Video Manjkajoči stiki, zapiski, dogodki ali e-pošta v napravah Apple

Gledate:
Video Manjkajoči stiki, zapiski, dogodki ali e-pošta v napravah Apple

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Pogosta težava je ugotoviti, da nenadoma manjkajo stiki, beležke, koledarski dogodki ali e-poštna sporočila na vašem računalniku Mac, iPhone ali iPad. Mogoče je le, da gledate samo določen račun ali podskupino teh elementov v tej aplikaciji. Tukaj je opisano, kako preklopite nazaj na ogled vseh vnosov.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Ali ugotovite, da vam nenadoma manjkajo nekateri stiki, zapiski ali drugi podatki na vašem Macu. Tukaj je, kaj bi se lahko zgodilo.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Pogosto vprašanje, ki ga vidim v forumih za podporo, se nanaša na stvari, kot so manjkajoči stiki ali zapiski ali dogodki v koledarju in včasih celo e-poštna sporočila. Zdaj je včasih za to preprost razlog. Naj vam pokažem. Tukaj v Kontaktih lahko vidite, da imam vse te različne stike navedene tukaj. Ampak recimo nekega dne pogledam in namesto tega vidim tole. Kam so izginili vsi kontakti? No, verjetno ne gre za to, da ste jih vse izbrisali po naključju ali pa so nekako izginili. Morda le iščete na napačnem mestu. Stvar je v tem, da vam aplikacija Contacts lahko prikaže stike z različnih lokacij. Tukaj manjka leva stranska vrstica, ki jo lahko vklopite tako, da odprete Pogled, Pokaži skupine. Zdaj so skupine Show Groups nekako napačno poimenovane. Kar bi moralo biti, je Prikaži račune in skupine. Tako imate lahko v stikih prikazanih več računov. Pravzaprav mnogi ljudje to počnejo. Tukaj lahko vidite, da imam iCloud in Goggle, ki sta prikazana tukaj. Torej so vsi moji stiki, shranjeni v iCloud, v aplikaciji Contacts. Vsi moji stiki, shranjeni v Goggle, so v aplikaciji Contacts in lahko preklapljam med njimi. Torej gledam vse svoje stike v Goggleu, samo ta dva. Če pa preklopim na vse svoje stike iCloud, je moj pravi seznam. Seveda lahko to uporabite za izbiro Vsi stiki.
Pravzaprav to včasih vodi do druge težave, ki je podvojen vnos. Tako lahko tukaj vidite dva enaka vnosa. Pogost razlog za to je, da je eden od teh v iCloud, drugi pa v Goggle. Torej imate dejansko samo enega od teh vnosov v vsakem od računov. Slučajno imate isto osebo na dveh različnih računih.
Tipičen način uporabe stikov je, da se odločite, kateri sistem želite uporabiti, na primer samo iCloud, in nato izginite vse stike Goggle. Če želite enega premakniti, ga preprosto povlecite in lahko vidite, kako ga lahko uvozim v iCloud in ga nato izbrišem tukaj iz Goggle, ko sem prepričan, da je tukaj in v iCloud. Potem imate na enem mestu samo en niz stikov.
Zdaj bi si lahko ogledali tudi skupino tukaj. Torej obstaja All iCloud. Toda v nekem trenutku sem ustvaril skupino z imenom Prijatelji in tam imam samo tri od skupno desetih, ki so tukaj. Torej, če pomotoma preklopim na prikaz samo prijateljev in nimam odprte stranske vrstice, mi je zelo enostavno pomisliti, da so vsi ti drugi stiki izginili, medtem ko dejansko vse, kar moram storiti, je preklopiti s samo prikazovanja skupine na prikazuje vse iCloud ali vse stike.
Enako imaš na iPhonu. Torej je tukaj na iPhoneu videti, kot da imam tukaj samo tri kontakte. Če pa se dotaknem Skupine na vrhu, lahko vidite, da lahko to spremenim. Pravkar imam nastavljeno na to skupino prijateljev in tukaj bi videli tudi druge račune. Na tem iPhonu imam nastavljen samo iCloud. Torej tam ne boste videli Goggla. Če pa preklopim tukaj na All iCloud, bi lahko videli, da je vse tam.
Zdaj bi se to lahko zgodilo tudi z Notesom. V Notesu imate stransko vrstico in jo je enostavno izklopiti. Tukaj se imenuje mape. Mape lahko skrijete/pokažete. Tukaj lahko preprosto izberete mapo, ki ima samo podmnožico vsega. Medtem ko bo All iCloud prikazal vse vaše zapiske v iCloud. Tam imate lahko druge račune, kot je Goggle. Torej imate All Goggle in samo različne mape za Goggle. Tako je enostavno preklopiti na takšno in videti je, da so vsi vaši zapiski izginili, še posebej, če skrijete mape in ne vidite ničesar. V tem primeru preprosto pojdite na Pogled, Pokaži mape in nato izberite All iCloud ali All Goggle ali kar koli želite.
Enako je tukaj v Notesih na iPhonu ali iPadu. Lahko se povzpnete na Vse iCloud in nato še na mape. Potem, če bi preklopili na nekaj, vključno z Goggle ali v tem primeru imam celo na svojem iPhoneu. Kadar koli vidite na mojem Macu, na mojem iPhoneu, na mojem iPadu, so to lokalno shranjeni zapiski in stiki, ki niso na voljo v nobenem spletnem sistemu. Tako da zlahka grem sem in izgleda, da imam samo te tri zapiske. Kam je vse šlo? Če pa grem navzgor in nato rečem Oh, pokaži mi vse iCloud, se vrnem na svoj običajni nabor zapiskov.
Koledarji so podobni. Tukaj bi morali videti stransko vrstico, ki prikazuje vaše različne sisteme. V mojem primeru imate torej iCloud in Goggle. Morda boste videli samo eno ali drugo. Tukaj si lahko ogledate tudi On My Mac. Imate tudi različne koledarje. Tukaj imam torej kup sestankov. Koledar pa tako enostavno izklopim. Potem je videti, kot da so vsi ti dogodki izginili. Lahko pa ga preprosto vklopite in jih nato znova vidite. Če imate to skrito, tako da odprete Pogled, skrij seznam koledarjev, je enostavno misliti, da teh elementov ni več in da jih ni mogoče vrniti. Pojdite na Pogled in nato Prikaži seznam koledarjev ter se prepričajte, da ste označili vse, kar želite preveriti, in ne pozabite, da bo vse, kar ste izbrali, ko ustvarite nov dogodek, tam. Tako bi lahko bilo enostavno reči, pojdi sem dol. Koledar se ne spremeni. Pravkar sem izbral to in nato Dodaj dogodek in je zdaj po naključju v mojem računu Goggle. Potem pozneje, ko samo gledam svoj račun iCloud, morda moj iPhone samo prikaže moj račun iCloud in ga ne vidim, ker je v napačnem računu.
V aplikaciji Koledarji na vašem iPhoneu ali iPadu imate nekaj, kar se lahko dotaknete tam spodaj, zdaj pa si lahko ogledate tudi vse različne koledarje in vse različne račune, navedene tukaj. Vidite lahko, da enega ne označite in ne boste videli vseh teh elementov tukaj. Manjkali bi. Zato se prepričajte, da najprej preverite tukaj, če se vam zdi, da pogrešate nekaj koledarskih dogodkov. Morda nekaj, ki so na vašem Macu, vendar jih ne vidite na vašem iPhoneu, ker računa ni tukaj ali pa tega koledarja niste preverili.
Torej imate lahko podobno težavo v pošti. Tukaj v stranski vrstici vidite, da imam več računov in v njih imam različne poštne predale. Če grem na Pogled in nato Skrij stransko vrstico, je enostavno tega sploh ne imeti in se ne zavedati, da ste se morda spremenili. Zato poskrbite, da boste prikazali stransko vrstico, nato pa boste lahko videli različne račune in lahko skočite v desno, da rečete mapo »Prejeto« na določenem računu in nato pojdite na mapo »Prejeto« drugega računa in je videti prazno. Pravzaprav, če ga pustite tam in ne opazite, se lahko zdi, da sploh ne prejemate e-pošte, ker vsa vaša e-poštna sporočila prihajajo v ta račun. Na vrhu tukaj imate običajno vse mape »Prejeto«. Če to razširite, boste tukaj videli vse različne mape »Prejeto«, prav tako pa je enostavno izbrati enega takega in se potem ne zavedati, da ste izbrali samo eno mapo »Prejeto«, prejmite e-pošto v drug nabiralnik, kot je ta, in ga ne boste nikoli videli tukaj. Če tukaj ne vidite Vse mape »Prejeto«, je to morda zato, ker ste jih odstranili. Tako bi ga zlahka tako odstranil in vidiš, da ga ne vidim več. Tukaj kliknite gumb Plus. Upoštevajte, da se prikaže samo, ko premaknete kazalec čez ta prostor. Nato lahko dodate vse mape Prejeto nazaj in zdaj se prikaže tukaj. Prestavimo ga na vrh. Zdaj lahko vidite.
Eno od teh je enostavno tudi tako strniti in tam ne videti posameznih nabiralnikov. Torej, če sumite, da manjka nekaj pošte ali ne vidite celotnega prikaza celotne pošte, se prepričajte, da imate vklopljeno stransko vrstico in se prepričajte, da je tisto, kar ste izbrali, tisto, kar resnično želite prikazati tukaj. Podobno težavo je enostavno imeti tukaj na iPhonu ali iPadu. Tukaj se lahko povzpnem na raven nabiralnikov in vidim svoje različne račune. Tukaj imam samo iCloud. Torej, če prejmete veliko e-poštnih sporočil, recimo z dvema računoma na vašem Macu in opazite, da vam manjka nekaj e-pošte na vašem iPhone-u, je morda preprosto tega računa niste dodali v svoj iPhone. Tukaj imam samo račun iCloud. Če bi imel več računov, bi lahko v mapi Prejeto izbral posamezno mapo »Prejeto« za vse mape »Prejeto« in to bi spremenilo tudi to, kar vidim.
Zdaj imajo vse te različne aplikacije načine za ogled računov, ki ste jih dodali. Če greste v Nastavitve, je običajno tukaj zavihek račun in si lahko ogledate različne račune. Kliknite gumb Plus, da ga dodate, če vam manjka. Prav tako lahko preprosto odprete Sistemske nastavitve in tam poiščete internetne račune, nato pa jih ne samo, da jih dodate sem z uporabo enega od teh, ampak če pogledate tak račun, lahko vidite, kaj točno ste izbrali. Tako lahko na primer dodate svoj račun Goggle, vendar nimate vklopljenih stikov, koledarjev ali beležk. Potem jih preprosto ne boste videli, kar je lahko zmedeno, ker ste dodali svoj račun Goggle, vendar morda ne vidite svojih stikov. Morda zato, ker ste ga tukaj izklopili.
Tudi na iPhonu. V aplikaciji Nastavitve lahko odprete Posamezne nastavitve za stike. Tukaj lahko vidite svoje račune in dodate nov račun. Če torej manjkate, recimo, svoje stike Goggle na vašem iPhoneu, vendar jih vidite na vašem Macu, je to lahko zato, ker tega računa preprosto niste dodali v svoj iPhone.
Upajmo, da vam to daje boljše razumevanje o tem, kako te aplikacije obravnavajo več računov in zakaj se včasih zdi, da vam manjkajo nekateri podatki. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-14 at 11.42.24.png
    Screenshot 2022-04-14 at 11.42.24.png
    1,5 MB · Ogledi: 138

Podobne teme

Do izida sistema macOS Sonoma obstaja še en način povezovanja iz ene opombe v drugo z uporabo trika s souporabo pogona iCloud. Ta isti...
Odgovori
0
Ogledi
126
  • Članek
Applova aplikacija Notes na včerajšnji konferenci WWDC ni dobila skoraj nobenega časa na zaslonu, vendar je v iOS 17 aplikaciji dodana...
Odgovori
0
Ogledi
306

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu