Video Kako odstraniti ozadje fotografije z Affinity Photo

Gledate:
Video Kako odstraniti ozadje fotografije z Affinity Photo

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Tukaj je opisano, kako odstraniti ozadje s slike z uporabo Affinity Photo. S tem lahko zameglite ozadje ali ga zamenjate.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako odstraniti ozadje s fotografije z uporabo Affinity Photo.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Recimo, da želite odstraniti ozadje s fotografije, in orodje, ki ga želite uporabiti, je Affinity Photo, da to storite. Torej obstaja nekaj načinov za začetek. Eden je, da poskusite odstraniti ozadje s tem orodjem za čopič tukaj. Čopič za izbor. Zato izberite to in se prepričajte, da je način nastavljen na Dodaj, širina pa bo velikost tega majhnega kroga tukaj, kjer izberete. Zdaj je res majhen. Torej, če dejansko rišem z njim, bo težko izbrati celotno ozadje. Kar želite narediti, je, da se odpravite do nečesa večjega in potem lahko vidite, da se krog povečuje. Nato lahko vzamete večje kose. Lažje je, če na tipkovnici uporabite desno in levo tipko v oglatih oklepajih, da hitro povečate čopič. Zdaj se želite prepričati, da imate vklopljeno Pripenjanje do robov, tako da se, ko se približate motivu, zaskoči na rob motiva. Ni nujno, da je popoln. Vidite, da jemlje veliko roke in to je v redu, ker ga bomo pozneje izboljšali. Nato lahko storite isto stvar na tej strani in s funkcijo Snapping On hitro zaskoči in vam da grobo oceno, kje je motiv v ozadju.
Zdaj bom uporabil ukaz D, da prekličem izbiro in dejansko naredim nasprotno. Izbor je enostavno obrniti na skoraj vsakem grafičnem orodju. Mislim, da je lažje izrezati ozadje tako, da najprej izberete temo. Zato bom samo kliknil in potegnil sem, da izberem zadevo in lahko vidite, da hitro izbere zadevo. Ni se mi treba ukvarjati z večjo površino ozadja. V delčku časa imam izbrano celotno temo. Veliko je treba prilagoditi, vendar je to dober začetek.
Zdaj lahko naredite prvo raven prilagoditev z istim orodjem. Povečal bom. Za povečavo lahko uporabite Command + ali uporabite dva prsta na sledilni ploščici. Tukaj lahko vidite, kje je treba prilagoditi. Tako bom tukaj precej skrčil krog in kjer koli kliknem in povlečem, bo to poskušal dodati, tako da se zaskoči na robove kot prej. Tako da lahko postanem veliko boljši. Lahko naredim krog veliko manjši za zagrabitev takšnih površin ali vzdolž roba očal. Če želim odstraniti območje, pridržim tipko Option in nato kliknem in povlečem na območju. Tako lahko tam dobim veliko več podrobnosti. Potem želim tukaj preveriti celotno oris teme, da vidim, kako dobro mi gre. Tukaj je še eno področje, ki ga lahko vključim v to temo. Ko je to precej dobro, lahko grem na naslednjo stopnjo, ki je Refine.
Tukaj kliknem Izboljšaj. Potem se bo zgodilo, da bo ozadje spremenilo v to rdečo barvo. Obarval ga bo rdeče in res lahko jasno vidim, kaj sem izbral. Prestavimo to sem in zdaj lahko grem noter in uporabim različna orodja, da stvari še bolj izpopolnim. Ena stvar, ki jo lahko naredite, je, da naredite krog dokaj velik in če tukaj izberete podlogo, če preprosto označite območje, bo to območje nekako ponovno ocenilo in poskušalo vnesti več subjekta in se znebiti več ozadja. Tako lahko nekako tako pobrskaš po tem in vidiš, da opravlja veliko boljše delo. Je nekako avtomatsko. Zdaj lahko tudi preprosto dodajate in odstranjujete razdelke. Torej, na primer, recimo, da želim tukaj definirati ozadje tega majhnega področja. Kar želim narediti je, da vanjo narišem in nato pustim, da ugotovi tamkajšnje območje. Tako lahko to storite tudi z drugimi deli, ki jih najdete. V notranjosti območja lahko narišete ozadje. Ne dotikajte se robov. Ali v ospredju lahko določite področja, ki jih želite vključiti v temo, ki sicer ne bi bila. Torej, igranje s podlogo, ospredjem, ozadjem ter klikanje in vlečenje vam bo prineslo res dobre rezultate. Zdaj, ko mislite, da ste ga dobili tako, kot želite, pritisnite Uporabi. Zdaj imate izbrano temo. Tukaj pomanjšajmo. Zdaj, če izbrišem na tej točki, bom izbrisal zadevo. To ni tisto, kar želimo. Zato želim obrniti izbor. Izberite in nato boste našli izbiro Obrni slikovne pike ali ukaz Shift i. Zdaj, ko izbrišem, izbriše ozadje.
Zdaj pa poskusimo še enega. To orodje bom uporabil tukaj in povečal bom velikost. Izpolnil bom celotno zadevo. (Izpolnjevanje teme.) Zdaj za izboljšanje bom povečal in zmanjšal velikost kroga. Dodajte še nekaj. Odstranite to območje tukaj tako, da držite tipko možnosti in povlečete. Zdaj lahko kliknemo Refine in lahko uporabimo ta orodja tukaj, da bolje izpopolnimo območje, zlasti tukaj v laseh. Torej naredimo krog malo večji in boš videl, če narišem čez lase prav tukaj, postanejo bolj pregledni. Lasje so še vedno tam, a namesto te svetle svetlobe, ki sije skozi njih, so bolj pregledni in pripravljeni sprejeti katero koli drugo ozadje, ki ga bomo uporabljali. Poglejte sem gor in poglejte te prste in poglejte, kako so tam malo rdeči. So nekoliko pregledni. Ampak ne bi smeli biti. Torej, naj to precej zmanjšamo in dejansko lahko rečem, naj bo ta del v ospredju. Nato se morate vedno spomniti klikniti Uporabi. Nato lahko izvedemo ukaz Shift i za Invert in nato Delete, da ga izbrišemo. Ukaz D se tam znebi izbire in zdaj lahko vidimo, kaj imamo.
Tukaj je še ena zadnja. Naredimo isto stvar tukaj. Izberite predmet. Poskusite dobiti čim več. Povečajte in zmanjšajte velikost kroga. Poglejte, kje lahko stvari izboljšamo. Tukaj je možna majhna težava. Tukaj lahko naredimo krog res majhen in zgrabimo čim več, nato pa Option in kliknite tukaj in povlecite, da to izrežete. K temu se bomo vrnili. Tukaj je področje, ki ga moramo izboljšati. Zdaj pa pojdimo in uporabimo orodje Refine. Tukaj lahko povečamo in tam lahko uporabimo orodje za podlogo, da bolje obvladamo področja in se vrnemo na nekatera od tistih področij, za katera smo že prej vedeli, da imamo težave. Poglejmo si to zanko tukaj. Tukaj lahko vidite, kako je to malo rdeče, kar pomeni, da bo malo prozorno. Recimo, da želimo, da je to v ospredju, zato bomo tukaj slikali in se prepričali, da bo to vključeno v ospredju. Nato moramo pritisniti Apply.
Zdaj, kar boste morda želeli narediti po tem, je bodisi nekako spremeniti ozadje ali zamenjati ozadje. Velika napaka, ki jo ljudje naredijo, je, da uporabijo Izreži tukaj in ukaz X za izrezovanje ozadja in nato ukaz V, da ga prilepimo. Tukaj v Slojih vidite ozadje in ospredje v dveh različnih slojih. To ni najboljši način za to. Najboljši način za to je, da se vrnete k temi. Uporabil bom Command Shift i za ponovno izbiro teme namesto ozadja. Kopiraj in prilepi. Zdaj imam tukaj dve kopiji. Ena je samo tema. Drugo je tema in ozadje. Zdaj pa izberemo ozadje. Za to lahko uporabimo učinek, na primer Blur, da naredimo ozadje bolj zamegljeno. Kot to. Ali pa uporabite kateri koli učinek, ki ga želimo. Lahko pa gremo in vzamemo drugo sliko sem in jo postavimo tja in zdaj tam zamenjamo ozadje. Ponovno izberite temo. Premaknite jih in celo povlecite vogal ter jim spremenite velikost, če želimo. Kot to. Tako torej izrežete predmet ali izbrišete ozadje iz slike z uporabo Affinity Photo.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-11 at 21.47.07 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-11 at 21.47.07 Large.jpeg
    159,3 KB · Ogledi: 53

Podobne teme

  • Članek
Tukaj je opisano, kako odstranite ozadje s slike z aplikacijo Preview, ki je priložena sistemu macOS. Orodje Smart Lasso delo opravlja...
Odgovori
0
Ogledi
186
  • Članek
Aplikacija Pixelmator Pro za Mac ima različna orodja za odstranjevanje ozadja fotografije. Najboljša metoda je združevanje orodja Select...
Odgovori
0
Ogledi
195
V sistemu iOS 16 lahko v aplikaciji Fotografije hitro poiščete in odstranite podvojene datoteke ter tako lažje pospravite knjižnico...
Odgovori
0
Ogledi
326
Če imate več kartic stikov z istim imenom in priimkom, lahko aplikacija Stiki združi podvojene stike. Če želite izvedeti več o tej...
Odgovori
0
Ogledi
22
Če si s prijatelji ali družino delite predmet, na primer hišne ključe, lahko v aplikaciji Find My delite priloženo oznako AirTag ali...
Odgovori
0
Ogledi
34

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu