Video Kako prenesti datoteke na vaš iPhone in jih po potrebi razpakirati

Gledate:
Video Kako prenesti datoteke na vaš iPhone in jih po potrebi razpakirati

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Kaj se zgodi z datoteko, ko jo prenesete na svoj iPhone? V mnogih primerih si lahko datoteko ogledate kar v Safariju ali pošti, sicer pa jo lahko najdete v aplikaciji Files. Prav tako lahko razpakirate datoteke ZIP ali si celo ogledate vsebino arhiva ZIP in izvlečete samo eno datoteko.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako ravnati s prenosom datotek na iPhone.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Ko torej prenašate datoteke v računalnik, ste verjetno seznanjeni s tem, kje so te datoteke privzeto in kako ravnati s temi datotekami. Kaj pa na iPhonu. Ko prenesete nekaj iz spletnega brskalnika ali morda prilogo v e-poštnem sporočilu, kam je šla ta datoteka. Kaj pa, če je ta datoteka stisnjena datoteka zip. Kako ga odprete, da pridete do vsebine.
Začnimo z ogledom demo spletne strani v Safariju. To sem nastavil in imam dva prenosa. Prva je pdf datoteka. To je tipičen prenos, ki ga lahko najdete na spletu. Zdaj, če kliknem na povezavo do datoteke pdf, mi bo dejansko pokazala datoteko pdf v spletnem brskalniku. Torej, če je moj cilj samo ogledati datoteko, lahko to storim tukaj v Safariju. Če pa ga želim prenesti, potem bom moral uporabiti ta gumb tukaj spodaj, če ga že gledam in tam lahko najdem možnost za shranjevanje v datoteke. Če kliknem na to, se lahko odločim, kam gre. Pojavila se bo mini različica aplikacije Files. Vidim vse različne stvari, ki sem jih nastavil v aplikaciji Files. Tukaj imam samo iCloud Drive in vse mape pod iCloud Drive. Lahko se zakopljem tja in ga dam kamor koli hočem. Tukaj imam tudi lokalne datoteke na svojem iPhoneu. Morda boste našli več takšnih, kot bi morda imeli Dropbox ali One Drive ali kar koli drugega, kar ste namestili. Ko izberete lokacijo, lahko kliknete gumb Shrani in shrani se kamor koli želite. Torej tukaj ni skrivnosti, kam gre datoteka. Pravzaprav ga nekje postavljaš.
Toda naredimo varnostno kopijo ene stopnje tukaj in recimo, da namesto da samo tapnem to povezavo, da si jo ogledate, bom tapnil in zadržal in prikazal se bo predogled, nato pa je ena od možnosti, ki jih imam tukaj, Prenesi povezano datoteko. Kaj pa če bi to storil? Potem bom ostal tukaj na spletni strani. Kam je šla datoteka? Včasih lahko naletite tudi na povezave, ki se samodejno prenesejo. Ne bodo vam dovolili, da si ogledate pdf ali kar koli, kar je datoteka v brskalniku. To je nekaj, kar sem nastavil na strežniku. Opredeljuje datoteko kot datoteko, ki jo je mogoče prenesti, in ne kot datoteko, ki si jo je mogoče ogledati. Torej v tem primeru končate na istem mestu. Tapnete in zdi se, da ne gre nikamor, ko dobite znak, da je bila datoteka prenesena. Pravzaprav, če pogledate na dno tukaj ali na vrh, če imate naslovno vrstico nastavljeno na vrhu, boste videli ta majhen indikator, da je prišlo do prenosa. Če se dotaknete tega, boste dobili veliko možnosti. Eden od njih je ogled vaših prenosov. Torej ima Safari na iPhoneu seznam prenosov, tako kot Safari na Macu. Tapnete, da boste dobili ta seznam. Zdaj je v njem samo en predmet in lahko ga vidite tukaj. Lahko se dotaknete tukaj in pripeljal vas bo do mesta, kjer je to shranjeno. Tukaj lahko vidite, da je v mapi za prenose v aplikaciji Files. Zdaj sem dejansko v aplikaciji Files. Tam me je vzelo. Lahko naredim varnostno kopijo nivoja in tukaj lahko vidite, da je to iCloud Drive, jaz pa sem bil spodaj v mapi za prenose.
Zdaj je to le običajna datoteka, ki sedi na mojem iPhoneu. Tako kot bi si ogledali datoteko v Finderju na Macu. Aplikacija Files je enakovredna Finderju, vendar na iPhoneu. Če bi se dotaknil tukaj, mi bo dejansko omogočilo ogled pdf-ja kar v aplikaciji Files. Aplikacija Files vključuje pregledovalnik pdf. Omogoča vam ogled tudi drugih stvari. Kot slike in besedilni dokumenti in podobno. Lahko bi se tudi dotaknil in zadržal ter dobil možnosti, kot je preimenovanje ali premikanje. Če izberem Premakni, lahko premaknem to datoteko kamor hočem. Če se želim organizirati, jo lahko zdaj premaknem v svojo mapo z dokumenti ali kamorkoli mislim, da bi ta datoteka morala biti. Ni mi ga treba pustiti tam v mapi za prenose. Pravzaprav, če želite ostati organizirani, verjetno ne bi smeli pustiti ničesar v mapi za prenose.
Zdaj v Safariju še vedno znova gledamo seznam prenosov. Dejansko se lahko dotaknem tukaj in to mi bo omogočilo ogled v Safariju. Torej, ne da bi šel v aplikacijo za datoteke, si lahko ogledam nekatere vrste datotek, kot so pdf-ji in slike in podobno, tukaj s seznama prenosov. Tukaj lahko tudi počistim seznam prenosov, če je malo gneče. Lahko tudi vlečem in brišem tako.
Kaj pa, če to ni direktna datoteka, kot je pdf. Kaj pa, če je v resnici stisnjen arhiv. To je zip datoteka. Prav tukaj imam. Tapnil se bom na to in vprašal bo, ali ga želim prenesti. Rekel bom seveda. Zdaj, da ga prenesete, ste dejansko videli stanje na dnu. Zdaj se lahko dotaknem tukaj in grem na Prenosi in vidim, da je bila datoteka prenesena. Torej, tukaj s seznama prenosov, če bi se dotaknili povečevalnega stekla, bi ponovno odšli v aplikacijo Datoteke. Tukaj lahko dejansko razpakirate tisto, kar je v datoteki Zip. Če bi ga samo tapnil, bi ga dejansko dekomprimirala in tam dobim mapo in lahko pokopljem po mapi in si ogledam vsebino. Lahko pa tudi tapnem in zadržim datoteko Zip in ena od stvari, ki bi jih lahko naredil, je Hitri pogled. Pokazal mi bo samo datoteko Zip. Ampak opazite, da lahko predogledam vsebino. Dejansko bi lahko šel pogledat vsebino v datoteki Zip, ne da bi jo razpakirala. Tako lahko vidite, da piše 1 od 3 in lahko povlečem, da vidim sliko. Tukaj je word dokument in tukaj je pdf.
Ko se dotaknem in pridržim, bi lahko videli še eno možnost, da razprostem datoteko. To je torej privzeto vedenje, ko preprosto tapnem tudi datoteko Zip.
Toda zdaj, ko sem te razpakirala, jih imam v tej mapi tukaj in lahko vidim vse te datoteke. Torej imam tukaj pdf. Imam sliko kot prej. Imam celo dokument Microsoft Word. Upoštevajte, kako vam bo aplikacija Files dejansko omogočila ogled dokumenta Word. Aplikacija Files vam torej ne omogoča samo ogledov slik in pdf-jev, temveč tudi drugih vrst datotek. Tudi dokumenti Microsoft Word.
Kaj pa e-poštne priloge? Morda boste prejeli e-pošto s prilogo in v tem primeru je to datoteka Zip. Torej, če bi se dotaknil, bi si ga dejansko ogledal tukaj v Mail. Še vedno sem v pošti. Videli bi lahko, da prikaže isti predogled Quick Look. Lahko celo predogledam vsebino. Tako si lahko predogledate vsebino e-poštne priloge, ki je stisnjena neposredno v aplikaciji Mail. Upoštevajte, kako lahko tapnete tukaj, ko si ogledujete samo enega od teh dokumentov, in ta dokument dejansko delite. Torej vam ni treba dekompresirati celotne stvari. Ali celo shranite prilogo nekam, da dobite vsebino znotraj datoteke. Kaj pa, če bi to želeli shraniti. No, lahko tapnete in pridržite in ena od možnosti, ki jo boste imeli tukaj, je Shrani v datoteke. Torej, ko to izberete, se lahko odločite, kam gre. Upoštevajte tudi, da imate ta pogled seznama spodaj desno. To lahko izberete in dobite seznam vseh datotek znotraj datoteke Zip. Potem lahko skočite na katerega koli od teh. Priročno, če imate datoteko Zip, ki vsebuje veliko različnih stvari in želite priti do ene določene stvari.
Upoštevajte, da je nekaj nastavitev, ki jih lahko prilagodite v aplikaciji Nastavitve. Če greste v Safari, lahko tukaj spremenite lokacijo prenosov. Tako ga lahko nastavite v mapo za prenose v iCloud Drive. Nastavite ga lahko na Na mojem iPhoneu. Izberete lahko Drugo in izberete katero koli lokacijo, ki jo želite. Če torej obstaja določena lokacija, ki bi jo raje imeli, lahko poleg mape za prenose nastavite, da se prenosi privzeto izvajajo tja. Tukaj imate tudi nastavitev za Odstrani elemente seznama prenosov........po enem dnevu, po uspešnem prenosu ali samo ročno.
Tako ravnate s prenosi na iPhone. Ne glede na to, ali so na spletni strani ali v prilogi e-pošte. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-24 at 21.34.03 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-24 at 21.34.03 Large.jpeg
    149,1 KB · Ogledi: 246

Podobne teme

Kako prenesti vse iz starega iPada v nov iPad Pro, Air, iPad ali mini - pokažem vam, kako prenesti vse podatke, aplikacije, sporočila...
Odgovori
0
Ogledi
59
Kako prenesti vse podatke v nov iPhone 15 in 15 Pro - Pokažem vam, kako prenesti vsa sporočila, filme, aplikacije, glasbo, fotografije...
Odgovori
0
Ogledi
661
Pokažem vam, kako lahko vsa sporočila, filme, aplikacije, glasbo, fotografije, besedilna sporočila, sporočilo WhatsApp, podatke...
Odgovori
0
Ogledi
1.051
S storitvijo iCloud lahko prenesete aplikacije in podatke iz prejšnjega iPhona v novi iPhone, tudi če nimate dovolj prostora za...
Odgovori
0
Ogledi
498
Tukaj je opisano, kako prenesti že kupljene aplikacije Apple Pro na svoj Mac iz trgovine Mac App Store. Vir: Apple Support (YouTube...
Odgovori
0
Ogledi
185

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu