Video Kako izrezati in shraniti del videa

Gledate:
Video Kako izrezati in shraniti del videa

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.S QuickTime Playerjem lahko izberete del dolgega videoposnetka in samo ta del shranite v manjšo datoteko. To je priročno, če želite uporabiti le majhen del videoposnetka v iMovie ali Final Cut Pro.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako izvoziti del večjega videoposnetka kot ločeno datoteko na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Recimo, da imate dolg video. Zdaj, če želite to uporabiti v projektu iMovie ali Final Cut Pro, je težava v tem, da velik video naredi projekt ogromen. Če pa želite le majhen posnetek iz tega velikega videoposnetka, se izplača ta posnetek najprej izvoziti v ločeno datoteko in nato ta majhen posnetek uporabiti v projektu. Zdaj, če poskusite to narediti z iMovie ali Final Cut Pro, to nekako premaga namen. Ta velik projekt morate ustvariti samo za izvoz tega majhnega posnetka. Lahko pa to storite s preprostim predvajalnikom Quick Time Player, ki je na vašem Macu. To vam bo omogočilo, da odprete videoposnetek, izvozite le njegov del, ne da bi vmes kdaj ustvarili kakšen velik drug projekt ali datoteko.
Za primer vzemimo ta desetminutni video tukaj, ki je star film. Recimo, da želimo samo del tega. Torej, v Quick Time Playerju je nekaj orodij za urejanje. Obstajata dva načina za pristop k temu. Najprej uporabimo samo obrezovanje. Odšel bom na Uredi in nato Obrezovanje ali Ukaz T. To prikliče ta poseben vmesnik tukaj na dnu. Zdaj lahko izberem samo del, ki ga želim. Ko pridem do tega enega dela, lahko kliknem Obreži. Zdaj lahko grem na File, Save. Ne bo shranil prek obstoječega videoposnetka, ampak bo namesto tega zahteval, da shranite nekaj novega. Tako lahko pokličem ta posnetek 1 in ga shranim na namizje. Upoštevajte, kako hitro to počne. Ne izvozi videa. Pravzaprav samo vzamete ta posnetek in ga shranite v ločeno datoteko. Torej ne gre za ponovno obdelavo vsega. Zdaj imam ti dve datoteki tukaj. Ta prvi je velik 238 MB in lahko vidite, da je dolg skoraj deset minut. Ta majhen posnetek, ki sem ga izvozil, je velik le 17 MB in je dolg le 38 sekund. Zdaj lahko ta majhen posnetek prenesem v projekt iMovie in ohranim projekt iMovie razmeroma tesen, ne da bi prinesel to ogromno datoteko 200 MB.
V mnogih primerih bi lahko bilo veliko slabše od tega. Če snemate dolg video 4K na vašem iPhoneu, lahko dobite datoteko, veliko več gigabajtov. Če želite le del tega, lahko s to tehniko ustvarite majhno datoteko. Vnesite to v iMovie, namesto da povečate velikost svojega projekta iMovie za teh nekaj gigabajtov.
Zdaj, ko ste izvozili posnetek in morda želite izvoziti še en posnetek, vse kar morate storiti je, da uporabite Razveljavi. Samo ukaz Z. Potem se vrnete na izvirni videoposnetek. Nato lahko znova izvedete ukaz T in obrežete za izvoz drugega odseka. Druga stvar, na katero želim poudariti, je, da če želite natančnost, opazite, da tukaj ne dobite preveč natančnosti, ker je celoten video tukaj v tej res kratki časovnici. Če pa imate sledilno ploščico in kliknete in nato pritisnete na silo, samo kliknite še močneje, se dejansko poveča in zdaj imate veliko natančnost, kam točno postaviti začetek ali konec obrobe.
Zdaj obstaja še ena metoda, ki bi jo lahko uporabili tudi v nekaterih situacijah. Namesto obrezovanja uporabite funkcijo Split Clip. Torej najprej pojdimo nekje na sredino. Morda bo lažje krmariti, predvajati videoposnetek in priti točno tam, kjer želite začeti. Čeprav, če boste to uporabljali v drugem urejevalniku, kot je iMovie ali Final Cut, se vam splača dobiti malo več na začetku in na koncu, še posebej, če niste prepričani, kateri deli posnetka so natančni. želite ali pa boste morda želeli dodati prehode. Torej pojdi malo prej. Ampak recimo, da želim začeti tukaj. Lahko bi naredil Edit in nato Split Clip ali preprosto ukaz Y. To gre v zelo podoben vmesnik tukaj. Lahko pa vidite dva dela. Zdaj se vam ni treba ustaviti tukaj, preden izvozite. Lahko zgrabite to rdečo črto in jo povlečete nekam drugam in tam naredite razdelitev. Nadaljujte s tem in razdelite samo tiste dele, ki jih potrebujete. Mogoče potrebujete nekaj od teh kosov. Kot morda potrebujem tega. Tega ne potrebujem, ampak to potrebujem. Zdaj lahko vstopite in izbrišete dele, ki jih ne želite. Zato bom s tipko Command izbral vse dele, ki jih ne želim. Pusti ta del. Potem bom pritisnil Izbriši. Zdaj imam samo ta del tukaj. Zdaj lahko grem shranim in pokličemo ta posnetek 2. Tukaj lahko vidite, da se pojavi. Zdaj preprosto razveljavim in vrne vse te dele nazaj. Zdaj bi lahko uporabil tipko Command in kliknil Ponovno izberite ta del, Prekliči izbor tega dela, Izbriši. Zdaj imam samo ta odsek. Zdaj lahko shranim in pokličem ta posnetek 3. Nato še enkrat Razveljavi.
Zdaj, ne glede na to, ali uporabljate metodo Trim ali uporabljate to metodo, lahko to preprosto zaprete. Original se ne bo spremenil. Če se zdaj vrnem na izvirnik, lahko vidite, da je še vedno dolga deset minut. Teh razdelkov sploh nima. Če grem še enkrat v Split ali Trim, bi lahko videli, da se tam nekako začenja na novo. Torej to ne bo vplivalo na izvirnik. Če pa zaprete to, vas bo vprašalo, ali želite to shraniti. Ampak vidite, da piše Export As. Torej, ne, seveda, ne želite shraniti tistega, kar je ostalo tukaj. Samo pritisnite Delete in tam imate svoj izvirni video. Potem imate svoje majhne posnetke tukaj pripravljene za uporabo v vaši programski opremi za urejanje, ne da bi vam bilo treba kdaj prinesti ta velik težak dolg video.
To je le primer tega, kar lahko storite z orodji za urejanje Quick Time Playerja. Idealen je za stvari, kot je obrezovanje videa, izvoz takšnih posnetkov ali celo preureditev posnetkov znotraj videoposnetka. To lahko storite enostavno, ne da bi vam bilo treba uporabljati iMovie, Final Cut Pro ali kaj drugega.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-02-22 at 21.20.26 Large.jpeg
    Screenshot 2022-02-22 at 21.20.26 Large.jpeg
    195,8 KB · Ogledi: 52

Morda vas zanima tudi...

Datoteke PDF lahko v Macu združite na več načinov. S preprostim hitrim dejanjem v Finderju boste to opravili hitro, s predogledom pa...
Odgovori
0
Ogledi
29
Preberite, kako izklopiti in znova vklopiti iPhone, ne glede na to, ali ima ID obraza ali gumb Domov. Če želite izvedeti več o tej...
Odgovori
0
Ogledi
44
Z nizanjem na namizju lahko pospravite neurejeno namizje, pri čemer so želene datoteke še vedno na voljo. Vir: macmost.com (YouTube...
Odgovori
0
Ogledi
37
V operacijskem sistemu watchOS 10.2 in novejšem lahko podrsate med svojimi zasloni Apple Watch. Tukaj je opisano, kako vklopite to...
Odgovori
0
Ogledi
37
Če želite sporočilo poslati z glasom, si oglejte, kako v iOS 17 in iPadOS 17 pošljete zvočno sporočilo. Če želite izvedeti več o tej...
Odgovori
0
Ogledi
61

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu