Video Kako obrezati fotografije in videoposnetke v iMovie

Gledate:
Video Kako obrezati fotografije in videoposnetke v iMovie

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Ko dodate fotografijo v projekt iMovie, se bo fotografija le redko prilegala v video okvir. Namesto tega bo obrezana, pri čemer bo odstranjenega nekaj zgornjega in spodnjega dela fotografije. Razumite zakaj se to zgodi in se naučite, kako lahko prilagodite obrezovanje ali preklopite tako, da se celotna slika prilega videoposnetku s črnimi črtami na obeh straneh. Spoznajte tudi alternative črnim črtam.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes si poglejmo obrezovanje fotografij in videoposnetkov v iMovie.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj pri delu z iMovie je pomembno razumeti obrezovanje. To je še posebej pomembno, če uporabljate fotografije ali videoposnetke, ki se ne ujemajo z razmerjem zaslona vašega videoposnetka. Običajni videoposnetek je 16 x 9. Vendar je običajno, da so fotografije, posnete s kamero ali vašim iPhoneom, velikosti 4 x 3. Ko se to zgodi, slike 4 x 3 ne morete kar tako vstaviti v okvir velikosti 16 x 9. Namesto tega se morate odločiti, ali boste obrezali zgornji ali spodnji del ali boste sliko skrčili, da se bo prilegala in imeli črne črte levo ali desno.
Zato sem tukaj začel popolnoma nov projekt iMovie in še nisem ničesar dodal. Gremo naprej in dodajmo fotografijo. Lahko dodate fotografijo iz svoje knjižnice fotografij ali pa jo bom samo potegnil in spustil tukaj iz Finderja. Postavil ga bom na časovnico. Potem grem pogledat, kaj imam. Tukaj lahko vidite, da zapolnjuje video, kar je v redu. Toda dejanska fotografija, ki jo vidite tukaj v projektnih medijih, ima dejansko več na vrhu in na dnu. Tako se lahko odločim, kako točno želim, da se to prikaže v mojem videoposnetku, tako da prilagodim obrezovanje. Če izberete tukaj, se lahko igrate z obrezovanjem. V bistvu imate na izbiro dva sloga obrezovanja, Fit in Crop To Fill. Ken Burns je animacijski učinek, ki ga tukaj ne bomo obravnavali. Torej, če bi naredil Fit, se bo slika prilegala v okvir. Tako ste lahko videli, da se tukaj popolnoma prilega sliki 4 x 3, kjer se višina ujema z višino videoposnetka. Ker pa na fotografiji ni toliko levo ali desno, kot je v video okvirju, ne dobim ničesar. Samo črne črte levo ali desno. Obrezovanje za zapolnitev bo namesto tega obrezalo nekaj od vrha in nekaj od spodaj. Tako, da se prilega v okvir. Nima črnih črt. Če to sprejmem, bi lahko videli, da v bistvu povečuje fotografijo, tako da se leva in desna stran zdaj ujemata z levo in desno stranjo video okvirja. Nato zrahljam nekaj zgornjega in spodnjega dela.
Vsaka od teh dveh stvari ima torej svoje prednosti. Če uporabljate Fit, bo prikazana vaša celotna fotografija. Uporaba Crop To Fill pomeni, da bo celoten videookvir zapolnjen s fotografijo. Toda vsaka ima tudi svoje slabosti. Fit bo pustil črne črte na levi ali desni. Crop To Fill bo odstranil nekaj fotografij na vrhu in dnu, ker zanje ni prostora. Zdaj Fit pravzaprav nima nobenih možnosti. Tam se pač prilega. Toda Crop To Fill lahko to dejansko povlečete navzgor ali navzdol, da se prilega različnim delom fotografije. Torej, če so pomembni deli fotografije na dnu, jo lahko povlečete tja. Ali pa ga na vrhu lahko povlečete tja. Ali pa kjerkoli vmes. Prav tako lahko povlečete kot in obrežete na še manjše območje. Tako lahko vse to obrežete in nato dobite to kot rezultat. Ker imajo fotografije običajno višjo ločljivost kot videoposnetki, je v redu, da naredite spodobno količino obrezovanja in še vedno dobite zelo lepe slike.
Zdaj enako velja za videoposnetke. Tukaj imam torej nekaj vzorčnih videoposnetkov. Ta je bil pred kratkim posnet z iPhoneom in je dejansko 16 x 9 videoposnetek, saj bo iPhoni in večina kamer zdaj sprejela kot privzeti video. Tako se celoten video prilega v okvir. Če grem na Fit ali Crop To Fill, mi bo dalo isto stvar. Še vedno lahko obrežem na manjše območje, če želim, a ker je razmerje fotografij 16 krat 9 in je razmerje videa 16 krat 9, se lahko popolnoma prilega okvirju. Vendar pa imate morda kakšen starejši videoposnetek, video posnetek na drugačen način, ki ni 16 krat 9. Tukaj je video posnetek s starejšo kamero pred časom in ta ni 16 krat 9. Torej se obnaša tako kot fotografija tukaj . Uporabim lahko Fit, da se prilega celotni stvari in imam črte na levi in desni ali Crop To Fill in jo obrežem tako kot fotografijo.
Obrezovanje torej deluje popolnoma enako, ne glede na to, ali gre za fotografijo ali video. Toda danes običajno naletite na to bolj pri fotografijah velikosti 4 x 3 kot pri videoposnetkih, ki so običajno posneti v enakem razmerju 16 x 9, kot ga iMovie uporablja za projekte.
Če vam črne črte niso všeč, imate drugo možnost. Namesto da zadaj nimate ničesar, lahko odprete Ozadje in izberete eno od številnih ozadij, ki jih ponuja iMovie. Torej pojdimo tukaj in izberimo nekaj takega. To bom potegnil notri. To je glavni del časovnice. Kar bom naredil, je, da bom potegnil fotografijo noter, vendar ne v glavno časovnico, kot po tistem ozadju. Ampak povrhu tega. Zato bom to tukaj uskladil, da se popolnoma ujema. Zdaj želim iti na Obrezovanje in bom izbral Fit. Nato preverite. Nato bom šel sem v nastavitve prekrivanja in nastavil prekrivanje na Slika v sliki. Nato ga bom spremenil v velikost, tako da bo zapolnil prostor navpično. Tam se mora zaskočiti na vrhu in na dnu. Potem bi ga lahko povlekel in zaskočil na sredino. Zdaj ste lahko videli, da imam isto stvar kot prej, vendar se namesto črnih črt kaže ozadje, tako da bi ga lahko naredil malo bolj zanimiv kot črne črte.
Zdaj se tudi tukaj ni treba zadovoljiti z enim od teh okolij. Namesto tega bi lahko uporabil sliko. Torej imam tukaj še eno sliko. Ta natančno 16 krat 9. To bom prinesel in namesto tega uporabil kot ozadje. Torej, zdaj, ko prinesem sliko na vrhu, bi jo lahko nastavil na Fit in nato Slika v sliki, nato pa bi jo lahko razširil in centriral in tukaj na levi in desni dobim svojo sliko. Pravzaprav bi lahko uporabili isto sliko na obeh slojih. Naj torej to vnesem kot glavno plast tukaj in kot plast na vrhu. Prekrivni element Slika v sliki. Kar bom naredil tukaj je, da bom s tem nastavil to na Crop To Fill. Tako bo zapolnil ves prostor. Nato prekrivni element, ki ga bom nastavil na Fit, in ga bom nato spremenil v Slika v sliki, ga razširil, da se prilega prostoru, ga centriral in tukaj dobiš ta učinek, kjer se slika nekako odmeva na levo in desno. Pravzaprav ga lahko izberete tukaj, nato pojdite na Učinki tukaj, naredite filter, ga spremenite v nekaj drugega, recimo črno-belo ali rentgensko ali negativno ali katero koli od teh ali morda samo uporabite barve tukaj in zatemnite ali posvetlite barve, jih spremenite, obarvate, nasičite, razsičite. Takšna stvar, da bi bilo malo drugače na levi in desni.
To dejansko pogosto vidite v televizijskih novicah, ko prikazujejo fotografijo 4 krat 3. Seveda je vaš TV 16 krat 9. Tako bodo prikazali fotografijo na sredini, nato pa jo bodo odzvali tukaj na levi in desni s to tehniko, da bi zapolnili celoten video okvir, namesto da bi imeli črne črte .
Seveda imate še eno možnost, če resnično želite popoln nadzor nad tem, kako izgledajo slike, da najprej odprete sliko v urejevalniku slik, Pixelmator Pro, Acorn, Affinity Photo. Karkoli hočeš. Karkoli ste navajeni uporabljati. Nato iz nje ustvarite novo sliko, ki ima natanko 16 krat 9. Karkoli želite, postavite na levo ali desno. Vzorec. Barva. Nekaj različice slike ali zamegljena različica slike. Karkoli. Pridobite sliko točno takšno, kot želite, da je na videu. Izvozite jo kot fotografijo velikosti 16 x 9 in jo nato uporabite v iMovie. Seveda pa bo to vzelo veliko časa, zato je odvisno od tega, koliko truda želite vložiti v to, da bodo vaše fotografije v videoposnetku videti popolnoma popolne.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-02-07 at 22.19.59 Large.jpeg
    Screenshot 2022-02-07 at 22.19.59 Large.jpeg
    170,4 KB · Ogledi: 127

Podobne teme

Za obrezovanje videoposnetkov v Macu ne potrebujete aplikacije tretje osebe. Vendar tega ne bosta storila niti QuickTime Player niti...
Odgovori
0
Ogledi
165
Če si s prijatelji ali družino delite predmet, na primer hišne ključe, lahko v aplikaciji Find My delite priloženo oznako AirTag ali...
Odgovori
0
Ogledi
32
V programih Pages, Numbers in Keynote lahko zdaj izbirate nesorodna besedila. Preberite, kako uporabljati to novo funkcijo, in nekaj...
Odgovori
0
Ogledi
28
Zaklenjeni zaslon iPada lahko prilagodite s fotografijami ali dodate gradnike, da so vam aktualne informacije na dosegu roke. Če želite...
Odgovori
0
Ogledi
37
V iPhonu lahko besedilo med jeziki prevajate na več načinov. Izbirate in prevajate lahko v skoraj vseh aplikacijah, vključno z...
Odgovori
0
Ogledi
32

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu