Video Kako centrirati okno na Macu

Gledate:
Video Kako centrirati okno na Macu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Ni preprostega vgrajenega ukaza za centriranje okna na Macu, lahko pa uporabite druge tehnike. Naučite se, kako združiti dva premika oken za centriranje okna, uporabite skripte v Shortcuts ali aplikacijo tretje osebe.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Danes naj vam pokažem tri načine za centriranje okna na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj recimo, da ste želeli sredino okna na svojem Macu. Kot da bi tega pripeljal prav na sredino. Skoraj nemogoče ga je popolnoma spraviti na sredino s samo vlečenjem. Zato bi bilo lepo imeti preprost način za samodejno centriranje. Naj vam pokažem tri različne načine za to, od katerih imajo vsi prednosti in slabosti.
Najprej bi bilo super, če bi obstajal način, da to storite brez nameščanja aplikacij tretjih oseb, izvajanja kakršnih koli skriptov, bližnjic, avtomatizacije ali česa podobnega. To lahko storite s standardnimi premiki in ukazi Windows na vašem Macu. Zdaj lahko združite dva trika premikanja oken, da centrirate okno. Najprej morate dobiti okno, da zapolni celoten zaslon. Ne govorim o uporabi zelenega gumba ali o prehodu na celozaslonski način. Govorim o tem, da se to okno dejansko poveča, da zapolni celoten zaslon. To lahko storite tako, da dvokliknete s pritisnjeno tipko Option v katerem koli vogalu. Z dvojnim klikom se bo zaskočil v vogal. Če držite tipko Option pritisnjeno, boste storili enako za nasprotni kot. Zato preprosto izberite svoj najljubši kotiček, kot je spodnji levi tukaj, možnost dvokliknite nanj in zdaj to okno zapolni celoten zaslon. Morda mislite, da lahko storim isto stvar z dvojnim klikom na naslovno vrstico tako. To bo delovalo v nekaterih oknih, v drugih pa ne, ker tehnično to samo razširi okno na velikost, ki je potrebna za vsebino. Torej v nekaterih primerih, na primer v Safariju, to ne bo šlo. Toda možnost dvojnega klika na kotu bo okna vedno razširila na največjo velikost.
Zdaj lahko s katerim koli vogalom uporabite možnost in povlecite in potegnila bo vse vogale hkrati. Zdaj imate popolnoma centrirano okno in ga lahko naredite poljubne velikosti. Samo povlecite do želene velikosti in se ustavite. Zdi se, da je veliko korakov, vendar v resnici ni. Tukaj to počnem zelo hitro. Možnost dvojni klik. Možnost povlecite in končal sem. Okno imam na sredini. Pomanjkljivost tega je, da traja nekaj korakov in res ne dobite okna nazaj na točno velikost, kot ste jo imeli prej.
Zdaj naredimo to s Skriptiranjem v novi aplikaciji Bližnjice. Dejansko obstajata dva načina za to, oba pa imata težave. Prvi je uporaba ukaza Premakni okno. Ko to dodate, lahko vidite, da sem to dodal tukaj, privzeto je Premakni Windows na sredino. Popoln. Točno to smo želeli narediti. Toda kako doseči, da se okno premakne? Na žalost Bližnjice nimajo dobrega odgovora na to. Obstaja Find Windows Where. To lahko vidite tukaj. To bo poiskalo razpoložljiva okna. Je pa super počasno. V tej predstavitvi se res ne dogaja veliko, toda če bi imeli nekaj celozaslonskih aplikacij, kot sta morda Safari in Mail, bi lahko trajalo več kot minuto, da dejansko najdete trenutno okno in dejansko ne more celo najti trenutno okno, ker so vsi filtri tukaj povezani s stvarmi, kot so naslov, ime aplikacije in vse to. Ne morete povedati, da samo poišče najbolj sprednje okno v trenutni aplikaciji. Tukaj preprosto ni na voljo.
Zato sem moral napisati ta del skripta JAVA, ki v bistvu dobi naslov trenutnega okna trenutne aplikacije. Potem to poda tukaj in filtrirate Naslov je in ta rezultat. Tako bo v bistvu našel okno z enakim naslovom kot to tukaj. Nato bo to okno centriralo. Zdaj sem to nastavil na Pripni v menijski vrstici, tako da se bo prikazalo tukaj, da mi omogoči, da grem v okno TextEdit tukaj in uporabim to. Videli ste, da deluje. Toda verjemite mi, če bi imeli odprtih še nekaj aplikacij, bi to bilo prepočasi, da bi bilo uporabno.
Pred nekaj leti sem vam pokazal, kako to dejansko storite z uporabo Automatorja. Ta isti skript lahko vzamete in ga uporabite tukaj v Bližnjicah. Torej, tukaj je dejansko isti scenarij. Tukaj je popolnoma isti skript, ki uporablja skript JAVA za pridobivanje skrajnega sprednjega okna iz najbolj sprednje aplikacije. Nato ugotovi velikost vašega namizja, tako da pogleda v Finder, in nato postavi okno na sredino, pri čemer ohrani enako velikost. Torej je vse v skriptu JAVA. Nima enakega problema, kot ga je imela prejšnja bližnjica, ko je trajalo veliko časa za iskanje trenutnega okna. Tako da deluje precej hitro.
Ena težava je, ko ga zaženete, vidite, da ne deluje povsem. Kaj je naredil tam? Zakaj ga je dalo tja? To je pravzaprav središče mojega namizja. Če vam pokažem sistemske nastavitve, lahko vidite okno, ki ga vidite. Pravzaprav imam tukaj drugi zaslon. Torej, če ga dejansko postavim tja, je to pravzaprav središče mojega namizja. Torej to res ne deluje dobro, če imate več zaslonov. Vendar deluje odlično, če imate en sam zaslon. To bi lahko odpravili tako, da tukaj dejansko uporabite trdo kodirane številke. Tako bi lahko naredil 1280, 720 in lahko bi imel samo ničle za levo in vrh. Potem tega niti ne potrebujem več. Zdaj, če želim centrirati okno, kot je to, lahko zaženem skript in deluje hitro in natančno.
Torej, če imate več oken, potem je to vrsta skripta, ki ga želite in tja vstavite širino in višino svojega glavnega monitorja. Če pa imate samo en zaslon, bo to vedno delovalo in vam ni treba vnašati številk.
Kot lahko vidite, ima uporaba bližnjic veliko pomanjkljivosti. Zagon prve bližnjice bo trajal predolgo. Morda lahko Apple to v prihodnosti popravi tako, da nam omogoči hiter način, da dobimo skrajno sprednje okno najbolj sprednje aplikacije. Druga bližnjica deluje odlično za en zaslon, vendar jo morate prilagoditi za več zaslonov in zahteva malo kodiranja, s čimer se vsi ne strinjajo.
Zdaj lahko za to dobite tudi aplikacijo tretje osebe. Teh je v App Store ogromno. Če iščete upravitelje oken, lahko prenesete enega od teh. Stali bodo malo, vendar imajo poleg samo centriranje okna veliko naprednih funkcij. Nekaj jih lahko najdete tudi zunaj App Store. Včasih so brezplačni. Trenutno zelo priljubljena je Rectangle, ki ima brezplačno in plačljivo različico Pro in jo lahko dobite tukaj. Brezplačna različica vam bo omogočila centriranje okna. Zato ga bom zagnal tukaj in zdaj ga imam v menijski vrstici in lahko vidim, da je eden od ukazov tukaj za Center. Bližnjica na tipkovnici je Option Command C, tako da bi lahko uporabil samo ukaz možnosti C. Postavil bo na sredino trenutno okno. Pomanjkljivost te metode je, da morate v svoj sistem dodati še eno aplikacijo tretje osebe, da to storite. Ampak, če je to nekaj, kar potrebujete in morda želite tudi nekaj te druge funkcionalnosti, je morda vredno.
Torej obstajajo trije načini, ki jih lahko uporabite za centriranje okna. Vsaka ima prednosti in slabosti. Toda vsako bi lahko uporabili tudi za več kot le za centriranje okna. Na primer, te tehnike premikanja oken, ki sem vam jih sprva pokazal, bi lahko uporabili za druge stvari za postavitev oken. Bližnjice je mogoče uporabiti za pozicioniranje oken na druge načine na določena mesta na zaslonu, na primer. Aplikacije tretjih oseb imajo veliko več funkcij kot le možnost centriranja oken. Uporabite jih lahko za pozicioniranje oken in shranjevanje prednastavitev in vseh vrst stvari. Zato upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-01-24 at 21.38.58.png
    Screenshot 2022-01-24 at 21.38.58.png
    1,4 MB · Ogledi: 60

Podobne teme

V iPhonu lahko besedilo med jeziki prevajate na več načinov. Izbirate in prevajate lahko v skoraj vseh aplikacijah, vključno z...
Odgovori
0
Ogledi
22
Mac ima vgrajeno funkcijo prevajanja, ki deluje skoraj povsod. Besedilo lahko prevajate, da ga lahko preberete ali si pomagate pri...
Odgovori
0
Ogledi
22
Kako prenesti vse iz starega iPada v nov iPad Pro, Air, iPad ali mini - pokažem vam, kako prenesti vse podatke, aplikacije, sporočila...
Odgovori
0
Ogledi
46
Preberite, kako prepoznati svoj svinčnik Apple Pencil, s katerimi modeli iPadov ga lahko uporabljate ter kako ga povezati in spariti z...
Odgovori
0
Ogledi
24
Spoznajte svoj Apple Pencil Pro. Pokazali vam bomo dejanja, ki jih lahko izvajate, kot sta Squeeze in Barrel Roll, ter razpravljali o...
Odgovori
0
Ogledi
31

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu