Video Kako delati s PDF-ji na iPhonu ali iPadu

Gledate:
Video Kako delati s PDF-ji na iPhonu ali iPaduDokumente PDF lahko ustvarjate, ogledujete, označujete, združujete in delite na iPhone in iPad, ne da bi bile potrebne posebne aplikacije. Če veste, kje iskati, lahko naredite skoraj vse v aplikaciji Files, vendar je aplikacija Booka morda boljši način za ogled datotek PDF.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako lahko ustvarite, si ogledate, združite, razdelite in označujete dokumente PDF na vašem iPhone ali iPad.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej delo z dokumenti PDF ni tako preprosto na iPhonu ali iPadu kot na Macu. Na Macu imate namensko aplikacijo Preview, ki v veliki meri poskrbi za tisto, kar večina ljudi potrebuje od PDF-jev. Na iPhoneu ni aplikacije za predogled. Obstaja pa aplikacija Files, ki je podobna Finderju in izkazalo se je, da lahko aplikacija Files naredi veliko stvari tudi s PDF-ji.
Najprej ustvarimo PDF. PDF lahko ustvarite skoraj kjer koli na iPhonu. Zdaj morda veste, da lahko to storite na Macu, ker lahko natisnete in nato shranite kot PDF. Torej, tudi če aplikacija nima izvorne funkcije PDF, lahko to še vedno storite. Enako imate na iPhonu, vendar je nekako skrita.
Torej sem tukaj na spletni strani v Safariju. Uporabljate lahko katero koli aplikacijo. Lahko ste v pošti, lahko ste v kakšni drugi aplikaciji, ki prikazuje besedilo. Karkoli že je, dokler lahko natisnete, boste morali ustvariti PDF. Zato se bom dotaknil tega gumba, da ga dam v skupno rabo, in ena od možnosti tukaj je Natisni. Grem v Tisk. Tukaj še vedno ne boste videli nobene funkcije PDF. Če pa vzamete dva prsta in ju premaknete čez predoglede na dnu in stisnete navzven, se bo predogled razširil na celozaslonski način. Ko je prikazan na celotnem zaslonu, v bistvu deluje kot PDF in se lahko dotaknete tukaj. Nato shranite v datoteko. Nato Shranite in dobili boste PDF. Zdaj, če pogledam v aplikaciji Files, je ista mapa, kamor sem jo shranil, vidim, da je PDF celotne spletne strani. Ogled PDF-jev je torej stvar samo uporabe aplikacije Files. Tukaj imam kopico PDF-jev in za ogled jih moram samo tapniti v aplikaciji Files. Aplikacija Files se tukaj spremeni v ta mali pregledovalnik PDF.
Potem je tukaj pravzaprav lahko tudi označite PDF. Tam se lahko dotaknete in dobite orodja za označevanje. Zdaj lahko dejansko označujete z vsemi vrstami različnih stvari, vključno z besedilom, oblikami, puščicami, vsem.
Kaj pa združitev dveh PDF-jev. Zdi se, da tudi za to ni nobene funkcije. Toda tukaj je v aplikaciji Files. Vse kar morate storiti je, da se dotaknete tukaj in zdaj lahko izberete in izberete recimo te tri dokumente tukaj. Zdaj, če se dotaknem tukaj, je ena od stvari, ki jih lahko naredim, ustvariti PDF. Tako bo ustvaril nov PDF, ki vsebuje vse tri te stvari. Torej pogledam sem in tukaj je bilten, ki mu sledi poročilo, ki mu sledi dokument za njim. Vse je združeno v en nov PDF.
Kaj pa razdelitev PDF-jev. Tukaj imam dolg PDF in recimo, da želim le nekaj od teh strani prenesti v nov dokument. No, kar lahko storim tukaj je, da grem na Tiskanje, tako kot sem naredil prej, da ustvarim PDF. Tukaj vidite, da lahko ustvarim obseg in piše vseh osem strani. Dejansko lahko tam kliknem in spremenim ta obseg. Lahko pa izberem tudi strani spodaj. Torej izključimo prvo stran. Izključimo tretjo stran. Izključimo strani 6, 7, 8. Zdaj imam pravkar strani 2, 4 in 5. Zdaj lahko natisnem in nato shranim v datoteke, kar mi bo omogočilo, da ta dokument shranim tukaj kot nov dokument. Tukaj lahko vidite, da imam vzorčno besedilo 2 in ima samo tiste tri strani, ki sem jih želel shraniti.
Seveda lahko to tehniko kombinirate s tehniko spajanja, če želite iz nekaterih PDF-jev vzeti več različnih stvari, iz njih ustvariti ločene datoteke in jih nato vse združiti v en nov PDF.
Še eno stvar ti želim pokazati. Aplikacija Files ni edino mesto, kjer si lahko ogledate datoteke PDF. To lahko storite tudi v aplikaciji Books. Zdaj je aplikacija Books App tam, kjer lahko kupite knjige pri Applu. Nekatere lahko brezplačno prenesete. Vanj lahko dodate tudi svoje knjige. Zvočne knjige lahko naredite tudi v aplikaciji Books. Lahko pa ga uporabite tudi kot pregledovalnik PDF. Torej, tudi če Books ne uporabljate za nič drugega, je to priročno mesto za shranjevanje PDF-jev in lep način za njihovo branje.
Zato bom šel v ta PDF tukaj. Potem ga bom delil tukaj. Eden od krajev, kamor bi lahko šel od tu, so Books. Tam se bom dotaknil »Knjige« in to bo preneslo v aplikacijo Books. Vidite, da imam tam tudi preostale knjige. Zdaj je del moje knjižnice knjig. Zdaj imam lep način za branje tega PDF-ja v aplikaciji Books. Tukaj je tudi številna različna orodja. Lahko iščem v PDF-ju. Lahko ga označim. Lahko grem v takšno kazalo vsebine. V tem primeru mi bo pokazal samo sličice. Imam zaznamke, ki jih lahko nastavim tukaj. V aplikaciji Books je torej veliko funkcij branja PDF-jev. Če uporabljate veliko datotek PDF, ne smete spregledati aplikacije Books. Poskusite in morda vam bo všeč boljša od katere koli druge rešitve za ogled PDF-jev.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-04-08 at 20.06.19.png
    Screenshot 2022-04-08 at 20.06.19.png
    1,5 MB · Ogledi: 159

Morda vas zanima tudi...

Preberite, kako posodobiti iPad v Nastavitvah in kako ga lahko posodobite z računalnikom. Pokazali vam bomo možnosti za posodobitev, da...
Odgovori
0
Ogledi
48
Preberite, kako preverite, ali je za vaš iPhone na voljo nova različica sistema iOS. To vključuje posodobitve programske opreme za...
Odgovori
0
Ogledi
37
Ko v iPhonu izvajate dejavnosti, kot sta časovnik in predvajanje podcasta, se te pojavijo v Dinamičnem otoku. Prikazane dejavnosti v...
Odgovori
0
Ogledi
16
Pred spletnimi prevarami se najbolje zaščitite tako, da razumete, kako delujejo. Spoznajte teh 10 najpogostejših spletnih prevar in se o...
Odgovori
0
Ogledi
23
Če želite kar najbolje izkoristiti iskalnik Mac Finder, morate vedeti, kako hitro razvrstiti datoteke v oknu Finderja. Preberite, kako...
Odgovori
0
Ogledi
24
Nazaj
Na vrhu