Video Kako narediti in označiti posnetek zaslona na Macu

Gledate:
Video Kako narediti in označiti posnetek zaslona na Macu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Narediti posnetek zaslona na vašem Macu je preprosto, in če ga želite označiti s puščicami, oblikami, besedilom in drugimi kazalniki, lahko to storite takoj po posnetku zaslona ali pozneje v pošti ali predogledu.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte spodaj z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes naj vam pokažem, kako narediti posnetek zaslona in ga označiti.
MacMost. je prinesel k vam zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Z orodji, vgrajenimi v macOS, je torej enostavno narediti posnetek zaslona in ga nato označiti. Bližnjice na tipkovnici za snemanje posnetka zaslona najdete v Sistemskih nastavitvah pod Tipkovnica in nato Bližnjice. Kliknite Posnetek zaslona in videli boste vse možnosti. Zdaj je glavna možnost zadnja tukaj. To lahko uporabite za nastavitev stvari in nato uporabite druge, da po tem hitreje pridete do posnetka zaslona. Ampak raje uporabljam Shift Command 5 v vseh situacijah. Torej, pustimo nekaj vsebine tukaj na zaslonu in posnel bom posnetek zaslona. Uporabil bom Command Shift 5, da bom tukaj na dnu prikazal orodja, ki mi bodo omogočila posnetek zaslona. Zdaj so samo prvi trije elementi tukaj za posnetek zaslona. Ta dva sta za snemanje. Najprej želite preveriti možnosti.
Tako lahko pod Možnosti vidite, kam je posnetek zaslona shranjen. Dober kraj za shranjevanje je na namizje. To je bilo, da ga lahko nato preprosto povlečete in spustite v ustrezno mapo ali ga priložite e-poštnemu sporočilu, ga vključite v sporočilo ali karkoli želite z njim. Zdaj na dnu označite Pokaži plavajočo sličico. To nam bo omogočilo enostaven dostop do orodij za označevanje. Izberete lahko tudi Pokaži kazalec miške, če želite, da je kazalec vključen. Ne pozabite, da je zadnja izbira uporabna, če vedno zajamete del zaslona in boste začeli z enako izbiro kot zadnjič.
Zdaj morate tukaj izbrati med temi tremi orodji. Izberete lahko Zajemi celoten zaslon, izberete posamezno okno, ki ga želite zajeti, ali izbrani del. Zelo pogosto ljudje zajamejo izbrani del in zajamejo premalo zaslona. Tolikokrat dobim posnetke zaslona, ko poskušam pomagati ljudem in mi ne pokažejo dovolj. Pogrešam nekaj konteksta in jih moram prositi za večji posnetek zaslona. Torej, ko ste v dvomih, zajemite celoten zaslon. Če pa veste, kaj počnete, zajemite izbrani del. To bom izbral in tukaj lahko vidite, da lahko prilagodim robove in vogale ali zgrabim na sredini, da izberem želeno območje. Recimo, da želim to območje izbrati tukaj in ko sem pripravljen, lahko kliknem Zajemi tukaj ali samo uporabim Return in zajel bo. Potem dobim sličico na dnu. To bom kliknil, preden izgine. Po nekaj sekundah bo izginil in posnetek zaslona shranite kamor koli ga nastavite tako, da je všeč namizje, in ga ne boste imeli možnosti označiti, vsaj ne takrat. Če pa ga kliknem, gre naravnost v način, kjer imam orodja za označevanje.
Tako lahko zdaj pripišem posnetek zaslona. Orodja tukaj na vrhu so precej samoumevna. Prvi tukaj vam omogoča risanje. Torej bom nekaj obkrožil in dejansko mi bo dalo dva načina. Dva načina si lahko ogledate tukaj. Ena je, da vzamem dobesedno, kar sem narisal. Drugi je, da to uporabite kot oceno oblike. Če izberem to orodje, rišem samo s prostimi rokami. To orodje mi omogoča izbiro oblike. Tako bi lahko na primer tukaj izbral krog in tam postavi krog. Nato ga lahko zelo enostavno povlečem, premikam in spremenim velikost. Izbral bi lahko tudi črto ali puščico, ki je zelo uporabna. Kadar koli izberete eno od teh orodij, lahko tukaj obiščete te nastavitve in spremenite nekaj stvari o tem. Kot na primer oblika črte. Lahko ga naredim debelejšega. Puščice lahko spremenim tako, da je puščica na drugi strani ali na obeh straneh. Tukaj lahko izberem, da spremenim barvo črte, kar je s puščico vse, kar imate. Tako ga lahko naredim rdečega na primer. Če pa bi bilo to nekaj podobnega krogu ali kvadratu, bi lahko tam spremenil barvo črte, vendar bi tukaj nastavil barvo polnila.
Zdaj vam vsaka oblika omogoča vnašanje. Tako da lahko dvakrat kliknem tukaj in nekaj vpišem. Ko imam besedilo, ga lahko izberem, ukaz A, in lahko spremenim velikost pisave, barvo in druge lastnosti. To je še posebej uporabno, če tukaj uporabljate nekaj takega kot ta mehurček. Tukaj lahko napišete nekaj besedila, nato pa lahko to zeleno piko povlečete sem in pokažete na nekaj. Če želite nekaj poudariti, imate tukaj še dve drugi orodji. Eden je ta, ki bo zasenčil vse, razen škatle. To je nekoliko težavno za uporabo, ker če ga želite povleči, dejansko tako povlečete sivo območje. Lahko pa s tem nekaj poudarite, ne da bi popolnoma odstranili stvari zunaj. Izberete lahko tudi to orodje, ki je povečevalnik, tako da vam da majhen krog in lahko kliknete in povlečete modro piko, da povečate krog, ter kliknete in povlecite zeleno piko, da spremenite povečavo. Zato ga lahko samo malo povečate. Če želite, lahko tudi preprosto kliknete tukaj, da dodate besedilo samo. Restyle to. Spremenite barvo. Premaknite ga kamor želite. Temu lahko celo dodate barvo ozadja. Torej, če besedilo ne izstopa dovolj, ga lahko za njim naredite preprosto barvo.

Če želite, lahko tudi tukaj obrežete posnetek zaslona. Kar je še bolj razlog, da uporabite celoten posnetek zaslona, ker ga lahko nato obrežete, če ga tako odstranite. Medtem ko delate s katerim koli od tega, lahko kliknete in izberete nekaj, da ga premaknete ali spremenite, ali pa preprosto uporabite tipko Delete, da se tega znebite. Če želite tukaj dodati več stvari, kot je več puščic, lahko vedno kopirate in prilepite ter dobite še eno ali pa držite tipko z možnostmi in povlečete, da povlečete dvojnik iz izvirnika. Če želite začeti znova, lahko kliknete Povrni, da se znebite vsega. Če kliknete Končano, boste ta posnetek zaslona z oznako, ki ste jo dodali, postavili na mesto, kjer ste ga nastavili prej, tako kot na namizje ali neposredno v Mail ali Messages ali kaj podobnega. Tukaj lahko tudi kliknete koš za smeti, da samo izbrišete posnetek zaslona, nato pa lahko začnete znova. Ali pa, če želite, lahko obidete, kjer bi bilo treba shraniti, in kliknite tukaj ter ga delite nekje drugje. Morda ste ga prvotno imeli nastavljeno tako, da gre na namizje, zdaj pa lahko kliknem tukaj in ga odprem v e-poštno sporočilo ali v Notes. Zato bom kliknil Končano in zdaj lahko vidite, da se pojavi tukaj, tukaj pa je samo običajna slika. Če bi ga dvakrat kliknil, bi se odprl v predogledu. Ampak vidite, da teh oznak tukaj ne morem spremeniti. Stalno so del tega. Vsekakor priporočam, da preimenujete posnetek zaslona, da bo nekaj, kar boste zlahka poiskali pozneje, ali nekaj, kar je smiselno komur koli ga pošiljate.
Tukaj je torej še nekaj nasvetov. Kaj pa, če želite narediti posnetek zaslona, ki se zdi nekako nemogoč? Kot na primer recimo, da sem hotel prikazati ta meni tukaj in če držim tipko Option, lahko vidite, kako se stvari spreminjajo. Kaj pa, če bi to hotel ujeti. No, če bi tukaj uporabil tipko možnosti in izvedel ukaz Shift 5, ne morem zagnati posnetka zaslona, ker je tipka možnosti pritisnjena. Če spustim tipko možnosti, bi lahko videli, da zdaj nimam stvari, ki se prikažejo, ko držim tipko možnosti. Torej, kar bi storili v takšni situaciji, bi naredili ukaz Shift 5, pojdite na Možnosti in nastavite časovnik. Zdaj lahko uporabim ukaz Shift 5. Lahko naredim Capture in odšteval bo. Zdaj lahko prikličem ta meni, pridržim tipko možnosti in ko je posnetek zaslona posnet, lahko vidite, da izgleda, kot da želim videti.
Naj naredim ta posnetek zaslona in rečem, da želim iti neposredno na poštno sporočilo. Tako bom Capture in odprl bo Mail. Zdaj mi v tem primeru ni dalo možnosti, da ga komentiram. Še vedno pa ga lahko zapišem tukaj v Mail. Če premaknem kazalec nad njo, bi lahko videli, da lahko kliknem tukaj in nato Označim in potem tukaj dobim ista orodja za označevanje. Tako da ga lahko še vedno označim, preden ga pošljem.
Druga stvar, ki vam jo želim pokazati, je velikost slike. Zato so ljudje vse prepogosto za velikost slike nastavili Small, kar je smiselno pri pošiljanju fotografij. Želite poslati ljubko fotografijo in ne želite poslati velike datoteke. To je vredu. Ko pa ga nastavite na Majhno, bo to stisnilo in oseba, ki ga prejme, morda ne bo mogla razbrati, kaj se dogaja, ker je premajhna. Preden pošljete posnetek zaslona, tukaj vedno preverite velikost slike. Prepričajte se, da je nastavljena dovolj velika, v veliko primerih je to, kar želite.
Če nastavite Možnosti, da gredo na Predogled, bo posnetek zaslona in se odprl v Predogledu. Tako posnamem tukaj in lahko vidite, da se odpre v predogledu. V predogledu imate tukaj ista orodja za označevanje. Odlična stvar je, da je zdaj samo dokument brez naslova. Torej, namesto da bi končal s tem čudnim imenom datoteke, shranjenim na mojem namizju, ga lahko zdaj označim in zdaj, ko grem na Shrani, lahko izberem, kam želim, da se shrani. Izberem lahko ime datoteke. Tukaj bi lahko izbral tudi format in spremenil njegovo kakovost. Torej, na primer, če želim shraniti lep stisnjen posnetek zaslona, lahko to storim tukaj kot JPEG in zmanjšam stiskanje, da naredim lepo majhno datoteko.
Torej, če to počnete veliko, boste morda želeli nastaviti svoj potek dela tako, da bo vedno šel neposredno v predogled. Na ta način lahko vsakič poimenujete, postavite in stisnete svoje posnetke zaslona. Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2021-11-28 at 12.21.20.png
    Screenshot 2021-11-28 at 12.21.20.png
    1,1 MB · Ogledi: 63

Podobne teme

  • Članek
Naučite se pravilno narediti posnetek zaslona, ga označiti in deliti z drugimi. Naučite se, kako se izogniti trem pogostim napakam, ki...
Odgovori
0
Ogledi
162
Tukaj je opisano, kako lahko v računalniku Mac zajamete celoten zaslon, okno ali samo del zaslona s posnetkom zaslona ali snemanjem...
Odgovori
0
Ogledi
137
Za slikanje zaslona Maca ne uporabljajte kamere telefona. Namesto tega uporabite vgrajeno orodje za zajem zaslona in naredite čisto...
Odgovori
0
Ogledi
131
Če naredite veliko posnetkov zaslona, si oglejte te nasvete za produktivnost, s katerimi lahko posnetke pošljete v želeno mapo, shranite...
Odgovori
0
Ogledi
255
Obstaja veliko boljših načinov za uporabo slik v dokumentu v Pages, kot je uporaba navadnega pravokotnika. Spoznajte robove, obarvanje...
Odgovori
0
Ogledi
147

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu