Video Poiščite razliko med dvema tabelama v Mac Numbers

Gledate:
Video Poiščite razliko med dvema tabelama v Mac Numbers

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Tukaj je prikazano, kako primerjati dve tabeli, da vidite, katere vrstice manjkajo v eni ali drugi. Dve tabeli lahko primerjate tudi z več stolpci. Pogojno označevanje vam lahko pokaže, katere vrstice se ne ujemajo.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako primerjati dve tabeli v številkah in poiskati razlike.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej je pogosta naloga, ki jo boste morda morali opraviti s preglednicami, primerjati stare in nove podatke. Recimo, da imate dve tabeli z imeni in želite ugotoviti, katera imena so samo v eni tabeli in ne v drugi. Torej, tukaj imam dve takšni mizi. Zdaj sta to dve tabeli na istem listu, vendar sta lahko na ločenih listih, dokler sta v istem dokumentu. Tako lahko imate formule, ki delujejo v obeh tabelah hkrati. Najpreprostejši način za to je, da vsaki tabeli dodate stolpec in uporabite COUNTIF, da ugotovite, ali je to ime v drugi tabeli. Torej dodajmo tukaj še en stolpec. Potem bom tukaj dodal formulo. To bo COUNTIF in prvi del COUNTIF je testna matrika. Torej seznam stvari, ki jih iščemo. Torej bo to. Drugi del za vejico je ime, ki ga išče. To To nam bo dalo eno, če bomo našli eno ime, ki se ujema s tem. Daje nič, če ne. To bom Kopiral, dvakrat kliknite tukaj na naslov stolpca, tako da izberem vse celice razen glave in Prilepi. Zdaj sem videl, da imam vse enote razen dveh ničel. Ti dve imeni pri tem manjkata.
Enako bi lahko naredil s to tabelo in tukaj dodal isto formulo. Torej COUNTIF in potem bomo tokrat iskali na tem seznamu imen za to ime. Nato ga bom kopiral in prilepil. Videl sem, da sta v tej tabeli dva, v tej pa ne.
Zdaj bi lahko bil moj naslednji korak, da to naredim malo lepše od ničel in enic. Torej lahko grem sem in lahko rečem ČE in nato uporabim to COUNTIF kot pogoj. Torej, če je ena, je res. Potem pa nič. Torej samo dva dvojna narekovaja nimata ničesar. Sicer bi lahko rekel Ne v tabeli 2. Kot to. Če kopiram in prilepim, da lahko vidite, da ti dve celici tam nista v tabeli 2 in jo lahko nekoliko razširim in je res jasen pokazatelj, katere so tukaj, vendar v tej tabeli manjkajo. Enako lahko storim tukaj. Torej obkrožite to s IF in nato prazno ali Not In Table One tako. Potem sem lahko kopiral in prilepil vsepovsod. Naredite ta stolpec širši. Precej jasno je, kaj se dogaja.
Kaj pa, če vsakemu od teh ne želimo dodati še enega stolpca, primerjalnega stolpca. Ni nam treba. Te stolpce bom izbrisal in namesto tega uporabil drugo tabelo. Tako se bom premaknil tja drug poleg drugega in dodal bom tabelo, ki ima samo vrstico z glavo, vendar brez stolpca z glavo. Kot to. Tam bom imel samo dve celici. To bo primerjalna tabela tukaj. Naredili bomo isto formulo, vendar to storimo tukaj. Torej bom naredil IF in potem bom naredil COUNTIF na tem seznamu imen tega ni. Nato prazno. V nasprotnem primeru lahko rečemo nekaj takega, kot je to ime, nato ampersand Ni v tabeli 2. Zdaj razširimo to, da bomo imeli enako število vrstic kot najdaljša tabela. Torej, če je bila ena od teh malo daljša od druge, imamo to število vrstic. Zdaj lahko tukaj kopiram in prilepim. Tukaj lahko vidite, kaj počne. Zdaj namesto da bi dejansko imeli to besedilo, ga odstranimo in imejmo samo ime. Tako bom to vseskozi kopiral in prilepil, nato pa lahko to pokličem In One Not Two. Potem bi lahko naredil tole, V dveh in ne v enem. Enako lahko storimo tukaj. IF in nato COUNTIF in potem bomo tokrat naredili ta seznam, to ime in nato prazno ali ime, ki ga gledamo. Kopiram sem in prilepim tja.
Zdaj nam daje v bistvu enake informacije in se postavijo v vrsto, tako da lahko zlahka ugotovimo, kje so stvari. Toda to lahko uporabimo za pogojno poudarjanje. Ker opazite, da je ime tam in je na istem mestu, vrstica 4 in vrstica 4. Ta tukaj je v vrstici 10 in v vrstici 10. Tako se bo vedno ujemala z isto vrstico. Torej, če želimo narediti pogojno poudarjanje, bi lahko. Torej izberimo to celico tukaj, ker se bo ujemala in naredil bom pogojno označevanje, dodal bom pravilo in naredil bom Besedilo je in namesto da bi nekaj vtipkal tukaj, bom kliknil to gumb za sklicevanje na to celico. Te se seveda ujemajo. Ker se ujemata, bomo spremenili v Rdeče besedilo. Videli smo, da se to spremeni v Rdeče besedilo, kar pomeni, da manjka v drugi tabeli. Zdaj moramo to pravilo uporabiti vseskozi. Zato bom tukaj kliknil Končano. Tukaj bom izbral vse celice z dvojnim klikom A in odšel bom na Pokaži pravila označevanja. Nato združite pravila. Nato Končano. Lahko bi videli, da je ta zdaj tudi rdeča. Torej za vsako od teh dejansko premakne vrednost sem, da je tista, ki je neposredno nasproti nje.
Tako bi lahko naredili enako za to tabelo tukaj. Izbral bom tega prvega. Naredila bom pogojno poudarjanje. Dodajte pravilo. Besedilo je in nato bom kliknil tukaj, izbral to celico in jo spremenil v Rdeče besedilo. Končano. Zdaj, če izberem vse celice tukaj, pokaži Pravila označevanja in Združi pravila, bi lahko videli, da jih poudari. Te tabele mi pravzaprav ni treba gledati. Popolnoma se bo posodobil. Torej, če bi tukaj dejansko nekaj spremenil, tako da se ne ujema več, lahko vidite, kako sta zdaj obe poudarjeni, ker oba manjkata na drugem seznamu. Tako bi lahko premaknil to stran ali morda premaknil na drug list, kjer ni na poti.
Tukaj lahko vidite, da imam tako starosti kot imena. Kaj pa, če bi želel narediti primerjavo med več vrednostmi. No, to lahko storite s COUNTIFS, to je IFS s S. Tukaj imamo torej COUNTIF. Začnimo znova, tokrat pa uporabimo COUNTIFS in tokrat je to pogoj testnih vrednosti. Preizkusne vrednosti Pogoj itd. Kolikor hočemo. Tako bi lahko naredil IF kot prej in nato COUNTIFS in potem naredimo preizkusne vrednosti. Torej naredimo imena in jih primerjajmo z imenom, in naredimo starosti in jih primerjajmo s starostjo tukaj. Zdaj se bo moralo ujemati z obema. Potem, če se ujema, nič. Če se ne ujema, bomo ime uporabili kot prej, takole. Zdaj ga lahko izberemo in prilepimo sem. Zdaj lahko vidimo, da se Somera Phelps ne ujema več, ker so starosti drugačne. Pojdimo in naredimo isto stvar za tega. IF COUNTIFS in tokrat želimo primerjati ta imena s tem imenom in te starosti s to starostjo. Nato prazno in nato ime. Kot to. Kopiraj in prilepi vsepovsod. Videli ste, da pogojno poudarjanje še vedno velja. Tukaj še vedno počne isto. Toda zdaj, zahvaljujoč COUNTIFS, dejansko primerja več stvari.
Upoštevati je treba, da če spremenite te tabele, tako da dobite nove podatke, boste morali to tabelo posodobiti tukaj. To je precej enostavno narediti. Samo ne pozabite, da to storite. Torej, na primer, dodajmo novo vrstico tukaj in dodajmo ime in starost. Videli ste, da ni pravilno ugotovil, da ta manjka v tem. To moram ponovno napolniti. Prva stvar je, da se prepričam, da imam tukaj dovolj vrstic. Torej potrebujem 20, ker je ta zdaj 20. Največji. Tam moram izbrati ti dve celici, Kopiraj in Prilepi. Zdaj lahko vidite, da se popolnoma ujema. Tukaj mi prikaže sporočilo o napaki, ker tam ni 20. vrstice. Ampak to je v redu. To ne ovira stvari in zdaj moramo samo še enkrat posodobiti pogojno poudarjanje. Eden od načinov za to je, da ob predpostavki, da se v prvi vrstici ni nič spremenilo, samo izberite vse te možnosti. Pokažite pravila označevanja in jih odstranite. Enako za to. Pokažite pravila označevanja, jo odstranite in se nato znova vrnite. Tokrat izberete prvo vrstico in vse ostale, nato pa Prikažite pravila označevanja in združite in isto stvar tukaj. Pokažite pravila označevanja in združite. Zdaj, ko so te znova uporabljene, se vrstice ujemajo in osvetlitev bo znova v veljavi.
To je ena od metod za primerjavo dveh tabel v Mac Numbers. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-23 at 19.49.17 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-23 at 19.49.17 Large.jpeg
    147,4 KB · Ogledi: 74

Podobne teme

  • Članek
Apple je predstavil novo funkcijo, ki je namenjena zmanjševanju slabosti pri uporabi telefona iPhone ali tablice iPad med vožnjo...
Odgovori
0
Ogledi
34
V programu Pages lahko med odstavke dodate črto na več načinov. Uporabite lahko obliko, robove odstavkov, slike in drugo. Vir...
Odgovori
0
Ogledi
60
  • Članek
V Združenem kraljestvu so opravili prvo operacijo, med katero je eden izmed članov kirurške ekipe nosil Apple Vision Pro. Komplet je...
Odgovori
0
Ogledi
48
Ko se morate osredotočiti na opravljanje dela, se morate boriti proti številnim motečim dejavnikom, ki se pojavijo v računalniku Mac...
Odgovori
0
Ogledi
114
spoznajte, kako lahko s programom Presenter Overlay v Macu poskrbite, da bodo vaše predstavitve med video klici bolj produktivne in...
Odgovori
0
Ogledi
138

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu