Video Uporaba Quick Notes v povezavi s spletnimi stranmi Safari

Gledate:
Video Uporaba Quick Notes v povezavi s spletnimi stranmi Safari

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Ko ustvarite Quick Note v Safariju v macOS Monterey, mora ta ohraniti povezavo do te spletne strani in vam omogočiti, da se vrnete na to opombo, ko naslednjič obiščete to stran. To bi lahko bilo koristno, vendar je funkcija trenutno nekoliko hroščata.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako uporabljati hitre opombe s Safarijem.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Hitri zapiski so torej odlična nova funkcija macOS Monterey, ki vam omogoča hitro ustvarjanje nekaterih zapiskov. Toda posebna stranska značilnost tega je, da je te hitre zapiske mogoče enostavno povezati s spletnimi stranmi v Safariju. Tako se lahko vsakič, ko se vrnete na isto spletno stran v Safariju, prikaže ista hitra opomba. To vam omogoča ustvarjanje zapiskov za določeno spletno stran. Poglejmo primer. Sem na strani Goggle Trends tukaj v Safariju. To je lahko nekakšna stran s statistiko za vaše spletno mesto ali vaše podjetje ali stran, kjer so objavljeni podatki in jih raziskujete. Zdaj je ideja, da se vsakič, ko se vrnem na to stran, v spodnjem desnem kotu prikaže ista hitra opomba, tako da lahko zlahka dostopate do opombe, povezane s to spletno stranjo. Sliši se odlično, vendar izvedba še zdaleč ni popolna. Ugotavljam, da to včasih deluje. Zlasti ko ustvarjate novega, se zdi, da ne deluje takoj in traja nekaj časa, da se dosledno prikaže v spodnjem desnem kotu.
Najboljši način za ustvarjanje enega od teh je, da tukaj kliknete gumb Dejanja in nato izberete Dodaj v hitro opombo. Počel bi lahko različne druge stvari. Na primer, lahko nastavite vroč kot, da ustvarite novo hitro opombo, ko se spustite v spodnji desni kot, ali pa uporabite bližnjico na tipkovnici fn ali tipko globus in Q, da ustvarite hitro opombo. Ampak tukaj bom uporabil ta dodatek k hitri opombi. To bo ustvarilo novo hitro opombo v Notesu in videli ste, da je prej nisem imel, zdaj pa piše, da imam 1 hitro opombo, in doda povezavo do tega zapiska. Torej, to je zelo pomembno, povezava mora biti v hitri opombi, da to deluje.
Tukaj bom dejansko vnesel nekaj besedila in rekel, opomba Goggle Trends. Torej ima nekakšen naslov. Tam bom dodal tako opombo. Zdaj bom zaprl to hitro beležko, pravzaprav bom Notes popolnoma zapustil. Vrnil se bom sem na to stran. Zdaj se ne bo nič zgodilo takoj, ker smo na tej strani že nekaj časa. Ampak pojdimo drugam. Potem se vrnimo na to stran. Zdaj, kar bi se moralo zgoditi, je v spodnjem desnem kotu videti indikator za to hitro opombo. Vendar se ne bo pojavilo. Poskusimo osvežiti. Poskusimo zapustiti Safari in znova vstopiti. Vrnilo nas bo na to stran in aha tam je. Če ga kliknem, se prikažejo opombe s tem hitrim zapiskom. Zdaj lahko dodam še nekaj, kar je lepo. Izvolite. Torej še ena opomba k temu. Zapustimo Notes tukaj. Zdaj lahko vidite, da se nekako dosledno pojavlja.
Torej, tukaj je še en primer. Tukaj je poročilo o najboljših 25 Wikipediji. Recimo, da so to nekateri drugi podatki, ki jim poskušate slediti. Vedno bo na istem natančnem URL-ju. Torej, če dodamo novo Hitro opombo, lahko temu tukaj dodam nekaj opomb in teoretično bom dobil eno od teh dveh hitrih opomb, odvisno od tega, na kateri od teh dveh strani sem. Zato je spet nekako težko omeniti, še posebej prvič. Tukaj bom osvežil in nič se ni zgodilo. Zaprl bom Safari in ga znova in tam zagnal, tokrat se pojavi in zdaj ga lahko izberem in gre na to. Včasih, nekako nadležno, se zdi takole in to je super, ker dejansko lahko vidite, kaj je tam, in kliknete na to, da se znova prikaže. Zdaj ga lahko še vedno vidimo tam v spodnjem desnem kotu. Če boste čakali dovolj dolgo, bo izginilo. Tako se nekako pojavi, ko prvič obiščete stran.
Pojdimo, v zgodovini tukaj, nazaj na Goggle Trends in potem je seveda tu še ta za stran Goggle Trends. Zdaj imam ti dve hitri opombi. Oboje je povezano z drugo spletno stranjo. Oboje se bo zlahka pojavilo v spodnjem desnem kotu, ko si bom ogledoval to spletno stran. Poleg tega sem jih v hitrih opombah lahko videl tukaj in bi jih zlahka prikazal, dvakrat kliknite tam, da odprete to stran. Tako lahko nekako dostopam iz obeh smeri. Tako bi lahko začel v Notesu in dostopal do strani ali pa bi lahko začel s stranjo in dostopal do beležke.
Zdaj to na žalost deluje na stran, ne na spletno mesto. Na primer, če želite imeti opombe povezane s spletnim mestom, to ne bo delovalo. Ne pride tukaj na tej glavni strani ali kateri koli strani, na katero obiščem na tem mestu. Pojavi se samo, če dejansko obiščem to določeno stran in potem jo boste videli. Zato mislim, da verjetno ni tako uporabno kot raziskovalno orodje, kjer bi morda obiskali spletno mesto in se poglobili v članke, da bi raziskali. In še več kot orodje za opombe na določenih straneh, ki jih občasno obiščete, kot so strani s statistiko in informacijami.
Drug način, kako lahko začnete hitro beležko, je, da izberete nekaj besedila na spletni strani in nato Control Click, dva prsta kliknete na sledilno ploščico, z desno miškino tipko kliknete miško in izberete Dodaj v hitro beležko. Toda na žalost to ne prispeva k hitri opombi, povezani s to stranjo. Lahko pa ga izberete, izrežete ali kopirate, nato pa pojdite na to hitro opombo in jo prilepite tja, če želite. Zdi se, da bi moralo delovati bolje kot to. Tudi ko to izgine tukaj, v spodnjem desnem kotu, kot bo zdaj, ga je res težko dobiti nazaj. Lahko osvežite stran. Ugotovil sem, da je eden od načinov, kako ga dobiti nazaj, preprosto preklopiti na drugo aplikacijo. Naj preklopim na Finder tukaj. Nimam odprtih oken Finderja. Nato preklopite nazaj na Safari. Potem se bo vrnilo.
Zato bi rad videl to delo bolj dosledno. Morda bo v prihodnosti delovalo nekoliko bolje, saj vam bo omogočilo dodajanje izbranega besedila v beležko, omogočal enostaven dostop do beležke z bližnjico na tipkovnici in podobne stvari. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-09 at 19.41.24 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-09 at 19.41.24 Large.jpeg
    121,9 KB · Ogledi: 45

Morda vas zanima tudi...

  • Članek
macOS Monterey vključuje nov Quick Action za pretvorbo slik v druge vrste datotek in njihovo spreminjanje velikosti brez zagona...
Odgovori
0
Ogledi
167
V sistem macOS je vgrajena funkcija za predvajanje belega šuma, ki vam olajša delo v živahnem okolju ali vam pomaga, da se osredotočite...
Odgovori
0
Ogledi
91
Z nalepkami se lahko hitro vizualno odzovete na sporočilo. Lahko so emoji, pozirani Memoji in tudi slike po meri iz lastnih Photos...
Odgovori
0
Ogledi
108
Preberite, kako deluje Nadzorno središče v Macu in kako ga prilagoditi. Veliko upravljalnih elementov je lahko v menijski vrstici ali v...
Odgovori
0
Ogledi
119
Nova funkcija v sistemu macOS 14.2 je možnost nastavitve več kot enega časovnika v aplikaciji Ura. Časovnike lahko poimenujete in tudi...
Odgovori
0
Ogledi
113

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu