Video Uporaba komentiranja in sledenja v Pages na Macu

Gledate:
Video Uporaba komentiranja in sledenja v Pages na Macu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Naučite se pravilno pregledati dokument strani z uporabo sledenja spremembam in komentarjev. Več ljudi lahko da predloge za urejanje, ki jih nato avtor ali glavni urednik lahko sprejme, zavrne ali spremeni. Toda te funkcije vam lahko pridejo prav tudi, če pišete sami.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si uporabo komentarjev in sledenja spremembam na straneh.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj si predstavljajte, da nekaj napišete, vendar brez računalnika. Napisali bi na kos papirja in potem, ko bi končali, bi morda želeli, da vam nekdo pomaga pri tem dokumentu. Podali bi jim ga in oni bi vzeli pisalo, morda v drugi barvi. Obkrožili so besede, o katerih so imeli vprašanja. Ponekod bi vstavili besede in prečrtali stvari, za katere menijo, da jih je treba izbrisati. Lahko celo dodajo komentarje na robovih. No, isto stvar lahko storite med delom v Pages z uporabo sledenja spremembam in komentarjev.
Torej, tukaj imam vzorec dokumenta. Recimo, da je čas, da ga pregledamo in uredimo. Zdaj je to lahko, da urejate svoj dokument ali pa bi ta dokument izročili komu drugemu. To lahko storite tako, da jim preprosto date datoteko ali pa jo delite v iCloud s pomočjo funkcije sodelovanja tukaj. Kakorkoli že, lahko naredijo spremembe. Kaj pa, če bi videli besedo in jo želeli izbrisati. Morda jo tam izbrišejo, a kako bi potem vedel, da je bila ta beseda izbrisana. Lahko si ga natančno ogledate in primerjate s svojim starim dokumentom, vendar bi bilo težko in enostavno spregledati nekaj, kar je bilo izbrisano. Enako, če so spremenili besedo. Namesto da bi morali samo urejati dokument neposredno, bi lahko uporabili tako imenovano sledenje spremembam.
Če ga želite vklopiti, pojdite na Uredi in nato Sledite spremembam. Zdaj boste tukaj na vrhu videli dodatno orodno vrstico. Zdaj, ko naredijo spremembo, kot je recimo brisanje besede, izgleda takole. Beseda je prečrtana in tukaj na levi je oznaka. Recimo, da vstavijo novo besedo. Beseda je vstavljena, vendar je drugačne barve. Vidite lahko, če premaknete kazalec nad njo, vam pokaže ime osebe, ki je naredila spremembo, in kaj se je točno zgodilo. Recimo, da so želeli zamenjati besedo. Videli ste, da so besede prečrtane in nova beseda je na svojem mestu. Kaj pa, če bi hoteli samo narediti zapisek. To bi lahko storili na nekaj načinov. Ena je, da lahko izberejo nekaj besedila in lahko uporabijo gumb tukaj za dodajanje komentarja. Obstajata dva gumba. Komentirajte in označite. Ko uporabite Komentar, jim bo omogočil, da tukaj vnesejo komentar in nato kliknite Končano. Označevanje deluje na podoben način, vendar vam ni treba dodati komentarja.
Zdaj, ko delate v tem, so kontrole tukaj na vrhu. Tako bi lahko videli gumb Komentiraj in označi. Za to so pod Vstavi tudi bližnjice na tipkovnici. Tukaj sta poudarek in komentar. Shift Command H in Shift Command K. Tukaj lahko uporabite tudi stikalo za zaustavitev sledenja. Potem so vse opravljene spremembe trajne in dejansko ne bi videli, da se je sprememba zgodila. Ta kontrolnik lahko uporabite tudi tukaj, da spremenite, kar vidite. Tako da trenutno prikazuje celotno oznako. Vse je tam. Lahko pa prikažete tudi oznake brez izbrisov. Torej vse, kar je izbrisano, ni več. Tukaj vidite samo to drobno znamenje, da je bilo nekaj tam prej. Prav tako lahko obiščete Končno in si natančno ogledate, kako izgleda dokument z vsemi uporabljenimi dodatki, izbrisi in spremembami. Tako lahko preberete besedilo v končnem stanju.
Druga stvar, ki jo lahko tukaj spremenite, je avtorjeva barva. Tako lahko spremenite barvo, ki jo uporablja trenutni avtor. Ime lahko spremenite tudi tako, da greste v Nastavitve in nato pod Splošno boste videli Avtor. Od tod je dobil ime.
Zdaj lahko uporabite tudi te puščice tukaj za pregled vsakega elementa. Tako bi se lahko premikali po vsem, kar obstaja, kar je bodisi komentar, poudarek ali sprememba. Toda tisto, kar verjetno želite storiti, ko uporabljate vse to, je, da tukaj prikažete stransko vrstico. Lahko kliknete tukaj in prikaže se stranska vrstica. Zdaj lahko vidite vsako stvar na seznamu. V možnostih pogleda lahko spremenite vrstni red, v katerem so stvari prikazane tukaj. Lahko celo Filter, ki prikazuje samo enega uporabnika. Torej, če imate tri osebe, ki so uredile dokument, preden vam ga vrnejo, se lahko osredotočite na eno od njih. Prav tako lahko skrijete komentarje ali skrijete spremembe, da se osredotočite na eno ali drugo. Če premaknete kazalec nad katero koli od teh, bo narisala črto točno tam, kjer je vsak od njih. Besedilo komentarja si lahko ogledate tukaj. Pri Poudarkih so Poudarki kot Komentarji, vendar brez komentarja, tako da ga lahko spremenite v komentar, tako da ga preprosto dodate tukaj. Tukaj lahko vidite, da ima vse, kar ima komentar, dejansko svojo majhno škatlo. Če stranska vrstica ni vidna, lahko dejansko premaknete kazalec in kliknete polje, da prikažete komentar, ali pa preprosto premaknete kazalec nad dejanski element.
Druga stvar, ki jo lahko storite, je, da lahko odgovorite na komentar. Torej vidite ta komentar tukaj. V tem primeru bi lahko kliknil Odgovori in si odgovoril. Če pa imate več urednikov in se premikate naprej in nazaj, bi se lahko malo pogovorili o elementu v dokumentu.
Recimo, da ste svoj dokument Pages dali nekomu drugemu ali pa ste sodelovali in ta naredi spremembe in zdaj je čas, da se vrnete in pogledate njihove predloge. Torej se vrnete noter in pogledate vse to in zdaj lahko naredite več stvari z vsako posamezno spremembo. Če imate stransko vrstico odprto, je enostavno. Vidite Sprejmi ali Zavrni. Če sprejmete, lahko vidite, kako to izbriše in spremeni spremembo trajno. Enako velja za vse vstavljene besede. Če nimate stranske vrstice, lahko vedno premaknete kazalec nanjo in nato tukaj uporabite Sprejmi ali Zavrni. Ko izberete enega, imate tukaj v orodni vrstici gumba Sprejmi in Zavrni in če greste na Uredi, boste videli, da jih imate v meniju skupaj z bližnjicami na tipkovnici za vsakega. Tako lahko v bistvu letite skozi te spremembe sprejemanja in zavračanja. Seveda lahko tukaj hkrati naredite svoje spremembe. Lahko tudi preprosto zavrnete nekaj in nato naredite svojo lastno spremembo, morda takšne stvari začasno ustavite, naredite spremembo, tako da tukaj ne dodaja novega elementa, in jo nato znova vklopite, da se vrnete in nadaljujete s sprejemanjem in zavračanjem predlogov. Tukaj imate tudi možnost, da sprejmete vse spremembe ali zavrnete vse spremembe. Nekateri ljudje tako radi delajo skozi in samo zavračajo stvari. Če je nekaj, kar želijo sprejeti, to preprosto pustijo pri miru. Potem, ko bodo zavrnili vse, česar nočejo, morda naredili tudi lastne spremembe, bi morda želeli iti sem, samo gledajte na to kot dokončno, se prepričajte, da je to tisto, kar želijo. Če je vse videti dobro, bi lahko šli in sprejeli vse spremembe ter dokončali vse.
Upoštevajte, da če želite izklopiti sledenje, bodisi z uporabo tega ali z možnostjo Uredi, Izklopi sledenje, vas bo pozvalo, ali želite sprejeti vse spremembe ali zavrniti vse spremembe. Ko izklopite sledenje, se bo znebil vseh teh informacij, zato mora vedeti, katero od teh dveh stvari storiti. Upoštevajte, da ko so spremembe tako zavrnjene, komentarji še vedno ostanejo, ker komentarji dejansko ne spreminjajo ničesar v dokumentu. So samo povezave do majhnih komentarjev ali poudarkov in jih lahko še vedno obdržite tam in se nanje sklicujete pozneje. Če naredite nekaj, kot je natis dokumenta ali ustvarite PDF, ne bodo vključeni.
Druga stvar pri komentarjih in poudarkih je, da jih lahko dodate tudi z izklopljenim sledenjem. Tako lahko na primer tukaj izberem nekaj besedila. Vidite lahko, da je Komentar eden od privzetih gumbov v orodni vrstici. Pojdite lahko tudi na Vstavi, Komentiraj ali Označi. Oba sta tam, tudi če ste izklopili Spremenjeno sledenje.
Zdaj vse to deluje tudi na iPadu in iPhoneu v Pages. Torej, če nekdo nima Maca, vendar ima eno od teh naprav, bi to zagotovo lahko storil. Sledenje spremembam ni del iCloud.com. Spletne aplikacije, kjer lahko nekdo, ki sploh nima nobenih izdelkov Apple, dejansko pregleda vaš dokument. Toda komentarji so. Torej, če bi nekdo, ki gleda dokument s povezavo in nato obišče spletno različico strani, lahko dejansko doda komentarje, ki bi jih potem videli, ko bi znova pogledali dokument. Nekateri od vas morda veste, da je to podobno, kako Microsoft Word sledi spremembam. Pravzaprav, če izvozite iz Pages v Wordov dokument in nekomu daste ta Wordov dokument, lahko dejansko dela s temi spremembami, naredi sledenje spremembam v Wordu in ko ga dobite nazaj in odprete Wordov dokument v Pages, boste videli te spremembe. Seveda obstaja veliko funkcij, ki jih ima Word, ki jih Pages nima in obratno, zato se želite prepričati, da ste ravno v fazi, ko imate preprosto besedilo v dokumentu in ni preveč zapleteno. Toda dejansko lahko dobite povratne informacije od nekoga drugega, če je na voljo le Word v sistemu Windows.
Kot pri večini orodij je najboljši način, da se tega naučite, poskusiti, preden ga dejansko potrebujete. Zato vzemite stari dokument in ga podvojite ali pa preprosto ustvarite vzorčni dokument, poskusite to, dodajte kup sprememb, dodajte kup komentarjev in poglejte, kako je, če jih sprejmete in zavrnete ter pojdite skozi. Potem boste bolje razumeli, kako lahko to uporabite za boljše delovanje v prihodnosti. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-01 at 20.48.28 Large.jpeg
    Screenshot 2022-04-01 at 20.48.28 Large.jpeg
    162,8 KB · Ogledi: 198

Podobne teme

  • Članek
Apple je predstavil novo funkcijo, ki je namenjena zmanjševanju slabosti pri uporabi telefona iPhone ali tablice iPad med vožnjo...
Odgovori
0
Ogledi
46
Pametne mape so odličen način za lažje urejanje zapiskov v aplikaciji Opombe. Pametne mape lahko uporabite z oznakami in tako ustvarite...
Odgovori
0
Ogledi
50
S povezavami v dokumentu Numbers lahko povezujete liste, začenjate e-poštna sporočila in telefonske klice ter se povezujete s spletnimi...
Odgovori
0
Ogledi
46
Uporaba zelenega zaslona za snemanje videoposnetkov z računalnikom Mac v programu iMovie je poceni in preprosta. Zeleni zaslon vam lahko...
Odgovori
0
Ogledi
54
V sistem macOS je vgrajena funkcija za predvajanje belega šuma, ki vam olajša delo v živahnem okolju ali vam pomaga, da se osredotočite...
Odgovori
0
Ogledi
133

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu