zaznamki, dejansko v mapi z imenom Zaznamki poleg priljubljenih. Toda v tem primeru so prikazani ločeno takole. Zdaj imam dva načina za dostop do teh zaznamkov. Pojdite na Zaznamke in izberite takšno stran ali pa kliknem tukaj v stranski vrstici in nato tako dostopam do strani.
V stranski vrstici tukaj bi jih lahko tudi urejal. Če nadziram klik na katerega koli od njih ali z desno miškino tipko kliknem na sledilno ploščico z dvema prstoma, lahko dostopam do možnosti za preimenovanje, za urejanje dejanskega naslova, lahko tudi tukaj izbrišem. Upoštevajte, tukaj lahko dodam novo mapo. Tako bi lahko na primer tukaj ustvaril novo mapo, da bi začel organizirati svoje zaznamke. Mogoče želim imeti prostor, kjer hranim novice. Eno od teh lahko premaknem v to mapo samo tako, da povlečem in spustim. Lahko bi ga tudi potegnil in spustil. Upoštevajte, kako bi jih lahko tudi preuredil, če jih povlečem. Tako bi lahko tega premaknil spodaj. To mapo bi lahko premaknil zgoraj. Lahko bi premaknil mape znotraj drugih map tako, da povlečem eno mapo v drugo. Lahko bi kliknil tukaj, da bi razkril vsebino mape. Lahko bi na primer potegnil stvari iz takšne mape. Povlecite ga v drugo mapo. Povlecite iz ene mape v drugo. Lahko naredim vse, kar resnično želim, organiziram stvari. Lahko bi celo Control Kliknite na mapo tukaj, da izbrišete samo mapo.
Druga zanimiva stvar, ki bi jo lahko naredili v stranski vrstici, je, da dvokliknete katero koli mapo, na primer tukaj dvakrat kliknemo Priljubljene, prikaže se ta pogled, ki vam pokaže ikono za spletno mesto in vidite samo spletno mesto. Tukaj si lahko ogledate tudi opise. Če imam nadzor Kliknite tukaj, bi lahko uredil opis. Ne pozabite, da smo imeli pred tem, ko smo dodali zaznamek, možnost napisati svoj opis. Tukaj lahko iščete tudi svoje zaznamke tako, da povlečete navzdol. Videli bi lahko iskalne zaznamke. Če tako iščem, lahko vidite, da najdem zaznamke, ki se ujemajo s tem besedilom. Ko imate veliko zaznamkov, je včasih lažje iskati kot pa si zapomniti, kam ste ga postavili.
Zdaj najboljši način za ogled vaših zaznamkov ni uporaba stranske vrstice, ampak odpiranje zaznamkov in nato urejanje zaznamkov. To vas pripelje do posebnega zaslona, ki vam omogoča zelo velik pogled na vse vaše zaznamke. Tukaj si lahko ogledate mape in jih razširite kot prej. Tukaj lahko preprosto ustvarite novo mapo s tem gumbom. Tako bi lahko ustvaril takšno mapo. Lahko povlečete in spustite kot prej. Mape znotraj map. Zaznamki znotraj map. Preuredite same zaznamke. Tukaj lahko iščete zaznamke. Za katero koli od teh lahko enkrat kliknete na ime, da izberete, nato pa še enkrat in urejate. Ista stvar tukaj. Tako je zelo enostavno urejanje imen in URL-jev, če je to potrebno. Prav tako lahko upravljate s klikom in pridobite dostop do istih stvari v stranski vrstici. Tu so Preimenuj, Uredi naslov, Izbriši, Nova mapa.
Tako lahko še naprej dodajate zaznamke in jih organizirate, kolikor želite. Ustvarite mape, ustvarite mape znotraj map. To mapo Science bom premaknil v članke z novicami. Nato lahko premaknete zaznamek znotraj te podmape. Upoštevajte, da se v meniju zaznamkov vse to odraža tam. Tukaj vidim priljubljene. Vidim, da so novi članki, tam je znanost in so zaznamki, ki so shranjeni v novicah, znanosti.
Zdaj pa opomba o mapi Priljubljene. Mapa Priljubljene je posebna. Ne morete ga izbrisati! Obvestilo z novicami, ki jih lahko nadzorujem. Kliknite tukaj in ga izbrišite. Če nadzorujem, kliknite Priljubljene, ga ne morem izbrisati. Tam je trajno. Ne moreš se je znebiti. Tako bodo priljubljeni vedno tam. Uporablja se na dveh posebnih mestih. Ena je, če odprete Pogled in nato Pokaži vrstico priljubljenih. Vrstica s priljubljenimi vzame vse elemente iz mape priljubljenih zaznamkov in jih prikaže tukaj. To lahko pustite tam zgoraj. Če želite iti na katerega koli od njih, ga preprosto kliknite. Tako bi lahko kadar koli skočil z Wikipedije na Apple na katerega koli od teh drugih. Zdaj, če dodate mapo znotraj priljubljenih, bom to potegnil sem. Zdaj lahko vidite, da imam mapo med priljubljenimi. Upoštevajte, da se prikaže tukaj in lahko ga kliknem in dejansko se razkrije in mi omogoča, da kopam dol, da vidim predmete v notranjosti. Tako se zdi, da lahko vrstica s priljubljenimi vsebuje le nekaj zaznamkov. V resnici pa bi z uporabo map lahko v vrstico s priljubljenimi postavili na desetine ali celo stotine zaznamkov za enostaven dostop.
Drugo mesto, kjer boste videli priljubljene, je, ko greste na začetno stran. Morda imate nastavitev začetne strani za privzeto stran. To lahko storite v nastavitvah Safari v razdelku Splošno in lahko se novi Windows odpre z začetno stranjo. Novi zavihki se odprejo z začetno stranjo. Tako boste morda veliko videli začetno stran. Upoštevajte, da mi tukaj prikazuje Priljubljene. Ta gumb lahko kliknem spodaj desno in lahko uredim tisto, kar je na začetni strani. Tako lahko vklopim ali izklopim priljubljene. Dokler so Priljubljene vklopljene, bi ga moral videti tukaj in imam enostaven hiter dostop do vsega, kar je v moji mapi Priljubljene, in če je mapa, lahko enkrat kliknem, da se potopim vanj in nadaljujem potapljanje navzdol, da pridem do Zaznamkov. Torej, če dejansko postavite vse svoje zaznamke v Priljubljene, lahko dostopate do vseh svojih zaznamkov z začetne strani.
Druga stvar, ki jo lahko storite z zaznamki, je, da lahko odprete mapo, polno zaznamkov, kot zavihke. Tako, na primer, tukaj v vrstici s priljubljenimi, če grem v Novice, Obvestilo o znanosti, tukaj imam zdaj tri elemente. Lahko rečem Odpri vse v zavihkih in vsak od njih se bo odprl v novem zavihku. Zdaj lahko s tem uporabljam tudi skupine zavihkov. Torej, če grem v Zaznamke, Pokaži zaznamke tukaj in poiščem to mapo Science in lahko vidite, da imam v njej tri elemente. Če nadziram Kliknite nanj, boste videli, da lahko odprem v novih zavihkih ali odprem v skupini zavihkov. Tako lahko ustvarim novo skupino zavihkov, ki vsebuje te tri stvari. Tako lahko vidite, da sem to ustvaril in celo poimenoval skupino zavihkov po mapi. Opozorite tudi tukaj, ko vidite Odpri nov zavihek, če držite tipko možnosti pritisnjeno, se spremeni v Zamenjaj zavihke. Tako bodo vsi zavihki, ki ste jih odprli, zaprti in ti trije elementi se bodo odprli namesto njih.
Druga stvar, ki jo lahko storite, je, da razvrstite svoje zaznamke. To lahko storite tukaj v pogledu za urejanje. Tako lahko izberete katero koli mapo. Grem na Control Kliknite tukaj na Priljubljene, na primer. Lahko bi videli Razvrsti po. Izberete lahko Ime ali Naslov. Lahko pa to storite tukaj v stranski vrstici. Razvrstimo to mapo Science tukaj. Nadzoroval bom. Kliknite nanjo. Izberite Razvrsti po. ime. Videli ste, da jih pritegne po imenu. Ko ga razvrstite po imenu, ga ne morete vrniti v prvotni vrstni red, čeprav bi lahko, če bi to naredili, izvedeli ukaz Z za razveljavitev.
Drugo mesto, kjer boste videli zaznamke, je, ko vnašate tukaj v naslovno polje na vrhu. Na primer, če sem začel tipkati nekaj takega, se bo tukaj pojavil najboljši zadetek, morda nekaj predlogov, možnost iskanja. Prav tako zaznamki in zgodovina. Torej, namesto da bi odprli stransko vrstico ali šli v Uredi zaznamke ali celo v meni z zaznamki, lahko včasih preprosto začnete tipkati na vrhu in nato tako poiščete zaznamek.
Težave, ki jih imajo ljudje z zaznamki, so, ko jih nenehno dodajate, jih je preveč in postanejo nekako neuporabni. Zaznamki so najbolj uporabni, če imate tam pomembne stvari, ki jih zlahka najdete in se do njih vrnete. Ko imate na stotine in stotine zaznamkov, je težko kaj najti ali si zapomniti, kaj ste zaznamovali. Zato je pomembno, da občasno pregledate in morda odstranite stare zaznamke. Zmerno dodajajte nove zaznamke. Ne pozabite, da lahko kadar koli obiščete spletno stran, greste v svojo zgodovino in se enostavno vrnete na spletno stran z uporabo zgodovine. Torej vam ni treba dodati vsega med zaznamke. Če se želite vrniti na nekaj pozneje danes, se lahko zanesete na svojo zgodovino, da se vrnete tja, namesto da dodate zaznamek. Zaznamek je bolj uporaben, če je nekaj, za kar veste, da se boste v prihodnjih letih vedno znova vračali. Prav tako ne pozabite, da če ste nekoč našli spletno stran, bi jo verjetno našli znova. Samo poiščite ga in se bo pojavilo. Zato se pogosto sprašujem, ali ne bi bilo enostavno najti te spletne strani, če bi želel? Če je odgovor Da, se ne trudim dodati zaznamka.
Zadnja stvar, ki vam jo želim pokazati, je, da je Safari eden od elementov tukaj, če odprete System Preferences in nato vaš Apple ID in nato pogledate iCloud. To bi morali preveriti. Izklopil sem ga samo zato, da pokažem uporabo zaznamkov v tej vadnici. Toda privzeto bi moral biti vklopljen. V tem primeru se vaši zaznamki sinhronizirajo v vseh vaših napravah. Tako boste videli iste zaznamke v računalnikih Mac, iPhone in iPad.
Torej, obstaja pregled uporabe zaznamkov na vašem Macu. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-03 at 22.05.31 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-03 at 22.05.31 Large.jpeg
    159,7 KB · Ogledi: 52

Podobne teme

  • Članek
Apple je predstavil novo funkcijo, ki je namenjena zmanjševanju slabosti pri uporabi telefona iPhone ali tablice iPad med vožnjo...
Odgovori
0
Ogledi
45
Pametne mape so odličen način za lažje urejanje zapiskov v aplikaciji Opombe. Pametne mape lahko uporabite z oznakami in tako ustvarite...
Odgovori
0
Ogledi
50
S povezavami v dokumentu Numbers lahko povezujete liste, začenjate e-poštna sporočila in telefonske klice ter se povezujete s spletnimi...
Odgovori
0
Ogledi
46
Uporaba zelenega zaslona za snemanje videoposnetkov z računalnikom Mac v programu iMovie je poceni in preprosta. Zeleni zaslon vam lahko...
Odgovori
0
Ogledi
54
V sistem macOS je vgrajena funkcija za predvajanje belega šuma, ki vam olajša delo v živahnem okolju ali vam pomaga, da se osredotočite...
Odgovori
0
Ogledi
133

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu