Video Prikaz indikatorja kazalca zaslona na iPhonu ali iPadu

Gledate:
Video Prikaz indikatorja kazalca zaslona na iPhonu ali iPadu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Kako prikazati rdeč krog v vadnicah za iPhone in iPad. To je samo kazalec, ki ga dobite, ko miško povežete z napravo. Pokazal vam bom, kaj uporabljam in kako to spremeniti.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte spodaj z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Dovolite mi, da vam pokažem, kako na zaslonu vašega iPhone-a ali iPada dobite ta majhen krog, ki vam pokaže, kje se dotikate.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Tako vedno, ko posnamem videoposnetke na iPhone ali iPad, vedno dobim vprašanja o krogu, ki ga vidite tukaj, ki vam pokaže, kaj bom tapnil na zaslonu iPhone ali iPad. Zdaj lahko nekaj takega dodate v postprodukciji, da lahko navedete, kaj tapkate ali o čem govorite. Način, kako to počnem, je pravzaprav precej preprost. Vse, kar počnem, povezujem miško z mojim iPhoneom. Ko uporabite miško, seveda iPhone potrebuje način, da vam pokaže, kaj nameravate tapniti ali klikniti miško, tako da tam postavi ta majhen krog. Je samodejen in je le del funkcije uporabe miške z vašim iPhoneom ali iPadom. To izkoriščam, da lahko naredim vadnice, kjer boste lahko videli, kaj pravzaprav počnem. V nasprotnem primeru bi moral postaviti kamero, kjer bi lahko videli, da se moj prst dotika zaslona.
Če morate torej nekaj predstaviti na iPhonu ali iPadu, pa naj bo to v predstavitvi ali ustvarjanju lastnega videa, boste morda želeli to narediti tudi. Vse kar morate storiti je, da si kupite poceni miško Bluetooth. To je vse, kar mora biti. To je kot poceni miška druge znamke za 10 dolarjev, ki sem jo kupil na Amazonu. Dokler je Bluetooth, mora delovati. Zdaj pa opozorilo. Imam različne Bluetooth miške, vključno s to originalno brezžično miško Apple, ki potrebuje dve bateriji AA. Imam tudi nekaj novejših. Ta stara Apple miška, ki bo delovala z iPhone ali iPad. Toda novejša različica, ki je videti identična, dobro deluje s katerim koli Macom, na katerem ga preizkusim, vendar ne bo delovala z nobenim iPhoneom ali iPadom, na katerem sem ga preizkusil. Imam tudi novejše miške, ki so polnilne. Najstarejša od teh, ki jih imam, se prav tako ne bo povezala z nobeno napravo iPhone ali iPad, ampak nekoliko novejšo različico, ta je slučajno črna, ker je bila priložena mojemu MacPro, morala bi biti enaka, vendar ta dejansko deluje s katerim koli iPhoneom ali iPad. Miške Apple so torej malo zadete. Kar se zdi, da ves čas deluje, je le nekaj takega poceni. To me je na Amazonu stalo 10 $ in je samo poceni super lahka miška.
Lahko pa uporabite tudi žično miško. To storite tako, da dobite adapter USB. Priklopi se na vrata Lightning na vašem iPhoneu ali starejšem iPadu in nato povežete stran USBA z žično miško. Seveda, če imate novejši iPad, ki bi uporabljal USBC. Torej morate dobiti samo miško, ki uporablja USBC, ali adapter, ki bi šel z USBA na USBC. Lahko pa naredite tudi žično miško.
Naj vam torej pokažem, kako to nastaviti. Seveda sem ga že imel nastavljeno, ker tam vidite krog. Če pa greste v Nastavitve in od tam pojdite na Dostopnost, potem poiščite Touch. Tukaj morate imeti vklopljen Assistive Touch. Ja, ampak če greš noter, je stikalo. Zdaj, če se spustite tukaj na dno in boste videli Naprave. Ko ga prvič vklopite, se res nič ne zgodi, če pa greste v Naprave, tukaj povežete miško. Tukaj imam eno povezano, vendar lahko greste v Naprave Bluetooth in poišče tudi druge naprave Bluetooth. Tako lahko tam najdete katero koli drugo miš. Tehnično tudi sledilne ploščice, čeprav z njim še nikoli nisem poskusil sledilne ploščice tretjih oseb. Za to sem neuspešno poskušal uporabiti Apple sledilne ploščice.
Zdaj včasih, ko se povežete z napravo Bluetooth, zahteva PIN. Koda PIN je samo štirimestna in v majhni knjižici z navodili, ki je priložena miški, morate pogledati, kaj je. Običajno je 0000 ali 1111. Za miške Apple, če poskusite eno od teh in lahko dobite, da se prikaže tukaj, je 0000. Takoj, ko se povežete, boste videli krog. Zdaj lahko dejansko prilagodite, kako miška deluje in izgleda. Torej tukaj lahko grem do te miške tukaj. Ko začneš, v resnici ni ničesar. Morate klikniti Prilagodi dodatne gumbe. Zahteva, da pritisnete ta gumb na miški, nato pa vas prosi, da izberete, kaj bo naredil. Zdaj varnostno kopirajte raven tukaj v Assistive Touch. Spustili se boste na Občutljivost sledenja in to nastavili nekje, ki vam ustreza. Torej verjetno nekaj precej nizkega z miško, tako da morate malo premikati miško, da se premika z ene strani na drugo. Če ga nastavite previsoko, je skoraj nemogoče dobiti krog čez nekaj, tako da ga lahko kliknete ali se ga dotaknete.
Obstaja veliko drugih stvari, ki jih lahko naredite, ki res nimajo nobene zveze s tem, zakaj uporabljam to funkcijo, ki je samo zato, da na zaslonu pokažem, kaj tapnem. Lahko pa nastavite stvari, kot so Hot Corners in podobno, da naredite še več z miško, ko je povezana. Če se tukaj vrnete na raven navzgor in nato na drugo raven, tako da ste nazaj v Dostopnosti, se pomaknite do Nadzor kazalca. Tukaj lahko spremenite velikost kazalca. Naj bo tako večji. Prav tako lahko spremenite barvo kazalca, da ustreza vašim potrebam in celo širino obrobe. To je to! Na enak način deluje na iPadu. Enake nastavitve v aplikaciji Nastavitve.
Ne pozabite, da je glavni razlog za to funkcija dostopnosti, da lahko uporabite miško, namesto da se dotikate zaslona. To uporabljam samo kot način za poudarjanje stvari na zaslonu in tako lahko vidite, kje se dotikam, ko izvajam vadnice na iPhone ali iPad. Seveda lahko storite enako, ne glede na to, ali snemate videoposnetke kot jaz, ali prikazujete stvari na sestanku ali morda prikazujete, kako aplikacija deluje, če ste razvijalec.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-11-28 at 12.50.47.png
    Screenshot 2021-11-28 at 12.50.47.png
    1,6 MB · Ogledi: 67

Podobne teme

V iPhonu z iOS 16 si lahko na več načinov ogledate število odstotkov baterije. Lahko ga namestite na zaklenjeni ali domači zaslon, si ga...
Odgovori
0
Ogledi
268
Po javni objavi sistema iOS 16 je Apple potrdil, da uporabniki starejše generacije modelov iPhone ne bodo imeli možnosti prikaza...
Odgovori
0
Ogledi
208
  • Članek
Spremenite lahko velikost kazalca ter barvo obrobe in obrisa. Če želite več možnosti, lahko vedno dobite aplikacijo drugega...
Odgovori
0
Ogledi
236

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu