Video Kako obnoviti račun Apple ID

Gledate:
Video Kako obnoviti račun Apple IDČe izgubite geslo za račun Apple ID, ga lahko obnovite z enim od treh načinov, ki jih ponuja Apple. Privzeto lahko uporabite njihovo storitev za obnovitev, kar lahko traja veliko časa. Lahko pa nastavite stik za obnovitev, da vam zaupanja vredna oseba pomaga obnoviti vaš račun, ali pa nastavite obnovitveni ključ kot najbolj varen način za obnovitev računa.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes naj vam pokažem, kako načrtovati vnaprej, če kdaj pozabite geslo za Apple ID.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Kaj se torej zgodi, če izgubite geslo za svoj Apple ID. Ne morete se prijaviti v iCloud ali katero koli od Applovih storitev. Upajmo, da se vam to nikoli ne zgodi. Obstaja pa nekaj stvari, ki jih lahko nastavite vnaprej in v primeru, da se zgodi, lahko obnovite svoj račun. Zdaj na vašem Macu boste vse to našli v sistemskih nastavitvah pod Apple ID. Na podobnem mestu na iPhone ali iPad v nastavitvah in Apple ID. Nato poiščete Geslo in varnost. Zdaj bi morali videti svoje varnostne nastavitve za račun Apple ID. Torej bi morali imeti vklopljeno dvofaktorsko preverjanje pristnosti. Mislim, da v tem trenutku to počnejo skoraj vsi. Dodate lahko tudi zaupanja vredne telefonske številke. To je torej v primeru, da se morate prijaviti in veste, kako boste prejeli kodo, poslano na vaš iPhone ali iPad ali Mac, in to kodo vnesete. No, če iz nekega razloga ta sistem odpove, lahko dodate zaupanja vredno telefonsko številko in namesto tega vam lahko pošljejo številko.
Zdaj, če pozabite svoje geslo, je vse odvisno od obnovitve računa. To bi bilo potrebno tudi, če je nekdo drug vstopil v vaš račun in spremenil geslo ali če bi zaklenili svoj račun, kar bi se lahko zgodilo, če bi nekdo poskušal vlomiti v vaš račun in ga Apple zaklene, da ga zaščiti. Torej pod Obnovitev računa pojdite na Upravljanje in tukaj boste videli svoje možnosti. V bistvu obstajajo tri možnosti za obnovitev računa, če nimate gesla. Prva se privzeto imenuje storitev iCloud Data Recovery Service in jo boste videli tukaj. Če ne storite ničesar drugega, bo to navedeno tukaj. Za več informacij lahko kliknete podrobnosti. V bistvu bi se obrnili na Apple podporo in jim povedali, da ne morete vstopiti v svoj račun, nato pa bi šli skozi postopek. Ta proces je odvisen od nekaterih dejavnikov. V bistvu se morate pogovoriti s podporo za Apple, ki vam bodo postavili vprašanja in vam povedali, kaj morate storiti. Lahko je tako preprosto, kot da jim zagotovite nekaj osnovnih informacij ali podatke o kreditni kartici, ki jih uporabljate za svoj Apple ID, ali pa nekaj, ko greste skozi postopek, ki traja nekaj dni, preden se dejansko vrnete v svoj račun. Upoštevajte, da ta vrsta obnovitve ne obnovi vsega. Lahko obnovi stvari, kot so vaše fotografije, zapiski in datoteke. Vendar ne more dobiti stvari, kot so vaša gesla. Vse, kar je popolnoma od konca do konca šifrirano, kot je Keychain za shranjevanje gesel, ni mogoče obnoviti na ta način. Tako lahko dobite svoje dragocene fotografije nazaj, kar je super, vendar ne boste mogli dobiti nazaj svojih gesel.
Lepo je vedeti, da imate to rezervo. Slaba stran je, da ima Apple na koncu dostop do stvari, kot so vaše fotografije. Zdaj jih seveda ne zanima iskati tam in bi bilo v nasprotju z njihovimi pogoji storitve, da bi to storili, vendar bi tehnično, če bi dobili sodni poziv ali kaj podobnega, dejansko lahko šli pogledat vaše fotografije.
Zdaj je druga metoda zelo nova in je res zanimiva. Tukaj uporabite ta gumb Plus, da pridete do njega. Kliknite gumb Plus in lahko dodate kontakt za obnovitev. Torej izbereš nekoga, ki mu popolnoma zaupaš. Torej bo družinski član ali tesen prijatelj prejel povabilo, da postane vaš kontakt za obnovitev. Imeti morajo napravo Apple, ki je posodobljena z najnovejšimi operacijskimi sistemi. Dokler sprejmejo, potem, če bi izgubili geslo, potem lahko, če bi šli obnoviti geslo, bi lahko na neki točki med tem postopkom zahtevali obnovitveno kodo od kontakta za obnovitev. Potem bi vas vodil skozi korake in v bistvu bi se morali pogovarjati z njimi. Pokličite jih po telefonu ali če so tam osebno, bi šli v svojo napravo in lahko zahtevali kodo, vam jo dali in to lahko uporabite za dostop do svojega računa.
Zdaj je res težko to pokazati, a na srečo mi ni treba, ker ima Apple tukaj to odlično stran, ki vam pokaže, kako je uporabljati to funkcijo. V bistvu bi stopili v stik z osebo, ki ima vaš ključ za obnovitev, in ne glede na to, ali je na svojem iPhoneu ali na Macu, bi šla na isto mesto, kjer ga nastavite, vendar bi imela možnost tukaj na dnu, da dobi kodo. Tako lahko vidite, da je tam navedena oseba. Klikni na podrobnosti in nato klikneš Pridobi obnovitveno kodo in nato dobiš takšno kodo. Vaš prijatelj bi vam nato povedal to kodo in na vašem delu postopka bi to kodo vnesli, zdaj pa vas to vrne v svoj račun in vam omogoči, da nastavite novo geslo.
Zato je pomembno upoštevati, da ta oseba v resnici nima dostopa do vaših stvari v iCloud. Vse, kar lahko storijo, je, da vam posredujejo to kodo. Torej, če izgubite dostop, jih lahko zaprosite za to kodo. Dali vam bodo kodo in zdaj se lahko vrnete v svoj račun. To je nekako tako, kot če bi prejeli dvofaktorsko kodo v svojo napravo ali prek besedilnega sporočila, le da je namesto tega poslana drugi osebi. Zato je vsekakor koristno dodati stik za obnovitev v svoj račun.
Obstaja pa tretja možnost za obnovitev vsega. To je ključ za obnovitev. Torej si lahko ogledate tukaj. Izklopljeno je. Tukaj lahko kliknem za upravljanje in ga lahko vklopim. Tukaj je nekaj o obnovitvenem ključu. Ko vklopite ključ za obnovitev, ne morete uporabiti drugih metod za obnovitev računa. Apple vam ne more pomagati. Kontakt za obnovitev vam ne more pomagati. Edina stvar, ki vam lahko pomaga, je ta ključ, ki bo 28-mestno geslo, ki ga boste morali nekje shraniti, po možnosti ne na vašem Macu ali iPhoneu. Morda na kos papirja, ki je nekje varno shranjen. Morda na več kosih papirja, ki so nekje varno shranjeni. Ker če uporabljate obnovitveni ključ in ne morete vstopiti, ker vaše geslo ne deluje, je obnovitveni ključ edina stvar, ki vam bo omogočila vrnitev podatkov. Nič drugega ne bo. Brez vašega gesla ali ključa za obnovitev so vsi vaši podatki iCloud, vse, kar je povezano z vašim Apple ID-jem, za vedno izgubljeni. Prednost tega je, da Apple ne more priti do vaših podatkov. Z uporabo obnovitvenega ključa Appleu omejujete kakršen koli dostop do vaših podatkov. Ne morejo vam pomagati, vendar tudi tehnično ne morejo priti do tega. Nimajo načina za dostop do vaših šifriranih podatkov. Tukaj je stran, ki pojasnjuje več o ključu za obnovitev. Tako lahko vidite, kako ga ustvariti. To je samo tisto, kar sem vam pokazal in tukaj vam daje nekaj informacij o tem, kako ga uporabljati. Če uporabljate svoj obnovitveni ključ, bi vas med tem istim postopkom obnovitve pozval, da vnesete obnovitveni ključ.
Zdaj, če se znajdete v situaciji, ko morate obnoviti svoj račun, preprosto obiščete iforgot.apple.com in tam začnete postopek. Tukaj lahko začnete s storitvijo iCloud Recovery Service ali če imate stik za obnovitev, ga lahko uporabite tukaj ali tudi svoj obnovitveni ključ. Vendar upoštevajte, da upajmo, da vam nikoli ne bo treba priti do te točke. Najprej preverite informacije na tej strani. Če ne morete dostopati do svojega računa, ker ste izgubili geslo, ga boste morda lahko preprosto ponastavili, dokler imate še vedno dostop do svojega računa na eni ali več napravah Apple. Lahko bi bilo tako preprosto, kot da preprosto zahtevate novo geslo v tej napravi in ponastavite geslo, ne da bi morali opraviti karkoli od tega. Torej, če ste v tej situaciji, morate začeti tukaj in preprosto poskusite ponastaviti geslo. Samo če to ne uspe, se morate zanesti na obnovitev računa iCloud, stik za obnovitev iCloud ali uporabiti svoj obnovitveni ključ.
Vsekakor pa želite o vsem tem razmišljati vnaprej. Če je varnost za vas najpomembnejša in v nobenem primeru ne želite, da ima Apple ali kdorkoli drug dostop do vaših podatkov v iCloud, potem želite uporabiti obnovitveni ključ. Pazi le, da ga nikoli ne izgubiš. Za večino uporabnikov je nastavitev stika za obnovitev računa iCloud dobra ideja, ker bi bilo veliko lažje iti po tej poti, če izgubite geslo ali dostop do računa. V svoj račun bi morali priti precej hitro, dokler se lahko pogovarjate s to osebo. V nasprotnem primeru bi bila nadomestna Applova storitev za obnovitev računa, ki bi lahko bila hitra ali lahko traja več dni, odvisno od natančne situacije, ker se želijo prepričati, da res poskušate dobiti dostop do svojega računa. Ne nekdo drug. Želite, da zaščitijo vaše podatke. Torej, seveda, če izgubite geslo, bodo poskušali zaščititi vaše podatke, tako kot če bi nekdo drug poskušal pridobiti vaše geslo.
V tej objavi na MacMost.com bom zagotovil povezave do vseh teh različnih strani, vi pa jih morate pozorno prebrati, da boste razumeli vse svoje različne možnosti. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-21 at 19.38.38 Large.jpeg
    Screenshot 2022-01-21 at 19.38.38 Large.jpeg
    144,3 KB · Ogledi: 57

Morda vas zanima tudi...

Če tudi po odpravljanju težav ne morete odkleniti iPhona, vam svetujemo, kako izbrisati napravo in obnoviti tovarniške nastavitve. Vir...
Odgovori
0
Ogledi
82
S kazalom Spotlight lahko iščete datoteke v računalniku Mac. Če iskanje ne deluje pravilno, lahko obnovite indeks Spotlight. Vir...
Odgovori
0
Ogledi
351
Kako obnoviti izbrisane pogovore v Messages v iPhonu. Vir: Apple Support (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Odgovori
0
Ogledi
405
Time Machine je vgrajena funkcija varnostnega kopiranja za vaš Mac. Tukaj je opisano, kako ga uporabiti za obnovitev stare ali izbrisane...
Odgovori
0
Ogledi
272
Naučite se obnoviti Apple Watch v watchOS 8.5 ali novejši, če prikazuje iPhone in uro ali rdeč klicaj. Vir: Apple Support (YouTube...
Odgovori
0
Ogledi
172
Nazaj
Na vrhu