Video Kako odpraviti težave s samodejnim popravljanjem (auto-correct) na iPhonu

Gledate:
Video Kako odpraviti težave s samodejnim popravljanjem (auto-correct) na iPhonu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Če ugotovite, da samodejni popravki na vašem iPhonu ali iPadu povzročajo napačne besede ali ovirajo pri vnašanju nenavadnih besed ali nenavadnega črkovanja imen, lahko naredite nekaj stvari. Usposobite ga lahko z uporabo vrstice za napovedovanje besedila nad tipkovnico. Aplikacijo Settings lahko uporabite tudi za dodajanje popravkov, novih besed in imen kot zamenjave besedila. Naučite se tudi, kako v celoti izklopiti samodejno popravljanje ali ponastaviti slovar.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako odpraviti težave s samodejnim popravkom na vašem iPhoneu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj smo vsi naleteli na situacijo, ko tipkamo na svojem iPhoneu ali iPadu in samodejni popravek spremeni besedo za tipkanje v nekaj drugega. To se lahko zgodi, če napačno črkovate izvirno besedo in se samodejno popolnoma popravi v drugo besedo. Lahko pa se zgodi tudi, če vnašate nenavadno besedo ali nenavadno ime. Kot primer bom uporabil aplikacijo Messages, saj se zdi, da se to dogaja največ, ker vnašate zelo hitra sporočila, ki jih pošljete ljudem.
Torej začnimo tako, da vtipkamo ime nekoga in to bo nenavadno črkovanje. Tukaj vidite, če bi šel na naslednjo besedo, recimo z vnosom presledka, jo bo samodejno popravil na drugačen črkovanje imena Madison. Ampak hočem ta izvirni črkovanje. Pravilno sem napisal. Torej, kaj je tukaj prav. No, opazite na vrhu, da imate te izbire. To je vrstica s predvidevanjem besedila tukaj na vrhu tipkovnice. Čez minuto vam bom pokazal, kako to vklopiti ali izklopiti, tako da ga lahko vklopite, če ga ne vidite. Tukaj na levi boste vedno videli, kaj točno vnašate v narekovaje. To pomeni, da če se dotaknete tega, bo uporabljeno točno tisto, kar ste vnesli. To pomenijo citati. Natančno to nameravajo uporabiti. Potem boste videli predloge. Tukaj boste videli dva od njih. Zdaj je eden izmed njih, kot je ta, poudarjen. To pomeni, da bo to, kar ste vnesli, nadomestilo s tem, če preprosto pritisnete preslednico, piko ali kar koli drugega, kar pomeni, da ste končali z besedo. Če to ni označeno, pomeni, da gre za predlog, če pa bi vnesli presledek, bi beseda ohranila točno tako, kot ste jo črkovali. Zato je v tem primeru naša glavna izbira, da tapnemo tukaj, da obdržimo to besedo.
Tukaj je še en primer. Tukaj je nenavadno črkovanje za običajno ime in lahko vidite, da bo to tukaj zamenjano s to besedo. To lahko povem, ker je poudarjeno. Torej, če se namesto tega dotaknem tukaj, bo ohranil to črkovanje in mi dejansko dal prostor, da bom prešel na naslednjo besedo. Tukaj je še en primer. Tukaj lahko vidite, da bo poskušal to samodejno popraviti na to tukaj. Tega ne želim, zato se bom dotaknil tega. Zdaj pa poskusimo znova. Upoštevajte, da je drugič dovolj pametno, da rečete, da morda tega ne želite. Enkrat ste vsaj zavrnili predlagano besedo. Torej ga bo pustil tam, če bom zadel prostor.
Zdaj je vprašanje, ali bo sploh kdaj predlagal pravo besedo. Torej poskusimo to. Poskusimo znova vtipkati in videli boste, da še vedno ne predlaga prave besede. Vendar ga ne bo samodejno zamenjal. Poskusimo znova vtipkati. Tam lahko vidite, ko pridem do skoraj zadnje črke, da to dejansko prepozna kot ime in mi da predlog. Tako je šlo vse od tega, da imena sploh ne prepoznajo, do tega, da ga zdaj dejansko predlagajo. Pravzaprav ga bo tukaj uporabil za samodejni popravek, če bi nadaljeval s presledkom. Videli ste, da bi to storil in celo zna pisati z veliko začetnico, ker sem že prej pisal z veliko začetnico, zato mora biti ime.
Zdaj pa poskusimo še en primer. Recimo, da želim to vnesti. Tam ni predloga, zato bom prostor samo tako uporabil. Poglejte, kaj se zgodi, ko vtipkam drugič. Nato tretjič. Zdaj vidite, da to dejansko nakazuje. Zdaj ga dejansko predlaga in ga bo uporabljal kot del samodejnega popravka. Kaj se zgodi, če ugotovim, da sem naredil napako in bi dejansko moral biti na koncu tega imena samo en n. No, poglejte, kaj se tukaj dogaja. Če vpišem samo eno n, bo to nadomestilo s tem. Poudarjeno je. Torej, kako naj vtipkam to besedo z enim n? Če pritisnem preslednico, dobim dve n. Seveda bi lahko zdaj dvakrat vrnil nazaj in odstranil tisto zadnjo n. Toda kako se izognem, da bi se to sploh zgodilo?
Zato ga vnesite znova in tokrat ga želim izbrati tukaj. Zdaj lahko vidite, ko vnesem samo eno n, bo predlagala dve n, zdaj pa je ne bo samodejno zamenjala. Torej zadeti presledek ne bo problem. Poskusimo tole. Tukaj lahko vidite, da v svojem slovarju nima tega imena, vendar mi bo omogočilo, da ga vnesem in ga ne samodejno zamenjam. Vtipkamo še enkrat in tretjič. Zdaj pa začnimo vnašati četrtič in videli boste, da se na tej točki dejansko pojavi tukaj kot predlog. Zdaj, če bi to nadaljeval, bi lahko zdaj videli, kako je videti kot samodejna zamenjava. Če bi zdaj vtipkal presledek, bi dejansko dodal ti dve e-ji in še en e bo še vedno naredil. Zdaj lahko vnesem presledek in lahko vidite, da to počne.
Toda kaj se zgodi, če želim to ime na neki točki vnesti z enim e?
Edina stvar, ki bi jo lahko naredil, je, da se samodejno popravi in nato vrne nazaj. Lahko pa se dotaknem tukaj. Ko bom to storil prvič, bo ugotovil, da morda včasih ne želim dveh e-jev, in bo spremenilo svoje vedenje. Tako lahko vidite, da bo še vedno predlagal različico dveh e, vendar je ne bo samodejno popravil. To mi bo omogočilo, da zadenem prostor in uporabim različico one e.
Zato je pomembno vedeti, da samodejni popravek na iPhonu ni preprost. To ni preprost slovar besed in mu dodaja besede in jih nato poišče. Gleda na veliko različnih stvari. Gleda kontekst, ali je na začetku stavka, na koncu stavka, katere besede so okoli njega, katero aplikacijo uporabljate, kakšno vrsto stvari pišete. Gleda na vse čase, ko ste besedo črkovali na ta način, v nasprotju s podobnimi besedami. Gleda, kolikokrat ste jih naredili in kako nedavno ste jih naredili. Gleda, kdaj ste popravili besedo tako, da se vrnete nazaj ali v besedo in spremenite črko. Torej zahteva veliko različnih podatkov. Vaše izkušnje s spreminjanjem besede se bodo razlikovale od teh primerov, vendar je osnovna tehnika, da vnesete besedo tako, kot želite. Dotaknite se besed z narekovaji v vrstici s predvidevanjem besedila in to storite nekajkrat, dokler se ne obnaša tako, kot želite. Če se samodejno popravi in je narobe, potem vrnite nazaj ali se vrnite in spremenite besedo. Iz tega se bo malo naučilo.
Toda vsakič, ko jo izpustite in uporabite samodejno popravljeno besedo, čeprav je napačna, jo tudi naučite, da želite, da se ta samodejno popravek izvede.
Zdaj, če ne vidite te vrstice s predvidevanjem besedila tukaj na vrhu, je način, da jo dobite, odpreti aplikacijo Nastavitve. To lahko naredite zelo hitro tukaj neposredno s tipkovnico, tako da tapnete in držite tukaj in nato odprete Nastavitve tipkovnice. To vas bo pripeljalo v aplikacijo Nastavitve neposredno v tipkovnice. Način, da ga najdete v aplikaciji Nastavitve, je v nastavitvah, pojdite na Splošno in nato na Tipkovnica. Potem je tukaj predvideno besedilo prav tam. Če bi ga izklopil in se nato vrnil noter, boste videli, da izgine. Torej se boste prepričali, da imate to vklopljeno. Z izklopljenim, če nekaj vnesete, boste tukaj na vrhu dobili staromodne vrste mehurčkov. Edina stvar, ki jo lahko storite tam, je, da uporabite presledek, da sprejmete besedo, ali pa tapnete X, da jo zavrnete. Če nekajkrat zavrnete, lahko dejansko naučite svoj iPhone, da ne uporablja tega samodejnega popravka. Vendar se morate spomniti, da ga zavrnete. Ne moreš ga kar prezreti. Naučil se bo tudi, če vrnete nazaj in se vrnete ter ročno popravite besedo, vendar je uporaba X najboljši način za to. Zdaj lahko tudi izklopite samodejni popravek tukaj in takrat ne boste nikoli videli samodejnega popravka. Morda nekaj predlaga, vendar tega nikoli ne bo poudarilo.
Zdaj obstaja rešitev za učenje posebnih besed za vaš iPhone. Torej, če ste v razdelku Nastavitve, Splošno, Tipkovnica, pojdite na Zamenjava besedila. To so zamenjave besedila, ki so priročne za cel kup stvari. Če dodate novo, lahko izberete besedno zvezo in bližnjico. Torej za frazo želite uporabiti dejansko pravo besedo, kot želite, da se pojavi v vsem, kar vnesete. Kot to. Zdaj za bližnjico, kar želite narediti, je, da uporabite karkoli po nesreči vtipkate, takole. Zdaj bo ta zamenjava preglasila vse samodejne popravke. Kadarkoli napačno vnesete besedo, saj jo bo ta samodejno zamenjala s to. Tukaj ste s tema dvema besedama ustvarili svoj samodejni popravek. Druga stvar, ki jo lahko storite, je, da oboje vnesete popolnoma na enak način. Ne vidim, da je to omenjeno veliko krajev. Če pa poskusite, boste ugotovili, da je samodejni popravek s to besedo veliko boljši. Prepozna ga kot nekaj, kar bi morda želeli vnesti, in ga ne bo poskušal spremeniti v nekaj drugega.
Torej za posebej moteče besede, ki jih vnašate pravilno, vendar vas samodejni popravek vedno ovira, preprosto vnesite isto besedo kot besedno zvezo in bližnjico ter jo dodajte sem in ne boste več imeli težav s to besedo.
Zdaj vem, da bodo nekateri ljudje vprašali, ali je sploh mogoče popolnoma ponastaviti vse napovedno besedilo in samodejno popravljanje in vse to. Torej je tako, kot bi imel nov iPhone. Nenavadne besede ne morete izbrisati ali jo urediti, vendar jo lahko ponastavite, tako da je tako, kot da še nikoli niste ničesar vnesli v svoj iPhone. Za to želite iti v Nastavitve in nato Splošno. Vse na dnu Splošno imate Prenos ali ponastavitev iPhone. To se sliši nekoliko strašljivo. Še bolj strašno pa je, da tapnete ta gumb za ponastavitev. Če pa to storite, boste tukaj dejansko dobili seznam možnosti. To vključuje nekaj strašnih stvari, kot je ponastavitev vseh nastavitev. Toda eden od teh je pravzaprav samo ponastavitev slovarja tipkovnice. To bo izbrisalo vse informacije, ki jih uporablja Auto-Correct. Kot da prvič uporabljate svoj iPhone, ko vnašate besedilo in prejemate te samodejne popravke in predloge za predvidevanje besedila.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-31 at 20.45.00 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-31 at 20.45.00 Large.jpeg
    150,4 KB · Ogledi: 44

Podobne teme

Poglejte kako urediti ali odpraviti pošiljanje sporočila iMessage v iPhonu. Vir: Apple Support (YouTube kanal) Diskutirajte z...
Odgovori
0
Ogledi
203
V iPhonu lahko besedilo med jeziki prevajate na več načinov. Izbirate in prevajate lahko v skoraj vseh aplikacijah, vključno z...
Odgovori
0
Ogledi
22
Mac ima vgrajeno funkcijo prevajanja, ki deluje skoraj povsod. Besedilo lahko prevajate, da ga lahko preberete ali si pomagate pri...
Odgovori
0
Ogledi
22
Kako prenesti vse iz starega iPada v nov iPad Pro, Air, iPad ali mini - pokažem vam, kako prenesti vse podatke, aplikacije, sporočila...
Odgovori
0
Ogledi
46
Preberite, kako prepoznati svoj svinčnik Apple Pencil, s katerimi modeli iPadov ga lahko uporabljate ter kako ga povezati in spariti z...
Odgovori
0
Ogledi
24

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu