Video Kako shraniti barve z izbirnikom barv (Color Picker)

Gledate:
Video Kako shraniti barve z izbirnikom barv (Color Picker)

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Orodje za izbiro barv (Color Picker) se pojavlja v številnih aplikacijah Apple Mac in aplikacijah drugih izdelovalcev. Barvo, ki jo želite ponovno uporabiti, lahko shranite z režami za barvni čip na dnu. Uporabite jih lahko v kateri koli aplikaciji, kjer lahko prikažete izbirnik barv.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako shranite barve v izbirniku barv Mac.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj, ko občasno uporabljate svoj Mac, morate izbrati barvo za nekaj besedila ali grafike ali kaj podobnega. Na primer, tukaj sem v TextEdit in izberem nekaj besedila. Želim ga narediti v barvi. Lahko kliknem tukaj in potem lahko izberem eno od tukaj prikazanih barv kot barvni čip. Lahko pa izberem tudi Show Colors. Potem dobim ta vmesnik tukaj. To se imenuje izbirnik barv. Če grem na strani in naredim isto stvar in tam kliknem majhno ikono barvnega kolesa, ki se običajno uporablja za prikaz, da boste šli v izbirnik barv, dobite enak natančen izbirnik barv. V aplikaciji Mail je isto. Če želim spremeniti barvo, opazite, da imam gumb Pokaži barve, zdaj pa imam isti izbirnik barv. Tudi aplikacije tretjih oseb, kot je Pixelmator Pro, lahko izberete barvo na več načinov. Običajno je eden od teh načinov izbira izbirnika barv. Tu opazite majhen gumb in ga prikliče.
Zdaj izbirnik barv deluje v različnih aplikacijah na vašem Macu, vendar je del sistema. To pomeni, da lahko barve shranite v eni aplikaciji in jih uporabite kjer koli. Tako na primer uporabimo izbirnik barv tukaj, da spremenimo barvo tega. Tako lahko izberem katerega koli od teh načinov za izbirnik barv. Uporabimo samo krog. Tukaj bom šel od najtemnejšega vse do najsvetlejšega. Zdaj lahko izberem barvo. Izberimo tako rdeče. Zdaj pa recimo, da mi je všeč ta rdeča. To lahko zelo enostavno shranim s spodnjimi čipi. Tukaj na levi imam ta velik čip, ki mi prikazuje trenutno izbrano barvo. Tukaj imam te majhne žetone, kamor jih lahko shranim. Da shranim enega, vse kar moram storiti je takole povleci in spusti. Zdaj lahko vidite, da sem ga shranil tukaj na to prvo mesto. Zdaj, če preklopim na strani z izbranim besedilom, lahko odprem izbirnik barv in opazim, da so čipi še vedno tam. Imam to shranjeno barvo in če jo želim izbrati, vse kar moram storiti je, da jo kliknem in opazim, da je barva nastavljena na to. Tako lahko tukaj nastavim različne barve.
Izberimo novega, takole. Povlekel ga bom in spustil. Lahko bi ga postavil pred ali za tem čipom. To je linearni seznam, tako da ga pozneje ne morete nekam postaviti. Samo eden za drugim. Torej, ker ga imam tam, ga lahko postavim pred ali za prvim. Če izberem drugo barvo, jo lahko povlečem in postavim na kateri koli položaj, vendar le na teh prvih treh mestih. Ne morem ga samo od sebe postaviti tukaj.
Torej, zdaj v Pošti tukaj, če želim pobarvati nekaj besedila, kliknem tukaj, kliknem Pokaži barve in te izbire imam tam. Kliknem na katerega koli od teh, da ga izberem. Prav tako bi lahko tukaj dodal barvo. Naj bo to temno modro. Povlecite to in jaz bom povlekel žeton sem. Združimo ga s tisto drugo modrikasto barvo. Upoštevajte, da jih lahko vlečem naokoli, da jih prerazporedim na kakršen koli način. Zdaj sem tukaj v tej aplikaciji tretje osebe, Pixelmator Pro. Ustvarimo obliko tukaj in recimo, da želim iti in spremeniti barvo. Lahko kliknem tukaj in nato kliknem ikono Izbirnik barv in zdaj dobim ta vmesnik. Lahko izberem novo barvo ali pa eno od teh, ki sem jih shranil. Z lahkoto dodam še enega.
Pojdimo in uporabimo drugo ploščo Izbirnik barv. Recimo, da uporabite tega. Tukaj lahko izberem eno od teh barv. Potem bi lahko vzel to barvo in jo tudi potegnil sem. Zdaj v TextEdit lahko vidite, da so se barve posodobile in lahko izberem katero koli želim, da spremenim barvo izbranega predmeta.
Zdaj bi jih poleg preurejanja lahko tudi odstranil. Vendar je njihovo odstranjevanje lahko težavno. V bistvu obstajata dva načina za odstranitev barve. Prvi je, da ga izberete in nato pritisnete tipko Delete na tipkovnici. Ampak opazite nekaj! Ne morem izbrati barve. Oh, lahko ga kliknem in potem uporabi to barvo in jo celo prikaže tukaj. Vendar ne vidite izbirnega polja okoli barve. Mislim, da je to napaka, ki je trenutno v macOS-u, čeprav je prisotna že nekaj časa. Eden od načinov, na katerega sem ugotovil, da lahko prisilite, da se prikaže izbor, je, če kliknete in povlečete ter nekako počakate. Če čakate dovolj dolgo, se bo okoli te barve pojavila izbira. Videli bi lahko, kako je ta poudarjena. Včasih se ne pojavi. Ko pa naslednjič kliknete na barvni čip, se izbor prikaže. Torej ga moraš nekako pretentati, da prideš tja. Ko boste nekaj zagotovo izbrali, lahko pritisnete tipko Delete in to barvo izbrišete.
Zdaj, če ne želite poskušati ugotoviti, kako nekaj izbrati, obstaja drug način za to. Če verjamete ali ne, lahko kliknete in povlečete v smetnjak v Docku. S tem ga boste izbrisali. Čeprav se ne zdi, da bi ta plošča vseeno morala biti povezana s košem za smeti v priklopni postaji.
Zdaj obstajajo tudi drugi načini za dodajanje barv tukaj poleg premikanja po barvnem kolesu ali uporabe ene od teh različnih plošč izbirnika barv. Lahko na primer kliknete tukaj in nato dobite orodje Eyedropper. Lahko ga premaknete kamor koli želite, zgrabimo vijolično z ozadja namizja in videli boste, kako se spremeni v vijolično. Zdaj lahko povlečem to vijolično. Tudi če ste tukaj znotraj barvnih drsnikov in izberete RGB drsnike, tukaj lahko dejansko vnesete šestnajstiške vrednosti, ki jih spletni razvijalci tako dobro poznajo. Zato ga preprosto spremenite v nekaj tukaj in potem boste lahko videli, kako pravilno nastavi vse drsnike in tam dobite barvo. Zdaj lahko to dodate, da boste tako dobili natančno barvo.
Zdaj lahko ta tehnika pride prav. Včasih, ko želite uporabiti isto barvo na dveh različnih mestih. Recimo, da sestavljate dokument in želite ustvariti grafiko, ki bo zraven tega dokumenta, s to barvo lahko obarvate besedilo v dokumentu Pages. Lahko pa uporabite to isto barvo tudi za ustvarjanje oblik v aplikaciji za risanje in nato, ko to obliko uvozite v Pages, se barve ujemajo. Včasih, če delate veliko grafičnega oblikovanja, preprosto želite vedno znova uporabljati iste barve v različnih aplikacijah. Lahko so na primer barve, ki se prilegajo logotipu vašega podjetja.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-02-22 at 10.30.10 Large.jpeg
    Screenshot 2022-02-22 at 10.30.10 Large.jpeg
    147,2 KB · Ogledi: 39

Podobne teme

Če podatki v aplikaciji Messages zasedajo preveč prostora v Macu, iPhonu ali oblaku iCloud, morate odstraniti stare fotografije in...
Odgovori
0
Ogledi
47
Če v opomnikih ustvarite podobne sezname za opravila, kot so nakupovanje, opravki in pakiranje, lahko shranite predlogo iz enega od teh...
Odgovori
0
Ogledi
267
  • Članek
S QuickTime Playerjem lahko izberete del dolgega videoposnetka in samo ta del shranite v manjšo datoteko. To je priročno, če želite...
Odgovori
0
Ogledi
424
Če imate več kartic stikov z istim imenom in priimkom, lahko aplikacija Stiki združi podvojene stike. Če želite izvedeti več o tej...
Odgovori
0
Ogledi
22
Če si s prijatelji ali družino delite predmet, na primer hišne ključe, lahko v aplikaciji Find My delite priloženo oznako AirTag ali...
Odgovori
0
Ogledi
34

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu