Video Kako se izogniti slabim aplikacijam v trgovinah z aplikacijami za Mac in iOS

Gledate:
Video Kako se izogniti slabim aplikacijam v trgovinah z aplikacijami za Mac in iOS

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Ko kupujete aplikacijo v App Store za iPhone, iPad ali Mac, je težko oceniti, katere aplikacije so vredne. Tukaj je nekaj načinov za hitro oceno aplikacije na podlagi informacij, prikazanih v App Store in drugod.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Pogovorimo se o sprejemanju dobrih nakupnih odločitev v trgovinah iPhone, iPad in Mac App Store.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o kampanji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Ko torej želite kupiti aplikacijo, ne glede na to, ali je na iPhone, iPad ali Mac, verjetno iščete v App Store. Včasih je težko vedeti, ali se pri nakupu aplikacije dobro odločite. Obstaja veliko stvari, ki jih lahko poiščete v vnosih v App Store in drugje, da ugotovite, ali je ta aplikacija prava in ali jo je vredno kupiti.
Prvič, ko pogledate App Store, na primer tukaj na iPhoneu, lahko včasih iščete nekaj in prvi rezultat dejansko ne bo aplikacija, ki jo iščete. Tukaj se mi na primer prikaže oglas za drugo aplikacijo pred aplikacijo, ki jo dejansko želim. Iskal sem Word in tam je Word. Toda zgoraj je bil oglas. Zdaj je bila v tem primeru za igro, tako da se je bilo enostavno ne zavedeti, toda včasih bo aplikacija, ki je tam, zelo podobna tisti, ki jo želite kupiti, in enostavno je iti s tem prvim predmetom in se ne zavedati, da ste. dobite napačno aplikacijo. Včasih se bodo pojavile aplikacije, ki imajo zelo podobna imena. Če na primer iščete priljubljeno besedno igro Wordle, boste v App Store našli nekaj aplikacij, ki se zdijo prava stvar, v resnici pa je Wordle spletna igra. Igrate brezplačno na spletu tudi na iPhoneu. Ne potrebujete aplikacije. Te aplikacije niso prava igra Wordle. Zato se vedno pomaknite navzdol in si oglejte več vnosov, ki se pojavijo, ko iščete, da se prepričate, ali dobite pravo aplikacijo.
Ena stvar, ki jo lahko storite, je, da lahko vedno obiščete razvijalca, ko gledate stran aplikacije. Pojdite tja in videli boste druge aplikacije istega razvijalca. To vam običajno omogoča, da ugotovite, ali je to prava aplikacija, in si lahko ogledate tudi nekatere druge aplikacije, ki jih je izdelalo podjetje. To je včasih uporabno, če je aplikacija nova in nima veliko ocen ali veliko informacij in si lahko ogledate nekaj pregledov aplikacij, ki jih je podjetje že razvilo.
Zdaj se splača tudi odjaviti spletno stran razvijalca. Vsi razvijalci nimajo spletnih mest. Večino časa jih boste našli. Pravzaprav v The Mac App Store lahko preprosto kliknete tukaj in nato greste naravnost na njihovo spletno stran. Zdaj je obisk spletne strani uporaben, saj je velikokrat tukaj več informacij o aplikaciji kot v App Store. Včasih lahko najdete celo preizkusne različice aplikacije, drugič pa je morda več različic aplikacije. Eno v App Store in eno, ki jo lahko dobite na spletnem mestu razvijalca. Na spletnem mestu razvijalca je morda dejansko več funkcij. Če lahko kupite na spletnem mestu razvijalca, bo več denarja, ki ga porabite, namenjeno razvijalcu kot v trgovini z aplikacijami. Na spletnem mestu razvijalca lahko poiščete tudi druge stvari, na primer razdelke za podporo in podobne stvari, zaradi katerih bi se lahko počutili bolj samozavestno pri nakupu njihove aplikacije.
Zdaj, ko gledate vnos aplikacije v App Store, je med stvarmi, na katere želite biti pozorni, ali vidite nakupe v aplikaciji tik ob gumbu Kupi. Vendar se vam ni treba zadovoljiti samo s temi osnovnimi informacijami. Prav tako se pomaknite do dna in tukaj boste našli nakupe v aplikaciji, nato pa lahko dobite seznam točno tistega, kar je na voljo. Včasih bodo enkratni nakupi. Drugič boste videli naročnine. Torej, če vidite nakup v aplikaciji, ki stane en ali dva dolarja, ni tako slabo. Ampak potem, če opazite, da je to vsak mesec ali vsak teden, se lahko to sešteje. Seznam nakupov v aplikaciji vam lahko da dober namig o tem, kaj dobite brezplačno v brezplačni aplikaciji in za kaj morate plačati. Vsi nakupi v aplikaciji niso slabi. Včasih je bolje dobiti brezplačno aplikacijo in nato nakup v aplikaciji za nadgradnjo na celotno aplikacijo, ker je kot preizkusna različica. Medtem ko je alternativa, da aplikacijo plačate vnaprej, preden jo sploh začnete uporabljati.
Druga stvar, ki jo je treba iskati, je zgodovina različic. Če greste tja, boste našli opise vseh posodobitev. Videti veliko posodobitev z dobrimi opisi je znak, da je razvijalec zelo aktiven in ves čas dela na izboljšanju aplikacije. Prav tako si lahko ogledate desno, da vidite, kako pogosto se te posodobitve pojavljajo.
Seveda boste pregledali ocene. Na vrhu boste videli oceno, do 5,0 je najvišja, lahko pa se spustite v ocene in preberete ocene. Zdaj je pomembno, da razumete, da so to ocene uporabnikov, ne strokovnih pregledov. Zato se lahko osredotočijo le na eno ali dve stvari, ki sta zanje pomembni, in ne pregledujejo aplikacije kot celote. Zelo pogosto najdete slabe ocene, kjer nekdo preprosto ni prebral opisa in je dobil aplikacijo, ki je ni želel, zdaj pa se nad njo pritožuje. Zato morate vsako oceno jemati z rezervo. Preberite ga in poskusite prebaviti, kaj hoče recenzent povedati. Vendar ne pozabite tudi, da to, kar kritizirajo, morda ni isto, kar vas zanima. Nekatere ocene so lahko tudi stare in še preden so bile aplikacije posodobljene. Običajno rad popustim nekaj slabih ocen in popustim tudi nekatere preveč dobre ocene, saj menim, da so morda tudi prijatelji razvijalca. Torej le nekako dobro razumejte, kaj je v aplikaciji. Morda tam poiščite informacije o tem, kaj aplikacija naredi več kot le dejansko oceno z zvezdicami.
Prav tako bodite pozorni na to, ali se razvijalec odzove na kritične ocene. Aktivni razvijalec, ki res skrbi za izboljšanje svoje aplikacije, bo verjetno objavil veliko dobrih odzivov. Zato si jih oglejte, da boste dobili predstavo o tem, kako aktiven je razvijalec pri izboljšanju aplikacije.
Druga stvar, ki jo morate preveriti, je velikost in združljivost aplikacije. Tako ga lahko najdete v obeh trgovinah z aplikacijami. Tukaj za to aplikacijo v trgovini Mac App Store lahko vidimo velikost in včasih vas bodo aplikacije presenetile. Aplikacija, za katero menite, da bi morala biti precej majhna, je pravzaprav precej velika in vam lahko oteži, da jo ves čas hranite v napravi. Pogled na združljivost vam daje predstavo o tem, ali jo boste morda lahko uporabljali tudi na starejšem Macu ali starejšem iPadu, ki ga imate.
Zato upoštevajte vse te stvari pri nakupu nove aplikacije v App Store. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-29 at 19.19.52 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-29 at 19.19.52 Large.jpeg
    159 KB · Ogledi: 191

Morda vas zanima tudi...

Ko dvakrat kliknete datoteko, se odpre privzeta aplikacija za to datoteko. Lahko pa se odločite, da številne datoteke odprete z drugo...
Odgovori
0
Ogledi
9
Datoteke PDF lahko v Macu združite na več načinov. S preprostim hitrim dejanjem v Finderju boste to opravili hitro, s predogledom pa...
Odgovori
0
Ogledi
30
Preberite, kako izklopiti in znova vklopiti iPhone, ne glede na to, ali ima ID obraza ali gumb Domov. Če želite izvedeti več o tej...
Odgovori
0
Ogledi
44
Z nizanjem na namizju lahko pospravite neurejeno namizje, pri čemer so želene datoteke še vedno na voljo. Vir: macmost.com (YouTube...
Odgovori
0
Ogledi
37
V operacijskem sistemu watchOS 10.2 in novejšem lahko podrsate med svojimi zasloni Apple Watch. Tukaj je opisano, kako vklopite to...
Odgovori
0
Ogledi
37

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu