Video Ugotovite, katere aplikacije za iPhone porabijo več baterije

Gledate:
Video Ugotovite, katere aplikacije za iPhone porabijo več baterije

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazadnje uredil moderator:


Če se zdi, da se baterija vašega iPhona hitro izprazni, uporabite aplikacijo Settings, da ugotovite, katera aplikacija je krivec. Ogledate si lahko porabo baterije po aplikaciji, po dnevu in celo po urah.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako ugotoviti, kaj porablja baterijo na vašem iPhoneu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zato pogosto slišim, da ljudje pravijo, da njihov iPhone precej hitro izgubi baterijo. Pogosto jih vprašam, ali pogledate, kaj porablja največ baterije in veliko ljudi ne ve, kako to storiti. To je zelo preprosto in je v vaši aplikaciji za nastavitve.
Zato se v aplikaciji Nastavitve pomaknite navzdol, dokler ne najdete Baterija. Potem pojdi v to. Nato počakajte, da se zaslon naloži. Zdaj boste tukaj videli grafikon. Vidite lahko zadnjih 24 ur ali zadnjih deset dni. To vam bo pokazalo porabo baterije. Ta zelena črta tukaj na dnu predstavlja, kdaj ste imeli telefon priključen. Torej, na primer čez noč. Nato ste lahko videli, koliko energije je imel vaš iPhone v tem času. Tako lahko kadar koli, ko je prišlo do strmega padca, to zlahka opazite. Prav tako lahko vidite, kdaj se polni. Tukaj lahko celo vidite, kako se je iPhone napolnil do približno 80 %, se je ustavil in nato tik pred jutrom napolnil preostanek poti.
Zdaj, če boste še naprej gledali navzdol, boste videli dejavnost. To predstavlja, da uporabljate svoj iPhone. Temno modre črte uporabljajo iPhone, ko je vaš zaslon vklopljen, svetlo modre pa, ko je zaslon izklopljen. Z drugimi besedami, ko opravlja naloge v ozadju. Tako lahko vidite, da je bilo čez noč opravljenih nekaj nalog v ozadju. Verjetno iščete posodobitve, vzdržujete in podobno. Skratka, v zadnjih 24 urah res nisem preveč uporabljal svojega iPhone-a.
Na zadnjih deset dni lahko preklopite tako, da tapnete tukaj. Nato boste videli vsak dan in koliko baterije ste porabili, nato pa koliko ste porabili svoj iPhone. Spet imate temno modro za uporabo na zaslonu in svetlo modro za uporabo v ozadju. Tukaj lahko vidite, da sem v soboto tukaj porabil približno 60 % baterije.
Zdaj pa se vrnimo na 24 ur. Poglejmo spodaj to. Tukaj boste videli seznam aplikacij, ki se začnejo s tisto, ki porabi največ baterije. V tem primeru je Goggle Home porabil 36 % moje baterije. Obvestila o izpostavljenosti v ozadju 27%. Najdi mojih 16% in tako naprej. Zdaj je to morda videti veliko, a glede na to, da v zadnjih 24 urah nisem veliko uporabljal svojega iPhone-a, v resnici ni tako veliko. Če preklopim na Show Activity, lahko vidim, da sem Goggle Home uporabljal samo deset minut in lahko vidim na primer Vreme, ki sem ga uporabljal samo tri minute. Celo razgrajuje. Ena minuta za zaslon, dve minuti v ozadju. Če tukaj ne vidite te razčlenitve, samo tapnite katero koli aplikacijo in videli boste, kako se preklopi vklopi in izklopi. Tako lahko preklapljam glede na porabo baterije in dejavnost tako, da se dotaknem tukaj na vrhu. To je torej koristno za ugotavljanje, kaj dejansko porabi veliko baterije. Od tega ne morem dobiti preveč, saj nisem veliko uporabljal nobene aplikacije.
Pojdimo sem gor na vrh in preklopimo na Zadnjih 10 dni. Ne samo, da to spremeni lestvice tukaj zgoraj, ampak zdaj sem lahko videl, da sem v zadnjih desetih dneh Safari uporabljal eno uro na zaslonu. To je tukaj najboljši uporabnik baterije. Lahko preklopim in vidim, da je v zadnjem tednu porabil 19 % baterije. Običajno je tukaj lahko resnično ugotoviti, kaj se dogaja. Recimo, da imate aplikacijo, ki jo uporabljate, za katero se niti ne zavedate, da potrebuje veliko baterije. Morda bi se pojavil tukaj na vrhu z zelo velikim številom. Včasih je to smiselno. Če je to aplikacija, ki jo uporabljate ves čas, je smiselno, da porabi največ baterije in to v resnici ni problem. Če pa je aplikacija, za katero menite, da ne uporabljate preveč, in še vedno premaga aplikacije, ki imajo več časa pred uporabo kot ta, potem veste, da je ta aplikacija zelo energijsko težka. Torej to je stvar. Vse aplikacije ne porabljajo energije baterije enako. Nekatere aplikacije uporabljajo veliko grafike, veliko spreminjajo zaslon ali uporabljajo veliko Wi-Fi-ja ali mobilnega telefona. Baterijo ves čas prazni. To lahko ugotovite, če kritično pogledate številke tukaj.
Zdaj, če želite, lahko greste tudi v te karte in izberete katero koli od teh, na katero se osredotočite na ta dan. Grem pogledat to soboto tukaj. Če se dotaknem tega, lahko vidite, da se osredotoča na to pri porabi baterije in dejavnosti. Tukaj sem lahko videl, katere aplikacije sem uporabljal tisti dan. Lahko celo preklopite na 24 ur in nato tapnete katero koli rezino tukaj samo, da vidite porabo baterije v tej eni uri ter katere aplikacije ste uporabljali in koliko energije baterije so porabile.
Tu je torej ogromno podatkov. Spodbujam vas, da takoj pojdite pogledat, tudi če nimate težav, samo da se seznanite s to aplikacijo. Naslednjič, ko se vam bo naenkrat znašlo kar 20 % baterije, lahko hitro vstopite in ugotovite, kaj je danes porabilo največ energije baterije. Morda celo poglejte tabelo in ugotovite, recimo, če ste sinoči pozabili priklopiti telefon. Vse informacije so tam. Nikoli se vam ni treba spraševati, kaj porablja več energije baterije, saj lahko ugotovite s tem delom aplikacije Nastavitve.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-30 at 20.20.03 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-30 at 20.20.03 Large.jpeg
    144,9 KB · Ogledi: 189

Podobne teme

Stanje baterije naprave AirTags ne morete več preverjati, kadar koli želite, vendar lahko - in tudi morate - poskrbeti, da se naprava ne...
Odgovori
0
Ogledi
325
AirPods 3, AirPods Pro 2 in AirPods Max imajo veliko podobnosti, a tudi nekaj ključnih razlik. V tem videoposnetku vam pomagam pri...
Odgovori
0
Ogledi
482
Operacijski sistem watchOS 9 uvaja nov način nizke porabe energije za uro Apple Watch Series 4 in novejše, ki je zasnovan tako, da...
Odgovori
0
Ogledi
170
Namizje vašega Maca lahko prilagodite na veliko načinov. Uporabite lahko mrežo ali celo nastavite samodejno razvrščanje elementov...
Odgovori
0
Ogledi
158
Pet najboljših funkcij iOS-a, na katere ste pozabili – funkcije iOS-a, nasveti in triki iOS 15, iOS 14, iOS 13 in vse nazaj do samega...
Odgovori
0
Ogledi
241

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu