Video Kako narediti, označiti in deliti posnetke zaslona na Macu

Gledate:
Video Kako narediti, označiti in deliti posnetke zaslona na MacuNaučite se pravilno narediti posnetek zaslona, ga označiti in deliti z drugimi. Naučite se, kako se izogniti trem pogostim napakam, ki jih ljudje naredijo pri tem, in kako najbolje dati posnetek zaslona v skupno rabo namesto pošiljanja velike e-poštne priloge.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako narediti posnetek zaslona, ga označiti in deliti z nekom.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej, ali želite svoj zaslon deliti z nekom, da mu pokažete, na čem delate, ali morda prosite za tehnično pomoč nekoga, ki ve, kako narediti posnetek zaslona in ga nato označiti in poslati nekomu, je pomembna računalniška veščina, ki jo vsi bi moral.
Če želite narediti posnetek zaslona na Macu, lahko uporabite veliko različnih bližnjic na tipkovnici. Če pa ne delate posnetkov zaslona ves dan kot del svojega dela, je tisti, ki ga želite uporabiti, ukaz Shift 5. Tukaj se prikaže ta kontrolnik, ki vam omogoča, da naredite vse različne stvari, ki jih lahko naredite s posnetki zaslona. Prvi trije elementi tukaj vam omogočajo, da se odločite, kaj boste posneli. Zajamete lahko celoten zaslon, zajamete izbrano okno ali zajamete izbrani del. V večini primerov želite uporabiti Zajem celotnega zaslona. Velika napaka, ki jo ljudje naredijo, je, da zajamejo izbrani del in vse zožijo na tisto, kar mislijo, da je treba deliti z drugo osebo. Toda v resnici mora druga oseba videti več tega, kar se dogaja, kot le to majhno območje.
Če torej uporabite Capture Entire Screen, pojdite tudi na Možnosti tukaj in nastavite več možnosti. Nastavite lahko, kam želite, da se posnetek zaslona shrani. Svojo lokacijo lahko ustvarite tako, da izberete Druga lokacija in ustvarite mapo, v katero bodo shranjeni vsi posnetki zaslona. Lahko pa izberete Namizje, Dokumenti ali pa ga odprete neposredno v aplikaciji za predogled ali odprete neposredno v Sporočila ali Pošta. Ostanimo samo pri eni od teh lokacij. Zaenkrat bom uporabil dokumente. Potem se bom prepričal, ali sem vklopil Pokaži plavajočo sličico. Na ta način nam bo dal možnost, da označimo posnetek zaslona in se odločimo, kaj bomo z njim naredili, tudi če ga bomo dejansko izbrisali, kar je običajno, ker ko posnamete posnetek zaslona, ugotovite, da niste dobili kar ste želeli in želite poskusiti znova. Ko to storite, ne želite zasipati svojega trdega diska z vsemi temi posnetki zaslona.
S temi izbranimi možnostmi lahko uporabite kazalec in vidite, kako je zdaj kamera, in kliknite na zaslon, da ga posnamete. Tukaj lahko uporabite tudi gumb Capture. Če imate z vašim Mac računalnikom povezanih več zaslonov, bo gumb Capture zajel vse. Toda s klikom na zaslon boste zajeli le ta zaslon. Ko to storim, dobim plavajočo sličico tukaj spodaj desno. To želim dokaj hitro klikniti, preden izgine. Po nekaj sekundah izgine in datoteka se shrani na katero koli lokacijo, za katero ste jo nastavili. V mojem primeru mapa Dokumenti. Ampak vsaj še ne želim, da gre v mapo Dokumenti. Želim, da gre notri, kar je okno, ki mi omogoča, da označim posnetek zaslona. Zdaj je to še ena napaka ljudi. Ne označujejo svojega posnetka zaslona. Namesto tega bodo vključili posnetek zaslona in poskušali v besedilu opisati, kaj naj bi gledala oseba, ki so ji jo poslali.
Toda veliko bolje je, da ga dejansko označite. Tukaj pokažite, kaj bi morali narediti, in za to lahko uporabite različna orodja. Na voljo imate dve različni orodji za risanje. Ta prvi tukaj vam omogoča risanje oblike. Ocenil bo obliko, tako da lahko hitro narišete kroge in ovale ali pa kliknete tukaj, da dejansko narišete točno to, kar ste začrtali. Tukaj lahko uporabite to orodje za pisalo za risanje drugih stvari. Za risanje puščic. Počnite vse vrste podobnih stvari. Oblike lahko uporabite za risanje določenih stvari, kot so črte, puščice, po katerih se lahko premikate in kažete na stvari. Lahko narišete oblike. Lahko narišete majhne govorne mehurčke. Vse oblike, ki jih je mogoče izpolniti, vam omogočajo, da tako vnesete besedilo na sredino. Lahko imate tudi samo besedilo, tako da kliknete tukaj, nato pa imate del besedila. Kadar koli imate besedilo v obliki ali samostojno, lahko s tem orodjem nastavite barvo, pisavo, velikost. Tudi z oblikami lahko nastavite vrsto črte. Barvo lahko nastavite. Če je oblika, ki smo jo zapolnili, jo lahko zapolnite z barvo tukaj. Tako bi ga na primer lahko označil takole. Naj tukaj dodam obliko. Dodal bom polnilo bele barve. Vanj bom dal številko, ki kaže, da je to prvi korak. Tako lahko to označim na veliko različnih načinov. Tukaj bom pokazal nekaj stvari, ki jih je treba narediti, morda nekaj korakov, nato pa bom šel še enkrat na Možnost povleci in Možnost povleci ter ustvaril še en niz korakov. Zdaj lahko vidite, da opisujem prav tam na posnetku zaslona, brez potrebe po razlagi, o čem točno govorim.
Torej, če imate težave z nečim, lahko to obkrožite. Tam lahko daš komentar. Na posnetku zaslona lahko vključite vse vrste različnih stvari.
Zdaj je čas, da nekaj naredimo s tem. Recimo, da se odločimo, da ta posnetek zaslona ni tisto, kar smo želeli. Tukaj lahko vedno uporabimo gumb Smetnjak za brisanje in ga nikoli ne shrani kot datoteko. Tukaj bi lahko tudi kliknili Končano. Končano bo shranjeno na njegovo lokacijo. Torej v tem primeru mapa Dokumenti. Lahko pa uporabimo Skupno rabo tukaj in ustvarimo e-pošto, sporočilo ali ga delimo na drug način, na primer z uporabo AirDropa ali ga dodamo v naše zapiske, fotografije ali opomnike. Tako lahko preskočite dejansko shranjevanje kot datoteko na več različnih načinov. V tem primeru jo shranimo kot datoteko s klikom na Končano. Zdaj imam tukaj v mapi Dokumenti ta posnetek zaslona. Če uporabljam QuickLook, lahko tam vidim opombe. Zdaj sestavljam sporočilo in želim dodati ta posnetek zaslona v sporočilo. Tako lahko samo povlečem in spustim datoteko sem. Če bi se odločil, da grem prav v Mail, bi se začelo takole in tukaj bi lahko videli posnetek zaslona.
Zdaj je to še ena napaka ljudi. Če pogledate sem, boste videli velikost slike in videli boste majhno, srednje, veliko in dejansko velikost. Velika napaka ljudi je uporaba Small. Včasih so v preteklosti uporabljali majhno, zdaj pa je to privzeto za naslednje sporočilo. Če pogledate to tukaj, se zdi, da je morda to sličica. Ampak ni. To je prava slika. Tako lahko vidite, da komaj berete besedilo ali kaj je na gumbih in podobne stvari. Dobim veliko posnetkov zaslona, kjer je nekdo izbral majhen, ne da bi o tem razmišljal, in zdaj ne morem povedati, kakšen je njihov posnetek zaslona. Zato se prepričajte, da izberete nekaj večjega, kot je v večini primerov srednje ali veliko, in to pošljite.
Zdaj bo to seveda ustvarilo večjo prilogo. Zato boste morda želeli razmisliti o boljšem načinu, kako to dejansko poslati. To je zato, da ga sploh ne pošljem. Pošljite e-pošto, vendar s povezavo do mesta, kjer je ta slika na voljo na spletu. Eden od načinov za to je, da ga preprosto delite z iCloud. Torej so moje mape Dokumenti in namizje del iCloud Drive. Tako lahko poljubno datoteko, ki jo izberem tukaj, zlahka dam v skupno rabo. Lahko nadziram. Kliknite, da odprete kontekstni meni, ali pa grem samo na Datoteka, Skupna raba in Skupna raba datoteke. Potem, kar želim narediti tukaj, je, da ga nastavim na vsakogar s povezavo in nato samo za ogled. Potem bi lahko pustil tam izbrano Mail in to bo ustvarilo novo poštno sporočilo ali pa lahko kopiram povezavo in jo prilepim kamor koli želim. Tako bom uporabil Copy Link. Zdaj opazite, da je to v skupni rabi prav tukaj. Če preklopim na Mail, lahko prilepim to povezavo. Takole izgleda povezava.
Oglejmo si okno zasebnega brskanja tukaj v Safariju in poglejmo, kaj bi kdo videl, če bi kliknil to povezavo. To bi videli. Tu je datoteka. Lahko ga dodajo v svoj iCloud Drive ali prenesejo kopijo. Če prenesejo kopijo, si bodo lahko ogledali sliko. Tako jim ni treba prenesti, če tega ne želijo, in jim ni treba, da je njihov e-poštni strežnik zamašen z veliko prilogo. Lahko ga dobijo ločeno od tega.
Druga možnost pa je uporaba brezplačne spletne storitve za samo nalaganje slike. Tukaj jih je torej nekaj. Eden je imgur in lahko preprosto obiščete imgur.com. Ni vam treba ustvariti računa. Ustvarite lahko novo objavo. Tja lahko povlečete sliko. Vidite, da se pojavi tam. To povezavo, to majhno povezavo tukaj, lahko kopirate in prilepite v e-pošto in vsak, ki ima to povezavo, bi lahko videl posnetek zaslona. Še en priljubljen je postimages.org in tukaj lahko storite isto stvar, tudi če nastavite potek, kjer bo po sedmih dneh le izbrisan. Izberete lahko sliko, dobite takšno povezavo, nato pa bi nekdo drug, ki gre na to povezavo, videl sliko prav tam in jo lahko prenese. Za to ne potrebujete računa in oni za to ne potrebujejo računa. Odlično je, da si lahko ogledate sliko na spletu in dobite predstavo, o čem govorite, ne da bi vam bilo treba prenesti datoteko.
Torej obstaja, kako to storiti. Posnamete posnetek zaslona, ga označite in ga nato delite z e-pošto ali še bolje tako, da ga objavite nekje na spletu in delite povezavo v e-pošti. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-06 at 20.38.37.png
    Screenshot 2022-04-06 at 20.38.37.png
    1,4 MB · Ogledi: 204

Morda vas zanima tudi...

  • Članek
Narediti posnetek zaslona na vašem Macu je preprosto, in če ga želite označiti s puščicami, oblikami, besedilom in drugimi kazalniki...
Odgovori
0
Ogledi
236
Tukaj je opisano, kako lahko v računalniku Mac zajamete celoten zaslon, okno ali samo del zaslona s posnetkom zaslona ali snemanjem...
Odgovori
0
Ogledi
64
Za slikanje zaslona Maca ne uporabljajte kamere telefona. Namesto tega uporabite vgrajeno orodje za zajem zaslona in naredite čisto...
Odgovori
0
Ogledi
125
Če naredite veliko posnetkov zaslona, si oglejte te nasvete za produktivnost, s katerimi lahko posnetke pošljete v želeno mapo, shranite...
Odgovori
0
Ogledi
241
Obstaja veliko boljših načinov za uporabo slik v dokumentu v Pages, kot je uporaba navadnega pravokotnika. Spoznajte robove, obarvanje...
Odgovori
0
Ogledi
139
Nazaj
Na vrhu