Pa jih imamo - AirTags (4 pack)

Gledate:
Pa jih imamo - AirTags (4 pack)

macuros

Administrator
Moderator
Ustanovitelj
Prispevki
275
Rešitve
2
Točke odzivov
9
Spletna stran
www.hej-apple.si
iPhone
iPhone 11, iPhone SE
iPad
iPad Air 5 (M1)
Namizno
iMac (Retina 5K, 27-inch, 2019), 3 GHz 6-Core Intel Core i5, 24 GB 2667 MHz DDR4
Prenosno
MacBook Air (Retina, 13-inch, 2020), 1,1 GHz Dual-Core Intel Core i3, 8 GB 3733 MHz LPDDR4X
Ostalo
Apple Watch SE, AirPods 2, Apple TV 4K, AirTag
Pri nas doma otroci res radi pozabljajo ali zgubljajo ključe. In potem je jasno problem na večih koncih.

Tako pridem na idejo, da jim kak dobri mož prinese AirTagin seveda je prišel kak mesec prezgodaj, ampak oni tega še ne vedo, mene pa ne moti ;)

IMG_1501.JPG
Jasno, da je potrebno tudi preveriti, če zadeva deluje kot mora...

IMG_1505.JPGAirTag je res enostaven za povezavo s telefonom. Kot je to pri Applu v navadi, se po aktivaciji AirTaga (zaščitna folija se odstrani in s tem se aktivira baterija) na zalsonu iPhona takoj pojavi obvestilo za povezavo AirTaga z Apple ID. AirTag je po povezavi preko vašega iPhona zabeležen v vaš Apple ID. Tako ga ostali uporabniki ne morejo več videti, samo vi ga lahko uporabljate preko aplikacije FindMy.

Trenutno imam AirTag v avtu, osebno jih na ključih ne potrebujem. Nastavil sem ga tudi tako, da preko Shortcuts deluje kot NFC aktivator (trigger) za spremembo na custom Focus mode. S telefonom se je potrebno približati AirTagu, da se aktivira Shortcut. Meni se aktivira focus po meri, ki da uporabljam med vožnjo (Shortcuts - Bluetooth ON > vklopi focus).

Čeprav uporabljam Applov silikonski ovitek, je potrebno AirTag za povezavo preko NFC približati slušalki na sprednji strani iPhona, saj preko ovitka ne deluje. To opažam kot zelo nerodno oz. moteče. Prednost NFC pred npr. Bluetooth pri AirTagu v kombinaciji s Shortcuts pa je v tem, da ni potrebno ročno potrjevati shorcuta, kot je to potrebno pri Bluetooth. Avtomatizacija se samodejno zažene.

Naslednja moteča zadeva pa je obvestilo, ki ga prejmeš ob vsakem 'triggerju' NFC-ja za Shortcut:

IMG_F5342A477790-1.jpeg

Spodnje obvestilo vam sporoči, da se je izvedla avtomatizacija, zgornje pa zgolj za to, da vas napoti na stran, kjer si lahko preberete tole:

IMG_46D3ED414DDD-1.jpeg


Torej, splošno obvestilo s serijsko številko in lastnikom (zadnji trije znaki mobilne številke) v primeru, da je AirTag najden. Ne razumem točno, zakaj zmeraj prejmem tudi to obvestilo, čeprav je AirTag vezan na moj Apple ID.


Kakorkoli, AirTag odlično služi svojemu prvotnemu namenu, to je sledenju predmetov preko aplikacije FindMy. Če je AirTag preveč oddaljen od vas, ga poiščete s pomočjo mape, če ste v relativni bližini, pa vas usmerja do skoraj centimetra natančno do njegove lokacije. Uporabno in deluje.
 

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Registracija in uporaba foruma je brezplačna.

Ustvari račun

Ustvarite račun za našo skupnost. Enostavno je!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Morda vas zanima tudi...

10 nasvetov in trikov za iPhone, ki ste jih pozabili. iPhone in iOS 13,14, iOS 15 in vse druge različice iOS-a so v preteklih letih...
Odgovori
0
Ogledi
42
  • Članek
Tukaj je seznam stvari, ki jih morate preveriti na svojem iPhonu, da se prepričate, da ste zaščiteni v primeru, če ga izgubite, ukradejo...
Odgovori
0
Ogledi
49
  • Članek
Bližnjice na tipkovnici so priročne in prihranijo čas, vendar nekatere bližnjice na tipkovnici, ki jih trenutno uporabljate, morda niso...
Odgovori
0
Ogledi
46
  • Članek
Povleci in spusti je osnovna veščina na Mac, vendar obstaja veliko naprednih tehnik, ki jih večina uporabnikov ne pozna. Naučite se...
Odgovori
0
Ogledi
42
  • Članek
Ja, sigurno nekaj dobrih idej, kot je recimo dostop do nastavitev znotraj aplikacije.
Odgovori
1
Ogledi
63
Na vrhu