Video Kako odstraniti ozadje fotografije v Preview

Gledate:
Video Kako odstraniti ozadje fotografije v Preview

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Tukaj je opisano, kako odstranite ozadje s slike z aplikacijo Preview, ki je priložena sistemu macOS. Orodje Smart Lasso delo opravlja tako-tako, vendar je koristno vedeti, kako ga uporabljati, če morate to storiti le občasno in ne želite kupiti druge aplikacije za urejanje slik.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako odstraniti ozadje s fotografije s predogledom na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj sem vam v zadnjih dveh vadnicah pokazal, kako uporabljati Pixelmator Pro in Affinity Photo za odstranitev ozadja s slike. Zdaj lahko za to uporabite tudi aplikacijo za predogled, ki je priložena vašemu Macu. Toda orodja, ki jih ima, niso tako primerna za to kot profesionalne aplikacije. Toda poglejmo, kako uporabiti predogled, da to vseeno naredimo, ker je včasih bolje, da to lahko narediš celo nepopolno, kot pa da tega sploh ne moreš.
Zato sem prvo sliko odprl tukaj v Predogledu in to bi moralo biti najlažje obdelati, ker je zelo trdno modro ozadje. Tukaj bom uporabil orodja za označevanje in tukaj imam samo dve možnosti za izbor. Drugi je Instant Alpha, ki se zdi točno tisto, kar želimo. V večini primerov ne bi delovalo, ker je ozadje preveč zapleteno. Toda tukaj, s trdnim ozadjem, bi morda delovalo dovolj dobro. Torej poskusimo. Izbral bom orodje in nato kliknil in povlekel in ko bom vlekel, bo vključenih vedno več ozadja. Pravzaprav lahko pridem do točke, ko sem izbral vse ozadje in je tema pustila tam. Zato bom zdaj pritisnil Izbriši, da izbrišem ozadje. Zdaj, ker delam s sliko jpeg, bo zahteval, da to pretvori v png, nekaj, kar lahko dejansko ureja. Torej bom rekel v redu. Zdaj lahko vidite, da je delovalo zelo dobro. Še vedno imam modro tukaj za očali. Naj tukaj povečam. Za to uporabljam samo sledilno ploščico. Te gumbe lahko uporabite tukaj. Tukaj bom naredil isto stvar in jo spravil na pravo točko, kjer je dovolj dobro. Izbrišite ta razdelek in izbrišite tudi ta razdelek. Lahko bi bil malo bolj podroben, če želiš, tako.
Zdaj sem odstranil ozadje in imam prozorno sliko s temo na njej.
Ampak tukaj je primer, ko v resnici sploh ne bo tako dobro. Torej imam to bolj zapleteno ozadje. Če poskusim uporabiti to isto orodje, bo zagrabil del tega, vendar lahko vidite, preden se približam temu, da zgrabim vse, da zgrabi del predmeta. Tako da to ne bo možnost. Zato bom namesto tega uporabil eno od teh orodij. Zdaj bosta delovali dve orodji Lasso Selection in Smart Lasso. Lasso pomeni, da moram zelo natančno približati in nato pazljivo slediti obrisu tukaj. To je skoraj nemogoče narediti. Ker lahko v predogledu izberete samo eno izbiro naenkrat, ji ne morete kar naprej dodajati ali kaj podobnega. Torej to ne bo šlo. Namesto tega poskusimo Smart Lasso. Pametni laso vam tukaj da ta rdeč obris in lahko ga tako obrišete blizu roba in nato rečete zgrabi takšen odsek in nekako deluje. Toda tukaj lahko vidite, da za nekatere vogale in stvari ne dela dobro. Zdaj bolj ko povečate, bolje deluje. Zato delno povečajmo in poskusimo to narediti zdaj. Tako da je malo povečana velika razlika. Videli ste, da je veliko bolje. Še vedno ni popoln, vendar je nekoliko boljši in ne morem narediti več izbir, zato moram, če želim nadaljevati, izbrisati ta razdelek tukaj. Zahteval bo pretvorbo v png kot prej. Zdaj lahko grem k naslednjemu razdelku. Odsek za odsekom lahko to storim. Vidite lahko, da tam zgrabim še en kos in nadaljujem z odstranjevanjem. Tukaj lahko vidite, da morate biti res previdni. Če samo malo zmotite, da vzame prevelik kos, lahko razveljavite in poskusite ta del znova, zato je pomembno, da to storite v majhnih delih, tako da lahko zlahka razveljavite.
Poskusimo to sliko tukaj. Uporabil bom isto orodje Smart Lasso. Začnimo tukaj spodaj desno in samo rišite tukaj. Ugotavljam, da deluje, če greš do take točke. Nato se premakneš do roba in ga pripelješ nazaj na izhodišče. Potem deluje precej enostavno. Zato se bom znebil tega kosa. Pomaknite se navzdol in tukaj naredite še en razdelek. (Nadaljevanje brisanja razdelkov). Na koncu dobite nekaj takega. Zdaj bi lahko šel na običajni izbor laso in tukaj veliko lažje odstranil odvečne kose. Tako pojdite vse do robov slike in vzemite večje kose. Sčasoma pridem do nečesa precej spodobnega, kot je to. Recimo, da sem želel spremeniti izvirno sliko. Zdaj lahko izberem Vse in Kopiraj. Tukaj bi se lahko vrnil na prvotno sliko in lahko bi šel na ta orodja za prilagajanje tukaj. Prilagodimo osvetlitev. Morda tako razbarvajte celotno sliko. Če prilepim, prilepim zadevo na vrh in moram samo zelo previdno poravnati motiv navzgor in zdaj učinkovito spremeniti ozadje slike. Če pa izberem drugo sliko, jo lahko prilepim v to in lahko premaknem predmet tja in spremenim velikost.
Tako lahko opravite osnovno nalogo, da odstranite ozadje ali vzamete motiv in ga postavite v drugo sliko. Ampak preprosto ne boste imeli natančnega nadzora, kot ga imate v aplikacijah, kot sta Pixelmator Pro ali Affinity Photo. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-12 at 18.13.54 Small.jpeg
    Screenshot 2022-01-12 at 18.13.54 Small.jpeg
    25,2 KB · Ogledi: 64

Podobne teme

  • Članek
Tukaj je opisano, kako odstraniti ozadje s slike z uporabo Affinity Photo. S tem lahko zameglite ozadje ali ga zamenjate. Vir...
Odgovori
0
Ogledi
192
  • Članek
Aplikacija Pixelmator Pro za Mac ima različna orodja za odstranjevanje ozadja fotografije. Najboljša metoda je združevanje orodja Select...
Odgovori
0
Ogledi
195
V sistemu iOS 16 lahko v aplikaciji Fotografije hitro poiščete in odstranite podvojene datoteke ter tako lažje pospravite knjižnico...
Odgovori
0
Ogledi
326
Če imate več kartic stikov z istim imenom in priimkom, lahko aplikacija Stiki združi podvojene stike. Če želite izvedeti več o tej...
Odgovori
0
Ogledi
15
Če si s prijatelji ali družino delite predmet, na primer hišne ključe, lahko v aplikaciji Find My delite priloženo oznako AirTag ali...
Odgovori
0
Ogledi
32

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu