Video Stvari, ki jih lahko naredite z izbori PDF v Preview

Gledate:
Video Stvari, ki jih lahko naredite z izbori PDF v Preview

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.V Preview lahko izberete samo del dokumenta PDF. Nato ga lahko prilepite v nov dokument PDF, drugo vrsto dokumenta, e-poštno sporočilo in drugo. To je mogoče uporabiti na različne uporabne načine.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Poglejmo, kako uporabno je kopiranje in lepljenje razdelkov PDF-ja iz predogleda.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej lahko v aplikaciji za predogled, ko si ogledujete PDF, dejansko izberete del strani in ga kopirate ter ga nato prilepite na različna druga mesta. To vodi do vseh vrst uporabnih funkcij. Tukaj je na primer pisan plakat o umivanju rok. Obstajajo vse vrste koristnih informacij. Morda boste želeli natisniti celotno stvar in jo nekje objaviti ali morda le njen del. Tukaj je seznam, ki bi lahko bil sam po sebi uporaben. Torej, če želim izbrati in kopirati, lahko to storim na enega od dveh načinov. Ena je, da lahko kliknem tukaj, da vklopim orodja za označevanje. Nato kliknite tukaj za izbiro. Nato kliknite in povlecite pravokotnik. Toda to bi lahko storil brez orodij za označevanje z uporabo Orodij in nato pravokotnega izbora. Zdaj bi lahko naredil isto. Takoj, ko sem izbral območje, recimo to, zdaj lahko uporabim ukaz C za urejanje, kopiranje. Zdaj imam samo kopijo tega razdelka PDF-ja, s katerim bi lahko naredil veliko stvari.
Ena stvar, ki bi jo lahko naredil, je, da preprosto odprem File in nato Novo iz odložišča. Ukaz N je bližnjica. Tako bi vas hitri ukazi C, N pripeljali na isto mesto. Tako se ustvari nov dokument PDF. Ni shranjeno, saj ima samo ta razdelek. Ne pozabite shraniti tega, da bi naredili veliko manjši PDF. Tako lahko iz večje datoteke shranim samo želene podatke. Seveda pa bi lahko šel tudi na Print to, če želim. Natisnil bom samo ta del dokumenta, ki ga želim. Eden od krajev, kjer sem to uporabljal v preteklosti, je tam, kjer dobite vstopnice, ki jih želite natisniti. Na srečo lahko zdaj večino časa samo uporabljate telefon za vstopnice za predstave ali letalske karte in podobne stvari. Če pa morate nekaj natisniti velikokrat, ne želite natisniti vseh dodatnih informacij. Želiš samo vstopnico. Zdaj lahko greste na pravokotno izbiro. Izberete lahko samo to območje. Ukaz C za kopiranje, ukaz N za ustvarjanje novega dokumenta in zdaj imam ta nov dokument. Veliko bolj kompaktno je, če ga nekam shranite in tudi natisnete.
S temi kopiranimi izbori bi lahko počeli druge stvari. Na primer, v aplikaciji Notes lahko ta del PDF-ja preprosto prilepite tukaj v opombo. Torej, namesto da bi morali kopirati in prilepiti ter morda preoblikovati stvari, lahko to prilepite še posebej koristno, če je vključena nekaj grafike in besedila. To lahko storite tudi v e-poštnem sporočilu. Torej, če želite nekomu poslati nekaj informacij, vendar morda ne celotnega PDF-ja, lahko samo prilepite ta del tega PDF-ja. V Messagesu ne deluje tako dobro, ker ga pretvori v sliko. Opazili ste lahko, da tam ne razume povsem celotnega sporočila. Le del je pretvorjen v grafiko. To bi lahko prilepili tudi v dokumente. Na primer Strani, Številke, Keynote. Skoraj vse, kar bo sprejelo PDF-je. Torej tukaj v Pages bi lahko to prilepil in lahko bi videli, da je ta grafika objavljena tukaj. Če povečam, bi lahko videli, da je tukaj zagotovo vektorsko. To ni slika. Toliko višje kakovosti, kot če naredite posnetek zaslona nečesa in ga prilepite. To bo res lepo natisnilo in se bo res lepo povečalo. Torej, če želite v dokument vključiti nekaj informacij iz PDF-ja, je to res priročno.
To bi lahko bilo v pomoč tudi pri jemanju vsebine iz enega dokumenta in vstavljanju v drugega. Torej, na primer, če sem tukaj v Keynoteu in izberem vse elemente tukaj na tem diapozitivu Keynote, bi ga zagotovo lahko kopiral in nato prilepil sem znotraj strani. Lahko pa vidite, kako so tukaj vsi različni elementi. Mogoče si tega ne želim. Mogoče želim nekaj končnega izdelka. Tako bi lahko šel v Keynote in namesto tega odšel v Print in nato iz Print, morda poznate možnost PDF tukaj. Toda namesto PDF samo recite Odpri v predogledu. Torej namesto ustvarjanja datoteke jo odpre neposredno v predogledu. Ni shranjeno. Tako lahko grem in vzamem del tega in ga kopiram. Nato pojdite na strani in ga prilepite in to je ena sama grafika. Je visoka ločljivost. Tako lahko vidite, kako ga lahko povečam. Vendar ni več posameznih elementov.
To je še posebej priročno, ko prehajate s številk na strani, ker imate v Numbers nekaj podobnega grafikonu, kot je ta. Če to kopiram in prilepim v Strani, so dejansko podatki grafikona, ki jih je mogoče spremeniti. Če želim namesto tega vzeti trajno različico tega, lahko pojdem v datoteko in nato natisnem in nato na Odpri v predogledu in nato naredim pravokotno izbiro. Izberite želeni razdelek, tako. Kopiraj, pojdi v Strani in Prilepi. Zdaj je tukaj končana stvar. Pravzaprav je vgrajen PDF, ki ga ni mogoče spremeniti, vendar ga je mogoče povečati in izgleda dobro. Lahko si predstavljate, kako je to koristno tudi prilepiti v nekaj, kot je e-poštno sporočilo. Pravzaprav to rešuje problem v Numbers, kjer je težko natisniti del preglednice. Torej, če želim samo en odsek tukaj, nimam načina, da preprosto izberem ta del. Ampak, če naredim Odpri v predogledu tukaj in nato Pravokotna izbira. Izberite samo del, ki ga želim natisniti. Izvedite Kopiraj in nato ukaz N za Novo iz odložišča. Zdaj imam samo to v dokumentu in to lahko natisnem, da natisnem samo ta del dokumenta Numbers.
Ne pozabite, da lahko PDF dobite iz skoraj vsega, dokler ga lahko natisnete. Torej lahko obiščete spletno stran, recimo tole, in morda boste tukaj videli te informacije in bo kopiranje in lepljenje le-teh težko. Namesto tega bi lahko šli na Natisni in nato Odpri v predogledu. Nato izberite samo območje, ki ga želite. Kopiraj. Zdaj lahko to prilepite v recimo opombo ali drug dokument ali ga pošljete po e-pošti ali karkoli želite.
Upam, da vas bo to spodbudilo k razmišljanju o različnih načinih, na katere lahko uporabite aplikacijo za predogled, da zgrabite samo del dokumenta PDF in ga nato shranite, prilepite ali natisnete na različne načine.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-27 at 17.33.53 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-27 at 17.33.53 Large.jpeg
    133,8 KB · Ogledi: 71

Podobne teme

Veliko pogostih opravil, ki jih potrebujete za delo s slikami, lahko opravite z vgrajeno aplikacijo za predogled v Macu. Naučite se...
Odgovori
0
Ogledi
37
Z menijem Spotlight lahko včasih opravite stvari hitreje kot s posebno aplikacijo ali oknom, namenjenim opravilu v računalniku Mac...
Odgovori
0
Ogledi
41
  • Članek
Apple je prvo beta različico sistema iOS 17.2 razvijalcem dal na voljo oktobra. Od takrat smo videli še dve beta različici in z vsako...
Odgovori
0
Ogledi
179
Dock lahko uporabite za zagon aplikacij. Toda ali ste vedeli, da lahko Dock uporabite tudi za zapiranje in skrivanje aplikacij...
Odgovori
0
Ogledi
207
Tukaj je 10 načinov, kako lahko ChatGPT uporabite za opravljanje nalog ali zgolj za zabavo. Naučite se, kako lahko izvedete možgansko...
Odgovori
0
Ogledi
269

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu