Video Nastavitev opomnikov z uporabo Shortcuts na Macu

Gledate:
Video Nastavitev opomnikov z uporabo Shortcuts na Macu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Z aplikacijo Shortcuts lahko preprosto dodate nove opomnike. To bi lahko prišlo prav, če se vam pogosto zgodi, da vsak dan ali teden poustvarjate iste opomnike.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako uporabljati bližnjice za dodajanje in odstranjevanje opomnikov.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Aplikacija Bližnjice ima torej možnost dodajanja in odstranjevanja opomnikov. To lahko uporabite za preprosto nastavitev novega opomnika. Recimo, da imate nalogo, ki jo morate včasih opraviti ob koncu dneva. Lahko imate bližnjico, ki samodejno doda ta opomnik ob koncu dneva. To je pravzaprav zelo preprosta bližnjica za dodajanje. V aplikaciji Bližnjice bom tukaj uporabil gumb Plus, da ustvarim novo bližnjico. Pokličimo opomnik Set Report. Zdaj pa pojdimo v stransko vrstico tukaj, da vprašamo in poiščemo opomnike tukaj. To nam bo dalo vse različne stvari, ki jih lahko naredite z opomniki. Izberimo Dodaj nov opomnik. Tukaj lahko pogledamo informacije o njem in vidimo, kaj počne. Če dvakrat kliknem, ga samo dodam. Ustvarimo opomnik, nato pa tukaj vnesemo naslov opomnika.
Zdaj želimo to nastaviti tako, da nas obvesti ob koncu dneva. Torej ga bomo dodali v opomnike. Lahko ga damo na določen seznam. Toda tam uporabimo privzeti seznam opomnikov. Nato ga bomo nastavili z opozorilom in to bomo storili ob istem času. Lahko pa ga imamo tudi, ko prispete ali zapustite lokacijo ali ko nekomu pošiljate sporočilo. Pojdimo in določimo čas tukaj. Zdaj lahko za nastavitev časa uporabite nekoliko naravni jezik. Tako bi lahko rekel Danes ob 16.45. Kot to. Lahko tudi kliknete Pokaži več in lahko naredite nekaj drugih stvari, ki jih lahko nastavite, vključno z URL-jem. Torej morda v tem primeru ustvarjanje poročila pomeni obisk določenega URL-ja na spletnem mestu. To lahko postavite tukaj, tako da ga lahko preprosto kliknete, da to storite. Tukaj lahko dodate tudi nekaj opomb.
Zdaj pa pojdimo in ustvarimo ikono za to. To bom uporabil. Tukaj je majhna ikona za poročilo in zelo specifična barva, nato pa bom šel v nastavitve tukaj in rekel, da ga želim pripeti v menijski vrstici, ki jo bo postavil v ta meni tukaj. Tako da lahko vidite kar tam. Zdaj lahko to zaprem. Lahko bi to videl tam in lahko se vrnem v to, če hočem. Lahko skrijem aplikacijo za bližnjice. Tukaj je aplikacija Opomniki. Zaženimo to in videli boste, da ga dodaja danes ob 4:45. Torej je to le hiter način, da to dodate čez dan, namesto da bi morali iti v aplikacijo Opomniki in vse to vnašati.
Izbrišite to tukaj ročno v aplikaciji Opomniki. Ena od kul stvari, ki jih lahko storite, je, da lahko to uporabite tudi s Siri. Samo uporabite ime bližnjice. "Nastavi opomnik poročila". Končano. Kaj se zgodi, če čez dan to storite nekoliko zgodaj in želite poročilo izbrisati. Lahko greste samo v opomnike in ga izberete ter ga izbrišete ali kliknete tukaj in samo se opusti, ker ste opravili nalogo. Lahko pa imate tudi bližnjico za to. Ustvarimo novega tukaj. Uporabil bom Plus. To bom poimenoval Opomnik za odstranitev poročila. Namesto uporabe dejanja Dodaj opomnik, bom uporabil tisto, ki se imenuje Odstrani opomnike. Toda najprej moram dejansko najti opomnik za odstranitev. Zato bom najprej dodal Opomnik Najdi. Nato bom poiskal v Vseh opomnikih in tukaj dodal filter, da je naslov, tukaj je priročno imeti zelo edinstven naslov za to. Nekaj, kar ne bo nikoli uporabljeno za kaj drugega. Samo to bo našel in ga nato prenesel v Odstrani opomnike. Torej poiščite karkoli s tem naslovom in ga nato odstranite.
Zdaj pa pojdimo sem in naredimo isto stvar. Tukaj dodajmo isto ikono z isto barvo. Razlog za to je, da bi lahko pogledal sem in potem videl, da sta ti dve vrsti združeni skupaj, ker imata isto ikono. Torej zdaj, ko skrijem aplikacijo za bližnjice in recimo tako dodajmo opomnik. To lahko vidite. Dodajte to. Zdaj morda predčasno zaključim poročilo ali pa ugotovim, da mi tega pravzaprav ni treba narediti danes, lahko grem sem in ga odstranim. Dejansko bo poiskal te opomnike in morate potrditi. Tega ni mogoče izogniti, ker je to trajno dejanje, ki ga želi bližnjice potrditi. Torej mi dejansko prikazuje dva tukaj. Eden je bil tisti, ki sem ga označil, da je popoln. Tudi tega se bo našlo. Tako da lahko tako izbrišem oba.
Zdaj, če bi želel najti samo tiste, ki so bili aktivni, lahko temu dodam še en filter in nastavim Ni dokončano. Pojdimo malo bolj zapleteno. Recimo, da ga včasih želite nastaviti za konec dneva danes, včasih pa ga želite nastaviti za konec dneva jutri. No, bližnjice vam lahko ponudijo izbiro. Lahko jih imamo kot dve možnosti in morda Odstrani opomnik kot tretjo izbiro. Tako bi bili vsi združeni v eno bližnjico. Tukaj ustvarimo novo bližnjico in poiščimo Izberi. Ena od stvari, ki jih lahko naredimo tukaj, je Izbira iz menija. To je tisto, kar želimo narediti. Tako bo izbiral iz menija s pozivom, rekli bomo samo Opomniki poročil, nato pa bomo prvega naredili kot Ustvari poročilo danes. Drugi je jutri. Potem bom tukaj uporabil gumb Plus in dodal tretjega, ki je Izbriši opomnik. Vidite lahko, da to samodejno ustvari te razdelke tukaj v tej bližnjici, tako da lahko vstavim različne stvari, ki jih moram narediti.
Torej, pojdimo spet na aplikacijo Opomniki in dodajmo ta nov opomnik. Povlekel ga bom sem, Ustvari poročilo TPS danes. Zato bom rekel Dodaj v opomnike z opozorilom danes ob 16.45. Potem enako za Jutrišnji opomnik. Tokrat z opozorilom ob času in lahko bi rekel jutri ob 16.45. Nato Izbriši opomnik lahko dam, kar sem imel prej. Lahko bi naredil Najdi opomnike in ga dal sem. Dodajmo filter Naslov je in dodajmo dodatni filter Ni dokončano, da ne bo poskušal izbrisati starih. Nato lahko pod to povlečem Odstrani opomnike, tako da odstrani vse, kar najde. Tega bom poimenoval Opomniki poročil in to lahko nastavimo kot prej. Nato ga lahko dodam kot Pin v menijski vrstici.
Torej, tukaj je tisto, kar dobim, ko ga poskusim. Naredil bom opomnike za poročila. Ponudilo mi bo te možnosti. Naredimo danes. Vidite, da ga ustvarja tam. Pojdimo poskusiti znova in recimo Izbriši opomnik. To bo našlo. Nato ga potrdim in rečem Izbriši. Lahko grem sem in ga dodam za jutri. Lahko bi videli, da ga dodaja za tam. Enako enostavno ga lahko odstranim, če hočem.
Seveda lahko tukaj nadaljujete z dodajanjem več stvari. Lahko počnete stvari, kot je petek ob 16.45. Tako ga lahko uporabljate kadarkoli med tednom. Vedno bo veljalo za prihajajoči petek. Upam, da vam to daje nekaj idej, kako lahko skupaj uporabljate bližnjice in opomnike. Ne pozabite, da vse, kar smo naredili tukaj, deluje enako dobro na iPhone ali iPad kot na Macu. Ko to ustvarite, saj so bližnjice sinhronizirane prek iCloud, lahko prav tako preprosto uporabite svoj iPhone za nastavitev enega od teh opomnikov z istim skriptom. Zato upam, da se vam je to zdelo koristno.
Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-06 at 20.08.14 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-06 at 20.08.14 Large.jpeg
    138,4 KB · Ogledi: 48

Podobne teme

2024 iPad Pro M4 - 25+ nastavitev, ki jih morate poznati - iPad Pro M4 in iPad Air M2 sta tu. Apple je z letošnjim iPadom Pro 2024...
Odgovori
0
Ogledi
36
Tukaj je nekaj nastavitev, ki jih boste morda želeli preveriti, če vas skrbi varnost v računalniku Mac. Vse te nastavitve niso nujne...
Odgovori
0
Ogledi
43
Apple Vision Pro Razpakiranje, nastavitev in praktični prikaz. Razpakiramo Apple Vision Pro, pregledamo specifikacije, si ogledamo...
Odgovori
0
Ogledi
93
Svojo izkušnjo lahko prilagodite v Nastavitvah v programu Apple Vision Pro. Tukaj je kratka predstavitev nekaj pomembnih nastavitev, kot...
Odgovori
0
Ogledi
102
Spoznajte tri načine prenosa podatkov v nov iPhone. Pokazali vam bomo, kako uporabiti iCloud in prejšnjo napravo, kako prenesti podatke...
Odgovori
0
Ogledi
241

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu