Video Kako združiti dve mapi na Macu

Gledate:
Video Kako združiti dve mapi na Macu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Združevanje dveh map se lahko zdi težko ali nemogoče, dokler se ne naučite tega trika. Čeprav je nove datoteke enostavno povleči in spustiti v obstoječo mapo, se boste morali odločiti, katere boste obdržali in katere zamenjali. Vendar pa skrita funkcija macOS Finderja omogoča združevanje datotek v mapah, pri čemer ohranite najnovejše različice.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes naj vam pokažem, kako združiti dve mapi na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zato bom uporabil pogled seznama, da pokažem, kaj se dogaja. Tukaj imam v eni mapi dve mapi. Mapa A in mapa B. Oba imata identična dokumenta 1 in lahko vidite tukaj, imam vklopljeno podokno za predogled, tako da lahko vidite, kaj je notri. Dokument 2 v mapi A je novejša različica. Vanj sem dal novo verzijo. Lahko bi videli, da je starejša različica tukaj v mapi B. Dokument 3 je nasprotno. Tukaj je starejša različica, v mapi B pa novejša različica. Mapa A ima dokument 4, ki ga ni v mapi B. Mapa B ima dokument 5, ki ga ni v mapi A. Ideja je torej, da želim ta dva združiti.
Moral bi dobiti dokument 1, ki je enak med obema, nato novejšo različico dokumenta 2, novejšo različico dokumenta 3 in nato oba dokumenta 4 in 5 v končni mapi. Eden od precej preprostih načinov za to je, da izberete vse datoteke v mapi B. Za izbiro obsega bom uporabil Shift Click. Preprosto jih povlecite v mapo A in jih spustite. Potem bomo dobili zadetek s tem dialogom tukaj. V tem primeru mi bo povedal, da dokument 1 že obstaja. Možnosti, ki jih imam, so, da obdržim obe, kar bi vzelo tisto, ki jo premikam, in nanjo uporabilo besedo Kopiraj. Potem bi bilo oboje v mapi. Lahko bi Stop, ki prekliče vsa prihodnja dejanja. Tako se vse kar tukaj ustavi. Lahko pa zamenjam, kar pomeni, da tisti, ki ga premikam, nadomesti tistega, ki je bil prvotno v mapi.
Zdaj obstaja še ena možnost. Če držim tipko možnosti pritisnjeno, opazite spremembe Keep Both na Skip. Torej bi bilo v tem primeru nasprotno od Zamenjaj. Različica, ki je tam v mapi, bi ostala. Novega ne bi kopirali. Vem, da se lahko prijavim za vse. Če to označim, to pomeni, da karkoli izberem tukaj za vse ostalo, kar bo kopirano, bo to samo uporabilo. Torej, na primer, če držim tipko možnosti pritisnjeno in grem Preskoči, bi v tej mapi ohranil vse obstoječe dokumente z istim imenom. Tam bi se kopirali samo novi dokumenti. Če sem izbral Zamenjaj, bi zamenjal vse dokumente, ki imajo isto ime, s tistimi, ki jih premikam. Če uporabim Keep Both, to pomeni, da bi se za vsak dokument, ki ima isto ime, tisti, ki se premika, premaknil tja, vendar z novim imenom, pri čemer je beseda Kopiraj za izvirnim imenom.
Zdaj je alternativa, namesto da samo povlečem in spustim v mapo A, držim tipko Option. To mi daje tisti mali zeleni indikator plus, ki pravi, da bo naredil kopijo vsega. Zdaj, ko to storim, se zdi, da počne isto stvar, vendar namesto da bi se datoteke premaknile iz mape B, bo mapa B ostala nedotaknjena. Tako da lahko še vedno delam, kar hočem. Lahko rečem Uporabi za vse in ohrani oboje. Opazite tudi, da ko kopiram namesto besede Kopiraj, ki se pojavi tukaj, ironično, namesto tega dobim številko. Težava pri tem je, da je med tovrstno združitvijo težko preživeti novejše različice. Vsako datoteko morate natančno pregledati in vedeti, katera je novejša različica. Ne bo ti povedal.
Po drugi strani pa opazite, da če tukaj izberem eno datoteko, kot je ta, in jo povlečem, bo dejansko rekel, da novejši element že obstaja. Če pa tega povlečem sem, bo rekel, da obstaja starejši predmet. Na žalost tega ne bo. Ko izberete več datotek, vam ne bom povedal, katera je novejša in katera starejša. Torej moraš bodisi pogledati v vsaki tekmi in se sam odločiti, katero zamenjati, katero preskočiti, kar bo težko in bo enostavno narediti napake. Uporaba Apply To All v resnici ni pomembna, kateri je novejši in kateri starejši. Nanje gleda samo kot na datoteke, ki so prvotno v mapi, in datoteke, ki so tiste, ki so bile premaknjene. Tako bi lahko rekli, da želim uporabiti vse tiste, ki so premaknjene, ko pride do spora, ali vse obstoječe, ko obstaja je konflikt. Ne morete reči, da želim uporabiti novejšega ali starejšega.
Vendar obstaja en način, da ga prisilite, da vedno sprejme novejšo različico datoteke. Če želite to narediti, morate imeti mape z istim imenom. Torej tega tukaj ne moremo storiti. Če poskušam poimenovati to mapo A, se mi bo prikazala napaka. Je že vzeto. Torej, kar želim narediti, je, da želim ustvariti novo mapo in to bom poklical Temp. To bo samo začasna mapa. Vanjo bom premaknil mapo B. Preimenoval bom mapo B znotraj te mape v mapo A. Zdaj imata isto ime. Zdaj, če bi mapo A preprosto povlekel in spustil v mapo A, bo le ena mapa postavila v drugo. Če pa bi povlekel v zgornjo mapo, prav tukaj, bi zdaj prišlo do konflikta. Poskušam premakniti mapo na mesto, kjer že obstaja mapa s tem imenom. Rekel bo, ali želim zamenjati staro mapo ali ne. Še vedno nam ne pomaga. Če pa pri tem držim tipko možnosti pritisnjeno, kar pomeni, da želim kopirati, se to zgodi. Dobil sem isti Stop ali Replace, zdaj pa dobim ta gumb za spajanje. To je tukaj nekakšna skrita lastnost. Zdaj bo Merge združil obe mapi in obdržal samo novejše elemente. Zdaj bom izbral Spoji in zdaj, če pogledam v mapo A, imam dokument 1, ki je bil enak, imam novejši dokument 2, novejši dokument 3, imam dokument 4, ki je bil samo prej v A in imam dokument 5, ki je bil prej samo v mapi B. Vse je tako, kot si želim. Na tej točki vse kar moram storiti je, da se znebim začasne mape s staro kopijo vseh teh datotek. Zdaj imam svojo združeno mapo A.
Seveda vam v mnogih situacijah ne bo treba imeti opravka z začasno mapo. Mapa B bo dejansko mapa z istim imenom in bo morda na zunanjem pogonu, bliskovnem pogonu, morda na strežniku, morda v vaši mapi Prenosi ali nekaj, kar ste pravkar prenesli. To bo že na drugi lokaciji. Že lahko ima isto ime kot mapa, s katero se združujete. Torej gre preprosto za to, da pritisnete tipko možnosti in povlečete in spustite eno mapo na drugo. Tako združite dve mapi na vašem Macu.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-04 at 19.26.55 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-04 at 19.26.55 Large.jpeg
    137,1 KB · Ogledi: 58

Podobne teme

Predmet na eni fotografiji lahko kopirate na ozadje druge fotografije samo z uporabo, ki je priložena računalniku Mac, ne da bi...
Odgovori
0
Ogledi
35
Datoteke PDF lahko v Macu združite na več načinov. S preprostim hitrim dejanjem v Finderju boste to opravili hitro, s predogledom pa...
Odgovori
0
Ogledi
73
V iPhonu lahko besedilo med jeziki prevajate na več načinov. Izbirate in prevajate lahko v skoraj vseh aplikacijah, vključno z...
Odgovori
0
Ogledi
22
Mac ima vgrajeno funkcijo prevajanja, ki deluje skoraj povsod. Besedilo lahko prevajate, da ga lahko preberete ali si pomagate pri...
Odgovori
0
Ogledi
22
Kako prenesti vse iz starega iPada v nov iPad Pro, Air, iPad ali mini - pokažem vam, kako prenesti vse podatke, aplikacije, sporočila...
Odgovori
0
Ogledi
46

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu