Video Uporaba učinka Ken Burns v iMovie

Gledate:
Video Uporaba učinka Ken Burns v iMovieUčinki Ken Burns dodajo gibanje vašim fotografijam v vaših video projektih. Toda z izbiro začetnega in končnega območja obrezovanja znotraj fotografije bo iMovie premaknil fotografijo med trajanjem posnetka. V zaporednih posnetkih na ustvarjalne načine lahko uporabite več kot en učinek Ken Burns.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako uporabiti učinek Kena Burnsa v iMovie.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Učinek Kena Burnsa v iMovie je torej odličen način za uporabo fotografij skupaj z vašim videoposnetkom, čeprav lahko učinek Kena Burnsa dejansko uporabite tudi za video. Torej sem tukaj v praznem projektu. Fotografijo bom potegnil na časovnico. Zdaj bo fotografija stala tam in ostala nepremična slika, kolikor dolgo sem nastavil ta posnetek. Lahko pa ga naredim bolj zanimivo z učinkom Kena Burnsa. Zdaj je privzeto morda že uporabljen učinek Kena Burnsa. Pojdite v Nastavitve iMovie in pogledate Photo Placement, če ste ga nastavili na Ken Burns, bo samodejno uporabil ta učinek. Predpostavimo, da ste ga nastavili na Cropped To Fill ali Fit in morate preklopiti na Ken Burns. To lahko storite s posnetkom, izbranim tukaj. Tukaj kliknite orodje za obrezovanje, spremenite slog v Ken Burns. Zdaj je ta vmesnik tukaj, kako ga nadzirate. Tukaj boste videli dva pravokotnika. Prvi je označen s Start. Drugi je označen s Koncem. Med njimi lahko preklapljate s klikom na enega od pravokotnikov. V prostoru, kjer se prekrivajo, bo tako en klik šel na enega, nato pa bo drugi klik preklopil na drugega. Začetni pravokotnik prikazuje obrezovanje na začetku posnetka. Končni pravokotnik prikazuje obrezovanje na koncu. Tako lahko vidite, da je v tem primeru konec večji od začetka. Torej, če grem sem dol do časovnice in se premaknem čez, bi lahko videli, kako se potegne nazaj. Obrezovanje tukaj na koncu se ujema s tem končnim pravokotnikom in obrezovanje tukaj na začetku se ujema z začetnim pravokotnikom. Preverimo še enkrat. Videli ste, da je tako.
Zdaj lahko enega od teh pravokotnikov premaknete tako, da ga preprosto kliknete in povlečete. Tako, na primer, lahko imam Start spodaj levo in Konec zgoraj desno. Tukaj kliknem potrditveno polje in zdaj, ko igram, lahko vidite, da dela prav to. Upoštevajte, da vključuje črne črte na obeh straneh, saj fotografija ni enakega razmerja višine in širine kot videoposnetek. Zato bi se morda želel prepričati, da pravokotnika Start in Konec vključujeta fotografijo in nikoli črne črte ob strani. Zdaj lahko vidite, da izgleda malo bolje. To je res dober način, da pokažete več svojih fotografij, kot jih lahko naenkrat spravite na vaš zaslon.
Zdaj lahko spremenite tudi velikost pravokotnika tako, da povlečete v kotu. Torej, na primer, če bi želel začeti z res tesnim obrezovanjem okoli Jacka tukaj in se nato umakniti nazaj na zelo širok pogled, ki prikazuje celotno sceno, bi to lahko storil tako, da bi pravokotnike razporedil tako. Upoštevajte, da puščica tukaj prikazuje premikanje središča od tu do tam. Torej, to, kar dobimo, izgleda takole. Za začetek lahko uporabite strožje obrezovanje, za konec pa širše ali obratno. Vsak ustvari svoj učinek. Zato bom prestavil Start sem, da pokažem veliko, nato pa naj se usmeri v boljšo osredotočenost na Jacka. Zdaj razumem to. Res je odvisno samo od vrste učinka, ki ga želite. Oba lahko tudi držite precej tesno, da se premikate po delih fotografije. Tako bi lahko na primer šli od leve proti desni. Konec bi lahko postavili precej blizu velikosti začetka. Ne morete jih zakleniti popolnoma enake velikosti, vendar bi lahko prišli približno tja. Nato ga imate tako, da se pomika od leve proti desni. Lahko pa greste od zgoraj navzdol. Tako bi lahko začeli tam in končali tukaj, kar prav tako ustvari lep učinek.
Kaj pa, če bi želeli več korakov. Želite, da se začne tukaj, nato se premakne sem dol in nato pomaknete v levo. No, tukaj ne morete imeti začetka, sredine in konca. Lahko bi imel samo začetek in konec. Toda dejansko je zelo enostavno doseči več korakov, če imate več kopij tega posnetka. Torej, če izberemo posnetek tukaj in ga Kopiramo. Nato postavite glavo za predvajanje sem na konec in nato prilepite. Dobili bomo dva izvoda. Tukaj malo spremenimo povečavo, da bomo te lahko videli nekoliko jasneje in bomo lahko videli, da imamo enega in nato drugega. Spusti se in nato ponovi navzdol. Tukaj izberimo drugega. Pojdite v urejevalnik Ken Burns in jih zamenjajte. Torej je začetek konec in konec je začetek. Ta gumb je tukaj. Torej, če bi igrali celotno stvar, bi se prvi del spustil navzdol, drugi del pa se bo začel na dnu in se vrnil navzgor. Kar je torej koristno, je dejstvo, da ima ta drugi del začetek in se ujema s koncem. Zdaj lahko vzamemo konec tukaj, to postavimo na levo. Torej, zdaj gre prvi del od zgoraj navzdol, drugi del pa na levo.
Kaj pa, če bi se namesto tega, da bi dejansko premaknili drugi del, želeli tam ustaviti. No, to bi lahko naredili tako, da bi Kena Burnsa preklopili na Crop To Fill. Ko to storite, bo začetni okvir postal obrezovanje. Tako naredim to in vidiš, da ostane tam. Tako se bo zdaj prvi del premaknil od zgoraj navzdol, drugi del pa ostane s tem obrezovanjem. Tam bom razveljavil, da dobimo Kena Burnsa nazaj za to drugo in ga lahko dejansko ponovno kopiramo in prilepimo. Naredil bom Kopiraj in Prilepi in zdaj imamo od zgoraj navzdol, od desne proti levi, nato spet od desne proti levi. Lahko pa spremenim drugo tukaj, da bo Crop To Fill, tako da imamo zdaj od zgoraj navzdol, nato pa ostanemo v na istem mestu in nato od desne proti levi. Ne pozabite, da vsakič, ko preklopite s Ken Burns na Crop To Fill, začetni okvir postane izrezek. Če želite, da končni okvir najprej postane izrez, jih preklopite s tem gumbom in nato pojdite na Crop To Fill.
Potem, seveda, če želite spremeniti hitrost, morate tukaj spremeniti trajanje. Ta prvi je torej dolg 3,8 sekunde. Če pa ga preprosto naredim za dve sekundi, bo celoten učinek Kena Burnsa trajal 2 sekundi namesto skoraj 4. Če želite, da je daljši, samo povečajte dolžino posnetka.
Druga priročna tehnika je, ko jih premikate naokoli in jim spreminjate velikost, če držite tipko Option, medtem ko spreminjate velikost, se bo dejansko spremenila velikost od sredine. Torej, če bi nastavili, recimo, začetek prav tam in nato postavili Konec na popolnoma isto mesto, je vlečenje možnosti dober način za pomanjšanje ali povečavo nazaj, tako da središče ostane na istem mestu na istem mestu.
Čeprav je učinek Kena Burnsa odličen način za oživitev fotografij, ga je mogoče uporabiti tudi z videoposnetki. Tukaj imam videoposnetek in to deluje še posebej dobro, če je video posnet na stojalu, tako da je posnetek enakomeren. Tukaj lahko grem v Cropping in izberem Kena Burnsa, tako kot na fotografiji, le da bo tam video. Tako lahko dam, da se začne na enem mestu in konča na drugem tako in si lahko ogledate, kako se to odvija v dolžini tega videoposnetka tukaj. To je precej dolg video posnetek, tako da bo dejansko trajalo celih 19 sekund, da se vse dokonča. Lahko bi to naredil hitreje, če bi izbral točko tukaj, z ukazom B razdelil posnetek tam, in videli bi, da bo učinek Kena Burnsa uporabljen za vsako od teh. Toda zdaj bi lahko vzel drugo in nato šel noter in spremenil začetek na konec ter spremenil Crop To Fill. Zdaj se bo učinek Kena Burnsa zgodil v tem prvem segmentu, nato pa bo v drugem segmentu dosegel enakomeren pridelek.
Tako lahko veliko naredite s tem res preprostim učinkom obrezovanja, če imate samo okvir za začetek in konec in lahko povečate in pomanjšate. Na fotografiji lahko spreminjate položaje. Lahko pritegnete pozornost na predmet ali začnete s temo in nato raztegnete, da prikažete celotno sceno. Lahko greste z enega predmeta na drugega. Toliko stvari lahko narediš.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-02 at 21.37.51 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-02 at 21.37.51 Large.jpeg
    147,5 KB · Ogledi: 100

Morda vas zanima tudi...

Pametne mape so odličen način za lažje urejanje zapiskov v aplikaciji Opombe. Pametne mape lahko uporabite z oznakami in tako ustvarite...
Odgovori
0
Ogledi
37
S povezavami v dokumentu Numbers lahko povezujete liste, začenjate e-poštna sporočila in telefonske klice ter se povezujete s spletnimi...
Odgovori
0
Ogledi
31
Uporaba zelenega zaslona za snemanje videoposnetkov z računalnikom Mac v programu iMovie je poceni in preprosta. Zeleni zaslon vam lahko...
Odgovori
0
Ogledi
42
V sistem macOS je vgrajena funkcija za predvajanje belega šuma, ki vam olajša delo v živahnem okolju ali vam pomaga, da se osredotočite...
Odgovori
0
Ogledi
111
Z nalepkami se lahko hitro vizualno odzovete na sporočilo. Lahko so emoji, pozirani Memoji in tudi slike po meri iz lastnih Photos...
Odgovori
0
Ogledi
127
Nazaj
Na vrhu