Video Kako uporabljati Hide My Email na Macu in iOS

Gledate:
Video Kako uporabljati Hide My Email na Macu in iOS

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Hide My Email je nova funkcija zasebnosti v sistemih macOS in iOS, ki vam omogoča ustvarjanje e-poštnih naslovov za posredovanje, ki jih želite dati spletnim mestom, storitvam ali komur koli, ki jim pošljete e-pošto. Prejemnik nikoli ne vidi vašega pravega e-poštnega naslova. To lahko uporabite za upravljanje prihodnje neželene e-pošte ali samo ohranjate raven zasebnosti, tako da ne delite svojega pravega e-poštnega naslova.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes si oglejmo Skrij moj e-poštni naslov.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej Hide My Email je funkcija zasebnosti, ki je bila uvedena v macOS Monterey. Omogoča vam pošiljanje e-pošte in prejemnik ne bo videl vašega pravega e-poštnega naslova. Videli bodo drugega, a če uporabijo ta e-poštni naslov, da vam pošljejo nekaj nazaj, ga boste prejeli. Tako lahko nekomu pošljete sporočilo, ne da bi razkrili svoj pravi e-poštni naslov. To v bistvu deluje tako. Recimo, da boste z računom za pravi e-poštni naslov poslali e-pošto nekomu drugemu. Običajno bi ga poslali in vaš pravi e-poštni naslov bi bil v delu Od sporočila. Ko bi ga prejeli v svoj račun, bi tam videli vaš pravi e-poštni naslov.
Zdaj je s skrij mojo e-pošto malo drugače. E-poštni naslov Od je spremenjen. E-poštno sporočilo še vedno prihaja iz vašega računa, vendar je ta novi e-poštni naslov tam v vrstici Od. Torej, ko ga prejme druga oseba, ga bo prejela in videla bo, da prihaja s tega e-poštnega naslova, ne z vašega pravega. Ko pa vam bodo odgovorili, bi ta odgovor poslali nazaj na ta drug e-poštni naslov in še vedno bi prišel do vas v vašem računu. Še vedno bi ga dobil. Toda e-poštni naslov Za bi bil tisti posebni e-poštni naslov, ne vaš dejanski. Tako si lahko dopisujete z osebo naprej in nazaj s tem posebnim e-poštnim naslovom in ves čas nikoli ne vidi vašega pravega.
Ideja je torej, da lahko svoj pravi e-poštni naslov ohranite zaseben. To bi lahko bilo zelo koristno, ko se obrnete na osebo, spletno mesto ali storitev, ki ji morda ne zaupate povsem. Ne želite, da dobijo vaš pravi e-poštni naslov, ker ga bodo morda prodali tržnikom ali uporabili na kakšen drug način. Če jim date ta drugačen e-poštni naslov, bodo imeli samo to. Le tako te bodo poznali. Če se torej odločijo, da bodo s tem e-poštnim naslovom naredili nekaj drugega, na primer, da vam bodo poslali kup neželene pošte ali jo prodali tržnikom, lahko pozneje blokirate vso e-pošto, ki prihaja na ta naslov. Poleg tega, ker nimajo vašega pravega e-poštnega naslova, vedo manj o vas. Verjetno uporabljate svoj pravi e-poštni naslov za prijavo na različna spletna mesta, kot so banke, družbena omrežja in nakupovalna mesta. Če imajo vaš pravi e-poštni naslov, imajo ta del vaše identifikacije za ta spletna mesta. Če pa imajo ta e-poštni naslov Skrij moj e-poštni naslov, potem tega o tebi niti ne vedo. Pa poglejmo, kako to uporabiti.
Na več mestih lahko vidite Skrij moj e-poštni naslov. Eden od teh so sistemske nastavitve. Torej pojdite v sistemske nastavitve in nato v svoj Apple ID. Nato boste videli Skrij moj e-poštni naslov. Zdaj je pomembno vedeti, da je tukaj Skrij moj e-poštni naslov funkcija samo za ljudi, ki imajo iCloud Plus. iCloud Plus je Appleovo ime za kateri koli plačan račun iCloud. Torej, če plačate le malo za shranjevanje, imate iCloud Plus. Če sploh ne plačujete za nobene storitve iCloud, imate samo iCloudov brezplačni prostor za shranjevanje z brezplačnimi storitvami, to ne bo vključevalo Skrij moj e-poštni naslov. Če kliknete Možnosti tukaj, boste videli Skrij moj e-poštni naslov in prikazal vam bo seznam vseh e-poštnih naslovov, ki ste jih ustvarili tukaj na levi. Nato lahko izberete enega in si ogledate informacije na desni. Torej, tukaj je ta poseben e-poštni naslov. To lahko uporabite za izpolnitev spletnega obrazca in ko vam nekdo poskuša poslati e-pošto s tem naslovom, bo prišlo do vas. Tukaj lahko vidite, kje pride do vas. Za to lahko nastavite tudi oznako in jo lahko uredite, tako da dodate oznako, ki je smiselna, da opiše, za kaj ste to uporabili. Na dnu lahko vidite privzeti naslov Posreduj na. Zato nastavite to za svoj glavni e-poštni naslov. Lahko ga spremenite s tem gumbom Možnosti tukaj.
Zdaj boste na tem seznamu kadar koli videli, da ste uporabili prijavo z Apple ID-jem. To je storitev, kjer lahko obiščete spletno mesto in se odločite za prijavo s svojim Apple ID-jem namesto z e-poštnim naslovom. V tem primeru Apple ustvari enega od teh e-poštnih naslovov Skrij moj e-poštni naslov in to daje spletnemu mestu ali storitvi namesto vašega pravega e-poštnega naslova. Torej so tudi ti vključeni tukaj. Ti dejansko niso del iCloud Plus. So le del običajnega iClouda.
Zdaj, če želite ročno ustvariti e-poštni naslov Skrij moj e-poštni naslov, lahko to storite tako, da kliknete gumb Plus tukaj. Nato lahko ustvarite oznako, tako da jo lahko imenujete, kakor želite. Morda ga poimenujte kako, da boste vedeli, kje ste ga uporabili. Kot ime spletnega mesta ali storitve, za katero boste uporabljali ta e-poštni naslov. Tukaj lahko vidite, da ustvari e-poštni naslov. Zdaj ne morete ustvariti svojega. Apple bo za njihovo ustvarjanje uporabil nekaj naključnih besed, črk in drugih simbolov. Če vam res ni všeč, kar je tam, lahko kliknete ta gumb in ustvaril bo drugega. Upoštevajte tudi, da je to območje za pomikanje. Lahko se pomaknete navzdol in tukaj lahko vidite, kje lahko spremenite opombo in to lahko tudi deaktivirate. Torej recite, če ste ga enkrat uporabili za nekaj in ga nikoli več ne želite uporabiti, ne želite, da bi lahko kdo stopil v stik z vami s tem posebnim e-poštnim naslovom. Morda trenutno prejemate neželeno pošto. Tukaj ga lahko deaktivirate. Upoštevajte tudi, da lahko pod možnostmi Posreduj vidite kateri koli e-poštni naslov, ki ga uporabljate kot svoj Apple ID. Če je to enak vašemu e-poštnemu naslovu iCloud, bo tukaj le eden. Če pa uporabljate kakršne koli vzdevke v iCloudu, boste videli tudi tiste, ki so navedeni tukaj. S svojim računom iCloud imate lahko do tri vzdevke. To je že od nekdaj. Tako imate možnost, da izberete enega od teh vzdevkov ali svoj dejanski e-poštni naslov iCloud. Večinoma boste to samo nastavili na svoj glavni e-poštni naslov tukaj, ker je celotna ideja, da druga oseba tega vseeno ne vidi. To je samo za vas. E-pošta pride na vaš glavni e-poštni naslov.
Zdaj lahko do tega dostopate tudi na spletu. Tukaj lahko obiščete iCloud.com. Pojdite na Nastavitve računa in nato ena od možnosti tukaj je Skrij moj e-poštni naslov. Upravljate ga lahko tukaj na spletni strani. Tukaj imate vse enake možnosti. Lahko kliknete na eno od teh. Vse podrobnosti si lahko ogledate. Spremenite oznako. Spremenite opombo. Deaktiviraj. Seveda lahko to storite v iOS-u, na vašem iPhoneu ali iPadu. Odšli bi v Nastavitve in nato v svoj Apple ID in nato iCloud, nato pa je ena od možnosti tukaj Skrij moj e-poštni naslov. Tukaj so enake osnovne možnosti.
Zdaj lahko v macOS Monterey 12.1 ustvarite nov e-poštni naslov Skrij moj e-poštni naslov neposredno v aplikaciji Mail. Torej vse, kar morate narediti tukaj, je sestaviti novo sporočilo. Želite se prepričati, da ste najprej ustvarili polje Za. Zdaj v Od, običajno lahko kliknete tukaj, da izberete med svojimi različnimi računi. Ali pa morda prej niste niti videli From, ker ste imeli samo en e-poštni račun. Toda zdaj, če izberete tukaj, poleg vseh vaših računov morda tudi nekaj vzdevkov, boste na dnu videli Skrij moj e-poštni naslov. Izberite to in ustvaril bo nov e-poštni naslov Skrij moj e-poštni naslov takoj tam. Zdaj lahko izpolnite telo sporočila. Pošljite to skupaj in videli bodo samo ta e-poštni naslov. Zdaj, ko se vrnete v sistemske nastavitve in pogledate Skrij moj e-poštni naslov, boste tega videli tukaj. Upoštevajte, da mu privzeto dodeli ime e-poštnega naslova, na katerega ste poslali. Torej je preprost način, da ugotovite, kdaj ste to uporabili. To ste uporabili, ko ste poslali na ta e-poštni naslov. Lahko greš sem in spremeniš oznako, če želiš.
Zdaj je tukaj nekaj res kul. Če greste in sestavite novo sporočilo in ga pošljete isti osebi in izberete Skrij moj e-poštni naslov, bo namesto ustvarjanja novega prepoznalo, da pošiljate osebi, za katero ste že uporabili poseben e-poštni naslov in ponovno bo uporabil to isto. Tako bo ta oseba videla isti poseben e-poštni naslov za vas. Ne bo vsakič ustvaril novega. To vam omogoča, da si dopisujete naprej in nazaj z isto osebo in vedno uporabljate ta poseben e-poštni naslov.
Zdaj, ko nekaj pošljete s funkcijo Skrij moj e-poštni naslov in prejmete e-poštno sporočilo, to izgleda tako. Tukaj na vrhu dobite nekaj, kar pravi, da vam je to sporočilo posredoval Skrij moj e-poštni naslov. To je opomnik, da ne poznajo vašega pravega e-poštnega naslova. Obvestilo pod To tukaj dejansko prikazuje ta e-poštni naslov. E-pošta torej ostane nedotaknjena. To ne spremeni tega, da bo vaš pravi e-poštni naslov. Zdaj, ko jim odgovorite, bo samodejno uporabil ta poseben e-poštni naslov tukaj. To pomeni, da lahko za filtriranje teh sporočil uporabite tudi posebna pravila. Najboljše mesto za to je seveda na iCloud.com. ne v aplikaciji Mail. Če to storite v iCloud.com, to pomeni, da bo delovalo za vse vaše naprave. Torej lahko greste tukaj v Mail in nato v Nastavitve in če greste v Pravila, lahko dodate novo pravilo in rečete, da je sporočilo naslovljeno na, nato pa uporabite ta e-poštni naslov Skrij moj e-poštni naslov tukaj in ga nato imate naredite nekaj samodejnega, tako da lahko vsako e-pošto, poslano na ta poseben e-poštni naslov, nato na nek način filtrirate.
Seveda je še en način uporabe tega, ko se prijavite na spletno mesto, če želite uporabiti drugačen e-poštni naslov kot vaš pravi, lahko obiščete Ustvari račun, kot je tukaj. Namesto da bi uporabili svoj pravi e-poštni naslov, lahko tukaj uporabite tudi možnost Skrij moj e-poštni naslov. Lahko bi preprosto kopirali in prilepili iz sistemskih nastavitev, vendar vam to omogoča, da ustvarite novega takoj tukaj. Tako lahko vidite, da ustvarja ta poseben prav tukaj. Tukaj lahko naredite Nadaljuj in ustvaril bo ta e-poštni naslov Skrij moj e-poštni naslov z oznako za spletno mesto, na katerem ste. Zato je priročno, da skrijete svoj pravi e-poštni naslov pred spletnim mestom, na katerega se prijavite. Priročno tudi, če se želite prijaviti za ločen račun na istem mestu in se e-poštni naslov uporablja kot vaš ID. Svojega e-poštnega naslova ne morete uporabiti za drugi račun, lahko pa uporabite e-poštni naslov Skrij moj e-poštni naslov za nastavitev drugega računa.
Rad bi dal nekaj nasvetov o zmerni uporabi tega. Če se prijavljate na spletno mesto, ki mu zaupate, je to za vas pomembno, bodisi banka, storitev, ki jo nameravate veliko uporabljati. Morda spletno mesto za nakupovanje, na katerega se nameravate vračati vedno znova, potem verjetno želite uporabiti svoj pravi e-poštni naslov. Mislim, da bo spletno mesto za nakupovanje verjetno potrebovalo podatke o vaši kreditni kartici. Imel bo vaš naslov za pošiljanje in vse to. Samo skrivanje e-poštnega naslova za spletno mesto, ki mu zaupate, nima veliko smisla. Vendar, če se prijavljate na storitev in niste prepričani, ali zaupate spletnemu mestu, morda to uporabite samo enkrat, morda je to spletno mesto za nakupovanje, kjer boste samo naročili en izdelek in lahko Če se ne boste pozneje vrnili, bi bilo lahko priročno ustvariti enega od teh. Če pa ga uporabljate prepogosto, bi lahko seznam postal ogromen in ga je težko upravljati. Kasneje se boste morda znašli, da se poskušate prijaviti na spletno mesto ali kaj podobnega in uporabljate svoj običajni e-poštni naslov, ne da bi se zavedali, da ste namesto tega uporabili enega od teh posebnih e-poštnih naslovov. Zato je verjetno pravi odgovor, da ga včasih uporabite, ko menite, da resnično potrebujete dodatno plast zasebnosti, drugič pa uporabite svoj običajni e-poštni naslov. To je odločitev presoje, vendar je pomembno, da vsakič premislite, da ne boste preprosto ustvarili drugega e-poštnega naslova za vsako stvar, na katero se prijavite, vsako osebo, ki ji pošljete e-pošto, vsako storitev, ki jo dodate. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-28 at 20.49.08 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-28 at 20.49.08 Large.jpeg
    125,4 KB · Ogledi: 66

Podobne teme

S Hide My Email, ki je del vaše naročnine na iCloud+, lahko ustvarite edinstvene, naključne e-poštne naslove, ki jih posredujete v vaš...
Odgovori
0
Ogledi
210
Spoznajte svoj Apple Pencil Pro. Pokazali vam bomo dejanja, ki jih lahko izvajate, kot sta Squeeze in Barrel Roll, ter razpravljali o...
Odgovori
0
Ogledi
31
Spoznajte nastavitve dostopnosti za prilagoditev na dotik, da lahko prilagodite odziv iPhona ali iPada na dotike, potege in druge geste...
Odgovori
0
Ogledi
39
Z aplikacijo Find My sledite ključem, denarnici, prtljagi in drugim pomembnim predmetom tako, da nanje pritrdite oznako AirTag. Če...
Odgovori
0
Ogledi
42
Če se želite osredotočiti na pogovore iz oči v oči, lahko v Nadzornem centru v iPhonu ali iPadu vklopite možnost Conversation Awareness...
Odgovori
0
Ogledi
55

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu