Video Kako uporabljati povečavo zaslona na Macu

Gledate:
Video Kako uporabljati povečavo zaslona na Macu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Povečava zaslona vam omogoča, da povečate del zaslona, da vidite slike ali besedilo, ki so sicer premajhni.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes naj vam pokažem, kako uporabljati funkcijo povečave zaslona na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej najdete povečavo zaslona v Sistemskih nastavitvah, Dostopnost in nato tukaj na levi poiščite Zoom. Zdaj, da ga vklopite, morate uporabiti bližnjico na tipkovnici ali potezo sledilne ploščice. Torej, če imate tukaj nastavljeno bližnjico na tipkovnici, lahko vidite, da jo vklopite z ukazom možnosti 8. Upoštevajte tudi, da Option Command + in - ali res + in tipka = povečata ali zmanjšata količino povečave. Za to lahko omogočite tudi potezo na sledilni ploščici, vendar se bomo za to držali le bližnjice na tipkovnici.
Zdaj obstajajo tri vrste slogov povečave. Slika v sliki, razdeljeni zaslon in celozaslon. Začnimo z ogledom slike v sliki. Omogočil bom povečavo z bližnjico na tipkovnici, Option Command 8 in lahko vidite, da imam tukaj to majhno okno, ki poveča del zaslona. Ko premikam kazalec okoli pravokotnika, se spreminja. Tako lahko povečam kateri koli del, ki ga želim. Izklopimo ga in si oglejmo možnosti tukaj. Tukaj lahko grem na Napredno in lahko spremenim, kako se ta pravokotnik premika. Zdaj je to šele, ko kazalec doseže rob, vendar ga lahko nastavim na Neprekinjeno s kazalcem ali Kazalec je na ali blizu središča povečane slike. Naredimo neprekinjeno s kazalcem. Vklopite ga in zdaj lahko vidite, če sem v zgornjem levem kotu, je kazalec zgoraj levo. Če sem v zgornjem desnem kotu, je kazalec zgoraj desno. Če spremenim v Center, lahko vidite, da je kazalec vedno na sredini, razen če pridem do vogala ali roba zaslona.
Ko ga vklopim, lahko zdaj uporabljam druge bližnjice na tipkovnici. Command Option Plus ali Command Option Minus, da spremenite količino povečave. Druge možnosti vključujejo možnost, da se takoj vrnete na zadnji faktor povečave, ko se vrnete nazaj. Invert Colors, če to vklopim, lahko vidite, da so barve obrnjene v območju povečave tukaj. Lahko tudi vklopim ali izklopim gladke slike. Z izklopljenim bom piksle videl veliko bolj jasne. Tukaj lahko veliko povečamo in videli boste te piksle. Če to vklopim, lahko vidite, kako se to zgladi. Prav tako lahko omogočite, da utripa zaslon, ko se prikaže obvestilo in ni v oknu za povečavo. Okno za povečavo lahko držite nepremično. Vklopite to in potem boste opazili povečavo, kjer koli premaknem kazalec, okno za povečavo ostane nepremično. Torej, kako ga dejansko premaknete? No, imate ta gumb Prilagodi velikost in lokacijo. Kliknite to in zdaj lahko to premaknete kamor želite. Torej ga lahko postavite v kot, če želite. Kliknite V redu. Zdaj bo vedno tam. Ko to počnete, lahko prilagodite tudi velikost. Tako lahko povlečete robove, če želite.
Tukaj imate možnosti za kontrolnike. Tukaj lahko imate začasno povečavo tako, da držite tipki Control in Option. Vklopimo to. Naredil bom Control in Option in lahko boste videli povečano. Toda takoj, ko jih sprostim, izginejo. Ta tukaj, Control and Command, bo ločil pregledovalnik povečave od kazalca. Torej vklopimo to. Tukaj vklopite zoom in če držim Control and Command, se zdi, da vse deluje v redu, razen ko spustim Control and Command, lahko vidite, da se okno za povečavo prikaže nazaj in se kazalec vrne na to točko. Torej, če iščete nekaj, na primer, da iščemo to možnost prav tam in potem želimo tukaj pogledati nekaj drugega, sprostimo in se vrnemo tja. To vam omogoča preklapljanje med dvema različnima načinoma. Do sedaj smo si ogledali samo en način.
Za prilagoditev okna za povečavo lahko uporabite tudi bližnjice na tipkovnici. Torej, če želite spremeniti velikost, lahko držite Control, Option in Command in nato uporabite puščične tipke ali Option Command in puščične tipke, da jih premaknete. Torej vklopimo to. Potem pojdimo sem in potem bi lahko uporabil to bližnjico na tipkovnici za prilagoditev. Vidiš, da tako prilagajam velikost. To lahko dejansko uporabim za premikanje v skladu s temi ukazi tukaj. Enako lahko storite tudi s potezami sledilne ploščice, če želite. Po želji lahko nastavite tudi največji in najmanjši obseg povečave. Nato pod možnostjo Sledite fokusu lahko nastavite, da se območje povečave premakne kamor koli vnašate. Recimo, da ga imamo Vedno. Zdaj pa pojdimo na povečavo tukaj in povečava normalno. Ampak recimo, da gremo sem, da nekaj vpišem in zdaj bom tipkal in boste lahko videli, kako skoči tja, kjer tipkam. To se ne bi zgodilo, če tega ne bi obrnil na Vedno ali Ko tipkam. Nato s tem prilagodite, kako se bo okno za povečavo premikalo med tipkanjem. Točno to je kraj, kamor bo šlo okno za povečavo, ko začnete tipkati ali začnete premikati kazalec, ko ste tipkali prej. Z drugimi besedami, ko bo zoom nekam skočil, kaj se zgodi.
Zdaj pa pojdimo in si oglejmo nekaj drugih stilov. Torej imate razdeljeni zaslon. Ko to vklopimo, v bistvu del zaslona postane Zoom, v tem primeru vrh. Lahko pa greste v Napredno tukaj in nato Prilagodi velikost in lokacijo in videli bi, da bi to lahko povečal in ga lahko tudi povlečem v levo, povlečem v desno, povlečem na dno, da ga postavim nekam drugam. Upoštevajte, da imate manj možnosti, ko ste v tem načinu. Na voljo imate samo možnosti, ki veljajo za ta način. Tako imamo končno celoten zaslon. Ko vklopite, se na celotnem zaslonu poveča. Nato bo sledil kazalcu, kamor koli greste.
Pravzaprav obstaja tudi četrta možnost. Če uporabljate celozaslonski način, lahko izberete tudi Prikaz. Torej, če imate več kot en zaslon. jaz. Torej, ko kliknem tam, lahko rečem, da želim, da je moj sekundarni zaslon zaslon s povečavo in primarni zaslon ostane normalen. To je torej zelo priročno, če imate dva zaslona in morate uporabiti zoom in želite samo povečati ta drugi zaslon na območju, kjer je kazalec ali kjerkoli že tipkate. Vaš glavni zaslon torej deluje tako kot običajni Mac. Prave razlike ni. Toda sekundarni zaslon, na katerega lahko vedno pogledate za povečan pogled.
Torej, naslednja stvar, ki jo morate storiti, je preizkusiti to. Preizkusite tri različne sloge povečave, preizkusite nekaj možnosti in se poigrajte z njimi in preverite, ali je za vas koristno. Vsaj se seznanite z njim, tako da če pride do situacije, v kateri mislite, da bi lahko bilo priročno, jo znate hitro aktivirati in uporabiti ter se tudi izvleči, ko končate. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-07 at 18.06.20 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-07 at 18.06.20 Large.jpeg
    162,9 KB · Ogledi: 64

Podobne teme

Spoznajte svoj Apple Pencil Pro. Pokazali vam bomo dejanja, ki jih lahko izvajate, kot sta Squeeze in Barrel Roll, ter razpravljali o...
Odgovori
0
Ogledi
31
Spoznajte nastavitve dostopnosti za prilagoditev na dotik, da lahko prilagodite odziv iPhona ali iPada na dotike, potege in druge geste...
Odgovori
0
Ogledi
39
Z aplikacijo Find My sledite ključem, denarnici, prtljagi in drugim pomembnim predmetom tako, da nanje pritrdite oznako AirTag. Če...
Odgovori
0
Ogledi
41
Če se želite osredotočiti na pogovore iz oči v oči, lahko v Nadzornem centru v iPhonu ali iPadu vklopite možnost Conversation Awareness...
Odgovori
0
Ogledi
55
Z virtualnim zaslonom Mac Virtual Display lahko povežete računalnik Mac z napravo Apple Vision Pro in si tako zagotovite zasebni...
Odgovori
0
Ogledi
109

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu