Video Primerjava 4 načinov tipkanja na vašem iPhonu

Gledate:
Video Primerjava 4 načinov tipkanja na vašem iPhonuČe imate težave s hitrim tipkanjem v iPhonu, morda niste preizkusili nekaterih drugih možnosti, ki so na voljo. Namesto da vtipkate vsako črko, lahko uporabite predvidevanje besedila in povlečete, da povečate hitrost. Ali pa lahko samo narekujete. Najboljši način je verjetno kombiniranje teh metod po potrebi.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si štiri različne načine, kako lahko tipkate na svojem iPhoneu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej, ko tipkate na vašem iPhoneu, to nikoli ne bo tako hitro kot uporaba fizične tipkovnice polne velikosti. Toda virtualna tipkovnica ponuja številne možnosti za pospešitev stvari. V bistvu ga lahko razdelite na štiri različne načine tipkanja na vašem iPhoneu. Kateri bo za vas boljši, je subjektivno. Vendar je dobro, da preizkusite vse štiri in premislite, katerega želite uporabiti.
Najprej poglejmo samo redno tipkanje. To bi lahko pomenilo uporabo enega prsta, kot to počne veliko ljudi, ali obeh palcev. Kakorkoli že, morate vnesti vsako posamezno črko. Torej gre nekako takole. (Demonstracija tipkanja). Zdaj je seveda hitrost, s katero to storite, odvisna od tega, kako pogosto to počnete. Pravzaprav sem nekoliko hitrejši od tega, ko v roki držim iPhone. Položil sem ga ravno na mizo, da trenutno snemam zaslon. To lahko storite tudi z dvema palcema, kar iskreno tudi jaz uporabljam veliko časa in bi to lahko pospešilo stvari, saj imate dve različni števki, ki dejansko tipkate hkrati.
Zdaj je drugi način zelo podoben prvemu. Počnete isto stvar, vendar uporabljate napovedno besedilo, kolikor lahko na vrhu. To so tiste tri besede, ki se pojavijo nad tipkovnico. Tako zdaj piše jaz, hvala, ti. Poskuša predvideti, kaj bi lahko začel tipkati na podlagi moje prejšnje zgodovine. Če jih tam ne vidite, lahko tapnete in pridržite tukaj, nato pa lahko odprete Nastavitve tipkovnice. V nastavitvah tipkovnice se prepričajte, da vklopite Predvidevanje, da ga vidite. Zato poskusimo s tem stavkom, vendar čim več uporabljamo napovedno besedilo. Tako začnem tipkati in takoj, ko vidim želeno besedo, jo lahko tapnem za nadaljevanje. V nasprotnem primeru nadaljujte s tipkanjem in pritisnite preslednico. Torej ta stavek ne bo idealen, ker je čuden stavek. To ni nekaj, kar bi običajno vtipkali. Tukaj lahko vidite, da lahko shranim tri pritiske, tako da tapnete tukaj. Vtipka c, k in presledek. Toda z drugimi besedami, ne bo dobil, ker zakaj bi ta stavek uporabljali v običajnem pogovoru. (Prst tipka). Zdaj, ko vpišete nekaj narobe, bi to lahko zelo pomagalo. Na primer, če bi tam zamudil pismo, bi lahko videli, da se tukaj še vedno pojavlja kot napovedno. Tako da ga lahko dotaknem. Potem, čeprav gre v nov prostor, lahko še vedno postavim piko in ve, da se vrne in odstrani ta prostor s piko.
To dejansko deluje veliko bolje v praksi, če uporabljate prave besede v pravih stavkih. Nekaj podobnega. (Demonstracija tipkanja). Upoštevajte, kako se lahko izognem vnašanju večine besede čudovito tako.
Tretji način se imenuje Swipe Typing ali Quick Type. To je ravno takrat, ko s prstom potegnete po tipkovnici in poiščete vsako črko v besedi, ki jo vnašate. Všečkaj to. Tukaj lahko vidite, da mi ponuja alternative, zato želite biti pozorni. (Nadaljevanje demonstracije). Tako kot napovedno besedilo to deluje veliko bolje, ko dejansko tipkate pravi stavek. (Več demonstracij tipkanja)>
Četrti način je, da prstov pravzaprav sploh ne uporabljate. Ampak govoriti! Torej imate ta mikrofon tukaj na dnu in deluje tako, kot bi pričakovali. Hitra rjava lisica preskoči obdobje lenega psa. Hvala za čudovito darilno obdobje. Tako lahko vidite, da očitni zmagovalec v hitrosti dejansko govori. Toda vsi imajo svoje prednosti in slabosti. Pogovor res ne deluje dobro, ko ste v hrupnem okolju ali ko bi lahko motili druge ljudi. Če sedite v kabinetu v službi ali za mizo v učilnici, ne morete kar tako začeti govoriti s telefonom. Najprej bo pobralo, kaj pravijo drugi. Drugič, ljudje bodo slišali, kaj pišete, in jih lahko moti. Zato tega ne morete uporabiti v vseh situacijah.
Pri ostalih treh je vaša hitrost res odvisna od vaje. Bolj ko boste uporabljali eno od treh možnosti, hitreje boste dosegli to. Torej, kateri bo boljši, ni odvisno samo od tega, kaj vam je všeč, temveč od tega, katero dejansko uporabljate in kako pogosto jo uporabljate. Če veliko tipkate, lahko izberete eno od teh kot metodo za tipkanje, ki vam bo pri tem vse hitreje in hitreje. Verjetno bi bilo bolje uporabiti to metodo kot katero koli drugo. Torej, zdaj, če poskušate primerjati vse te metode, boste verjetno najhitrejši pri tisti, ki jo uporabljate največ, čeprav bi to lahko vseeno premagalo govorjenje.
Zato je včasih najboljši način za njihovo združevanje. Začnete lahko s tapkanjem vsake posamezne črke in nato začnete uporabljati napovedno besedilo vedno bolj. Med dotikom lahko začnete s tipkanjem s potegom. Ni vam treba izbrati enega ali drugega načina niti sredi stavka. Vsekakor lahko izgovorite besedilo in nato popravite vse, kar je narobe pozneje.
Tukaj lahko vidite, da sem nekaj govoril in to je natipkalo. Skoraj prav je bilo. Toda hiter pregled in zelo enostavno bi lahko naredil nekaj popravkov in zdaj sem ga naredil popoln v veliko krajšem času, kot če bi vtipkal celotno stvar. Če se kakšna beseda včasih zmoti, boste prejeli predloge, če jo samo dvakrat tapnete, da izberete in opazite, da so na dnu prikazani predlogi. Torej včasih, če postane nekaj smešno narobe, samo hiter dvakrat tapnite besedo in lahko izberete pravo, ne da bi vam bilo treba ničesar vnesti.
Pomembno je vedeti o vsakem od teh. Če ste bili obtičali pri uporabi samo enega, je morda vredno raziskati druge in ugotoviti, ali vam bolje delujejo. Nekateri ljudje lahko občasno preklapljajo, še posebej, če veliko tipkate. Včasih bi lahko pomagalo z utrujenostjo pri tipkanju po virtualni tipkovnici, če govorite, namesto da bi tipkali, ko je to priročno.
Katero od teh štirih metod torej primarno uporabljate za tipkanje na svojem iPhoneu in zakaj? Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-06 at 9.37.46 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-06 at 9.37.46 Large.jpeg
    148,3 KB · Ogledi: 109

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Registracija in uporaba foruma je brezplačna.

Ustvari račun

Ustvarite račun za našo skupnost. Enostavno je!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Morda vas zanima tudi...

Ponudba iPadov 2022 je posodobljena. Pomagam vam pri odločitvi, ali bi morali kupiti iPad 9. generacije 2021, nov iPad mini 6...
Odgovori
0
Ogledi
43
Novi Green iPhone 13 in Alpine Green iPhone 13 Pro Max sta tu in prinašata preveč novih barv v najnovejše iPhone 13, 13 mini, 13 Pro in...
Odgovori
0
Ogledi
61
  • Članek
Če imate neurejeno namizje Mac in ga želite očistiti, lahko uporabite več tehnik. Lahko naredite nekaj hitrega in preprostega za...
Odgovori
0
Ogledi
42
  • Članek
Pri prenosu datotek med napravami Mac in iOS imate veliko možnosti. Poenostavite lahko z AirDrop ali iCloud Drive ali pa uporabite kabel...
Odgovori
0
Ogledi
43
  • Članek
Obstaja veliko načinov za shranjevanje in priklic spletnih lokacij, razen navadnih zaznamkov brskalnika. Naučite se ustvariti sezname in...
Odgovori
0
Ogledi
45
Na vrhu