Video Kaj bo Apple prinesel leta 2022?

Gledate:
Video Kaj bo Apple prinesel leta 2022?

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Najverjetneje bomo leta 2022 videli nov večji iMac, MacBook Air, Mac Pro in iPhone 14. Kaj bo še izdal Apple? Bomo videli nov MacBook Pro? iPadi? Mac mini? AR očala?

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Tukaj je tisto, kar mislim, da nam je Apple pripravil v letu 2022.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Torej je nekaj očitnih stvari, ki jih bo Apple počel leta 2022, in tudi veliko govoric. Začnimo z iMac. Tako zdaj imamo 24" iMac. To je popolnoma nov stroj, ki so ga predstavili leta '21 in ima te barve. Je super tanek. Res je kul in uporablja procesor M1. Res je očitno, da Apple namerava da imajo zdaj tudi večji iMac. 27-palčni iMac, ki ga imajo zdaj, je še vedno Intelov procesor. To morajo zamenjati s tistim, ki bo uporabljal novejše Apple silikonske procesorje. Verjetno bo torej iMac z večjim zaslonom. Zdi se, da 27" ne ustreza. Mislim, da je spodnji zdaj 24. Tako da mislim, da bo 29, 30, morda celo 32". Verjetno bo tisti 4½ ali 5K zaslon in bo imel procesor M1 Pro in M1 Max. Z drugimi besedami, to bo namizna različica nedavnih MacBook Pro, ki so jih izdali. Zdaj bi lahko Apple naredil, da so ti videti kot trenutni iMac. Naj bodo res tanke in lepe barve in vse to. Lahko bi šli tudi v drugo smer. Držite se kovine. Naj bodo videti kot MacBook Pros in iPad Pros in iPad Air. To jim bo dalo zelo drugačen občutek kot spodnji 24-palčni iMac. Zdaj bodo morda, le morda, uporabili ime iMac Pro. Zdaj so ga nazadnje uporabljali leta 2017 za res drage iMace. Verjetno je bil le približno 1 oz. 2 % celotne prodaje iMac-a. Za razliko od MacBook Pro, ki je glavna linija MacBookov, je bil iMac Pro ta res manjša linija za uporabo v višjih razredih. Vendar bi bilo smiselno imeti nižji 24-palčni iMac kot vrhunski 30" iMac Pro. V iMac Pro bi vgradili enake procesorje kot v MacBook Pro. Mislim, da bi bilo to res super za potrošnike, da bi lahko jasno videli razliko med iMac in iMac Pro. Vendar bomo morali videti, kaj Apple naredi. Kakorkoli že, pričakujem, da bo spomladi izšel nov model iMac, ki bo v veliki meri poskrbel za skoraj vse glavne modele Mac. Vsi bodo uporabljali Applov silicij. imajo zelo malo, ki uporabljajo procesorje Intel.
Zdaj, kar zadeva MacBook, imamo MacBook Air, ki ga je treba posodobiti. Imamo tudi tisti 13-palčni MacBook Pro model, ki je zdaj čuden, ker ima Touch Bar. Apple se očitno odmika od tega. Težko je tudi videti, kje se ta 13-palčni MacBook Pro prilega. Je manjši in cenejši kot 14-palčni MacBook Pro, vendar se res ne razlikuje veliko od MacBook Air. Kaj bo torej Apple naredil s celotno linijo? No, vsekakor vidim, da bo Apple predstavil nov MacBook Air. Vendar je veliko spletnih mest govoric ki pravijo, da bo imel naslednjo generacijo procesorjev razreda M, M2. To bo res čudno. Tako da nisem prepričan, kaj bodo dali v MacBook Air. Preprosto ne glej, kako vanj vstavijo nekaj, kar se imenuje M2, medtem ko imajo dražji stroji še vedno številko 1 v imenu procesorja. Če vzamejo Touch Bar iz 13-palčnega MacBook Pro-ja, kako je res drugačen od MacBook Aira. Imel bo oboževalce in morda še nekaj drugih možnosti, vendar bo res čuden model med 14" MacBook Pro in MacBook Airom. Veliko bolj smiselno bi bilo, če ne bi imeli 13" modela. nasploh. 14 in 16" MacBook Pro, ki stane veliko. Če želite prihraniti nekaj denarja in dobiti cenejši model, dobite MacBook Air. Razen če želi Apple ponovno uporabiti ime MacBook in predstaviti nov model, ki bo nadomestil 13" MacBook Pro, ki se imenuje samo MacBook in je najcenejši model, vendar ne najlažji. Mislim, da mora MacBook Air res pridobiti svoje prvotne korenine kot super tanek in lahek MacBook. Apple to zmore zdaj. Ustvarijo lahko takšnega, ki je v bistvu debeline iPada, vendar s tipkovnico. Navsezadnje ima iPad Pro enak procesor M1. Zakaj torej ne. Zakaj ne bi imeli res lepega super tankega MacBook Aira. Imejte debelejši in težji običajni model MacBooka, ki je dejansko cenejši, in nato dva trenutna modela MacBook Pro, ki sta veliko dražja, a veliko zmogljivejša. Toda Applove linije izdelkov niso vedno tako smiselne. Torej bomo morali videti. Res je težko napovedati, kdaj bodo prišli na trg. Morda bom spomladi videl nov MacBook Air. Lahko bi si predstavljal tudi, da bi izšel jeseni.
Zdaj moramo tudi pričakovati, da bo Apple v nekem trenutku, verjetno proti koncu leta, izdal nov MacPro. Vanjo moram spraviti njihov novi procesor. Ampak kako? Stari MacPro, kot je ta, ki ga trenutno imam, je vse v tem, da bi lahko imeli ta zmogljiv Intelov procesor in nato super zmogljiv GPU. Toda Applov silicij ne uporablja zunanjih grafičnih procesorjev. Grafični procesorji so del čipa. Tako so dobili procesor M1 Mac. To bi lahko dali vanj, a potem MacPro-ji res niso veliko boljši od vrhunskega MacBook Pro-ja in morda tudi prihodnjega iMac-a. Lahko bi prišli s posebnim procesorjem. Mogoče bi bil M1 Ultra in to lahko v njem in bi imel na tem enem čipu veliko CPU-jev in GPU-jev. Nora ideja, ki jo imam, je, da bi dejansko lahko imeli stroj, ki ima v sebi tako M1 Max kot procesor Intel Xeon. Če uporabljate aplikacijo, ki zahteva Intel, deluje na tem Intelovem čipu. Intelov čip ima tudi zelo hiter grafični procesor zunaj njega, tako da imate vse to na MacPro. To bi bil res drag stroj, vendar se Apple nikoli ni bal, da bi imel res drag model MacPro.
Poudariti moram, da je o MacProju veliko različnih govoric. Eden pravi, da bo model veliko manjši, morda pa bo tudi večji model, če želite vanj dodati veliko pogonov in stvari. Druge govorice kažejo, da bo Apple imel tako Intel MacPro kot Appleov procesor MacPro in lahko izberete, katerega želite dobiti. Druga stvar, na katero je treba biti pozoren, je, da menim, da je večina ljudi, ki dobijo MacPro, urejevalniki videoposnetkov. Apple ima to posebno kartico v MacPro, imenovano After Burner Card, in samo pospeši Final Cut Pro. Samo to jih bo verjetno prodalo na tono. Ker je After Burner nekaj, kar Apple razvija, bo morda prišel s procesorjem M1 Max s posebnim Apple silikonskim After Burnerjem. Torej, imate M1 Max, vendar imate tudi ta poseben procesor, ki deluje samo s Final Cut Pro.
Vem, da me bodo vprašali o novem Mac Miniju. Pri tem lahko greste na dva načina. Ogledate si lahko zgodovino Mac Mini in rečete, da Apple rad traja leta, ne da bi ga posodabljal, in mislite, da se bodo le držali trenutnega Mac Mini. Letos ne bomo imeli nič novega. Drugi pravijo, da bi bilo super imeti Mac Mini s procesorjem M1Pro ali M1Max. Toda Apple v resnici ne mara postavljati teh vrhunskih stvari v Mac Mini. To je za Mac Pro. Tako da nisem prepričan, v katero smer bodo šli. Mislim, če bodo izdelali Mac Mini z M1Maxom v njem, bo to super. Prepričan sem, da nam bo vsem všeč! Toda Apple bo moral za to zaračunati roko in nogo, sicer bo uničil njihovo drugo linijo. Bistvo Mac Mini je v tem, da je poceni. Tako da preprosto ne vidim, da bi se to zgodilo. Nisem prepričan, ali bomo videli novega Mac Mini in če bomo naredili, kar bo v njem.
V redu, leto 2022 bo seveda leto iPhone 14. Kakšen bo iPhone 14? Kako bo boljši od iPhona 13? No, kamera je vedno razlikovalnik. Apple nenehno izboljšuje kamere, zlasti v Pro modelih iPhone-a. Zdaj se govori, da bo Apple nadgradil širokokotno kamero na kamero z ločljivostjo 48 milijonov slikovnih pik z 12 milijonov slikovnih pik, ki jih imamo zdaj. Razlog, zakaj bi to storili, je omogočiti snemanje 8K videa. Zdaj je to nekako smiselno, vendar preprosto ne vem, ali smo pripravljeni na 8K snemanje na iPhone. Mislim, super bi bilo imeti. všeč bi mi bilo. Ampak mislim, da Apple ne bo več ali manj prodal, če bodo to storili leta 2022 ali 2023. Zakaj bi torej hiteli. Govori se tudi o tem, da teleobjektiv dejansko postane periskopski objektiv. Torej dejansko upogne svetlobo vanj, tako da vi, namesto da bi imeli dolg objektiv kamere, jo upogne in gre kot v obliki črke L v telo kamere, kar vam omogoča telefoto do recimo 10X. To bi bilo super. To bi mi bilo všeč. Obstaja že nekaj telefonov Android, ki imajo to.
Zdaj se tako kot vsako leto pojavljajo govorice, da se bo Apple znebil Notcha in morda imel samo majhno luknjo na zaslonu, tako da kamera pride skozi luknjo namesto te velike zareze na vrhu zaslona. Videti bomo morali, ali lahko Apple to stori in dejansko ohrani velikost iPhona precej tanek, ker morate pod debelino zaslona namestiti veliko stvari, da bi imeli samo luknjo za kamero.
Kar zadeva iPade, bo Apple najverjetneje izdal nove različice vsakega modela iPad, razen Mini, ker so pravkar izšli z novim Minijem. Tako bomo verjetno videli nove iPad Pros, nov običajen standardni poceni iPad in tudi nov iPad Air. Ni pa jasno, katere nove funkcije bodo v teh, namesto le nadgradnje procesorjev in morda zaslonov na nekaterih od njih. Ena stvar, ki bi jo lahko storili, je, da s temi uvedejo brezžično magnetno polnjenje, saj jih imajo iPhoni in jih je smiselno imeti v iPadu. Še vedno se mi zdi čudno priključiti svoj iPad Mini poleg iPhona, ki je pravkar pritrjen na polnilnik MagSave.
Kar zadeva Apple Watch, vedno iščete, kateri nov senzor ji lahko dodajo. Govori se o senzorju glukoze v krvi, senzorju krvnega tlaka, senzorju telesne temperature, spalni apneji in morda celo o zmožnosti preverjanja prometne nesreče, ne samo za uro, ampak morda tudi za telefon. Torej, če Apple išče nekaj novega za uvedbo v letu 2022, bo morda eden od teh senzorjev to.
Razen tega obstajajo tudi govorice, da bo Apple imel tretji model. Trenutno imamo dve različni velikosti. Toda Apple bo morda predstavil tretji model, ki je posebej zasnovan tako, da je izjemno robusten. Torej za uporabo za športnike ali ljudi, ki delajo, kjer se lahko ura zlahka poškoduje.
Kaj pa novi izdelki? No, tisti, ki je najbolj priljubljen na spletnem mestu govoric, ima Apple očala. Ideja je torej, da bi bila to očala za razširjeno resničnost. Ni nujno, da so očala VR. Razlika je v tem, da bi izgledali kot običajna očala. Oblečeš jih in vidiš skozi njih. Potem bi lahko na tem, kar vidite, videli druge stvari. Kot so obvestila, čas, temperatura, puščice in podobno. To je razširjena resničnost. Zelo se razlikujejo od očal za navidezno resničnost, ki so velike, obsežne stvari, ki jih nosite na obrazu, ki blokirajo vsak običajen vid in ga nadomestijo s 3D-pogledom igre ali karkoli že gledate. Pravzaprav ne vidim, da bi Apple vstopil v areno očal VR. Vidim, da delajo očala AR. Apple je bil zelo uspešen pri nosljivih napravah, kot so ura in AirPods. Vzeti nekaj te tehnologije in jih dati v očala je zelo smiselno. Znajo izdelati lastne procesorje in bi jih lahko naredili res majhne. Znajo narediti res kul stvari z baterijami, kot so tiste v slušalkah AirPods. Že leta delajo tudi na programski opremi, ki je na voljo razvijalcem za razvoj aplikacij AR. Zato so pripravljali veliko razvijalcev za izdelavo stvari, ki bi se lahko pojavile v očalih.
Zdaj bi lahko s tem naredili nekaj kul stvari. Na primer, če nosite nekaj od teh, jih lahko dejansko nadzirate s kretnjami. Tako prepozna, da vaša roka potegne od desne proti levi, in odda obvestilo. Ali pa si odmisliš kaj takega ali takega. Dejansko bi lahko videli svoje roke z uporabo lidarja in s kretnjami, tako da lahko nadzorujete, kaj vidite. Mislim, da bo Apple šel tako. Poleg tega menim, da bodo ti zelo koristni, ko boste sedeli za svojim Macom. Namesto da bi jih nadeli in hodili po ulici ter dobili navodila, sedite za mizo in na zaslonu vašega Maca bi videli nekaj prekrivanj, na primer morda je kazalec dejansko 3d in lebdi nad zaslonom. Morda boste, ko nekaj povlečete in spustite, dejansko videli, da se dvigne z zaslona. Tu jih vidiš skozi in nato padeš nekam drugam. Lahko bi bil res zanimiv način za razširitev zmogljivosti Maca ter celo iPada in iPhonea z nošenjem očal in pogovorom med seboj.
V redu, tako da bo res kul, če se to zgodi. Ne bi stavil na to za leto 2022. Mogoče '23, '24 bomo videli. Obstaja pa še nekaj govoric o novih Applovih zaslonih. Apple že dolgo ni prišel s potrošniškim zaslonom. Imajo svoj vrhunski Pro zaslon, vendar je nekaj govoric, da bodo izdali zaslon, ki bo v bistvu podoben modelu iMac, razen brez računalnika. So samo zasloni. Tako bi jih lahko kupili skupaj z Mac Mini ali bolj verjetno, da bodo imeli dodaten zaslon z vašim MacBook Pro. Ne vem, ali bo Apple to končno naredil ali ne, lahko pa vam povem, da če to storijo, lahko naredim dve enostavni napovedi. Ena je, da bodo zelo dragi in kritiki jih bodo močno udarili, kako dragi so v primerjavi z zasloni tretjih oseb. Druga napoved je seveda, da jih Apple ne bo mogel izdelati dovolj hitro, da bi jih obdržal na zalogi.
V redu, tukaj so moje napovedi, kaj bo Apple počel leta 2022. Pustite svoje napovedi v spodnjih komentarjih in srečno novo leto!
 

Priponke

  • Screenshot 2021-12-31 at 21.18.23 Large.jpeg
    Screenshot 2021-12-31 at 21.18.23 Large.jpeg
    147,7 KB · Ogledi: 74

Podobne teme

  • Članek
Nove pomembne posodobitve aplikacij za iOS - julij 2023 - Nedavno so bile objavljene pomembne posodobitve aplikacij Final Cut Pro, Logic...
Odgovori
0
Ogledi
200
  • Članek
Applu bo morda vsaj na Kitajskem prisiljen preimenovati svoj novi komplet za obogateno resničnost Vision Pro, ki so ga predstavili na...
Odgovori
0
Ogledi
254
  • Članek
Vrhunske nove posodobitve aplikacij iOS - konec aprila 2023 - Obstajajo nove aplikacije, ki so prejele nekaj zelo lepih posodobitev...
Odgovori
0
Ogledi
312
  • Članek
Nove večje posodobitve aplikacij za iOS - začetek aprila 2023 - Nedavno so bile izdane pomembne večje posodobitve aplikacij Apple Maps...
Odgovori
0
Ogledi
367
  • Vprašanje
Apple Park je glavni sedež podjetja Apple, ki se nahaja v mestu Cupertino v Kaliforniji, ZDA. To je razkošen kampus z zgradbami in...
Odgovori
1
Ogledi
167

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu