Video Razumevanje barv Accent in Highlight na Macu

Gledate:
Video Razumevanje barv Accent in Highlight na MacuBarve poudarka in osvetlitve, ki se uporabljajo v skoraj vsaki aplikaciji na vašem Macu. Vsaka aplikacija ima svoje privzete barve. Lahko pa jih preglasite v sistemskih nastavitvah, da prisilite vsako aplikacijo, da uporablja iste barve.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Pogovorimo se o barvah poudarka in poudarka na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o kampanji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Ko ste torej v aplikaciji, na primer v straneh tukaj, sta na voljo barva poudarka in barva poudarka. Ko imam izbrane stvari, kot je Dokument tukaj v stranski vrstici ali ta potrditvena polja, opazite, da imajo to oranžno barvo. Ko pa izberem takšno besedilo, je tudi ta svetlejši odtenek oranžne barve, ki se uporablja za prikaz izbire. Temnejša barva je tukaj znana kot poudarjena barva. Uporablja se v vseh vrstah različnih kontrol. Tukaj lahko vidite na primer. Ogledate si ga lahko tudi, ko greste v Nastavitve v vseh vrstah različnih kontrolnikov tukaj. Zdaj sta v Pages oba odtenek oranžne barve. Če pa preklopim na Številke, bi lahko namesto oranžne videli zeleno. Nato v Keynote dobim modro. Upoštevajte, kako se vsi ujemajo z isto barvo, uporabljeno v ikoni. Tu lahko vidite oranžno v ikoni Strani, zeleno v ikoni Številke in modro v ikoni Keynote.
Vsaka aplikacija ima torej svoj privzeti poudarek in barvo poudarka. Če v sistemskih nastavitvah ne spremenite ničesar, bo vsaka aplikacija uporabljala svoj nabor barv. Če pa greste na Sistemske nastavitve in nato na Splošno, imate tukaj nastavitve za Barvo poudarka in Barvo poudarka. Prvo za vsako od teh je to večbarvno kolo. To je pokazatelj, da mora vsaka aplikacija uporabljati svojo privzeto barvo za barvo poudarka ali barvo poudarka. Torej, ko sta oba nastavljena tako, ima vsaka aplikacija drugačno barvo. Vendar, če bi jih spremenil, bi lahko vse aplikacije prisilil, da uporabljajo isto barvo. Torej, na primer, če bi preklopil na uporabo vijoličnega obvestila, je barva poudarka nastavljena na vijolično, barva osvetlitve pa se samodejno spremeni, da se tam ujema barva. Torej vijolična barva poudarka. Še vedno lahko spremenim barvo Highlight v karkoli želim. Torej naredimo to. Spremenimo barvo Highlight v rumeno. Zdaj, ko grem v Strani tukaj, boste videli, da je barva poudarka zdaj vijolična, barva Highlight pa je zdaj rumena. Enako je v številkah. Dobim vijolično in rumeno. Tudi v Keynote. Vijolična in rumena. Torej, če jih nastavim na nekaj poleg tega prvega elementa, lahko vse aplikacije prisilim, da uporabijo barvo poudarka in barvo poudarka, ki ju želim.
Te uporabljajo tudi druge aplikacije. Na primer, če grem v stike tukaj, lahko vidite, da Stiki uporabljajo modro barvo za poudarek in poudarek. Zdaj, če grem v Nastavitve in jo spremenim v rdeče in rečem zeleno, lahko vidite, da se zdaj uporabljata rdeča in zelena. Now Reminders je primer aplikacije, ki veliko uporablja barve. Vsak seznam ima svojo barvo. Torej vidite ime tega seznama v modri barvi, ker če bi želel Control Kliknite tukaj in pokazal informacije o seznamu, bi lahko videli, da sem za barvo tega seznama izbral modro. Torej bo to preglasilo vse drugo. Toda opazite, da je tukaj barva poudarka prikazana, ko tukaj izberem seznam in jo lahko vidite tudi, ko grem v Nastavitve. Seveda, ko izberem besedilo, lahko vidim barvo Highlight. Torej v sistemskih nastavitvah, če zdaj to spremenim v vijolično in rdeče, bi lahko tukaj v izboru na levi strani videl vijolično in ko izberem nekaj besedila, bi lahko videli rdečo barvo označevanja.
Koledar je še ena aplikacija, ki veliko uporablja barve. Vsak koledar tukaj ima svoje barve. To je torej nastavljeno na zeleno in to na vijolično. Torej je večina barv, ki jih boste videli, same barve koledarja. Toda ko greste na dogodek, boste videli barvo poudarka, tako in v nastavitvah boste videli barvo poudarka. Poleg tega ta svetlo rdeča tukaj označuje trenutni datum v glavnem koledarju in tudi v mini koledarju spodaj levo. Nikakor ne bi videl tako rdeče spremembe. Notes uporablja rumeno kot barvo poudarka. Tu lahko vidite, ko izberem nekaj v stranski vrstici ali opombi tukaj, nato pa lahko vidite barvo Highlight tam. Če grem v sistemske nastavitve in to spremenim v zeleno in vijolično, boste lahko videli, da bo zdaj uporabljala zeleno in vijolično.
Kaj pa aplikacije tretjih oseb? No, če greste v aplikacijo, kot je ta, boste videli, da v njej ni veliko barve, saj je v urejevalniku besedil, vendar obstaja barva Highlight in ko greste v Nastavitve, lahko tam jasno vidite barvo poudarka. Upošteval bo sistemske spremembe tukaj, tako da če spremenim v roza in rumeno, boste lahko videli, da sem zdaj postal roza in rumena. Tukaj v Pixelmatorju lahko vidite, da lahko izberem nekaj besedila in naredi modro osvetlitev. Tukaj ne vidite veliko barve, vendar če preklopite na nekaj drugega, na primer na ploščo z besedilom, lahko vidite modro barvo poudarka. Če grem v sistemske nastavitve in to spremenim v rumeno in zeleno, lahko vidite, da je rumena poudarek. Toda iz kakršnega koli razloga Pixelmator uporablja barvo poudarka tudi za označevanje besedila. Zato se zdi, da ne uporablja barve Highlight. Ampak tukaj bom videl, če grem v Nastavitve in potem grem na nekaj, kjer lahko dejansko izberem besedilo, lahko vidite, da tam uporablja zeleno. Torej ga sistemsko usmerjeni kontrolniki uporabljajo pravilno. Toda v tej aplikaciji tretje osebe bo dejansko izbiranje besedila na grafiki iz nekega razloga uporabilo barvo poudarka.
Tako imajo aplikacije tretjih oseb res veliko nadzora nad tem. Če aplikacija tretje osebe ne upošteva teh nastavitev, v zvezi s tem res ne morete storiti ničesar, razen morda vložiti poročilo o hrošču. Upajmo, da vam to daje globlje razumevanje, kaj sta barva poudarka in barva poudarka. Ni ga mogoče nastaviti za vsako aplikacijo. Vaša edina možnost je, da eno ali obe nastavite na prvo možnost, tako da lahko aplikacije uporabijo svojo privzeto barvo poudarka ali poudarka. Ali pa prilagodite barvo poudarka in barvo poudarka po svojih željah, tako da jih uporabljajo vse aplikacije. Upoštevajte, da lahko barvo poudarka nastavite tako, da sledi privzetim nastavitvam za vsako aplikacijo. Barvo poudarka lahko spremenite v nekaj drugega, tako da vse aplikacije sledijo tej barvi poudarka. Vendar ne morete storiti nasprotnega. Barve poudarka ne morete nastaviti na nekaj in nato barvi poudarka reči, naj sledi, kar želi vsaka aplikacija. Ko nastavite barvo poudarka, morate barvo poudarka nastaviti na nekaj.
Navsezadnje je vse to le osebna želja. Nekaterim je všeč dejstvo, da ima vsaka aplikacija svojo barvno shemo. Drugi želijo v vseh svojih aplikacijah uporabiti posebno barvno shemo. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-22 at 20.14.29 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-22 at 20.14.29 Large.jpeg
    175,1 KB · Ogledi: 218

Morda vas zanima tudi...

Ko v računalniku Mac vnesete narekovaje, se običajno pojavijo vijugasti narekovaji, ki se pravilno zavihajo glede na to, kaj vnašate...
Odgovori
0
Ogledi
226
Pri uporabi pametnih map ali albumov se morate zavedati, kaj so. Predmeti niso "v" pametni mapi ali albumu. So le rezultati iskanja...
Odgovori
0
Ogledi
226
Namesto obsega celic se lahko sklicujete na celoten stolpec celic tako, da uporabite samo črko za stolpec. Vendar se morate najprej...
Odgovori
0
Ogledi
291
Datoteke CSV so navadne besedilne datoteke, ki vsebujejo podatke iz preglednic. Uporabne so za uvoz ali shranjevanje podatkov ne glede...
Odgovori
0
Ogledi
633
Samodejno izpolnjevanje v brskalniku Safari olajša izpolnjevanje polj v obrazcih na spletnih straneh z imenom, e-poštnim naslovom...
Odgovori
0
Ogledi
126
Nazaj
Na vrhu