Video Razumevanje različnih vrst ozadij za Mac namizje

Gledate:
Video Razumevanje različnih vrst ozadij za Mac namizje

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Obstaja veliko različnih vrst ozadij namizja, imenovanih tudi ozadja, ki jih lahko uporabljate na vašem Macu. Dinamična ozadja se spreminjajo čez dan, svetla in temna ozadja preklapljata med dvema različicama, lahko izberete tudi enobarvno, Applove slike, svoje ali cel nabor slik in se vrtite med njimi.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si vse različne vrste ozadij namizja.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj, ko gledate svoj Mac, se slika, ki jo vidite za vsem, imenuje ozadje namizja. Nekateri ga radi imenujejo ozadje namizja ali samo ozadje. V bistvu gre samo za sliko visoke ločljivosti, ki je lahko skoraj karkoli. Vendar obstajajo različne vrste ozadij namizja. Če gremo v Sistemske nastavitve in nato izberemo Namizje in ohranjevalnik zaslona, nato kliknemo Namizje, boste tukaj videli trenutno ozadje namizja. Ko izberete eno od teh, boste videli druge izbire, ki jih lahko naredite na seznamu tukaj na levi in tukaj na desni.
Prva vrsta ozadja namizja je dinamično namizje. To je slika, kot je trenutna, ki jo uporabljam, ki se bo spreminjala čez dan. To je pravzaprav zbirka slik v eni datoteki. Torej v macOS Monterey imate kot privzeto grafiko Monterey. Imate pa tudi te druge, vključno s tistimi, ki so bili uporabljeni v Big Sur in Catalina. Tu bodite pozorni na ikono malega oblaka. Apple ne bo vključil teh velikih slik, ko bo namestil macOS. Lahko pa jih brezplačno prenesete s klikom na ikono Cloud. Torej, če bi želel tega, bi lahko kliknil in bi se prenesel. Nekatere od teh so na primer ilustracije, kot je ta. Prenesel ga bom in uporabil tega. Tukaj lahko vidite napredek in tukaj lahko vidite to ilustracijo, ki se uporablja. Izgleda res lepo na zaslonu katere koli velikosti.
Ko izberete dinamično ozadje, lahko izberete tukaj in izberete, da bo delovalo kot dinamično, tako da se bo spreminjalo čez dan ali pa gre samo na enega od okvirjev, kot je Svetli okvir ali Temni okvir. Oglejte si to tukaj s svetlobo ali temno.
Torej, kako lahko vidite, katere slike so tukaj? No, lahko greš in ugotoviš, kje v sistemu so te datoteke. Lahko pa tudi povlečete in spustite s tega mesta v Finderju, kot je namizje. Nato, če nadzirate, kliknite nanjo in izberete Odpri s predogledom, ki bi morala biti privzeta aplikacija, jo bo odprla v predogledu in dejansko boste lahko videli vse različne slike, shranjene v tej eni datoteki. Torej, tukaj je ta tukaj in lahko vidite to različico in to različico, ki sta svetli in temni različici. Potem bi lahko videli dinamičnega, ki se bo spreminjal čez dan. Tako zgodaj zjutraj bo videti kot zora. Potem bo dan in potem bo proti mraku in potem noč. Ni določenega števila slik. Nekateri imajo torej lahko več kot drugi.
Upoštevajte, da se bodo tukaj prikazale dinamične slike, če ste na levi izbrali Apple Desktop Pictures. Tukaj je več. Tukaj imamo svetle in temne namizne računalnike. Če izberete eno od teh, boste tukaj dobili tri možnosti. Samodejno, svetlo in temno. Torej sta v tem res samo dve sliki. Če bi to tukaj povleci in spusti, ga odprem v predogledu, boste videli samo dve sliki, svetlo in temno. Torej, ko uporabljate svetlo in temno namizje, ga nastavite na samodejno. Nato bo sledilo vašim nastavitvam temnega načina. Če jih želite videti, pojdite v Splošno in potem imate Videz. Imate Light, Dark, zaradi česar bo vedno svetlo in temno in uporabite to različico ozadja namizja. Ali Auto, ki se prilagodi glede na to, ali je zunaj svetlo ali temno. Seveda mnogi ljudje radi preklapljajo med tema dvema, odvisno od tega, kaj počnejo. Najhitrejši način, da pridete do tega, je tako, da odprete Nadzorni center in nato tukaj Zaslon. Tam lahko vklopite ali izklopite temni način.
Še hitrejši način je, da odprete Nadzorni center in povlečete kontrolnik zaslona navzgor v menijsko vrstico. Daj ga tja. Zdaj namesto uporabe Nadzornega centra preprosto kliknite to in gumb je tam. Zdaj imate pod tem slike namizja. Torej so to statične slike. Upoštevajte, da tukaj ni možnosti, da izberete Svetlo, Temno ali Dinamično ali kaj podobnega. Obstaja samo ta slika. To je vse. Apple vam jih ponuja cel kup, med katerimi lahko izbirate. Te se spreminjajo z vsako različico macOS-a. Torej imate tukaj nekaj starejših. Ta se imenuje Big Sur Mountains. Iz Big Sura je. Nekatera od teh bodo ozadja namizja iz starejših različic. Kot tukaj je obala Catalina.
Druga stvar, ki jo lahko izberete, je tukaj pod Apple Barve. Če izberete to, boste tukaj videli nekaj enobarvnih barv. Tako lahko izberete samo črno ozadje. Izberete lahko določeno barvo. Poleg teh lahko kliknete tukaj in odprete izbirnik barv in izberete katero koli barvo, ki jo želite. Tako lahko tukaj uporabite kateri koli del izbirnika barv, da se odločite, katero barvo želite za svoje ozadje.
Uporaba enobarvne barve je verjetno najboljša za nekatere, ki se ukvarjajo s storilnostjo, saj vas sploh ne moti.
Izberete lahko tudi svojo sliko. Eden od načinov za to je, da pod Fotografije tukaj lahko izberete fotografijo. Če to ni odprto, ga lahko odprete tako in potem lahko pogledate v Albumih takole. Ogledate si lahko pod Albumi v skupni rabi. Lahko pogledaš pod Ljudje. Lahko pogledate v album Priljubljene. Če samo kliknete tukaj, vam bodo prikazane vse fotografije. Torej lahko greste sem in izberete fotografijo, ki bo uporabila eno od vaših fotografij. Zdaj, ko izberete takšno fotografijo, je verjetno, da ni popolne velikosti za zaslon. To je v redu, ker lahko natančno izberete, kako bo prikazano. Lahko ga napolnite z zaslonom. Lahko se prilega zaslonu. Torej je v tem primeru zaslon širši od fotografije, na obeh straneh imate črte, nato pa lahko izberete barvo, ki jo želite uporabiti za zapolnitev te strani. No pa gremo. Izberete lahko Raztegni na zapolni zaslon, tako da bo raztegnila sliko. Izberete lahko tudi Center ali Tile, če so slike dejansko manjše od zaslona, ki pa ta ni.
Zdaj vam ni treba samo izbrati nečesa, kar je v vašem albumu s fotografijami. Druga stvar, ki jo lahko storite, je pod mapo tukaj, privzeto boste videli svojo mapo s slikami. Če izberete to, vam bo prikazala vse slike v mapi s slikami. Zato odprimo novo okno Finderja tukaj. Če grem v svojo uporabniško mapo, so slike in tam boste običajno videli svojo knjižnico fotografij in nato še vse, kar želite dodati. Torej, če bi posnel fotografijo, preprosto povlecimo in spustimo fotografijo sem, zdaj pa se vrnem sem, potem bi lahko videli, da se prikaže, ko izberem Slike. Potem bi lahko to izbrali. Zdaj lahko temu dodam še nekaj. Še dve bom dal sem v mapo s slikami in lahko boste videli, ko bom izbral Slike, lahko izberem katero koli od teh slik, ki je tam. Lahko pa ustvarim tudi svoje mape. Tukaj bi lahko ustvaril podmapo. Ustvarimo novo mapo in jo poimenujmo Ozadja. Samo da bo stvar bolj urejena, bom vse to prestavil vanj. Zdaj ko pogledam sem, ne vidim ničesar, ker v mapi Slike ni ničesar. Ne bo mi pokazal slik v podmapah. Tukaj bom kliknil gumb plus in nato se bom pomaknil do mape Slike. Izberite Ozadja. Izberite ga. Zdaj imam to tukaj kot mapo. To sploh ni treba biti znotraj mape Slike. Lahko bi bil v moji mapi Dokumenti. Lahko bi bilo na zunanjem pogonu. Lahko bi bilo kjerkoli.
Poleg tega se lahko v Finderju odpravite kamor koli želite in izberete sliko, ki jo želite uporabiti, in jo povlečete in spustite na to. Ko to storite, postane ozadje vašega namizja. Ni nujno, da se pojavi na levi strani. Torej obstajajo trije glavni načini za izbiro lastnih fotografij za ozadje namizja. Povlecite in spustite sem. Izberite med svojimi fotografijami ali izberite iz mape, ki ste jo dodali sem.
Zdaj, ko tukaj uporabljate fotografije ali mape, imate pomembno dodatno možnost. Izberete lahko Spremeni sliko. Če to nastavite, jo nastavimo vsakih pet sekund, tako da lahko vidite spremembo, vzela bo katero koli mapo, ki ste jo izbrali, in bo tekla skozi njih. Lahko ga nastavite samo po vrstnem redu ali pa tukaj izberete Naključni vrstni red. Enako lahko storite tudi za fotografije. Na primer, lahko izberem priljubljene in zdaj lahko vidite tukaj, da bo šel skozi te in se vsakih pet sekund spremenil v eno od teh. Poleg tega, ko izberete album v aplikaciji Fotografije, kot je na primer Priljubljene, se bo samodejno posodobil s tem, kar mu dodate. Torej, ko dodate nove stvari med priljubljene ali kateri koli album, ki ste ga za to nastavili, boste te dodali tudi v ozadja namizja, ne da bi vam bilo treba iti v sistemske nastavitve in kaj spreminjati. Tega vam ni treba nastaviti kot čas. Lahko ga nastavite ob prijavi. Tako vsakič, ko se prijavite, dobite drugačno ozadje namizja iz albuma ali mape, ki jo izberete, ali ko se prebudite iz stanja spanja. Druga dobra možnost je, da ga nastavite na vsak dan.
Zdaj so to osnovne možnosti, ki so vgrajene v macOS. Lahko pa najdete tudi več, če greste v Mac App Store. Če iščete ozadja namizja, boste tam našli na tone različnih aplikacij, ki opravljajo različne stvari. Nekateri od njih samo dodajo ozadja. Včasih dinamično in včasih svetlo in temno do sistemskih nastavitev, tako da jih lahko najdete tam. V drugih primerih morate iti v aplikacijo, da izberete ozadje namizja. Nekateri od teh delajo vse vrste stvari, kot so animirana ozadja in podobno. Seveda, če vas skrbi poraba energije in vas skrbi tudi produktivnost, se boste morda želeli izogniti ozadju, ki se ves čas spreminja.
Torej, kaj boste izbrali za ozadje namizja, je odvisno od vas. Ampak ne mislite, da je odločitev tako trajna. Vidite, kako enostavno je spremeniti ozadje namizja. Tako ga lahko spremenite glede na svoje razpoloženje ali glede na to, ali je vikend ali delavnik ali samo to, kar trenutno počnete. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-02-17 at 19.53.56 Large.jpeg
    Screenshot 2022-02-17 at 19.53.56 Large.jpeg
    166,8 KB · Ogledi: 47

Podobne teme

Ko v računalniku Mac vnesete narekovaje, se običajno pojavijo vijugasti narekovaji, ki se pravilno zavihajo glede na to, kaj vnašate...
Odgovori
0
Ogledi
234
Pri uporabi pametnih map ali albumov se morate zavedati, kaj so. Predmeti niso "v" pametni mapi ali albumu. So le rezultati iskanja...
Odgovori
0
Ogledi
235
Namesto obsega celic se lahko sklicujete na celoten stolpec celic tako, da uporabite samo črko za stolpec. Vendar se morate najprej...
Odgovori
0
Ogledi
303
Datoteke CSV so navadne besedilne datoteke, ki vsebujejo podatke iz preglednic. Uporabne so za uvoz ali shranjevanje podatkov ne glede...
Odgovori
0
Ogledi
642
Samodejno izpolnjevanje v brskalniku Safari olajša izpolnjevanje polj v obrazcih na spletnih straneh z imenom, e-poštnim naslovom...
Odgovori
0
Ogledi
140

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu