Video Prihranite prostor na vašem Macu tako, da odstranite aplikacije

Gledate:
Video Prihranite prostor na vašem Macu tako, da odstranite aplikacijeAplikacije zasedajo veliko prostora na vašem disku. Če obstajajo nekatere aplikacije, ki jih redko uporabljate, jih lahko vedno odstranite, saj veste, da jih je dokaj enostavno znova namestiti, ko jih potrebujete.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako lahko prihranite veliko prostora na vašem Macu, če nimate vedno nameščenih vseh aplikacij.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Če vam na pogonu Mac primanjkuje prostora, boste morda iskali načine, kako pridobiti nekaj tega prostora nazaj. Nekatere največje datoteke na vašem Macu bodo aplikacije. Ampak tukaj je stvar. Ni vam treba, da imate ves čas nameščene vse aplikacije. Verjetno imate nekaj aplikacij, ki jih uporabljate ves čas. Druge, ki bi jih lahko uporabljali vsak dan. Verjetno pa je nekaj, ki jih le redko uporabljate. No, samo zato, ker ste kupili to aplikacijo in jo namestili, še ne pomeni, da je ne morete odstraniti. Kasneje ga lahko vedno znova namestite. V skoraj vseh primerih je enostavno znova namestiti programsko opremo, ki ste jo že kupili. Pred leti to ni bilo nujno res. Namestitev aplikacij z diskov ali CD-jev je trajala dolgo ali če ste nekaj kupili na spletu, je bilo težko znova namestiti, kjer koli ste ga kupili. Toda v večini primerov svoje aplikacije dobite iz trgovine Mac App Store. Tudi če niste, jih verjetno prenašate z drugih spletnih mest. Aplikacijo lahko enostavno znova prenesete.
Torej, na primer, poglejmo in poglejmo, koliko prostora uporabljajo aplikacije na mojem Macu tukaj. Odšel bom na O tem Macu in nato na Storage. Nato Upravljaj. Potem bom tukaj kliknil Aplikacije. Nato lahko razvrstim po velikosti in najprej vidim največje ter vidim aplikacije, ki zavzamejo največ prostora. Lahko jih začnem pregledovati in ugotoviti, kaj je tisto, česar mi res ni treba uporabljati ves čas. Pravzaprav, ko izberete aplikacijo, imate tukaj možnost, da jo odstranite. Ne, to ne bo počistilo vseh majhnih koščkov. Morda bo dodal v knjižnico. Vendar se bo znebil večine aplikacije. Za seboj bo pustil nastavitvene datoteke, res drobne datoteke, tako da, ko znova namestite aplikacijo, jo lahko nadaljujete tam, kjer ste končali.
Zdaj pa pojdimo v App Store tukaj. Nato si oglejmo notranjost računa, tako da kliknete tukaj. Morali bi videti vse svoje kupljene aplikacije. Seveda je to moj demo račun, zato je precej majhen. Moj pravi račun ima strani in strani aplikacij. Upoštevajte, da če aplikacija ni nameščena, kot je ta, ima majhno ikono oblaka. Lahko kliknem tukaj, da ga ponovno namestim. Če je aplikacija že nameščena, ima običajno gumb Odpri. Torej, kot primer, poglejmo desno od te aplikacije tukaj. Grem v Launchpad in ga poiščem. Nato bom kliknil in zadržal in nato kliknil X. Lahko bi ga izbrisal z Upraviteljem shranjevanja, kot sem pokazal prej. Torej izbrišemo to. Tako zdaj aplikacije ni več na mojem Macu. Ampak, če se vrnem v App Store, vidim, da bi ga zlahka ponovno prenesel tukaj. Tam bom samo kliknil in dobil bo najnovejšo različico iz trgovine App Store in jo znova namestil. To lahko storite tako enostavno, ker sem tukaj prijavljen v svoj račun. Ve, da sem kupil to aplikacijo s tem računom in imam pravico, da jo prenesem. Mene več ne zaračunajo ali kaj podobnega.
To deluje ne glede na to, ali je aplikacija brezplačna ali pa nekaj stane. Prav tako je dobro, da se spomnite vseh nakupov v aplikaciji, ki ste jih opravili. Torej, če ste za nadgradnjo aplikacije potrebovali nakup v aplikaciji, bo to vedelo, ker uporabljate isti Apple ID, ki ste ga opravili te nakupe, in lahko dostopate tudi do teh delov aplikacije.
Zdaj v drugih primerih morda nameščate aplikacijo iz drugega sistema kot Mac App Store. Torej, na primer, tukaj so te aplikacije Adobe, ki jih nameščam z uporabo Adobe Creative Cloud. Pravzaprav vmesnik Creative Cloud omogoča zelo enostavno odstranjevanje in ponovno namestitev aplikacij. Torej, če ugotovim, da PhotoShop redko uporabljam, morda nekajkrat na leto, ga lahko odstranim in dobim nazaj ves ta prostor in ga lahko naslednjič, ko ga potrebujem, znova namestim. Druge aplikacije, kot je ta igra, prihajajo iz različnih sistemov in morda boste ugotovili, da jih lahko tam enostavno znova namestite. Pojdite na primer v stvari, kot je Steam, na primer, saj vam igre omogočajo, da preprosto znova prenesete vse, kar ste kupili. Po končanem igranju iger vam ni treba obdržati nameščenih in mislite, da bi se jim morda želeli vrniti čez nekaj let.
Še druge aplikacije, kot je ta, lahko namestite s spletnega mesta. Prenos in namestitev od tam. Toda v teh primerih jih lahko preprosto znova prenesete in znova namestite. Pri večini današnjih aplikacij se morate prijaviti na spletno mesto in se na ta način lahko overite, kar bi lahko pokazalo, da ste to aplikacijo kupili in jo lahko znova prenesete. Včasih lahko aplikacijo vedno brezplačno prenesete in se preprosto prijavite v svoj račun znotraj aplikacije, ko jo namestite.
Tako lahko v skoraj 100 % današnjih situacij znova namestite aplikacije, ki ste jih že kupili, ne glede na to, od kod ste jih dobili. Torej, ko boste naslednjič morali sprostiti nekaj prostora, si oglejte svoje aplikacije. Tudi če so dragocene aplikacije, za katere ste porabili veliko denarja, razmislite o odstranitvi, saj veste, da jih lahko pozneje enostavno znova namestite, če jih boste potrebovali.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-14 at 20.47.32 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-14 at 20.47.32 Large.jpeg
    134,2 KB · Ogledi: 222

Morda vas zanima tudi...

Naučite se, kako z vgrajenimi orodji sprostiti prostor za shranjevanje v iPhonu ali iPadu in kako ročno prenesti ali izbrisati vsebino...
Odgovori
0
Ogledi
167
Naučite se, kako sprostiti prostor v Macu v sistemu macOS Ventura z vgrajenimi orodji za lažje upravljanje shrambe. Če želite izvedeti...
Odgovori
0
Ogledi
192
  • Članek
Apple naj bi se z direktorji medijskih agencij in omrežij pogovarjal o možnosti prodaje oglasnega časa v svoji pretočni storitvi Apple...
Odgovori
0
Ogledi
115
Pri modelih iPhone s funkcijo Face ID lahko preverite odstotek baterije v Control center. Pri modelih iPhone z gumbom Domov ga lahko...
Odgovori
0
Ogledi
126
Značke so rdeče pike s številkami, ki jih vidite v vrstici Dock na vašem Macu in nad ikonami aplikacij na vašem iPhonu ali iPadu. Lahko...
Odgovori
0
Ogledi
134
Nazaj
Na vrhu