Video Uporaba povečave zaslona (zoom) na vašem iPhonu ali iPadu

Gledate:
Video Uporaba povečave zaslona (zoom) na vašem iPhonu ali iPadu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Če je besedilo premajhno za branje ali če želite povečati območje zaslona vašega iPhona ali iPada, lahko uporabite funkcijo za ljudi s posebnimi potrebami Zoom. Obstaja veliko možnosti, ki vam pomagajo postaviti območje povečave, spremeniti povečavo in celo izgovoriti besedilo na zaslonu.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si uporabo funkcije Zoom na vašem iPhone ali iPad.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Tako boste včasih pri delu na vašem iPhoneu ali iPadu morda videli nekaj besedila, ki je premajhno za branje, ali le del zaslona, ki ga želite povečati. Za to lahko uporabite funkcijo povečave. Torej na vašem iPhone ali iPad pojdite v Nastavitve. V nastavitvah poiščite Dostopnost. Dostopnost ima funkcijo Zoom tik pod Vision in jo lahko vklopite. Ko to storite, boste videli to majhno okno, ki se prikaže, in ga lahko premikate. Lahko ga premaknete tako, da povlečete majhen ročaj na dnu. To bo naredilo, da bo povečalo vse, kar je pod njim, da boste lahko lažje prebrali nekaj besedila. Ko pridete do roba in se premaknete, lahko še naprej potiskate mimo roba, da si ogledate več proti robu zaslona ali proti vogalom.
Ko je to vklopljeno, ga je enostavno vklopiti in izklopiti. Uporabljate samo tri prste. Dvojni dotik s tremi prsti kjer koli na zaslonu ga bo izklopil ali vklopil. Zdaj, ko ga imate vklopljeno, lahko poleg uporabe ročaja z enim prstom na dnu za premikanje uporabite tudi 3 prste in povlečete po drugem delu zaslona in lahko vidite, da okno ostane na istem mestu, vendar območje prikazuje spremembe. Uporabite lahko 3 prste in če se dvakrat dotaknete, vendar takoj začnete povleči pri drugem dotiku, lahko povečate in pomanjšate, spreminjate stopnjo povečave. Samo gor in dol s temi 3 prsti. To je malo težko narediti. Pri dvojnem dotiku morate biti hitri in takoj začeti vleči ta drugi dotik, da deluje.
Zdaj obstaja cel kup različnih možnosti in načinov, kako to spremeniti. Najprej si oglejmo Follow Focus. To je večinoma povezano z besedilom. Zato bomo to vklopili in šli v drugo aplikacijo. Pojdimo na aplikacijo Notes. Z vklopljenim Sledite fokusu bomo vklopili povečavo s tremi prsti, dvakratnim dotikom. Zdaj se lahko premikamo kot prej. Če pa začnemo tipkati, bo takoj skočilo, tako da bo besedilo znotraj območja povečave. Potem bo sledilo.
Zdaj, če uporabimo možnost Pametno tipkanje, bo naredil nekaj malo drugače. Zdaj bom aktiviral Zoom s 3-prstnim dvojnim dotikom in nato bom začel tipkati. Naredil bo povečavo celotnega območja, kjer bi lahko tipkali, a tipkovnico izpustil. Še vedno bo sledil, tako da lahko vedno vidite, kaj vnašate.
Zdaj je naslednji niz možnosti za uporabo tipkovnice. Torej običajno ne bi uporabljali tipkovnice z iPhoneom, vendar lahko. Na iPadu je vse pogosteje pritrjena tipkovnica. Če je tako, imate cel niz bližnjic na tipkovnici, ki jih lahko uporabite tukaj in vklopite in izklopite ter uporabite funkcijo povečave. Povečaj in Pomanjšaj, premaknite okno Povečava in tako naprej.
Drug način za nadzor funkcije povečave je uporaba krmilnika povečave. Vklopimo to in videli boste, da ima krmilnik povečave ta majhen krog s puščicami na dnu. Zdaj lahko tapnem z enim prstom in ga povlečem naokoli ter ga prestavim, da ga odstranim s poti. Zdaj, če vklopim Zoom z dvojnim dotikom s 3 prsti, lahko to uporabim in premikam okno za povečavo. Upoštevajte, da ko prvič začnem s tem, mi na dnu prikaže majhno mini različico mojega iPhona, da bi mi dal nekaj konteksta, kamor približam. To je tudi nekoliko težavno, ker se morate začeti premikati takoj, ko se dotaknete in premaknete. Če tapnete in počakate, preprosto znova premaknete kontrolnik.
Zdaj se lahko dotaknete tudi z enim, dvojnim in trojnim dotikom. Ta nadzor bo naredil različne stvari. Vsak od teh lahko izbere tri različne stvari, ki jih lahko naredi. Tu je meni Prikaži. Na voljo sta povečava in pomanjšava ter govor na dotik. Tukaj si bomo čez minuto ogledali Show Menu. Povečanje in pomanjšanje v bistvu to vklopi in izklopi. Čez minuto si bomo ogledali tudi Speak on Touch. Če vidite, da se dvojni dotik poveča in pomanjša, tako da lahko samo dvakrat tapnem krmilnik, da ga vklopim in izklopim. Zdaj lahko tudi dvakrat tapnete in takoj začnete drseti navzgor in navzdol, da prilagodite stopnjo povečave, če imate ta kontrolnik vklopljen. Če želite, lahko tam spremenite barvo kontrolnika in spremenite lahko tudi, kako je kontrolnik videti pregleden. Pustimo nadzor zaenkrat izklopljen in skočimo navzdol na filter za povečavo.
Tukaj lahko nastavim filter za povečavo. Tako bi lahko šel, recimo, na obrnjeno, sivo lestvico, obrnjeno sivo lestvico ali nizko svetlobo. Nastavite lahko tudi najvišjo stopnjo povečave, ki vam preprečuje nenamerno povečavo tako daleč, da je težko ugotoviti, kje ste.
Zdaj lahko s krmilnikom povečave nastavite tudi nekaj, kar lahko nastavite tukaj na eni od pip, imenovanih Prikaži meni. Ko ste to vklopili, se bo ta meni prikazal z enkratnim dotikom na krmilnik povečave. S tem lahko preprosto vklopite in izklopite povečavo. Izberete lahko tudi regijo, ki vam omogoča prehod na celozaslonski način, in to si bomo ogledali čez minuto. Spremenite lahko velikost leče, kar vam omogoča, da zgrabite vogal in tam spremenite velikost leče. Izberete lahko enega od teh filtrov in lahko skrijete krmilnik. Prav tako lahko nastavite stopnjo povečave z drsnikom tukaj. Tako je ta mali meni nekako priročen. Nastavite ga z enim dotikom, dvojnim dotikom in trojnim dotikom z vklopljenim krmilnikom in res lahko vse nadzirate kar od tukaj. Če torej pogosto uporabljate Zoom, boste želeli imeti vklopljen krmilnik zooma in konfigurirati te tri možnosti dotika.
Končno pojdimo na Zoom Region in tukaj je nastavitev za preklop s povečave okna na celozaslonsko povečavo. Zdaj je celoten zaslon povečan. Ko to storite, zagotovo želite imeti vklopljen krmilnik oken, ker je drugače zelo težko krmariti. Z enim prstom bi lahko vlekel navzdol in se nekako zaskoči nazaj na mesto, kjer je bilo. Toda z vklopljenim krmilnikom oken se lahko enostavno premikam in v bistvu tako povečam celoten zaslon. Toda povečavo vklopite in izklopite na enak način. Torej, če ste obtičali v tem načinu, potrebujete samo 3 prste, dvakrat tapnite zaslon in se izklopi.
Še zadnja stvar, ki si jo je treba ogledati, je govor na dotik. Tukaj lahko vidite v krmilniku zooma, da imam nastavljeno, da je trikratni dotik Speak on Touch. Torej pojdimo in poskusimo to uporabiti. Preklopimo na Safari in recimo, da želimo nekaj besedila videti nekoliko bolje. Kar lahko storim, je trikratni dotik krmilnika na dnu. Zdaj lahko vidite, da ima tam ikono malega prsta. Zdaj se lahko dotaknem nečesa na zaslonu in govorilo bo, kaj je tam. Samo tako, da trikrat tapnete krmilnik, počakajte, da tam zagledam ikono malega prsta, nato pa tapnite nekaj na zaslonu in to bo izgovorilo.
Torej, če je Zoom že nekaj, kar veste, da potrebujete, ga poskusite, naučite se uporabljati kontrolnike, da ga boste lahko uporabljali, ko ga potrebujete. Toda tudi če ga do te točke niste potrebovali, je to priročno orodje. Zato se je vredno učiti, tako da ko ga potrebujete, ga veste, kako ga uporabiti.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-16 at 10.11.31.png
    Screenshot 2022-04-16 at 10.11.31.png
    1,4 MB · Ogledi: 109

Podobne teme

  • Članek
Apple je predstavil novo funkcijo, ki je namenjena zmanjševanju slabosti pri uporabi telefona iPhone ali tablice iPad med vožnjo...
Odgovori
0
Ogledi
45
Pametne mape so odličen način za lažje urejanje zapiskov v aplikaciji Opombe. Pametne mape lahko uporabite z oznakami in tako ustvarite...
Odgovori
0
Ogledi
50
S povezavami v dokumentu Numbers lahko povezujete liste, začenjate e-poštna sporočila in telefonske klice ter se povezujete s spletnimi...
Odgovori
0
Ogledi
46
Uporaba zelenega zaslona za snemanje videoposnetkov z računalnikom Mac v programu iMovie je poceni in preprosta. Zeleni zaslon vam lahko...
Odgovori
0
Ogledi
54
V sistem macOS je vgrajena funkcija za predvajanje belega šuma, ki vam olajša delo v živahnem okolju ali vam pomaga, da se osredotočite...
Odgovori
0
Ogledi
133

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu