Video Uporaba Shortcuts za dodajanje podatkov v preglednico v Numbers

Gledate:
Video Uporaba Shortcuts za dodajanje podatkov v preglednico v Numbers

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Novo dejanje v bližnjicah za Mac vam omogoča, da v preglednico Numbers dodate vrstico podatkov. Lahko zahtevate informacije in nato zabeležite čas in nekaj podatkov. Aplikacija Numbers mora biti na različici 12. Starejša tehnika vam omogoča spreminjanje obstoječih podatkov v preglednici Numbers.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako skupaj uporabljati številke in bližnjice na vašem Macu za enostavno snemanje podatkov.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj včasih želite ustvariti preglednico, kamor želite enostavno zapisovati podatke. Morda želite v preglednico vnesti samo datum in uro ali morda dodati nekaj dodatnih informacij in vam ne bi bilo treba odpreti preglednice in nato vse vnesti sami. No, najnovejša različica macOS Monterey ima nekaj dodatnih funkcij v bližnjicah, ki vam to omogočajo.
Zato najprej ustvarimo preglednico Numbers, ki bo hranila te podatke. Tukaj bom začel s prazno predlogo. Za prvi stolpec bom dal datum/čas, v drugi stolpec pa dogodek. Potem se bom znebil vseh dodatnih stolpcev. Mogoče malo podaljšajte ta stolpec. Zdaj v tem ni podatkov, zato bom to čim bolj zmanjšal. Tukaj moram imeti vsaj eno vrstico, ki ni vrstica z glavo, zato jo bom pustil prazno. Poimenujmo vse pravilno. Ime bi lahko pustil kot List 1 in Tabela 1, vendar jima dajmo ustrezna imena. Samo dvakrat bom kliknil tukaj in poklical te podatke. Mogoče je to podatkovni list in imate druge liste, ki prikazujejo poročila in stvari. Tabela tukaj poimenujmo jo Dogodki. Torej shranimo dokument in poimenoval ga bom Record Events in ga dal na svoje namizje. Verjetno bi ga morali postaviti nekam v mapo Dokumenti. Vendar ga bom dal na namizje, da ga bomo lahko zlahka videli tukaj med to vadnico. Torej sem to shranil.
Torej, kaj bi bilo lepo, če bi lahko sprožil bližnjico, da dejansko izpolnim datum in čas ter dogodek. Skrijmo številke tukaj za zdaj. Tam smo lahko videli datoteko. Zaženimo aplikacijo Bližnjica. Ustvaril bom novo bližnjico. Poimenujmo ga Zapis dogodka v preglednico. Tukaj bom pod Aplikacije poiskal številke. Tukaj lahko najdem tri dejanja, ki se nanašajo na številke. Torej imamo eno, ki se imenuje Dodaj vrstico na vrh ali dno tabele. Točno to si želimo. Preglednice nam ni treba ustvariti ali odpreti vnaprej. Lahko gremo kar na to. Dvokliknil ga bom, da ga dodam. Zdaj imamo Dodaj vrednosti na dno, lahko naredimo spodaj ali zgoraj, nato pa definiramo tabelo, list in dokument. Delajmo tukaj za nazaj. Kliknil bom tukaj in izbral ta dokument. Super. Ime lista, ki si ga zapomni, je bilo Podatki. Ime tabele je bilo Dogodki. Želimo dodati na dno in potem, kaj želimo dodati. No, želimo dodati datum. Torej pojdimo in poiščimo datum tukaj in obstaja dejanje za pridobitev trenutnega datuma. Prestavimo to zgoraj sem in dobi trenutni datum. Če želimo, lahko formatiramo datum. Spodaj postavimo Oblika, Pokaži več in izberemo lahko obliko datuma in časa.
Zdaj pa kliknimo tukaj in dejansko bom Control Kliknite tukaj in naredite Vstavi spremenljivko, Izberi spremenljivko in Izberi rezultat oblikovanega datuma. Tako vzame trenutni datum in čas, ga oblikuje, kot želimo, in ga nato uporabi v tistem, kar doda v tabelo. Zdaj je tukaj tudi Plus, ki nam omogoča, da dodamo več podatkov. To bo torej dodalo eno celico. To lahko uporabimo tukaj, da dodamo še eno celico in nadaljujemo naprej. Toda najprej preizkusimo to. Zato bom šel tukaj v Nastavitve in to pripnil v menijsko vrstico. Tako zdaj to vidimo tukaj. Zdaj lahko dejansko zaprem Bližnjice in če bi to zagnal, se bo odprla preglednica in zagotovo bo datum postavil v tej obliki prav tukaj in nič za dogodek, ker tukaj dodajamo samo eno celico informacij . Prvič, ko bomo to naredili, bomo na koncu imeli prazno vrstico, ker smo morali tukaj imeti prazno vrstico, da bi tabelo obdržali tam. Zdaj se lahko tega znebimo. Zdaj, ko to znova uporabimo, ne glede na to, ali je preglednica odprta ali ne, jo bo odprla in ji nato dodala nekaj novega.
Zdaj bi bilo lepo, če bi lahko tudi dogodek posneli. Za to želimo poiskati Izberi in tam je Izberi s seznama. Dodajmo to na začetek tukaj. Zdaj potrebujemo seznam predmetov. Zato bom poiskal Seznam in dodajmo Seznam zgoraj. Torej najprej določite seznam. Tukaj definirajmo kup dogodkov. Ustvaril bom le nekaj vzorcev. To ustvari seznam. Vidimo, da piše Izberi iz in samodejno izbere seznam, tako da je bil tik pred njim. Če ne, bi lahko kliknili tukaj in izbrali Seznam kot vhod. Zdaj dobimo te podatke tukaj. Tukaj ga želimo dodati. Kam je torej izginil gumb Plus? Na žalost gumba Plus ni več. Grem v Control Kliknite na to in to počistim. Kliknite znova, da dodate vrednosti. Prvo vrednost, ki jo želim, Vstavi spremenljivko, Izberi in dobi oblikovan datum. Zdaj je gumb Plus nazaj. Kliknite to, Control Kliknite, Vstavite spremenljivko, izberite spremenljivko in tukaj dobite izbrani element.
Torej, zdaj dobite dve stvari za to vrstico, oblikovan datum in izbrani element. Zato bom zapustil bližnjice in ga znova zagnal. Videli ste, da je prišel s tem lepim seznamom. Lahko izberem enega in kliknem Končano ali samo dvokliknem ta element. Odpre se preglednica in jo doda tukaj. Tako lahko dodate enega ali več elementov v vrstico preglednice, kjer vedno ustvarite novo vrstico. Lepo bi bilo, če nas ne bi pustilo sedeti tukaj v številkah. To lahko nekako dodate bližnjici. Če iščem Quit, lahko naredim Quit App, Choose the App, iščem Numbers. Ugotavljam, da ne deluje povsem, razen če dodate čakanje, ker še vedno dela na tem, ko poskuša to izvesti, in zato ne bo prenehal. Tukaj morate počakati recimo tri sekunde. Kar nam daje čas za pregled vnosa. Torej, če bi želel dodati dogodek, bi ga lahko sprožil tako. Izberi eno. Lahko bi videli, da ga doda tja in nekaj sekund pozneje zapusti Numbers.
Tako bi verjetno lahko videli vse vrste uporab za to. V tabelo v preglednici lahko zapišete vse vrste podatkov in ni nujno, da je preglednica le ta tabela. Lahko je zapletena preglednica. V eno tabelo v tej preglednici samo dodajate vrstico. Dodate lahko dodatne stvari. Tukaj lahko imate več seznamov. Tukaj lahko zahtevate vnos, kjer zahtevate vrednost, ki jo lahko vnesete. Tako imate lahko predmet za prodajo, prodano količino, skupno ceno, poziv za vse to. Samodejno postavi datum in vse to zapiše na vrstico v preglednici.
Čeprav so ta dejanja že nekaj časa nova za bližnjice, smo lahko uporabljali skripte za dodajanje ali spreminjanje podatkov v preglednici. Torej ni mogoče uporabiti teh dejanj za spreminjanje vrednosti celice. Lahko pa uporabite isti skript, ki bi ga uporabljali prej v Bližnjicah ali celo preden so bližnjice obstajale v Automatorju, da spremenite vrednost v celici. Torej, na primer, začnimo z novo bližnjico tukaj, tako da odpremo preglednico in to isto preglednico bomo izbrali tukaj. Recimo, da želimo spremeniti vrednost določene celice. Tukaj ni ničesar, kar bi vam omogočalo, da to storite. Če pa za avtomatizacijo uporabimo malo skripta JAVA, lahko. Torej, tukaj je scenarij. Najprej definiramo aplikacijo. malo Povezava do aplikacije do spremenljivke Numbers bo povezala z aplikacijo Numbers. Nato povezava do tabele znotraj dokumenta. Torej naredimo Numbers.documents in nato ime dokumenta. Nato naredimo .sheets, ime lista in .tables ter ime tabele. Nato dobimo povezavo do celice. Torej vzamemo tabelo.cells in nato celico B2, tako da določimo celico B2. Nato vzamemo to celico in nastavimo njeno vrednost na nekaj. Torej je to lahko nekaj, kar izberemo s seznama, kot v prejšnjem scenariju. Če odprem preglednico, da jo lahko vidimo tukaj spodaj, je tukaj celica B2. Potem, če zaženemo to, lahko vidimo, da spremeni vrednost celice B2.
Z uporabo takšnih skriptov lahko dejansko spremenite vrednosti v obstoječih preglednicah, namesto da preprosto dodate nove vrstice. To lahko razširite in naredite vse vrste različnih stvari z bližnjicami in številkami. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-21 at 20.42.11.png
    Screenshot 2022-04-21 at 20.42.11.png
    1,5 MB · Ogledi: 131

Podobne teme

  • Članek
Apple je predstavil novo funkcijo, ki je namenjena zmanjševanju slabosti pri uporabi telefona iPhone ali tablice iPad med vožnjo...
Odgovori
0
Ogledi
30
Pametne mape so odličen način za lažje urejanje zapiskov v aplikaciji Opombe. Pametne mape lahko uporabite z oznakami in tako ustvarite...
Odgovori
0
Ogledi
47
S povezavami v dokumentu Numbers lahko povezujete liste, začenjate e-poštna sporočila in telefonske klice ter se povezujete s spletnimi...
Odgovori
0
Ogledi
40
Uporaba zelenega zaslona za snemanje videoposnetkov z računalnikom Mac v programu iMovie je poceni in preprosta. Zeleni zaslon vam lahko...
Odgovori
0
Ogledi
51

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu