Video Kako narediti izstopajoč predmet na diapozitivu v Keynote

Gledate:
Video Kako narediti izstopajoč predmet na diapozitivu v Keynote

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Namesto da s puščico ali krogom pokažete element na fotografiji, uporabite oblike, da zakrijete preostalo sliko, ali ustvarite slikovno masko iz oblike za še več možnosti. Različne tehnike je mogoče animirati na različne načine.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si nekaj načinov, kako lahko element na fotografiji izstopa na diapozitivu Keynote.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Tukaj je tipična situacija, v katero lahko naletite pri izdelavi predstavitve Keynote. Imate takšen diapozitiv s fotografijo z več predmeti ali osebami na njem in želite eno stvar narediti izstopajočo, da lahko o njej razpravljate na diapozitivu. Torej obstaja nekaj preprostih načinov za to, ki so precej amaterski. Tukaj lahko na primer ustvarite krog. Barvo lahko nastavite na nič. Meja do črte. Dajte mu barvo in jo nato uporabite, da nekoga poudarite. Ampak to je precej osnovno in ne izgleda zelo dobro. Zato naredimo nekaj malega boljšega.
Ena stvar, ki jo lahko naredite, je, da imate obliko, ki ima v sebi luknjo, in dejansko omogočite, da ta oseba pride skozi luknjo in nato uporabite preostanek oblike, da nekako prikrijete druge stvari na sliki. Torej naredimo to tako, da najprej ustvarimo luknjo. Tukaj bom uporabil krog, vendar lahko uporabite katero koli obliko, ki jo želite. Recimo, da bomo to razširili na ta način in res je težko videti, ali je osredotočeno na osebo ali predmet, zato bomo šli v slog in nato spremenili neprosojnost na nekaj manj kot 100%. Torej 50%. Zdaj lahko vidimo skozenj in ga lepo sredimo ter pravo velikost in vse to. Zdaj bomo ustvarili drugo obliko in ta bo pravokotnik, ker bo pokrival celoten diapozitiv. Torej je slika dejansko večja od diapozitiva tukaj, vendar oblika ni potrebna. Samo vse to mora pokriti. Torej pojdimo in uredimo in pošljimo nazaj. Tako se ta krog pokaže skozi. Pravzaprav lahko spremenimo barvo kroga, da ga lahko vidimo. Zdaj imamo glavno obliko in s tipko Shift bom izbral tako to kot obliko luknje. Zdaj bom šel na Oblika, oblike in črte in nato odšteval oblike. To bo tam izrezalo luknjo in zdaj lahko to osebo vidite skozi luknjo. Torej pojdimo in nastavimo obliko, da bo polprozorna. Tukaj ga lahko pustimo črnega in polprozornega, da bo vse okoli njega temnejše. Lahko bi jo spremenil v belo in polprosojno, zaradi česar bo oseba tam postala bolj barvna, tako da jo vidite malo bolj jasno kot vse ostalo tam zadaj.
Uporabil bi lahko vse vrste stvari. Nastavite lahko na primer določeno barvo in obarvate vse v ozadju. Karkoli želite narediti, lahko v bistvu preprosto oblikujete obliko in nastavite motnost na tisto, kar želite, da dobite učinek, ki ga želite.
Zdaj pa poglejmo še en afekt, nato pa se bom pozneje vrnil k temu in vam pokazal, kako ga lahko animirate. Torej tukaj začenjamo znova samo s to eno fotografijo tukaj na diapozitivu. Tokrat bomo naredili samo eno obliko, ki dejansko vsebuje predmet ali osebo, ki jo želimo poudariti. Tako lahko s preostalo fotografijo naredimo še druge stvari. Torej ustvarimo obliko. Znova bom uporabil obliko kroga in naredil isto stvar kot pred nastavitvijo motnosti. Ni važno na kaj. Postavil ga bom na nekaj, kjer bom lahko videl skozi to, da bom lahko poudaril element in ga osredotočil in vse končalo. Zdaj, ko imam to, kar želim narediti, je ustvariti drugo kopijo te fotografije. Tako da imam zdaj samo enega. Izbral ga bom in šel na Uredi, Podvoji izbor, to bo naredil ukaz D. Tako da imam zdaj dva. Uredimo, pošljimo nazaj. Zdaj imamo v bistvu dve kopiji fotografije, lahko vidite tako, in imamo obliko nad njo. Izbral bom fotografijo, ki je na vrhu, kliknite Shift, da izberete obliko, in zdaj bom šel na Oblika, slika in maska z izborom. To naredi, da sliko postavi v obliko, ne da bi jo sploh premaknilo. Zato bom tukaj kliknil Končano in zdaj imam to glavno fotografijo tukaj in imam to obliko, ki odlično prikrije preostalo fotografijo.
Torej, kar lahko storim, je, da lahko tukaj izberem glavno fotografijo, grem na Oblika, Slika in tukaj naredim prilagoditve. Na primer, lahko bi prilagodil nasičenost do konca, da bi bilo črno-belo. Torej je samo ta oseba tukaj v barvi. Lahko bi prilagodil Exposure. Naj bo svetlejša ali temnejša. Lahko bi vstavil tudi drugo obliko. Torej pojdimo in dodajmo škatlo in naj bo ta pokrila celoten diapozitiv. Pošljimo ga nazaj za to obliko maske tukaj. Zdaj, kar bom naredil s tem, je, da ga bom spremenil v belo in nastavil, da bo polprozoren. Zdaj imamo tukaj plasti. Imamo fotografijo, imamo to 50% belo na vrhu fotografije, nato pa imamo še tole. Zdaj imam tukaj tri plasti in sem jih uspešno nekako zbledela in spremenila v črno-belo, potem pa je ta ena oseba zdaj v barvah, tako da izstopajo.
Mimogrede, oba omogočata precej dober prehod. Pustite me torej podvojiti ta diapozitiv tukaj. Šel bom na diapozitiv 2 in se znebil vseh teh dodatnih stvari in spremenil nasičenost nazaj. Zdaj imamo fotografijo kot običajno in nato fotografijo, kot je ta. Torej, če je izbran diapozitiv, če grem v Animiraj in dodam prehod, kot je recimo Razpusti zdaj, se bo tako spremenilo. Tako lahko vidite, kako to osebo resnično poudari. Zdaj lahko na tem diapozitivu seveda tukaj dodate besedilo. Ime te osebe in njen položaj ali karkoli že želite povedati o njih. Nato lahko na naslednjem diapozitivu ponovite celoten postopek in označite drugo osebo.
Zato vam želim pokazati en način za animiranje tovrstnih stvari. Ker je to ločen element, lahko za to dodamo animacijo. Kar želim narediti, je, da grem v Animate Action in tukaj dodam afekt in lahko naredite več stvari. Na primer, lahko naredite Jiggle in videli boste, da pritegne pozornost. Pop mi je nekako všeč. Tukaj se prilega, zato dodajmo še to. Potem, če tukaj spremenimo vrstni red gradnje, lahko namesto, da se začne s klikom, se lahko začne po prehodu. Zdaj prehajamo z enega diapozitiva na drugega. Tam je POP. Lahko pa to spremenite v katerega koli od teh drugih učinkov, če menite, da bi bolje delovalo za vas ali bi celo imelo vgrajen učinek. Na primer Blur je lahko zanimiv ali Iris.
Zdaj se želim vrniti k prvi metodi, ki smo jo uporabili, in sicer da smo imeli obliko z izrezano luknjo. S tem bi lahko naredili nekaj res zanimivega, česar z drugo metodo res ne morete. Želim pa začeti znova, da bi to naredili, ker bomo to naredili nekoliko drugače. Torej, tukaj je spet diapozitiv samo s fotografijo, nič drugega, kot smo začeli. Dodal bom tisto začetno obliko, ki bo luknja, in tukaj bom naredil enak trik, kjer sem jo nastavil na polprozorno, da bom lahko videl in spremenil velikost oblike in središče to in vse to. Ko ga bom dosegel, kamor želim, bom tokrat pomanjšal do konca, še dlje od tega. Naredil bom Control Shift in nato vejico, da grem do konca. Ko bom ustvaril drugo obliko, namesto da bi pokrila samo diapozitiv, bo pokrila veliko površine. Ogromno bo. Poslal ga bom nazaj in ta druga oblika je tam. Spremenimo ga, da bomo lahko videli barvo. Tako imamo to veliko obliko in to obliko in v njej bom naredil luknjo tako, da bom šel na Oblika, Oblike in črte, Odštej oblike. Zdaj imam to luknjo prav tukaj. Lahko ga izberem in spremenimo Styling tako, da bo napol prozoren in ga dejansko naredimo belega, tako da nekako zbledi vse tako. Ker je ta tako velik, ga lahko premaknemo, ne da bi udarili ob robove. Torej povejmo nazaj tukaj. Recimo, da imamo tak diapozitiv in želimo preiti na prikaz nekoga drugega. Tukaj lahko izberemo diapozitiv in ga podvojimo z izbranim diapozitivom, tako da imam dva diapozitiva. Zdaj pa opazi, če to premaknem, ker so robovi tako daleč, da bi lahko šel do katerega koli od teh ljudi, ki si jih želim. Tako da ga lahko takole premaknem sem. En diapozitiv tako in en diapozitiv tako. Potem je kul stvar, da zdaj lahko naredim prehod. Zdaj bi bil preprost prehod, če bi se le raztopil, kajne. Tako gre od enega do drugega. Toda namesto tega ga spremenimo v Magic Move. Magic Move bo dejansko premaknil obliko, torej luknjo, na nekoga drugega. Tako ste lahko videli, kako drsi od ene osebe do druge. Lahko bi ustvaril dvojnik tega in ga lahko znova prestavim. Zdaj pa naredimo Magic Move tukaj. Zdaj bi lahko skakali od osebe do osebe in vsak diapozitiv bi lahko imel tudi informacije o tej osebi.
Torej obstaja veliko različnih načinov, kako na diapozitivu v Keynoteu izstopiti kateri koli predmet ali kar koli na fotografiji. To je odličen način, če imate samo eno fotografijo in jo morate dejansko uporabiti na številnih diapozitivih, da se dejansko nekaj dogaja in ne le puščica, ki kaže na nekaj in nekaj besedila.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-11 at 9.12.30 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-11 at 9.12.30 Large.jpeg
    128,4 KB · Ogledi: 58

Podobne teme

Tukaj je opisano, kako lahko v računalniku Mac zajamete celoten zaslon, okno ali samo del zaslona s posnetkom zaslona ali snemanjem...
Odgovori
0
Ogledi
139
Za slikanje zaslona Maca ne uporabljajte kamere telefona. Namesto tega uporabite vgrajeno orodje za zajem zaslona in naredite čisto...
Odgovori
0
Ogledi
131
Če naredite veliko posnetkov zaslona, si oglejte te nasvete za produktivnost, s katerimi lahko posnetke pošljete v želeno mapo, shranite...
Odgovori
0
Ogledi
257
Obstaja veliko boljših načinov za uporabo slik v dokumentu v Pages, kot je uporaba navadnega pravokotnika. Spoznajte robove, obarvanje...
Odgovori
0
Ogledi
147
V programu Mac Pages lahko z načinom postavitve strani preprosto ustvarite enostranske znake. Dodajte besedilo, simbole, puščice...
Odgovori
0
Ogledi
229

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu