Video Kako spremeniti ime vašega Maca

Gledate:
Video Kako spremeniti ime vašega Maca

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Če si želite ogledati ali spremeniti ime svojega Maca, je pomembno upoštevati, da to lahko vpliva na različne stvari. Imena modela vašega Maca ne morete spremeniti, lahko pa spremenite ime, ki se uporablja pri skupni rabi datotek in na seznamih v vašem računu iCloud. Obstaja tudi ime vašega lokalnega uporabniškega računa Mac, ki ga lahko spremenite, čeprav ni priporočljivo.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost. com. Naj vam pokažem, kako si ogledate in spremenite ime vašega Maca.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj, če sprašujete o imenu vašega Maca, lahko mislite na več različnih stvari. Prvič, lahko preprosto mislite ime modela vašega Maca. To ni nekaj, kar bi lahko spremenili, vendar si to zagotovo lahko ogledate tako, da odprete meni Apple in nato O tem Macu. Uradno ime vašega Maca je tukaj. Običajno je to ime modela, kot je Mac Pro ali iMac, ki mu včasih sledi velikost zaslona, kot je 14", 16" in vedno vključuje leto, včasih z besedami zgodaj, pozno ali sredi. To je uradno ime vašega modela Mac. Tega seveda ne moreš spremeniti. Toda ko razmišljate o imenu vašega Maca, morda mislite na to.
Poleg tega ima vaš Mac ime, ki ga lahko prilagodite. Veliko ljudi ne ve, kje bi to našli. To je del vaših nastavitev skupne rabe, ker se ime uporablja, ko delate stvari, kot je skupna raba datotek ali skupna raba zaslona. Torej želite iti v sistemske nastavitve in nato poiskati Skupna raba. Nato na vrhu tukaj boste videli ime svojega računalnika. To je ime vašega Maca in ga lahko spremenite v karkoli želite. Če imate v omrežju več računalnikov Mac, ki so enakega modela, bi bilo morda bolj koristno imeti ime osebe, kot bi temu lahko rekel Garyjev Mac Pro. Ali pa ga želim poimenovati po letu 2019, ali pa bi želel imeti samo številko ali črko. Lahko ga imenujete kakor koli želite, čeprav je krajše običajno bolje. To ime redko vidite, razen če delite datoteke ali gledate svoj seznam naprav v iCloudu, ki vam ga bom pokazal čez minuto.
Upoštevajte, da sta tukaj dejansko dve imeni. Obstaja ime računalnika in tudi ime vašega lokalnega omrežja, ki ga vidite tukaj. Posnema ime računalnika. Preprosto ne uporablja presledkov, zato namesto presledkov dobite pomišljaje. Zdaj, če bi spremenil to ime, takole, takoj ko pritisnem Return ali če zapustim ta zaslon v sistemskih nastavitvah, lahko vidite, kako nastavi ime lokalnega omrežja tako, da tam zamenja presledke s pomišljaji. Znebi se drugih ločil, kot je ta apostrof. Lahko bi, če bi želeli imeti različna imena za oba. Lahko greste na Uredi in to spremenite v nekaj drugega. Tako bi lahko, na primer, imel to samo Mac Pro, čeprav je moje običajno ime računalnika nekaj drugega. Toda takoj, ko spremenim to ime v nekaj drugega, bo to tukaj ponastavljeno.
Upoštevajte, da ko pogledate v različne dele Skupne rabe, boste videli, da se ime lokalnega omrežja ponovi. Na primer v skupni rabi zaslona mi pove, da je naslov za iskanje tega računalnika v lokalnem omrežju za skupno rabo zaslona tale. V skupni rabi datotek je to. To ime lahko vidite tudi na drugih računalnikih Mac v istem omrežju tukaj na levi stranski vrstici ali včasih, če kliknete Omrežje tukaj, če je skupna raba datotek vklopljena, boste tam videli ime. Torej je to ime mojega MacBook Pro, ki je nastavljen na isto mesto v sistemskih nastavitvah. Če bi ga spremenil tam, bi sčasoma videl to posodobitev imena tukaj na tem Macu.
Drugo mesto, kjer boste videli ime svojega Maca, je, če greste v System Preferences in nato, če kliknete Apple ID, je ena od stvari, ki jih boste videli tukaj na levi, seznam vseh naprav, ki so registrirane na vaš Apple ID. . Tukaj bo uporabljeno to ime. Upoštevajte, da posodobitev traja nekaj časa. Torej, če spremenite ime, ne pričakujte, da se bo to ime spremenilo tukaj takoj. Lahko traja nekaj minut ali pa sem opazil, da je včasih to ime spremenjeno. Če obiščete iCloud.com in nato odprete nastavitve računa, boste tukaj videli tudi seznam naprav, ki bi uporabljala ta imena.
Zdaj obstaja še tretja stvar, ki jo boste morda potrebovali po imenu vašega Maca. To ni ime samega računalnika, ampak ime vašega uporabniškega računa. Če ste edini, ki uporablja svoj Mac in imate nastavljen samo en račun, potem je enostavno misliti, da je to tudi ime vašega računalnika. Pravzaprav je to ime vašega uporabniškega računa. Tukaj sem videl, da je domača mapa poimenovana po tem. Torej je v tem računu MacMost ime računa in ime domače mape. Če grem v Sistemske nastavitve in potem pogledam pod Uporabniki in skupine, lahko vidim svoj uporabniški račun. Torej je trenutni uporabnik MacMost. To je tukaj isto kot to ime. To je torej vaš uporabniški račun in v računalniku imate lahko več kot en uporabniški račun. Vendar je dejansko pogosteje, da se sklicujete na vaš uporabniški račun v vašem računalniku kot na samo dejansko ime računalnika.
Zdaj recimo, da želite spremeniti ime svojega uporabniškega računa. Včasih je bilo to skoraj nemogoče narediti. Ampak zdaj je malo lažje. Še vedno ga ne priporočam, razen če imate zelo dober razlog za spremembo imena vašega uporabniškega računa. To je nekako nevarno narediti. Lahko pokvari marsikaj. Prepričajte se, da je vse varnostno kopirano, preden sploh poskusite. Apple ima to stran, ki vas bo vodila skozi korake. V bistvu vključuje ponovni zagon v drug račun, spremembo imena domače mape za ta račun in nato spremembo imena računa. Če želite to narediti pravilno, morate natančno slediti tem korakom in še vedno se lahko konča s težavo. Nekatere aplikacije in določene nastavitve se lahko nanašajo neposredno na to ime domače mape ali to ime uporabniškega računa in jih bo treba zdaj spremeniti, ko spremenite ime svojega računa. Zato se temu izogibajte, če lahko!
Če pa je vaš cilj samo spremeniti ime vašega računalnika, kot je prikazano na vašem seznamu iCloud ali kot je prikazano v vašem omrežju za skupno rabo, potem je to enostavno narediti v sistemskih nastavitvah. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-26 at 17.38.27 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-26 at 17.38.27 Large.jpeg
    158,2 KB · Ogledi: 66

Podobne teme

Pri tiskanju iz nekaterih aplikacij se lahko zdi, da med tiskanjem ni mogoče določiti obsega vsebine dokumenta. Vendar so v različnih...
Odgovori
0
Ogledi
164
Če želite deliti fotografijo iz knjižnice Photos ali datoteke v iPhonu ali iPadu, lahko s to bližnjico najprej spremenite njeno velikost...
Odgovori
0
Ogledi
252
Kako pravilno spremeniti iOS 16 v iOS 16 brez izgube podatkov | Odstranite iOS 16 Beta in jo spremenite v iOS 15.5, iOS 15.6 ali...
Odgovori
0
Ogledi
217
Apple je v iOS 16 predstavil več izboljšav načinov Focus in ena od njih je možnost povezave zaklenjenega zaslona po meri z določenim...
Odgovori
0
Ogledi
262
Naučite se spremeniti geslo na vašem iPhonu, iPadu ali iPod touch in ga prilagoditi, če želite uporabiti alfanumerično geslo. Vir...
Odgovori
0
Ogledi
247

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu