Video macOS Shortcuts: Dodajanje vodnega žiga sliki

Gledate:
Video macOS Shortcuts: Dodajanje vodnega žiga sliki

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Ustvarite bližnjico (Shortcut), ki bo slikovni datoteki dodala vodni žig in datoteko shranila na isto mesto z novim imenom. To je lahko osnova za vse vrste bližnjic za spreminjanje slik.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes vas bom naučil, kako ustvariti bližnjico, ki sliki doda vodni žig.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zato vam bom pokazal, kako uporabljati aplikacijo Bližnjice v macOS Monterey, da vam omogočim, da posnamete sliko in uporabite vodni žig na prekrivno sliko, ki se bo pojavila v kotu. Čeprav se to morda zdi pravi cilj tukaj, je dejanski cilj, da vas naučim, kako narediti nekatere stvari v aplikaciji Bližnjice. Vsako dejanje si bomo ogledali, ko ga dodajamo, zakaj ga dodajamo in kaj počne.
Zato bomo najprej začeli v popolnoma drugi aplikaciji, ker moramo narediti vodni žig. Zato bom začel tukaj v Pixelmator Pro, vendar lahko uporabite katero koli aplikacijo za urejanje slik, ki jo želite, ali grafiko pograbite z interneta. Ustvaril bom majhno grafiko. Naj bo široka 200 slikovnih pik in visoka 50 slikovnih pik. Ustvarite ga in potem bom to uporabil kot vodni žig. Tukaj bom dodal nekaj besedila, da se bo prilegal v prostor tukaj, nato pa dodajmo obliko, kot je majhen začetek, nato pa bom tudi to prilegal. Nato bom izbrisal plast ozadja, tako da je to prozorna slika tukaj. To je tisto, kar bomo uporabili kot naš vodni žig. V redu. Zdaj bom to izvozil v formatu, ki podpira preglednost. Tukaj bom naredil png in ga shranil na namizje kot vodni žig. Zdaj ga lahko vidimo tukaj. Če pogledam v QuickLook, lahko vidim, kako je tam pregleden. Ampak ne pustimo tega tukaj, da zatrpa naše namizje. Odšel bom v mapo Dokumenti in jo dal pod Razno tukaj. Samo nek kraj, kjer se lahko trajno dvignem, saj bo bližnjica ves čas klicala ta png.
Zdaj zaženimo aplikacijo bližnjice in ustvarimo novo bližnjico. Poimenujmo ga Dodaj vodni žig. Po želji lahko prilagodite barvo in ikono. Prva stvar, ki jo želimo imeti, je, da jo želimo nastaviti tako, da je hitro dejanje in se prikaže v Finderju. Torej je nekaj, kjer lahko izberemo sliko in nato pokličemo to hitro dejanje, da dodamo vodni žig. To bo tukaj dodalo Prejemanje vseh vnosov iz hitrih dejanj. Nočemo NOBENEGA. Zato bom to izbral in naredil Clear. Ponovno izberite in naredite Samo slike. Če ni vnosa, bi ga lahko nastavili na Vprašaj, da bo zahteval, prosimo za datoteko. Torej, če bi to samo zagnali normalno in ne bi najprej izbrali slike, bi vedela, da zahteva datoteko za izvedbo tega dejanja na njej.
Zdaj bo ta vnos bližnjice tukaj slika. Torej vse, kar moramo storiti, je, da nekaj preložimo na to sliko. Poiščimo prekrivno besedilo in lahko vidimo, da je prekrivno besedilo, prekrivna slika. To si želimo. Zato bom dvakrat kliknil, da to dodam. Prekrival bo sliko na sliko. Torej bo del On tukaj vnos bližnjice. Prekrivni del bo dejansko datoteka. Te datoteke še nismo dobili. Torej pojdimo in poiščimo dejanje, ki je povezano z datotekami. Tukaj bomo naredili Datoteka in jo potegnili pred tem, nato pa bom kliknil sem in nas bo pozval, da izberemo datoteko. Zdaj lahko gremo v mapo Razno. Tukaj lahko postavimo vodni žig. Mi ga bomo izbrali. Torej je ta datoteka. Torej, kaj zdaj prekrivanje? No, kliknimo tukaj in rečemo Select Magic Variable. Kliknite datoteko, ki izhaja iz tega dejanja. Torej celotna datoteka na vhodu bližnjice. Kliknite Pokaži več. Prikaži urejevalnik slik je potrjeno. Pustimo to za zdaj preverjeno in poglejmo, kaj bomo dobili.
Torej, če bi skrij bližnjice in priklical sliko, torej tukaj je slika na namizju, bom nadziral. Kliknite na to, z desno miškino tipko ali kliknite z dvema prstoma na sledilni ploščici, bi lahko videli pod hitrimi dejanji Dodaj vodni žig. Poskusimo. Pojdimo v Zaženi bližnjico in ker se nam zdi urejevalnik, bo tukaj prikazan ta urejevalnik. Zdaj lahko povlečemo prekrivanje kamor želimo. Tako da ga lahko postavim tukaj v spodnji desni kot. Pravzaprav lahko uporabim sledilno ploščico, da stisnem v prstih, da jo skrčim, postavim, kamor želim, nato pa lahko nastavim tudi motnost, če želim, da nekoliko zbledi. Ko končam, lahko pritisnem Done in to je to. Nikjer ga nismo shranili, tako da lahko naredi karkoli. Te slike ni nadomestil. To je še vedno isto.
Ena stvar, ki jo lahko naredimo tukaj, ki je res preprosta, je, da prikažemo Quick Look. Tako bo Quick Look vzel rezultate tega in videli bomo, da bo v Quick Looku pisalo Pokaži prekrivno sliko. Torej, če bi zdaj naredili isto stvar in tukaj izvedli hitro dejanje, dodajte vodni žig, ga spustite sem, skrčite, postavite tja, pritisnite Končano, bo rezultat prikazal v hitrem pogledu. Nato lahko tukaj uporabimo gumb Skupna raba in ga lahko delimo z e-pošto, sporočili. Odpremo ga lahko v Predogledu in če ga odpremo v Predogledu zdaj, ga lahko shranimo. Tako boste velikokrat videli, da bližnjice uporabljajo to dejanje hitrega pogleda, da končajo stvari in dajo vsem, ki uporabljajo bližnjico, možnost, da z nastalo sliko naredijo vse vrste stvari.
Ampak želimo narediti boljše od tega. Najprej želimo, da samodejno postavi vodni žig tja in nas ne moti z njegovo pozicioniranjem in prilagajanjem. Drugič, želimo, da se samodejno shrani v novo datoteko na istem mestu kot izvirna datoteka, le z nekoliko drugačnim imenom. Torej najprej pojdimo desno od urejevalnika Show Image Editor. Če to izklopim, je na voljo veliko različnih možnosti, na primer, kje postaviti prekrivanje. Zato želimo, da ga postavimo spodaj desno. Zato bomo izbrali to. Čez minuto bomo preverili, zakaj to ni povsem pravilno. Potem ga lahko naredimo polprozornega, če želimo. Lahko ga zavrtimo. Če je slika prevelika, lahko spremenimo širino in višino. Zdaj nas ne bi smelo motiti s tem urejevalnikom. Uporabimo lahko to, Hitra dejanja, Dodaj vodni žig, mora iti naravnost v Hitri pogled in se. Žal ne deluje čisto. Za uporabo prekrivanja traja malo predolgo in Quick Look ne dobi rezultatov.
Torej, namesto da si to ogledamo v hitrem ogledu, shranimo kot datoteko. Če želite to narediti, naredite Shrani in pridobite Shrani datoteko. Tako bo shranila prekrivno sliko. Pokažimo več in vprašamo, kam shraniti. Torej, poskusimo to zdaj. Naredil bom hitra dejanja in nato dodal vodni žig in vprašal nas bo, kam shraniti. Tukaj bom izbral samo namizje in lahko vidimo, da dobimo drugo sliko tukaj. Če pogledamo, lahko vidimo, da je vodni žig. Upoštevajte, da je zgoraj desno, ne spodaj desno. Ne pozabite, da sem to že omenil. Ja, zdi se, da je tukaj majhna napaka. To želite nastaviti zgoraj desno, da bo iz nekega razloga spodaj desno. Verjetno nekaj, kar se bo v nekem trenutku v prihodnosti popravilo.
Kaj pa, če je namesto da bi nas pozval, kam naj shranimo datoteko, to storil! No, izkazalo se je, da je to malo bolj zapleteno, kot bi si mislili. Ampak zmoremo. Prva stvar je, da moramo dobiti pot izvirne datoteke in ime izvirne datoteke. Oglejmo si torej datoteko tukaj in tam je ena za Get Parent Directory. To bomo uporabili. Nataknili ga bomo tukaj na vrh. Pridobiti starševski imenik kaj? No, bomo Control Kliknite tukaj in recite Shortcut Input. Torej vnos nadrejenega imenika ali bližnjice. Super. Zdaj pa poiščimo tudi podrobnosti o datoteki. Tukaj je Pridobite podrobnosti o datotekah. Dajmo to tukaj in recimo dobro, poiščimo Ime česa? No, poiščimo ime vnosa bližnjice. Tu imamo torej dve stvari. Nadrejeni imenik in nato Ime. Super. Torej, namesto možnosti Vprašaj kam shraniti tukaj na dnu, izklopimo to in namesto tega shranimo prekrivno sliko kam? Ne mape z bližnjicami, nadzorirajmo. Kliknite to in izgovorite Čarobna spremenljivka, nato pa pojdimo v nadrejeni imenik vnosa bližnjice. No pa gremo. Zato ga shranite v nadrejeni imenik. Zdaj je Subpath eleganten način za izgovarjanje imena datoteke, vendar bi lahko vključili več, kot so podmape in stvari.
Torej, kar bomo naredili, je, da začnemo tukaj. Control Click in vstavi spremenljivko in tukaj lahko samo izberemo Spremenljivka, da se prepričamo, da zgrabimo pravo stvar in zgrabimo Ime. Nato bomo dodali pomišljaj new in to bo dalo ime s pomišljajem new za njim. Lahko ga imenujemo Dash Watermark ali kakorkoli želimo. Potem bi lahko rekli, da Preglasi datoteka obstaja. Torej, če to naredimo nekajkrat, bo to samo preglasilo, to nas ne bo motilo. Zdaj, ko imamo to, poskusimo. Let's Control Kliknite tukaj. Hitra dejanja. Dodaj vodni žig. Zdaj bo zahteval dovoljenja za mapo Desktop le, ko bomo to storili prvič. Zdaj lahko vidite, da je ustvarila to drugo datoteko tukaj. Če pogledam, lahko vidite, da je rainbow-new.jpeg. Spodaj desno je vodni žig. Zdaj lahko zelo enostavno dodajamo vodne žige datotekam brez več korakov ali česa podobnega. Pravzaprav, če pogledamo v Finder tukaj in nato gremo na namizje in nato odpremo podokno za predogled tako, da gremo na Pogled, Pokaži predogled, bi lahko to celo nastavili kot hitro dejanje tukaj. Če ga ne vidite kot enega od prvih dveh, lahko odprete Več in si ga lahko ogledate tam ali ga prilagodite tako, da postane eno od prvih dveh hitrih dejanj.
Torej bi lahko imel samo tega tukaj, ga izbral in kliknil. Tukaj bo ustvaril to novo različico, ki ima uporabljen vodni žig. Tukaj je popolna stvar. Ne pozabite, da smo zagotovo uporabili pod Pokaži več tukaj Brez urejevalnika slik. Nastavili smo ga v zgornjem desnem kotu, tako da je v spodnjem desnem kotu, pod Shrani pa smo nastavili Subpath na pomišljaj Ime novo in vklopili Preglasi, če datoteka obstaja. Izklopljeno Vprašaj, kam shraniti. Na tem lahko nadaljujete. Namesto samo prekrivanja lahko imate več stvari. Na primer, če pogledate tukaj pod Media, lahko vidite, da je tukaj cel kup različnih stvari. Obrezovanje, obračanje, vrtenje slik, spreminjanje velikosti slik. Slike lahko pretvorite, če želite. Če imate nameščene druge aplikacije, boste morda videli še več. Na primer Pixelmator Pro bo tukaj dodal cel kup dejanj, ki bi jih lahko izvajali na slikah. Vsekakor jih lahko dodate namesto dejanja prekrivanja ali pa tudi poleg tega.
Upam, da se vam je ta bližnjica zdela uporabna ali vsaj kot uporabno izhodišče za ustvarjanje lastne bližnjice. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-11-30 at 19.22.41 Large.jpeg
    Screenshot 2021-11-30 at 19.22.41 Large.jpeg
    121,5 KB · Ogledi: 64

Podobne teme

Z
Instapaper has been on a tear this summer after a major update in May brought CarPlay support. Updates to the iOS and macOS apps this...
Odgovori
0
Ogledi
130
Zac Hall
Z
C
Upgrades in macOS Sequoia make it possible to run the Windows-based Xenia Xbox 360 emulator on your Mac. Here's how. Xbox 360 and 360...
Odgovori
0
Ogledi
4
Chip Loder
C
M
Apple today seeded the first beta of an upcoming macOS 14.6 update to public beta testers, allowing non-developers to test the software...
Odgovori
0
Ogledi
8
MacRumors
M
M
Apple is introducing a notable enhancement to its virtualization framework in macOS Sequoia by enabling Mac users to sign into iCloud...
Odgovori
0
Ogledi
7
MacRumors
M
M
Apple today seeded the first beta of an upcoming macOS Sonoma 14.6 update to developers, with the software coming a month after Apple...
Odgovori
0
Ogledi
13
M

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu