Video Kako narediti posnetek zaslona na iPhonu ali iPadu

Gledate:
Video Kako narediti posnetek zaslona na iPhonu ali iPadu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Če želite zajeti zaslon vašega iPhona, morate hkrati uporabiti dva fizična gumba. Nato lahko dovolite, da se shrani v knjižnico fotografij ali pa si ga ogledate in spremenite, kot so obrezovanje, dodajanje besedila, oblik in drugo. Rezultat lahko pošljete neposredno v drugo aplikacijo, ga shranite kot datoteko ali v Photos aplikacijo. Zajamete lahko tudi celotno dolžino dokumenta ali spletne strani.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes mi dovolite, da vam pokažem, kako narediti posnetek zaslona na vašem iPhoneu ali iPadu ter veliko nasvetov in trikov.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Če želite narediti posnetek zaslona na vašem iPhoneu, morate uporabiti gumbe na vašem iPhoneu. Nič, kar je dejansko na zaslonu. Katere gumbe uporabljate, je odvisno od modela iPhone, ki ga imate. Če imate enega od novejših modelov iPhone, potem želite pritisniti stranski gumb in gumb za povečanje glasnosti. To je hkrati zgornji gumb za glasnost. Če imate starejši iPhone z gumbom Domov, želite hkrati pritisniti ta stranski gumb, hkrati pa tudi gumb Domov, da naredite posnetek zaslona. Če imate iPhone ali iPad, ki ima gumb na vrhu in ne ob strani, potem želite uporabiti ta zgornji gumb in gumb Domov, da naredite posnetek zaslona.
Ko to storite, boste dobili sličico, ki se prikaže v spodnjem levem kotu. Če počakate in pustite, da ta sličica izgine, bo posnetek zaslona preprosto šel v vašo knjižnico fotografij. Tam bo shranjena kot vaša zadnja posneta fotografija. Ampak namesto tega, če posnamete posnetek zaslona in nato hitro premaknete prst na dno in tam tapnete ta posnetek zaslona, se bo pojavil kot urejevalnik in vam z njim ponudil vse vrste različnih stvari. Za obrezovanje lahko na primer povlečete stranice ali vogale. Tako ga lahko obrežete tako, da nekaj izrežete, tako da se lahko osredotočite samo na del zaslona, ki ste ga želeli zajeti. Če naredite takšno obrezovanje, lahko uporabite gumb Razveljavi, da ga razveljavite, obstaja pa tudi gumb Ponovi. Razveljavi bo delovalo tudi za druge stvari, ko boste naredili spremembe.
Torej lahko na tej točki uporabite gumb Smetnjak samo za preprosto brisanje posnetka zaslona. Tukaj lahko uporabite gumb Skupna raba, da ga delite na različne načine. Torej imate na vrhu vrstico ikon, ki predstavljajo različne aplikacije, ki jim lahko pošljete posnetek zaslona. Torej, če ste ga želeli komu poslati v sporočilu, lahko tapnete Sporočila. Odšel bo v aplikacijo Messages in vam omogočil, da nekomu pošljete ta posnetek zaslona. Enako lahko storite z e-pošto. Lahko pa tudi posnamete posnetek zaslona in ga pošljete v opomnike ali opombe, da ga tam obdržite. Druge aplikacije, kot so aplikacije tretjih oseb, se bodo dodale na ta seznam. Vedno se lahko dotaknete več tukaj, da vidite, katere druge aplikacije so morda na voljo za dodajanje na seznam.
Spodaj boste videli druge možnosti. Na primer, lahko kopirate v odložišče, da ga nato pozneje prilepite v dokument ali kaj podobnega. Lahko ga tudi natisnete ali naredite nekaj, kot je Shrani v datoteke. Torej, namesto da bi ga shranili v knjižnico fotografij, lahko shranite v datoteke tukaj. Obstajajo tudi dodana dejanja in morda boste videli še nekaj stvari, ki bi jih lahko dodali na ta seznam.
Zdaj, če preprosto tapnete Končano, boste na dnu dobili možnosti Shrani v fotografije, kar je privzeto. Lahko pa tudi shranite v datoteke. Če ne želite imeti posnetkov zaslona v knjižnici fotografij, temveč kot datoteko, do katere lahko dostopate v aplikaciji Datoteke, lahko to storite tukaj. Tako bo na voljo v vseh vaših napravah, če uporabljate iCloud Drive in datoteko shranite na lokacijo iCloud Drive. Zelo priročno, če želite posneti posnetke zaslona na vašem iPhoneu ali iPadu, nato pa delati z njimi na vašem Macu.
Lahko pa preprosto izberete Izbriši posnetek zaslona, da se ga znebite, če ga ne želite obdržati.
Zdaj, če želite označiti posnetek zaslona, preden z njim naredite kaj drugega, lahko uporabite orodja za označevanje. Samo tapnite tukaj. Tukaj na dnu so različna orodja. Tukaj na levi imate tri različne vrste peres in svinčnikov. Tako lahko izberete enega in lahko rišete po celotnem posnetku zaslona. Tukaj je priročen gumb Razveljavi. Lahko tudi Izbrišete. Torej, če narišem nekaj stvari, kot je ta, jih lahko tako izbrišem ali pa izberem tisto, kar sem narisal, in nato povlečem naokoli. Tukaj lahko uporabite tudi ravnilo za risanje ravne črte. To lahko zavrtite z dvema prstoma in nato izberete pero in nato tam narišete ob robu. Če boste kdaj morali spremeniti barve enega od teh peres, samo izberite pero in tapnite tukaj, nato pa imate na voljo številne različne načine za spreminjanje barve, motnosti ali črnila, ki izhaja iz tega peresa ali svinčnika.
Lahko pa naredite veliko več kot le risanje. Tukaj lahko uporabite gumb Plus in lahko dodate različne stvari. Na primer, kakšno besedilo. Torej, tukaj je nekaj besedila. Tam spremenimo barvo in potem lahko kliknete tukaj. Spremenite pisavo. Spremenite velikost. Seveda lahko to povlečete in premikate. Tapnite ga tukaj in prikažejo se orodja za urejanje, da lahko izbrišete. Dodate lahko tudi različne oblike. Tukaj na dnu lahko vidite pravokotnike, kroge. Obliko lahko spremenite tako, da zgrabite eno od pik ali zgrabite celotno stvar, da jo premaknete. Tapnite ga, da ga izbrišete ali naredite druge stvari z njim. Obstajajo puščice, ki jih lahko dodate. Tukaj lahko dodate lupo, da lahko poveča nekaj, kar je na zaslonu. Zgrabite eno piko, da spremenite velikost povečevalca. Druga pika za spremembo povečave. Tukaj lahko celo podpišete dokument s podpisi in jih lahko zelo enostavno dodate ali odstranite s svojim zaslonom na dotik.
Tukaj lahko naredite veliko različnih stvari, da označite sliko, preden z njo naredite karkoli drugega. Kar koli ji dodate, če jo delite ali shranite, bo vključeno v posnetek zaslona.
Zdaj recimo, da posnamete takšno spletno stran. Ko imate v dokumentu besedilo, lahko naredite veliko različnih stvari. Ena je, da se lahko dotaknete tukaj na dnu, nato pa vam bo pokazalo besedilo, ki ga tam prepozna. Tam lahko tapnete in pridržite in nato izberete nekaj besedila ali izberete Vse. S temi kontrolniki lahko naredite različne stvari. Besedilo lahko na primer prevedete. Torej, če obstaja besedilo, ki ga lahko izberete, ga lahko preprosto prevedete. Če pa iz nekega razloga ne morete izbrati besedila na zaslonu, lahko posnamete posnetek zaslona in nato na ta način izberete besedilo in prevedete. Lahko tudi izgovorite to besedilo ali ga delite na različne načine ali pa ga preprosto kopirate v odložišče in ga nato prilepite v dokument.
Zdaj, ko posnamete posnetek zaslona nečesa, kar se pomika, kot je spletna stran v Safariju, potem tukaj na vrhu dobite možnost za zajemanje zaslona ali celotne strani. Dala vam bo celotno vsebino strani. To deluje tudi v drugih aplikacijah, kot je na primer Notes. Torej bi bil to celoten posnetek zaslona. Pravzaprav bo shranjena kot pdf. Orodja za označevanje bodo tukaj privzeto vklopljena, saj urejate pdf in ne sliko. Še vedno lahko obrežete, če želite, in lahko naredite vse druge stvari, kot je Izbriši ali Delite na različne načine ali Končano in tukaj lahko vidite edina možnost, da shranite pdf v datoteko. Toda to je res priročno, če vidite članek, ki ga želite prebrati, in ga želite shraniti kot kopijo brez povezave. Uporabite lahko posnetek zaslona, tukaj izberete celotno stran in jo nato shranite kot pdf, do katerega lahko dostopate pozneje.
Zdaj vem, da me bodo vprašali tudi o snemanju zaslona, kar je druga stvar. To je videoposnetek dogajanja na vašem zaslonu. Če želite to narediti, najprej pojdite v Nastavitve in nato v Nadzorni center in videli boste dve skupini kontrolnikov. Zgornja skupina je Vključeni kontrolniki, spodnja pa Več kontrolnikov. Prepričajte se, da je snemanje zaslona na vrhu. Če je na dnu, kot je ta, boste morali tukaj uporabiti gumb Plus, da ga dodate na vrh. Zdaj, ko je tam, ko odprete Nadzorni center, bodisi tako, da povlečete navzdol od zgoraj desno na novejših iPhonih ali povlečete navzgor od spodaj na starejših, boste videli gumb za snemanje zaslona, ki izgleda takole. Tapnete ga in odšteval bo, 3, 2, 1, in začel snemati zaslon, nato pa se lahko vrnete v Nadzorni center, da ga ustavite, ali tapnite zgornji levi kot, da Ustavi. To ga bo nato shranilo kot video neposredno v knjižnico fotografij. Takšnega videoposnetka ne morete označiti.
Tako je na voljo precej popoln pogled na snemanje posnetkov zaslona na vašem iPhoneu ali iPadu. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-16 at 22.06.30 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-16 at 22.06.30 Large.jpeg
    166,2 KB · Ogledi: 65

Podobne teme

  • Članek
Narediti posnetek zaslona na vašem Macu je preprosto, in če ga želite označiti s puščicami, oblikami, besedilom in drugimi kazalniki...
Odgovori
0
Ogledi
254
Tukaj je opisano, kako lahko v računalniku Mac zajamete celoten zaslon, okno ali samo del zaslona s posnetkom zaslona ali snemanjem...
Odgovori
0
Ogledi
162
Za slikanje zaslona Maca ne uporabljajte kamere telefona. Namesto tega uporabite vgrajeno orodje za zajem zaslona in naredite čisto...
Odgovori
0
Ogledi
138
Če naredite veliko posnetkov zaslona, si oglejte te nasvete za produktivnost, s katerimi lahko posnetke pošljete v želeno mapo, shranite...
Odgovori
0
Ogledi
261
Obstaja veliko boljših načinov za uporabo slik v dokumentu v Pages, kot je uporaba navadnega pravokotnika. Spoznajte robove, obarvanje...
Odgovori
0
Ogledi
154

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu