Video Kako uporabiti Undo na iPhonu

Gledate:
Video Kako uporabiti Undo na iPhonu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Čeprav je v računalniku enostavno razveljaviti s kombinacijo Command + z, ni očitno, kako razveljaviti v iPhonu. Toda dejansko obstaja 5 metod, vključno z nizom potez za dotik, nekatere aplikacije pa vključujejo gumb za razveljavitev.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si različne načine, na katere lahko razveljavite v iPhonu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej v računalniku, ko opravljate delo in želite razveljaviti zadnje dejanje, običajno uporabite ukaz Z ali Uredi, Razveljavi. Toda teh stvari ne morete početi na iPhonu. Namesto tega obstaja več potez, s katerimi lahko razveljavite svoje zadnje dejanje. Kot primer začnimo v aplikaciji Notes. Če želim razveljaviti zadnjo stvar, ki sem jo vnesel, to je beseda Test, bi to lahko storil na več različnih načinov. Tri od njih so kretnje s tremi prsti.
Prvi, ki vam ga želim pokazati, je tako, da vzamete tri prste in hitro povlečete v levo na sredini zaslona. Zato je pomembno, da svoje tri prste postavite na sredino zaslona, ne predaleč v levo in ne predaleč v desno, čeprav ni pomembno, kako blizu sta zgoraj in spodaj. Nato želite hitro povleči v levo. Naj vam pokažem. Tukaj bom dal svoje tri prste in tako hitro potegnil. Videli ste ne samo, da je razveljavil zadnjo stvar, ki sem jo vtipkal, ampak se je na vrhu zaslona pojavila beseda Razveljavi, ki mi je sporočila, da se dogaja.
Zdaj, če želite ponoviti, lahko storite nasprotno od tega. Trije prsti in hiter povlecek v desno na sredini zaslona. To je zelo enostavno narediti narobe, če se eden od vaših treh prstov ne dotakne hkrati z ostalima dvema. Ali pa je morda eden od vaših treh prstov preblizu leve ali desne strani zaslona, da bi ga zaznali, ko jih prvič odložite.
Drug način za dosego tega je, da preprosto enkrat tapnete s tremi prsti na sredini. To je nekoliko lažje narediti. Samo tapnite tako in zdaj na vrhu zaslona dobite nekaj orodij, vključno z gumbom Razveljavi. To lahko uporabim za razveljavitev. Nato opazite, da je na desni strani gumb Ponovi. Tam imate tudi druga orodja. Izrežite, kopirajte in prilepite, kar bi lahko bilo koristno.
Drug način za to je, da se dvakrat dotaknete s tremi prsti na sredini. To bo naredilo razveljavitev, tako kot povlecite v levo. Vendar morate to storiti zelo hitro. Če se med dotiki preveč ustavi, tega ne bo prepoznal kot dvojnega dotika.
Zdaj ima aplikacija Notes nenavaden način za razveljavitev. To je uporaba orodij za označevanje. Če tapnete ta gumb, da odprete Orodja za označevanje, lahko nato narišete na zaslonu in ustvarite skico. Toda poleg tega je na vrhu gumb. To lahko uporabite za razveljavitev zadnje stvari, ki ste jo vnesli. Nato tapnite Končano, da zaprete orodje za označevanje.
Vse tri kretnje s prsti delujejo tudi v drugih aplikacijah. Tukaj sem v Mailu in sem pravkar nekaj vtipkal. S tremi prsti lahko povlečem v levo in v desno. Lahko se dotaknem s tremi prsti in prikažem orodja na vrhu in lahko se dvakrat dotaknem s tremi prsti za razveljavitev. Pages omogoča tudi te poteze s tremi prsti. Lahko povlečete v levo. Ponovite lahko s potegom v desno. Lahko se dotaknete z enim dotikom in prikličete kontrolnike. Čeprav se zdi, da dvojno tapkanje s tremi prsti v Pages ne deluje tako dobro. Običajno prikaže kontrolnike na vrhu ali izbere nekaj besedila. Pages je dober primer aplikacije, ki ima namenski gumb za razveljavitev. Strani, Numbers in Keynote imajo to in veliko aplikacij tretjih oseb. Samo poglejte na vrh in vidite gumb Razveljavi. Tega se lahko dotaknem za razveljavitev. Potem je včasih tu tudi gumb Ponovi. Pravzaprav, če se dotaknem in zadržim, bi lahko videli, da mi tukaj spodaj ponuja možnost Razveljavi tipkanje ali Ponovno vnašanje.
Zdaj ne gre samo za tipkanje besedila. To deluje tudi v drugih situacijah. Tukaj sem na primer v opomnikih in bom izbrisal element. Recimo, da želim to razveljaviti. Za to lahko uporabim te poteze s tremi prsti. Torej trije prsti potegnejo v levo. Povlecite s tremi prsti v desno. Lahko se dotaknem s tremi prsti in tukaj na vrhu dobim tudi kontrolnike za razveljavitev.
Seveda je še en način, kako lahko razveljavite, uporaba zelo nenavadne kretnje. To je za pretresanje iPhona. Tukaj sem nekaj vtipkal in bom na hitro pretresel. Videli ste, da se bo pojavilo in vprašalo, ali želim razveljaviti. bom rekel ja. Zdaj, če to storim znova, se bo dejansko pojavilo in rekel Razveljavi ali Ponovi. Zdaj je ta metoda prisotna veliko dlje kot kretnje s tremi prsti. Torej, če imate starejšo različico iOS-a, je to morda edini način za razveljavitev. Tudi nekatere starejše aplikacije ali aplikacije, ki preprosto ne izkoriščajo prednosti novih potez s tremi prsti, imajo morda samo možnost Strese za razveljavitev.
Zdaj upoštevajte, da obstaja način, da to izklopite. Če greste v Nastavitve, Dostopnost in Dotik, je tukaj možnost Strese za razveljavitev. To lahko izklopite. Torej, če vam ne deluje, ste morda to izklopili.
V bistvu obstaja pet načinov za razveljavitev v iPhonu. Na levi je poteg s tremi prsti. Tap s tremi prsti. Dvojni dotik s tremi prsti. V mnogih aplikacijah je zelo pogosto namenski gumb za razveljavitev. Obstaja tudi Shake to Undo. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-12 at 9.11.42 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-12 at 9.11.42 Large.jpeg
    149,4 KB · Ogledi: 184

Podobne teme

iPhone lahko uporabite kot optični bralnik in dokumente optično preberete neposredno v Mac. Prenos iz iPhona v Mac ni potreben...
Odgovori
0
Ogledi
52
Naučili vas bomo, kako prilagoditi dvojni dotik v aplikaciji Watch v iPhonu in kako ga uporabiti v uri Apple Watch za izvajanje...
Odgovori
0
Ogledi
185
S funkcijo Conditional Highlighting (Pogojno označevanje) lahko v preglednicah izstopajo številke. Če jih kombinirate s funkcijami, kot...
Odgovori
0
Ogledi
269
Od iOS 16 naprej lahko kot profilno sliko v stikih uporabite nalepko Memoji. Vir: Apple Support (YouTube kanal) Diskutirajte z...
Odgovori
0
Ogledi
162
Če si s prijatelji ali družino delite predmet, na primer hišne ključe, lahko v aplikaciji Find My delite priloženo oznako AirTag ali...
Odgovori
0
Ogledi
32

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu