Video Oblikovanje boljših preglednic v Numbers z besedilom in oblikami

Gledate:
Video Oblikovanje boljših preglednic v Numbers z besedilom in oblikamiUstvarjanje dobrih preglednic ne pomeni le pravilne formule. Z dodajanjem besedila in elementov oblikovanja lahko nekomu drugemu ali sebi v prihodnosti jasno poveste, kaj morate storiti, da uporabite preglednico in razumete, kako deluje.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako dodati besedilo in elemente oblikovanja, da izboljšate svoje preglednice.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj recimo, da imate preglednico, ki naredi nekaj izračunov in nameravate to izročiti nekomu drugemu, da izpolni nekaj podatkov. Ali pa ga morda želite uporabiti sami, vendar morda daleč v prihodnosti in se morda ne spomnite, čemu je vse namenjeno. No, tukaj lahko dodate elemente oblikovanja za lažjo uporabo v prihodnosti.
Torej v preprostem hipotekarnem kalkulatorju tukaj že nakazujem, katere elemente je mogoče spremeniti tako, da jih obdržimo kot bele celice z golim besedilom, nato pa naredimo vse ostalo temnejšo barvo ozadja, tako da so ti krepki. Vse to so izračuni. Uporabljali bodo formule. Torej so samo te celice tiste, ki jih je treba spremeniti.
Zdaj, da pokažemo, kaj mora biti v eni od teh celic, bi bilo morda koristno dodati nekaj komentarjev. Morda vas bo mikalo, da bi tukaj uporabili gumb Komentarji. Tako lahko izberete nekaj takega, dodate komentar in nato postavite nekaj podobnega ali kaj bolj koristnega od tega. Zdaj, ko to počnete običajno, ne vidite komentarja. Samo vidite, da je tukaj komentar s tem majhnim indikatorjem. Če premaknete kazalec nad njo, se prikaže. Torej ni tako uporabno. Upoštevajte tudi Odgovori in Izbriši tukaj. To je pravzaprav namenjeno označevanju dokumenta med urejanjem. Torej gradite dokument. Mogoče ga posreduješ nekaterim ljudem in ti dodajo nekaj komentarjev in greš naprej in nazaj. Za to je ta vrsta komentarjev. Ni za kasnejšo uporabo preglednice. Pravzaprav je to celo težko narediti. Torej, tukaj imam Stepper za povečanje ali zmanjšanje te vrednosti. Ampak lahko vidite, da bo komentar to dejansko pokrival. Zato ne uporabljajte tovrstnih komentarjev, da bi dejansko olajšali uporabo preglednice.
Ena ideja bi bila preprosto uporabiti drug stolpec. Tukaj bom samo zgrabil ta ročaj in ga potegnil, da dodam še en stolpec. Nato ga bom raztegnil, da bo lepo in dolgo. Nekatere stvari bo samodejno izpolnil. Naj to hitro izbrišemo. Zdaj lahko tukaj dam nekaj besedila. Tako lahko vnesem besedilo, kot je to. Zdaj imam tukaj nekaj uporabnega besedila, ki opisuje, kaj je treba tam vnesti. Tu v stolpcu Glava mi ni treba imeti dolgih opisov, ker bo to izpolnilo podrobnosti. Potem, kdor to uporablja, bo na podlagi opisa na desni strani vedel, kaj naj tu postavi.
Toda pri oblikovanju bi lahko naredili bolje. Tukaj bi lahko na primer izbral vse te celice in se znebimo ozadja za temi celicami. Odšel bom na Oblika, celica in nato spremenil polnilo v Brez polnila, tako da bo videti nekoliko bolje. Zdaj jih izberimo vse in naredimo Format, Cell in spremenimo obrobo. Znebite se vseh vrstic. Zato bom tam izbral Vse meje. Nato spremenite slog v Brez obrobe. Potem, če to storim, bom videl, da je leva obroba od tam odstranjena, zato bom izbral vse to ali še bolje izbral te in nato spremenil desno obrobo. Nato spremenite slog obrobe v Privzeti slog. Zdaj lahko vidite, da je videti veliko bolje. Takšni visijo zunaj mize. So del tabele, a če jih vizualno ločite, lahko jasno vidite, da so komentarji.
To lahko izboljšam tako, da izberem vse to in nato odprem Oblika, Besedilo. Spremenimo barvo besedila v nekaj takega. Naj bo nekoliko lažje videti, da sta ti ločeni. Če bi res želel, bi lahko tukaj dodal stvari, kot so puščice. Pustite me, da prikličem pregledovalnik emojijev s presledkom Control Command Space in nato poiščem Levo. Tukaj lahko dodam nekaj takega, kot je ta ali ta puščica. Vidite lahko, kako je zaradi tega res lepo videti, o čem je ta komentar. Dodate jih lahko za vsako od teh. Opazite, kako se naslov zdaj razteza čez vse to. Mogoče bi lahko pustil utemeljiti naslov, da bi bilo to malo lažje videti. Ali pa bi se lahko povsem znebil naslova tabele. Dodajte enega kot besedilno polje ali morda vstavite vrstico na vrhu. To bom spremenil v Header, ki bo kliknil tam. Izbira ene naslovne vrstice. Nato bom izbral ti dve celici, kliknil Control in ju takole združil. Zdaj imam tukaj eno samo celico. Dovolite mi, da spremenim barvo ozadja te druge celice glave v Brez polnila. To lahko centriram. tam. Zdaj imam zelo lepo mizo.
Ampak to ni moja edina možnost. Vrnimo se k temu, kako je bilo videti prej. Torej, tukaj je originalna tabela. Zdaj lahko namesto dodajanja več celic in stolpcev in vsega tega uporabljam samo besedilo in oblike. Tukaj dodajmo del besedila in nato samo vstavimo opis. To lahko vlečem, kamor hočem, in tam samo visi. Tukaj lahko spremenim njegov slog. Format, slog besedila in spremenimo barvo v nekaj takega. Zdaj lahko dodam nekaj, kot je puščice. Ustvarimo obliko tukaj. Dodajte puščico. Naj kaže na kaj takega. Drugi konec gre tja. Pojdimo in naredimo to malo večje. Spremenimo barvo. Zdaj imam nekaj takega. Namesto polja z besedilom lahko uporabite tudi obliko. Zato bom tukaj izbral Shape. Naredimo zaokrožen pravokotnik. Tukaj bom prilepil besedilo. Nastavimo besedilo tako, da bo dejansko črno, slog oblike pa tako, da bo napolnjen z barvo. Zdaj ga lahko izvlečem in naredim pravo obliko, ki jo želim. Seveda lahko tam tudi oblikujem besedilo. To je uporabno, ker imate lahko več puščic. Grem na Možnost Povlecite to puščico sem in jo odpeljem tja. Pokažite na ta del. Pokažite na ta del. Mogoče bi bilo celo bolje, če bi obrnili puščice. Izbrala bom oba. Spremenil bom končne točke, da bodo šle v nasprotni smeri, nato pa jo bomo lahko postavili tako. Zmanjšajmo velikost tako, da bo nekako jasno, kaj ta izračun počne.
Če želite, lahko izberete vse to in nato greste na Razporedi in blokiraj. Tako jih ni lahko spremeniti. Seveda jih je enostavno odblokirati, toda če se vrnete samo zato, da uredite te vrednosti, je težje nenamerno povleči ali spremeniti, kar je tukaj. Seveda lahko to uredite kakorkoli želite. Uporabite različne oblike. Uporabite različne vrste puščic, različne vrste črt. Lahko bi končal z nečim takim.
Tako lahko verjetno narediš boljše delo kot jaz s pravimi barvami, pravimi oblikami, skrbno postavitvijo puščic. Ideja je, da na koncu dobite preglednico, ki ne izvaja le nekaterih uporabnih funkcij, ampak tudi razloži, kaj počne, tako da lahko kdor koli jo uporablja, vidi, kako natančno deluje. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-19 at 10.39.24.png
    Screenshot 2022-04-19 at 10.39.24.png
    1,4 MB · Ogledi: 146

Morda vas zanima tudi...

  • Članek
iPhone 15 Design, iOS 15.7.5 Objavljeno, iOS 16.5, VR in še več - Tedenska posodobitev novic Apple. iOS 15.7.5 Objavljeno danes. iOS...
Odgovori
0
Ogledi
1.130
Nazaj
Na vrhu