Video Uporaba Universal Control v računalnikih Mac in iPad

Gledate:
Video Uporaba Universal Control v računalnikih Mac in iPad

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Univerzalni nadzor (Universal Control) je nova funkcija macOS 12.3 in iPadOS 15.4, ki vam omogoča nadzor nad vsemi Maci in iPadi na vaši mizi z eno tipkovnico in miško ali sledilno ploščico. Lahko celo povlečete in spustite ter kopirate in prilepite med napravami.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si uporabo Universal Control med Mac in iPadom in drugim Macom.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Univerzalni nadzor je torej nova funkcija macOS 12.3 in tudi iPad OS 15.4. Če želite to uporabljati, morate posodobiti na te nove različice operacijskega sistema. Osnovna ideja je, da lahko uporabite eno sledilno ploščico ali miško in eno tipkovnico ter z njimi upravljate več Macov in tudi iPadov. Če imate poleg iMac-a MacBook Pro, vam pravzaprav ni treba posegati in uporabljati dveh različnih sledilnih ploščic in dveh različnih tipkovnic. Uporabite lahko en sklop sledilne ploščice in tipkovnice in premikate kazalko po vseh teh zaslonih. Ne deli zaslonov. Vsaka naprava ima svoj ločen zaslon. Preprosto vam ni treba premikati rok na nove kontrole, da bi upravljali obe hkrati. Lahko naredite tudi nekaj, kot sta povleci in spusti ter kopiraj in prilepi, da se premikaš med stroji.
V redu. To vam torej pokaže mojo nastavitev. Imam MacPro z dvema velikima zaslonoma, enega v pokončnem načinu. Oba sta vedno povezana in vedno delujeta na mojem MacPro. Ampak tukaj imam tudi svoj iPad in tukaj imam MacPro. To so ločeni stroji, jaz pa imam en sam nabor kontrol, miško in tipkovnico. Zdaj, da to začnem, želim iti na Sistemske nastavitve in nato na Zaslone. Potem je prva stvar, ki jo moram narediti, Univerzalni nadzor in se prepričati, da vklopim Univerzalni nadzor in izberem druge možnosti, ki jih želim, na primer, da lahko potisnem skozi strani zaslona, da povežem drugo napravo. Torej, ko bom to začel, bom na zaslonu videl iste stvari, ki jih vidim vedno. Samo moja dva običajna zaslona. Če želite dodati nekaj drugega, kot je iPad Mini, bi šel sem in tukaj bom videl dva različna kompleta. Pod univerzalnimi kontrolniki bom videl iPad Mini in MacPro. Ogledal si bom tudi zaslone, ki bi jih lahko uporabil. Tu je večinoma Apple TV, čeprav imam tudi možnost uporabe Sidecar za povezavo, seveda, z iPadom. To ni Sidecar. Pravzaprav si ne delimo zaslonov. Delimo samo kontrolnike.
Zato bom tukaj dodal iPad Mini. Tam vidite, da se pojavi. Opazite, kako je ločen od drugih dveh zaslonov. Tako nekako nakazuje, da je na zaslon razširjen samo nadzor, ne pa dejanska uporaba samega zaslona. Ni del zaslonov za moj Mac.
Zdaj, ko imam, lahko tukaj uporabljam sledilno ploščico in tipkovnico na obeh. Ta zemljevid mi prikazuje, kje lahko najdem iPad Mini. Obdržal ga bom tam na levi. Lahko bi ga dal kamorkoli hočem. Če premaknem kazalec do konca in na stran, lahko vidite, da se zdaj prikaže na iPad Mini. Tam ga lahko uporabim kot kazalec, kot sem uporabljal sledilno ploščico na iPad Mini. Lahko gre čez gumbe in se nekako združi z gumbi na način, kot deluje, če z iPadom uporabljate sledilno ploščico. Lahko tudi kliknem in nato vpišem. Seveda uporabljate tipkovnico na mojem Macu. Upoštevajte, kako navidezna tipkovnica izgine, ko prepozna, da uporabljam tipkovnico Mac. Tam lahko vpišem. Lahko izberem besedilo. Vse lahko naredim, kot da bi imel sledilno ploščico in tipkovnico priključeno na iPad. Lahko Copy, Command C, se premaknem nazaj na svoj Mac in grem v TextEdit tam in Prilepi. Kopiraj in prilepi zelo dobro delujeta med temi. To lahko naredim celo tukaj, kjer lahko vtipkam še nekaj v TextEdit, Select All, Copy in se nato vrnem v Notes na iPadu in prilepim sem. Izvolite. Torej Copy and Paste deluje odlično.
Zdaj pa dodajmo Mac, MacBook kot drugo napravo. Torej, če grem sem in ugotovim, da sem vklopil Universal Control tudi na MacBook Pro. Torej bom videl tukaj. To bom vklopil tukaj in dodal kot tretjo napravo. Bom videl, da se pojavi. Tukaj je. To lahko povlečem v poljuben položaj. Postavil ga bom tik ob iPad Mini. Zdaj lahko vlečem po dveh zaslonih svojega Mac Pro, iPad Mini, vse do MacBook Pro. Tipkovnico, ki je tukaj, lahko uporabim za moj MacPro za tipkanje in v tem primeru prilepim tisto, kar sem kopiral prej. Lahko grem vso pot naprej in nazaj med vsemi temi zasloni, štirimi zasloni na treh različnih napravah. Upoštevajte, kaj se tukaj zgodi, če uporabljam sledilno ploščico in tipkovnico na MacBook Pro. To jih razdeli in dobim nadzor nazaj s svojega MacBook Pro. Zdaj pa lahko moj MacBook Pro grem in se pomikam po in prevzamem svoj MacPro s sledilno ploščico svojega MacBook Pro. Tako da deluje res naravno. Če zgrabite eno tipkovnico in sledilno ploščico ter ju začnete uporabljati, ju bo razdelila, nato pa ju v trenutku spet združila, ne glede na to, katero uporabljate, ko vlečete kazalec.
Tukaj je še en pogled na vse to. Nekaj datotek bom povleci in spusti. Datoteko bom povleci in spusti iz svojega MacProja vse do svojega MacBook Pro. Enega bom povlekel iz MacBook Pro-ja vse do svojega MacPro-ja. To sliko bom povlekel na iPad. Sem v aplikaciji Notes. Tam ga bom spustil v opombo. Ogledate si lahko, kako brezhibno deluje povleci in spusti z Universal Control.
Ne samo, da je lepo uporabljati eno tipkovnico in sledilno ploščico za več naprav, ki se naključno nahajajo na vaši mizi, ampak je zaradi možnosti kopiranja in lepljenja ter povleci in spusti deljenje stvari med temi napravami zelo preprosto. Torej, če imate naprave, ki so bile posodobljene za uporabo najnovejših različic operacijskega sistema, poskusite to. Preverite, ali je to nekaj, kar bi vam lahko koristilo in vas naredilo bolj produktivne. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-16 at 20.00.26 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-16 at 20.00.26 Large.jpeg
    148,9 KB · Ogledi: 297

Podobne teme

  • Članek
Apple je predstavil novo funkcijo, ki je namenjena zmanjševanju slabosti pri uporabi telefona iPhone ali tablice iPad med vožnjo...
Odgovori
0
Ogledi
30
Pametne mape so odličen način za lažje urejanje zapiskov v aplikaciji Opombe. Pametne mape lahko uporabite z oznakami in tako ustvarite...
Odgovori
0
Ogledi
47
S povezavami v dokumentu Numbers lahko povezujete liste, začenjate e-poštna sporočila in telefonske klice ter se povezujete s spletnimi...
Odgovori
0
Ogledi
40
Uporaba zelenega zaslona za snemanje videoposnetkov z računalnikom Mac v programu iMovie je poceni in preprosta. Zeleni zaslon vam lahko...
Odgovori
0
Ogledi
51
V sistem macOS je vgrajena funkcija za predvajanje belega šuma, ki vam olajša delo v živahnem okolju ali vam pomaga, da se osredotočite...
Odgovori
0
Ogledi
127

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu