Video Kako odstraniti ozadje fotografije s Pixelmator Pro

Gledate:
Video Kako odstraniti ozadje fotografije s Pixelmator Pro

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Aplikacija Pixelmator Pro za Mac ima različna orodja za odstranjevanje ozadja fotografije. Najboljša metoda je združevanje orodja Select Subject in nato izboljšanje izbire s Quick Selection. S tem lahko zameglite ozadje ali ga zamenjate.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako odstraniti ozadje s fotografije s programom Pixelmator Pro na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zato je običajna stvar, ki jo morda želite narediti s fotografijo, odstraniti ozadje iz nje. Morda želite le popolnoma odstraniti ozadje. Morda želite motiv postaviti na drugo ozadje ali morda želite vzeti ozadje in ga nekoliko zamegliti, vendar ne zamegliti motiva. Zato začnimo tukaj z zelo preprostim primerom. Tukaj imamo popolno situacijo. Za motivom je zelo nevtralna enobarvna barva. Zdaj ima Pixelmator ogromno različnih orodij, ki vam bodo omogočila, da izberete samo ozadje ali samo motiv. Tukaj imate orodje za splošno izbiro, ki vam bo omogočilo izbiro pravokotnikov in krogov. Ni idealno za to.
Potem imate tukaj to orodje, ki vam bo omogočilo, da naredite brezplačen izbor, tako da lahko natančno narišete obris med ozadjem in motivom. To traja dolgo. Namesto tega boste morda želeli uporabiti orodje za magnetno izbiro, ki bo poskušalo najti rob in se ga nekako oprijeti. Res je čeden in bi ga lahko uporabili za to. Toda za to obstajajo boljša orodja.
Če greste sem, boste videli Hitra izbira. To vam bo omogočilo dokaj hitro izbiro predmeta ali ozadja. Čeprav je to odlično orodje za delo, ni najboljše. Vendar vam bom vseeno pokazal, kako ga uporabljati, kasneje pa boste izvedeli, zakaj. Tako lahko vidite rumeno območje tukaj. To je Izbor. Če pa ga kliknem in povlečem, se bo še naprej dodajal k izbiri. Tako lahko vlečem po ozadju. in nadaljujem z dodajanjem delov, dokler ne dobim celotnega ozadja. Nato spustim sledilno ploščico ali miško in lahko vidite, da je tukaj moj izbor. Zdaj lahko izpopolnim. Najboljši način za izboljšanje je, da povečate, lahko uporabite to ali na sledilni ploščici uporabite samo dva prsta, in si pobliže pogledate in vidite, kako dobro je uspelo. Zdaj, če bi želel vključiti več stvari v ozadje, vse kar moram storiti je, da pritisnem tipko Shift in lahko vidite, da dobim ta krog in plus na sredini. Lahko mu dodam še več. Zato kliknem tukaj in lahko vidite, da doda ta razdelek. Zdaj je krog precej velik, zato zmanjšajmo velikost čopiča na nekaj veliko manjšega, na primer 20%. Zdaj bi tam lahko dodal bolj izpopolnjena majhna področja. Vedno bi lahko razveljavil, če bi zgrabil malo preveč. Poglejmo torej tukaj. Tukaj je območje, ki ga želim odstraniti iz izbora. Uporabil bom tipko Option in tam vnesel minus. Videli ste, da lahko izberem in povlečem, da izberem malo več tega območja. Tako lahko uporabim Shift za dodajanje v izbor in Option za odstranitev iz izbora, če želim. Še naprej lahko izpopolnjujem, da se čim bolj približam robu motiva. Zdaj želim iti skozi celotno oris teme, da vidim, ali obstajajo še kakšna druga mesta, kjer bi lahko nekoliko izboljšala izbiro. Zdaj, ko je ozadje izbrano, ga lahko preprosto odstranim s tipko Delete. Zdaj mi ostane samo še tema.
Zdaj sem omenil, da obstaja še boljši način za to, ker ima Pixelmator Pro dve orodji, ki sta v bistvu nasprotni isti stvari. Pojdite lahko na Uredi, Odstrani ozadje ali Shift Delete ali Control S za Izberi zadevo. Tukaj je tudi gumb za Odstrani ozadje. Torej poskusimo Shift Delete in videli boste, da bo analiziral sliko in odstranil ozadje. Čeprav je to najhitrejši način, ni dvoma, vendar ni najboljši. Upoštevajte, da na primer tukaj na vrhu ni dobro opravil svojega dela. Verjetno bi lahko vzelo malo več tega. To lahko izberemo ločeno in nato ustvarimo bolj izpopolnjen rezultat. Ali pa bom tukaj razveljavil in namesto tega uporabil možnost Izberi zadevo. Torej bo to naredilo nasprotno na dva različna načina. Prvič, izbral bo temo in ne ozadje. Torej nasprotna izbira. Druga stvar je, da ne bo ničesar izbrisal. Samo ustvari izbor. Zdaj lahko dejansko izbrišemo ozadje, če želimo, tako da gremo na Uredi in nato Obrni izbor, Shift Command i, in zdaj imamo ozadje izbrano. Zdaj bi lahko pritisnil Izbriši, če bi hotel. Ali pa bi zdaj lahko izboljšal z istim hitrim izborom kot prej. Tako bi lahko uporabil ista orodja. Tukaj bom dodal k izbiri in odstranil iz izbora na drugih mestih, da bom dobil več tega, kar želim. Zato bi ga lahko bolje izboljšal, preden izvedem brisanje.
Mislim, da je to najboljši način za to. Uporabite Izberi zadevo in nato uporabite Hitro izbiro, da izboljšate stvari, da bo čim boljši. Potem bi lahko samo pritisnil tipko Delete in odstranil ozadje. Zato poskusimo to z drugim primerom tukaj. Za izbiro te teme bom uporabil Control S. Nato bom izbral orodje za hitro izbiro in šel bom noter in stvari bolje izpopolnil. Tako lahko vidite, da pri mnogih stvareh res ni bilo dobro. Tukaj bom dodal veliko, da bo tema popolnoma izbrana. Tukaj morate močno povečati, da dejansko obdelujete lase. Nekaj svetlih točk tukaj, ki niso bile pravilno izbrane. Potem, ko imam vse, kot želim, lahko uporabim ukaz Shift i, da obrnem izbor in izberem ozadje namesto teme. Potem bi lahko izbrisal ozadje. Tukaj je še en primer. Uporabimo Control S za izbiro teme. Deluje zelo dobro. Tukaj lahko vidite nekaj napak, ki jih je naredil okoli tega traku. Oglejmo si to področje. Dodano imam orodje za hitro izbiro. Tako bi te dele zlahka dodal izboru. Pridobite ga ravno prav. Vse ostalo lahko preverim. Zdaj, če bi želel, bi lahko izbrisal ozadje. Izvedel bom samo ukaz Shift i, da obrnem izbor in nato Delete ali pa Razveljavimo vse do takrat, ko imam samo izbrano zadevo.
Recimo, da je moj cilj zamegliti ali spremeniti osvetlitev samo ozadja in ne ospredja. Napaka ljudi je uporaba ukaza X za rezanje in nato ukaza V za lepljenje. Zdaj imate en sloj, ki ima samo predmet, in drugi sloj, ki ima samo ozadje. Tega res nočeš narediti. Za boljše rezultate želite namesto tega kopirati in prilepiti. Torej imate tukaj en sloj, ki je samo Subject, drugi sloj pa je vse. Torej, ko izberem ta sloj ozadja in imam oba na vrhu, lahko prilagodim plast ozadja. Tukaj pojdimo na Učinke in dodajmo učinek. Dodajte Blur in tako lahko naredim ozadje bolj zamegljeno.
Druga stvar, ki jo boste morda želeli narediti, je, da za motiv postavite drugačno ozadje. V tem primeru želim ponovno kopirati in prilepiti. Potem bom potegnil in spustil drugo sliko sem med tema dvema slojema. Ukažite D za preklic izbire, vendar lahko kliknem tukaj in premikam predmet. Postavite jih drugam. Celo malo jih tako prilagodite, da jih imate kje drugje. Zdaj opazite, da je tukaj okoli predmeta malo sijaja. Torej, kaj pomaga v teh situacijah, če Razveljavim vse do tukaj, kjer imam izbrano temo, lahko grem na katero koli od teh izbirnih orodij tukaj in lahko kliknem Izberi in maskiraj. To mi daje možnost, da izpopolnim izbor. Če torej razširim izbor, bi lahko videli, da sem bolj izbran. Želim manj izbranega. Rad bi se kar malo spustil. Kot morda 2%. Negativnih 2 %, da izberete manj teme. Če torej kliknem Uporabi ali pritisnem Vrni, naredim Kopiraj in Prilepi, in zdaj, ko tukaj povlečem in spustim novo ozadje, dobim malo manj sijaja okoli robov. Tako se predmet nekoliko bolje zlije z ozadjem.
Tako s Pixelmator Pro izrežete ozadje ali motiv na fotografiji. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-10 at 20.11.59 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-10 at 20.11.59 Large.jpeg
    160,3 KB · Ogledi: 54

Podobne teme

  • Članek
Tukaj je opisano, kako odstranite ozadje s slike z aplikacijo Preview, ki je priložena sistemu macOS. Orodje Smart Lasso delo opravlja...
Odgovori
0
Ogledi
182
  • Članek
Tukaj je opisano, kako odstraniti ozadje s slike z uporabo Affinity Photo. S tem lahko zameglite ozadje ali ga zamenjate. Vir...
Odgovori
0
Ogledi
190
V sistemu iOS 16 lahko v aplikaciji Fotografije hitro poiščete in odstranite podvojene datoteke ter tako lažje pospravite knjižnico...
Odgovori
0
Ogledi
322
V iPhonu lahko besedilo med jeziki prevajate na več načinov. Izbirate in prevajate lahko v skoraj vseh aplikacijah, vključno z...
Odgovori
0
Ogledi
24
Mac ima vgrajeno funkcijo prevajanja, ki deluje skoraj povsod. Besedilo lahko prevajate, da ga lahko preberete ali si pomagate pri...
Odgovori
0
Ogledi
25

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu