Video Izdelava priročne bližnjice za enostaven dostop do funkcij iPhona

Gledate:
Video Izdelava priročne bližnjice za enostaven dostop do funkcij iPhona

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Ustvarite lahko preprosto bližnjico za dostop do stvari, za katere najpogosteje uporabljate svoj iPhone. Nato lahko uporabite tap za nazaj, ikono domačega zaslona ali Siri, da ga aktivirate in izberete funkcijo. Odlično za produktivnost ali za pomoč nekomu, ki potrebuje lažji dostop do nekaterih stvari.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako lahko nastavite izjemno hiter dostop do najpogostejših stvari, ki jih počnete s svojim iPhoneom.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Zdaj, ko pogosto opravljate določeno nalogo na svojem iPhoneu, lahko uporabite aplikacijo Bližnjice, da to nekako avtomatizirate in nekoliko olajšate to nalogo. Morda celo zmogljivejšo od tega lahko ustvarite bližnjico, ki vam bo omogočila dostop do več različnih stvari, tako da boste lahko imeli enostaven dostop do najpogostejših stvari, ki jih počnete.
Torej začnimo tako, da gremo v aplikacijo Bližnjice tukaj, ustvaril bom novo bližnjico in dodal dejanje. Dejanje, ki ga bom tukaj iskal, je Meni. Želite izbrati Izberi iz menija. To bo ustvarilo poziv, kjer vas bo pozval, da se odločite. Določite lahko toliko stvari, kot želite. Torej najprej dajmo ime menija. Zdaj spremenimo prvo izbiro tukaj iz default1 v nekaj takega. Torej bo prva stvar tukaj hiter telefonski klic. Naj bo drugi element hitro besedilno sporočilo. Če želite dodati tretji element, lahko kliknem tukaj in nato dodam tudi tega. Tukaj bom dodal cel kup uporabnih stvari, ne da bi me skrbelo, kako se bodo izvajale. Zdaj sem tukaj ustvaril cel kup stvari. Tega pravzaprav še nisem nastavil, da bi naredil karkoli. Zdaj pa imam meni in lahko vidite tukaj na vrhu, kjer so navedeni vsi elementi in jih lahko urejam. Zelo enostavno jih lahko celo prerazporedim. Nato se spodaj vsak ponovi tukaj. Ideja je, da bi lahko dal dejanja med vsako od teh, da dejansko opravim delo.
Zdaj pa poimenujmo to in poimenujmo to Hitre funkcije. To boste želeli poimenovati nekaj, kar ni mogoče zamenjati z imenom aplikacije ali druge stvari, ki jih vaš iPhone počne, ker lahko uporabimo Siri, da to dejansko sproži. Potem, ko to preizkusimo, lahko vidimo, kako to izgleda. Tapnil bom tukaj spodaj desno in videli boste, da je tukaj prikazan ta velik meni in lahko izberem eno od teh stvari. Trenutno ne dela nič. Torej kodirajmo vsakega od teh. Najprej naredimo klic. Tukaj lahko vnesem Pokliči in izberem Pokliči, nato pa bo to postavljeno čisto na dno. Želim ga povleči navzgor in postaviti na pravo mesto v meniju. To bi bilo prav tukaj za Klic in Ime. Nato se lahko dotaknem tukaj in iz svojih stikov izberem, koga naj pokličem. Zdaj bi to moralo delovati. Če ga predvajam in nato izberem Označi klica, bi moral klic izvesti. Tukaj uporabljam testni iPhone, tako da dejansko ne bo opravil klica, ampak bi običajno začel zvoniti.
Zdaj bo gnezdo namenjeno pošiljanju sporočil. Zato poiščimo Sporočilo in izberimo Pošlji sporočilo. Toda tokrat, namesto da bi ga samo tapnil za izbiro in ga postavil na dno, bom tapni in drži in povleci. Vidite lahko, da se tukaj vrnem na glavni seznam dejanj in ga lahko spustim, kamor hočem. Zdaj lahko vpišem sporočilo in nato izberem prejemnika. Tam ga lahko vnesete ali pritisnete gumb plus. Izberite. Tukaj lahko dodate tudi več prejemnikov s tem gumbom Plus. Vendar se boste želeli tudi dotakniti tega in če je izbrana možnost Prikaži ko zaženi, bo dejansko odprla aplikacijo Messages. To sporočilo vnesite v pogovor, ki ga imate s to osebo. Ampak potem je odvisno od vas, da ga pošljete. Če pa to izklopite, jo bo poslal takoj.
Zdaj pa za naslednjo uporabimo Take A Photo in dejansko obstaja nekaj, kar se imenuje Take A Photo. To bomo izbrali. To bomo dali sem. Izberete lahko, koliko fotografij želite posneti. Katero kamero uporabiti in lahko se dotaknete tukaj in prikažete tudi predogled kamere. S tem Vklopljenim vas bo le pripeljala do aplikacije Camera in pripravljeni ste na fotografiranje. Morda je to tisto, kar si želiš. Lahko ga izklopite in tam bi samo posnel fotografijo.
Lahko ga naročite Predvajaj seznam predvajanja. Torej poiščite Glasba in nato bomo izbrali Play Music. Povlecite to noter. Tukaj bom izbral Seznami predvajanja. Tam je ta seznam predvajanja. Ta gumb se bom dotaknil tukaj. Zdaj ga dodaja. Videli ste, da to piše. Lahko bi se dotaknil tukaj in izbral svoje možnosti Naključnega načina. Vklopimo Naključno predvajanje skladb. Zdaj bo ta seznam predvajanja takoj premešal.
Naslednji je Odpri aplikacijo. Pravkar sem izbral aplikacijo Vreme. Mogoče bi bilo lahko kaj bolj podobnega Instagramu ali kaj podobnega. Zato bomo poiskali Open. Tu je Odpri aplikacijo. To lahko povlečem na svoje mesto. Izbrati moram aplikacijo.
Nastavitve Bluetooth so nekoliko bolj zapletene. Do Nastavitve lahko pridete tako, da vnesete poseben URL. Torej pojdimo sem in poiščimo URL. Uporabi tega. Mislili bi, da je to za odpiranje spletne strani, vendar obstajajo posebni URL-ji, ki jih lahko uporabite za dostop do različnih delov aplikacije Nastavitve. Prej sem posnel video o tem. Torej tista za Bluetooth je ta. Lahko pa ga obiščete tudi na običajni spletni strani. Uporabil bom Pokaži spletno stran in tokrat bom vtipkal navaden URL. Kaj pa, če želite prikazati nekaj lokalne vsebine. No, lahko greste neposredno na Note. Torej naredimo to. To bo dejansko trajalo dva koraka. Ker najprej želite najti Note. Torej bomo to naredili tukaj. Poiščite vse opombe. Dodajte filter in rekli bomo Filter je Ime Vsebuje in vemo, da se to imenuje projekt. Nato bomo poiskali tudi Show Notes. To postavite desno spodaj, da bo našel zapisek s tem imenom in ga nato prikazal.
Enako storite z datotekami. Tako lahko izberemo Datoteka in nato samo to in dejansko se lahko dotaknemo tukaj in izberemo datoteko. Tukaj je ena, ki se imenuje Info. To bi lahko bilo karkoli. pdf ali karkoli drugega. Celo slika. Izberite to, nato pa bomo uporabili QuickLook in to postavili desno spodaj. Tako bo QuickLook, ne glede na datoteko, ki jo tam določite. Enako lahko storimo za fotografijo tukaj. Zato bom znova poiskal File. Namesto tega izberite fotografijo. Nato pod tem uporabite isti QuickLook.
Torej, zdaj ga preizkusimo. Poskusimo tako, kot je nastavitev Bluetooth. Vidite lahko, da nas pripelje naravnost do nastavitev Bluetooth v aplikaciji Nastavitve. Toda tisto, kar moramo zdaj narediti, je, da si zagotovimo lažji dostop do tega, ker ne želimo iti v aplikacijo Bližnjice in jo nato vsakič zagnati.
Torej lahko naredimo nekaj stvari za nastavitev preprostega dostopa. Najprej nastavimo dobro ikono. Lahko se dotaknemo tukaj. Izberemo lahko barvo, ki jo želimo. Izberemo lahko GIF, ki ga želimo. Mogoče tale. Nato lahko gremo sem in rečemo Dodaj na začetni zaslon. Nato ga lahko še malo prilagodimo, preden ga dodamo na začetni zaslon. Zdaj bomo videli tukaj. Celotno stvar lahko aktiviramo tako, da se dotaknemo tam, nato pa se prikaže Meni. Zdaj lahko zelo enostavno dostopamo do katerega koli od teh, tako da ga samo tapnemo. Zdaj lahko vidite, kako predvaja ta seznam predvajanja.
Lahko pa naredimo še nekaj drugih stvari. Ena ideja, ki mi je všeč, je, da odprete Nastavitve in nato pod Dostopnost pojdite na Dotik in nato spodaj na dnu pojdite na Nazaj Tap. Nastavitev za to bližnjico se dvakrat dotaknite. Tukaj se morate spustiti na dno in videli boste bližnjice in tam boste videli tisto, ki ste jo pravkar ustvarili. Obstajajo hitre funkcije. Zdaj lahko gremo in kadarkoli želimo, samo dvakrat tapnite po hrbtu, takole, in lahko vidimo, da se pojavi.
Toda v Dostopnosti na istem mestu lahko nastavite tudi Assistive Touch, kar tukaj uporabljam za prikaz kazalca. Lahko pa prilagodite meni najvišje ravni. Običajno je že na voljo ena po meri in zanjo lahko izberete bližnjico po meri. Verjetno poznate to točko Assistive Touch, ki jo lahko premikam po zaslonu. Če ga tapnete, se tam prikaže ta meni. Zdaj pa imate kot enega od elementov hitre funkcije. Torej, če to že uporabljate, je to še en način, da pridete do tega precej hitro.
Druga stvar, ki jo lahko storite, je, da preprosto uporabite Siri za dostop do tega. Samo uporabite ime, ki ste ga poimenovali. Hitre funkcije. Zdaj vidite, da se pojavi in lahko izberem eno od teh stvari. Recimo, da želim iti na spletno stran tukaj. Še bolje od tega je, da se lahko še naprej pogovarjate, da ga aktivirate. Pazi, kaj se zgodi. (Gary pravi) Hitre funkcije. Pokaži datoteko z informacijami. Takoj lahko vidite, kako to počne. Še bolje kot to, lahko Siri ponudite nekaj alternativ. Torej, pojdimo nazaj v aplikacijo Bližnjice tukaj. Potem, če izberem eno od teh, na primer Pokaži datoteko z informacijami, lahko izberem sinonim in ga lahko dodam tukaj. Zdaj se zdi, da vizualno nič ne spremeni. Še vedno piše Pokaži datoteko z informacijami. Lahko pa rečem samo Info. Hitre funkcije, informacije. Seveda lahko tudi tukaj nastavite Siri, da posluša, tako da vam dejansko ni treba pritisniti stranskega gumba, niti za dostop do teh elementov.
To je torej samo vzorec različnih stvari, ki jih lahko naredite. Te lahko še naprej dodajate. Zelo enostavno jih lahko prerazporedite in preimenujete. Tukaj lahko dodate več spletnih strani, več različnih datotek. Seveda je veliko tega mogoče narediti s Siri ali z lastno bližnjico. Toda težava je, da se spomnite, kako natančno do njih dostopati. Če veste, da imate samo to mesto in vam bo pokazal seznam, recimo, desetih najboljših stvari, ki jih vedno počnete na svojem iPhone-u, bi lahko življenje precej olajšalo. Morda boste lahko s tem pomagali tudi nekomu, ki ima težave pri dostopu do številnih funkcij na svojem iPhoneu. Lahko bi samo nastavil to. Pokažite jim, kako aktivirati ta seznam hitrih funkcij, nato pa lahko izberejo tisto, ki ga želijo narediti. Odlično bi bilo za nastavitev iPhone-a za majhnega otroka ali starejšo odraslo osebo, ki ima težave z uporabo iPhone-a.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-02-18 at 20.11.11 Large.jpeg
    Screenshot 2022-02-18 at 20.11.11 Large.jpeg
    164,1 KB · Ogledi: 54

Podobne teme

Z aplikacijo Bližnjice lahko ustvarite kode QR, ki se povezujejo s spletnimi stranmi. Ko imate bližnjico, jo lahko preprosto ponovno...
Odgovori
0
Ogledi
202
  • Članek
V računalniku Mac lahko uporabite privzete pretvorbe besedila za pretvorbo besedila v velike ali male črke ali za pisanje vsake besede z...
Odgovori
0
Ogledi
190
S puščičnimi in modifikacijskimi tipkami lahko učinkovito pišete in urejate v računalniku Mac, ne da bi vam bilo treba umakniti roko s...
Odgovori
0
Ogledi
29
Včasih lahko za izvedbo nekega dejanja zaporedoma uporabite več kot eno bližnjico na tipkovnici. Tukaj je nekaj primerov kombiniranja...
Odgovori
0
Ogledi
97
V programu Finder ni ukaza, ki bi vam omogočil ustvarjanje nove prazne datoteke na trenutni lokaciji. Lahko pa ustvarite bližnjico, ki...
Odgovori
0
Ogledi
170

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu