Video Uporaba Image Capture za skeniranje dokumentov

Gledate:
Video Uporaba Image Capture za skeniranje dokumentovNamesto da bi poskušali uporabiti programsko opremo, ki jo je zagotovil proizvajalec vašega optičnega bralnika, uporabite vgrajeno aplikacijo Image Capture na vašem Macu. Dokumente in fotografije lahko skenirate z različnimi nastavitvami in možnostmi.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes naj vam pokažem, kako skenirati dokumente s funkcijo Image Capture.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Tako pogosto slišimo od ljudi, ki poskušajo uporabiti svoj optični bralnik, in morda programska oprema, ki je priložena skenerju, ne deluje z računalnikom Mac ali pa se zdi, da je ne morejo namestiti. Moje vprašanje je, zakaj sploh uporabljati programsko opremo tretjih oseb. Mac je že opremljen z aplikacijo, ki je ustvarjena za dostop do vašega optičnega bralnika ter skeniranje dokumentov in fotografij. Ta aplikacija se imenuje Image Capture. Že imate na vašem Macu. Je del sistema. Pojdite v mapo z aplikacijami in se pomaknite navzdol do i in tam boste videli Image Capture. Če to pogosto uporabljate, jo boste morda želeli nekje dodati v Dock, da boste lahko zlahka prišli do nje. Zdaj, ko zaženete Image Capture, če je vaš optični bralnik priključen na vaš Mac, bi ga morali videti tukaj na levi. Upoštevajte, da svojega skenerja nimam neposredno priključenega na Mac prek USB-ja, imam ga prek omrežja. Tukaj moram razkriti naprave Share. To je večnamenski tiskalnik in skener. Vaš je morda le navaden skener.
Zdaj je morda nekaj gonilnikov, ki jih morate namestiti. Vsak skener bo nekoliko drugačen. Pri mojem mi ni bilo treba nič namestiti. Mac OS ga je prepoznal samo tako, da ga je povezal ali dostopal prek omrežja. Če greste v Sistemske nastavitve in nato v Tiskalniki in skenerji, bi morali tukaj dodati optični bralnik z gumbom Plus. Če je optični bralnik v vašem omrežju, bi ga morali videti tukaj. Vendar sledite dokumentaciji optičnega bralnika ali se obrnite na proizvajalca za pravi način, če ga ne vidite takoj. Predpostavimo, da ste ga povezali in ga lahko vidite tukaj. Če ga izberete, lahko uporabite optični bralnik. Zdaj boste morda videli preprost vmesnik, kot je ta. Toda tisto, kar boste želeli storiti, je, da kliknete Pokaži podrobnosti, da vidite vse. Če imate nekaj naloženo v optični bralnik, bi vam to moralo dati Pregledno skeniranje. Zdaj bi vas moral opozoriti, da je vsak skener nekoliko drugačen. To, kar vidite tukaj, bo za vaš optični bralnik nekoliko drugačno. Tako mi za moj optični bralnik tukaj prikaže predogled in nato poskuša predvideti, kaj želim skenirati. V tem primeru gre narobe. Tukaj vidi sliko in dobro pomisli, to je vse, kar hočem.
Prva stvar, ki jo želim narediti tukaj v tem predogledu, je, da želim razširiti, da zajamem celotno stran. Na desni imam veliko možnosti. Vaš bo drugačen, toda moj mi je dal ploski podajalnik ali podajalnik dokumentov, saj ima moj optični bralnik možnost podajanja strani vanj. Potem bi lahko izbral vrsto skeniranja. Besedilo bi bilo najbolj preprosto. Nizka ločljivost bi bila samo za zajem besedila tam. Uporabite to za zelo preproste dokumente, ki jih boste morda želeli optično prebrati samo za digitalno shranjevanje kopij. Črno-belo bi bilo za črno-bele fotografije, pa tudi za dokumente, ki imajo več podrobnosti, kot so grafike in podobno. Barva je za fotografije. V tem primeru naredimo črno-belo, saj imamo kombinacijo besedila in črno-bele slike. Ločljivost je zelo pomembna. DPI pomeni pike na palec. Zdaj bo 75 pik na palec na natisnjenem kosu papirja videti zelo pikselsko. Odlično je za kompaktno sliko, ki ne bo zavzela veliko prostora, vendar ne bo videti zelo dobro. Želite iti na nekaj višjega. Morda do 300 DPI, kjer dejansko dobite precej spodobno sliko. To je verjetno najnižja vrednost, ki bi jo morali uporabiti za fotografije. Za takšne dokumente bo videti res super. Ampak verjetno želite eksperimentirati. Ko imate tak dokument, poskusite vsakega od teh in poglejte, kakšni so rezultati. Ugotovite, katerega želite uporabiti za ta dokument ali za podobne dokumente v prihodnosti.
Tukaj je razlog, da je samodejno izbral to sliko, ker je imela vklopljeno samodejno izbiro. Zaznajte ločene predmete. To lahko storim Zaznaj v zapirajočem polju ali pa ga preprosto izklopim. Nato lahko izberete, kam želite skenirati, tako da bo privzeto morda mapa s slikami. Naredimo to na namizju. Lahko ga imenujem kakor hočem. Poimenujmo torej ta test. Potem bi lahko nastavil format. Zdaj z jpeg kot obliko, bo to shranjeno kot slikovno datoteko. Izberem lahko več drugih vrst slikovnih datotek. S PDF-jem ga bo dejansko shranil kot sliko, vdelano v PDF-ju. Prednost tega je, da lahko dokument napolnim z več skeniranimi slikami. Tako lahko to skeniram in nato preverim Združi v en sam dokument. Naslednje skeniranje, ki ga naredim, bo dejansko dodano temu dokumentu PDF. Dokler bom ime ohranil enako, se bom še naprej dodajal tej datoteki. Tako lahko skeniram dokument za dokumentom in vsakič bo samo dodal stran v PDF. Toda kadar koli želim začeti nov dokument, samo spremenim ime tukaj in zdaj bo ustvaril nov dokument s tem imenom in vse strani, ki jih po tem skeniram, bodo dodane temu dokumentu. Imam tudi možnost za popravljanje slike in videli ste, da bi lahko tukaj nastavil na ročno in lahko prilagodim svetlost in kontrast.
Če bom kdaj želel to ponovno ustvariti, na primer, da sem tam vstavil napačno stran in želim videti novo stran, bi lahko naredil Pregled in bo znova pregledal pregled.
Zdaj pa nastavimo to na ločljivost, recimo 300 DPI. Shranil ga bo kot sliko jpeg. Shranil se bo na namizje. Torej bom šel na Skeniraj, a ker sem izklopil samodejno izbiro, ni ničesar za skeniranje. Zato bom tukaj izbral Vse in videl, kako se zaskoči do konca. Potem bom to skeniral. Tukaj je majhno okno za rezultate skeniranja in tukaj lahko uporabim gumb, da skočim naravnost nanj. Ni mi treba, ker je tam na namizju. Poglejmo, kaj imamo tukaj. Če dvakrat kliknem, se odpre v predogledu in izgleda zelo dobro. Če bi približal, bi tam videl kakovost. Oglejmo si velikost datoteke. Videli ste, da je 815K. Ni preslabo. Kaj bi se zgodilo, če bi šel na 75 DPI in ga tako skeniral. Vidite lahko, da Alicino ime ni v nasprotju z obstoječim imenom. Nanj bo dal številko. Zdaj, če to povečam, bi lahko videli, da je kakovost precej nižja, ker je 75 pik na palec. Toda rezultat je, da je velikost datoteke zdaj 109 K. Vedno gre torej za kompromis med velikostjo datoteke in kakovostjo.
Pustimo torej 75, saj je to dokument in se zdi, da je dovolj dober za branje besedila. Spremenimo to v PDF in ga bom nekako poimenoval in ga nato skeniral. Tako dobim ta PDF tukaj. Odprem ga in izgleda enako, vendar je dokument PDF. Zdaj pa v skener vstavimo še eno stran. Naredimo pregled Pregled in pregleda mi ni bilo treba strogo. Lahko bi preprosto pritisnil Scan še enkrat, saj sem vedel, da bo tako ali tako skeniral celotno stran. Toda to je uporabno, če želite spremeniti velikost stvari. Zdaj, ker sem pustil ime enako in je PDF in sem združil v en sam dokument, ko ga skeniram, ne bo ustvaril novega dokumenta. Vendar bo dodala stran 2. Zdaj lahko dvakrat kliknem na to tukaj in vidim, da imam stran 1 in stran 2 v enem dokumentu. Tako ji lahko še naprej dodajam strani in ta datoteka bo še naprej rasla. Če želim kdaj začeti nov dokument, ga lahko preprosto spremenim v nekaj drugega in zdaj bi se shranil v ta novi dokument.
Kaj pa fotografije? No, zdaj sem dal fotografijo v optični bralnik in naredimo pregledno skeniranje, da vidimo, kje točno je ta fotografija. Torej je tam. Pojdimo in prilagodimo območje, da samo zajamemo fotografijo. Tako da lahko pridem precej blizu. Morda bi lahko nekoliko prilagodil kot, če fotografije ne bi popolnoma odložil in je obrezal. Potem pojdimo in nastavimo to na Barvno in za to nastavimo lepo višjo ločljivost. Poimenoval ga bom drugače. Izbral bom vrsto slike. Lahko bi izbral jpeg, vendar naredimo dobro visoko učinkovit format stiskanja slike. Potem bi bilo tukaj vsekakor koristno igrati s popravkom slike. Vidite, pri barvi imam veliko več možnosti tukaj. Poskenirajmo to sliko in tukaj imam svojo sliko in si jo lahko ogledam in jo potem morda poskusim pri 600 DPI, da vidim, ali mi je to všeč ali če poskušam skenirati kup slik, pa mi ne želim, da so dobro stisnjeni, lahko poskusim 200 in preverim, ali je to sprejemljivo, preden začnem skenirati ostalo. Moj optični bralnik je opremljen tudi s podajalnikom dokumentov, tako da če ga tukaj nastavim na Document Feeder, seveda ne morem videti njegovega predogleda, ker strani niso v skenerju. Sedijo v napajalniku. Lahko pa vse nastavim. Naredimo morda besedilo namesto črno-belega. Naredimo 100 DPI nekako kot kompromis. Nekako bolje kot 75. Poznam velikost strani tukaj in orientacijo strani. Skenirajte ga na namizje. Pokličimo tega Doc in ne bom delal formata TIFF. Želim narediti PDF, da bi lahko postavil več strani v en sam dokument. Torej sem to preveril. Zdaj lahko skeniram. Tukaj lahko vidite obrazce za dokumente in skenirajo obe strani. Zdaj, če pogledam PDF tukaj, dobim obe strani.
Zdaj lahko vidite, kako izgleda uporaba oblike besedila. V bistvu je črno-belo, vendar samo črno-bele slikovne pike. Tam nimaš sivine. Torej pri 100 DPI, tako-tako. Mogoče bi bilo bolje 200, vendar je vsekakor manjša slika. Torej boste morda želeli razmisliti o 200 DPI, če boste uporabljali to obliko. Morda poskusite tudi v sivinskih odtenkih, da vidite, ali vam je kakovost tam nekoliko boljša in je velikost datoteke vredna tega. Predvidevam, da je najbolj kul pri tem, da lahko uporabite, veste, barvo s ploščo. Če bi imeli tukaj več fotografij, bi lahko izbrali takšne fotografije in potem bi dobili tri različne slike v formatu. Videli bi lahko, da izbere prvo, drugo in tretjo. Torej, če bi tam dejansko imel fotografije, bi tukaj dejansko dobil tri različne slike. Vidite lahko, da ga shranite kot slike, slike 1 in bodo slike 2.
Tako lahko hitro optično preberete kopico fotografij, ne da bi to morali narediti eno za drugo.
Še en nasvet. Izberete lahko tudi Scan 2 in izberete optično branje neposredno v aplikacijo Photos. Odprite ga v predogledu, tako da ga odprete v predogledu, nato pa lahko izberete, da ga uredite, označite, preden ga shranite. Ali pa ga pošljite neposredno v Mail, da ustvarite novo poštno sporočilo, nato pa ga lahko preprosto pošljete nekomu. Izberete lahko tudi Drugo in izberete drugo aplikacijo. Tako bi lahko izbral, na primer, grafično aplikacijo, kot je Pixelmator, Acorn, Affinity Photo, in bo samo odprla sliko v njej.
Zato se igrajte s tem. Za veliko ljudi je to bolj priročno. Hitro je. To je enostavno. Je že na vašem Macu. Za druge boste morda ugotovili, da je programska oprema, ki je priložena vašemu skenerju, boljša od te. Mogoče ima optično prepoznavanje znakov, OCR, ki dejansko pretvarja besedilo v znake, tako da ga lahko iščete. Ti pdf-ji tukaj, ki jih je shranil Image Capture, tega pravzaprav niso storili. Zato teh dokumentov ne morete iskati in najti po besedah v njih. Običajno kompenziram tako, da datoteko dobro poimenujem, da lahko pozneje zlahka najdem dokument. Torej, če imate težave s skeniranjem dokumentov ali ne morete uporabljati programske opreme, ki ste jo dobili s skenerjem, poskusite Image Capture. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-22 at 20.08.34 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-22 at 20.08.34 Large.jpeg
    139,5 KB · Ogledi: 57

Morda vas zanima tudi...

Pametne mape so odličen način za lažje urejanje zapiskov v aplikaciji Opombe. Pametne mape lahko uporabite z oznakami in tako ustvarite...
Odgovori
0
Ogledi
36
S povezavami v dokumentu Numbers lahko povezujete liste, začenjate e-poštna sporočila in telefonske klice ter se povezujete s spletnimi...
Odgovori
0
Ogledi
30
Uporaba zelenega zaslona za snemanje videoposnetkov z računalnikom Mac v programu iMovie je poceni in preprosta. Zeleni zaslon vam lahko...
Odgovori
0
Ogledi
41
V sistem macOS je vgrajena funkcija za predvajanje belega šuma, ki vam olajša delo v živahnem okolju ali vam pomaga, da se osredotočite...
Odgovori
0
Ogledi
110
Z nalepkami se lahko hitro vizualno odzovete na sporočilo. Lahko so emoji, pozirani Memoji in tudi slike po meri iz lastnih Photos...
Odgovori
0
Ogledi
124
Nazaj
Na vrhu