Video Uporaba povleci in spusti na vašem iPhonu ali iPadu

Gledate:
Video Uporaba povleci in spusti na vašem iPhonu ali iPadu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Povleci in spusti na iPhonu je v iOS 15 močno izboljšan. Zdaj lahko povlečete slike, datoteke, besedilo in druge elemente med aplikacijami. Če želite to narediti, se boste morali naučiti uporabljati več prstov za vlečenje hkrati, ko preklapljate med aplikacijami.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte spodaj z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes si poglejmo povleci in spusti na iPhoneu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
iOS 15 torej prinaša znatno izboljšanje funkcije povleci in spusti na iPhone. Zdaj lahko povlečete in spustite med aplikacijami in deluje tako kot na Macu. Začnimo torej s preprostim primerom uporabe aplikacije Fotografije. To je ena najpogostejših vrst povleci in spusti, ki jo boste morda želeli narediti. Povlecite fotografijo iz aplikacije Fotografije, da izgovorite poštno sporočilo. Torej bom šel v Fotografije, nato pa bom začel vlečeti fotografijo tako, da jo tapnem in premaknem. Zdaj, če se dotaknem malo predolgo, dobim kontekstni meni. Ampak to je v redu. Samo vlecite stran in videli boste, da zdaj vlečete ta predmet. Zdaj je tu na voljo več dotikov. Kazalec morate držati navzdol na tem predmetu, ki ga vlečete. Nikoli ga ne dvigujte, sicer se bo vlečenje končalo. Lahko pa uporabite druge prste za druge stvari.
Zato bom od spodaj potegnil navzgor, da se vrnem Domov. Upoštevajte, da ta predmet še vedno vlečem. Zdaj bom šel v drugo aplikacijo. Pojdimo v Mail. Začel bom z novim sporočilom. Tam spodaj desno se bom dotaknil gumba za sestavo in potegnil in spustil v poštno sporočilo. Zdaj sem potegnil in spustil sliko iz fotografij v pošto. Seveda lahko greste tudi v druge aplikacije. Zato povlecimo to sliko sem in pojdimo v aplikacijo Messages. Povlekel ga bom sem, da ga bom komu poslal. Tukaj je še en primer. Uporabimo Notes. Toda tokrat, namesto da bi šel na začetni zaslon, bom tako rahlo potegnil iup od dna in šel v preklopnik aplikacij. To mi bo pokazalo vse nedavno uporabljene aplikacije. Tako lahko dejansko grem na enega in ga nato izberem. Zdaj sem v aplikaciji Notes in lahko spustim sliko sem in jo bo vstavila v Notes.
Naredimo eno s Pages. Toda tokrat bom povleci in spusti več elementov. Zato bom izbral tega in ga začel vleči. Toda naslednja stvar, ki jo bom naredil, je, da se dotaknem, da izberem drug element. Zdaj dejansko vlečem kup dveh predmetov. Pojdimo torej v preklopnik aplikacij. Z drugim prstom bom šel na strani. Zdaj v Pages sem v načinu samo za branje. Tako lahko še vedno aktiviram stvari na zaslonu tako, da z drugimi prsti tapnem gumbe, tudi ko vlečem ta dva elementa. Zato se bom dotaknil Uredi. Zdaj sem v načinu za urejanje. Pojdimo tja, kamor želim vstaviti ti dve sliki, in ju bom spustil sem. Vidite, da bo vstavilo oboje. Tapnimo stran in nato tapnimo enega od elementov. Zdaj lahko vidite, da lahko manipuliram in tukaj imam dva različna predmeta. Tako sem lahko povleci in spusti dva predmeta hkrati.
To deluje tudi z aplikacijami tretjih oseb, vendar jih mora aplikacija tretje osebe podpirati. Torej začnimo povleči in spustiti element sem in pojdimo na aplikacijo tretje osebe. V tem primeru Pixelmator. V Pixelmatorju imam sliko, na kateri že delam. To bom opustil in tako uvozil to sliko v projekt. Seveda pa, če aplikacija ni bila posodobljena za podporo iOS 15 in povleci in spusti, ne bo delovala.
Zdaj lahko v Macu lahko povlečete in spustite iz fotografij v Finder, da izvozite sliko. Enako lahko storite zdaj v iOS 15. Seveda imate namesto Finderja aplikacijo Files. Torej pojdimo na fotografije. Začel bom vleči takšno sliko. Odšel bom v aplikacijo Datoteke in nato tja, kamor jo želim spustiti. Dajmo ga samo v to mapo in dodal ga bom. To bo dejansko delovalo kot izvoz. Ker je to tudi v iCloud Drive, se naloži v iCloud Drive. Torej res deluje tako kot v Finderju.
To nas seveda pripelje do aplikacije Files, ki je še eno mesto, s katerega verjetno želite povleči in spustiti. Torej lahko tukaj počnete iste stvari. Lahko posnamem sliko, ki je že tukaj v aplikaciji Datoteke, tako da je to datoteka, in jo lahko povlečem in spustim v, recimo, poštno sporočilo. Lahko pa to povlečem in spustim na strani. Vse, kar sem do sedaj naredil, so bile slike. Toda enako lahko storite z drugimi vrstami datotek. Torej, na primer, tukaj je PDF. Recimo, da želim to priložiti e-poštnemu sporočilu. Lahko grem v aplikacijo Mail in tukaj že sestavljam sporočilo in lahko spustim to datoteko PDF kot prilogo. Iz aplikacije Datoteke lahko tudi povlečete in spustite v aplikacijo Fotografije. Torej uvoz v fotografije. Zato bom tukaj preklopil na aplikacijo Fotografije in to bom spustil in deluje tako kot uvoz.
Druga vrsta povleci in spusti, ki jo boste morda želeli narediti, je besedilo povleci in spusti. Tukaj sem izbral nekaj besedila v Notesih. Lahko ga začnem povleči tako, da se dotaknem, zadržim in nato premaknem, nato pa lahko preklopim na primer na Mail in povlečem to besedilo tja. Enako lahko storite na spletu. Tako, na primer, lahko izberem nekaj besedila tukaj na spletni strani in ga lahko začnem vleči. Zdaj lahko na primer preklopim na Notes in ga spustim tukaj.
Deluje tudi v drugih situacijah. Na primer, v Safariju bi lahko spletno stran povlekel in spustil tako iz vrstice na dnu ali na vrhu, odvisno od tega, kako ste jo nastavili. Lahko bi šel v drugo aplikacijo, kot je Notes, in jo spustil sem in spustil povezavo s predogledom. Lahko celo grem v aplikacijo za novice in lahko povlečem tako novico in lahko grem, recimo, v Mail in to lahko spustim in lahko vidite, da dodaja povezavo. Delali bomo tukaj v Zemljevidih in izbral sem lokacijo in tukaj lahko povlečem in spustim z vrha in lahko grem v Mail ali recimo Notes in to lahko povlečem tja.
Kot lahko vidite, je povleci in spusti zdaj skoraj enakovreden uporabi namiznega računalnika. Zato preizkusite to na svojem iPhoneu z iOS 15 ali iPadu z iPad OS 15. Veliko tega je delovalo tudi na iPadu v prejšnjih različicah iPad OS. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-11-28 at 14.24.00.png
    Screenshot 2021-11-28 at 14.24.00.png
    1,1 MB · Ogledi: 55

Podobne teme

  • Članek
Apple je predstavil novo funkcijo, ki je namenjena zmanjševanju slabosti pri uporabi telefona iPhone ali tablice iPad med vožnjo...
Odgovori
0
Ogledi
45
Pametne mape so odličen način za lažje urejanje zapiskov v aplikaciji Opombe. Pametne mape lahko uporabite z oznakami in tako ustvarite...
Odgovori
0
Ogledi
50
S povezavami v dokumentu Numbers lahko povezujete liste, začenjate e-poštna sporočila in telefonske klice ter se povezujete s spletnimi...
Odgovori
0
Ogledi
46
Uporaba zelenega zaslona za snemanje videoposnetkov z računalnikom Mac v programu iMovie je poceni in preprosta. Zeleni zaslon vam lahko...
Odgovori
0
Ogledi
54
V sistem macOS je vgrajena funkcija za predvajanje belega šuma, ki vam olajša delo v živahnem okolju ali vam pomaga, da se osredotočite...
Odgovori
0
Ogledi
133

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu