Video Izbira najboljših nastavitev za izvoz iz iMovie

Gledate:
Video Izbira najboljših nastavitev za izvoz iz iMovie

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Ko izvozite iz iMovie, lahko izbirate med več nastavitvami kakovosti in ločljivosti. Tukaj je opisano, kako narediti pravo izbiro, ravnotežje med kakovostjo in velikostjo datoteke.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Naj vam pokažem, kako izbrati možnosti izvoza v iMovie na vašem Macu.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o akciji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Ko končate z izdelavo projekta iMovie, ga morate izvoziti. Pri izvozu imate veliko možnosti in možnosti bodo določile tako kakovost videa kot velikost datoteke. Torej, tukaj sem znotraj projekta iMovie. Izvozim lahko tako, da kliknem ta gumb tukaj in dobim te štiri možnosti, ali pa grem na File, Share in tam dobim iste štiri možnosti. Zdaj bo Slika samo izvozila trenutni okvir kot sliko. Druge tri možnosti vam omogočajo izvoz videa. Tako E-pošta kot možnosti YouTube in Facebook vam ponujata zelo omejen nabor nastavitev. Ogledamo si e-pošto in to nam bo omogočilo samo izbiro rešitve tukaj. Lahko gremo na precej majhno resolucijo. Konec koncev bi verjetno želeli imeti majhen videoposnetek, če ga boste poslali po moji e-pošti. Ne bi poskušal poslati nobenega videa po e-pošti. Videoposnetki so preveliki za pošiljanje po e-pošti. Tudi če vam to uspe, je domneva, da lahko druga oseba zlahka prejme to veliko datoteko. Ne morete izbrati nobenih več možnosti, ampak tukaj. Podobno, če izberete YouTube in Facebook, dobite tudi zelo omejen nabor možnosti. Izberete lahko samo ločljivost, tako kot pri e-pošti. Izberete lahko različne ločljivosti do 4K, če je vaš videoposnetek 4K. Vendar ne morete izbrati ničesar drugega, kot je količina stiskanja, in to se ne naloži v YouTube ali Facebook. Samo ustvari datoteko in jo nato naložite s samim spletnim mestom. Prejšnje različice iMovie so vam omogočale neposredno nalaganje na spletna mesta, kot je YouTube. Je pa res dobro, po mojem mnenju, da ti iMovie tega ne dovoljuje več. Ker če nalagate na spletno mesto, bi res morali uporabljati spletno mesto, ki vam ponuja celoten nabor možnosti za nalaganje in vam omogoča, da nastavite vse funkcije tega videoposnetka.
Zdaj, če želite vse možnosti izvoza, preprosto pojdite na File, Share in nato File. To vam daje celoten nabor tukaj. Torej morate najprej formatirati. Seveda, če izvažate video, želite izbrati video in zvok. Ne samo zvok. Nato lahko izberete ločljivost. To so torej dimenzije videa v slikovnih pikah. Tukaj lahko vidite, da imate štiri možnosti. 1080p je standardni video visoke ločljivosti. Velikost je 1920 x 1080. 4K je velikosti 3840 x 2160. 720 je izvirni format visoke ločljivosti. To je veliko manjša 1280 krat 720. Potem je 540 dejansko precej blizu videu standardne ločljivosti. Torej videoposnetek, kot smo ga morda uporabljali pred leti ali bi ga danes našli na DVD-jih, ki so še vedno standardne ločljivosti. Ni visoke ločljivosti.
Zdaj bo izbira enega od teh zelo vplivala na velikost. Ocenjeno velikost si lahko ogledate tukaj. V tem primeru tukaj 1080 za eno minuto, dve sekundi video. To bo na koncu znašalo približno 157 MB. Toda če bi zmanjšal ločljivost in naredil to samo 720p, bi lahko videli, da se ta občutno zmanjša na 95 MB. Če grem vse do standardne ločljivosti, bi lahko videli, da je zdaj 56 MB. Po drugi strani pa, če grem na 4K, bi lahko videli, da se bo povečala na 390 MB. Morda ne boste videli vseh štirih. Zlasti morda ne boste videli 4K. Če želite imeti možnost izvoza 4K, morajo biti vaši video posnetki 4K. Natančneje, prvi posnetek, ki ste ga dodali v svoj projekt, mora biti 4K. Edini način za projekt 4K iMovie je, da je prvi posnetek, ki ga dodate, ko ustvarite projekt, velik 4K. Če torej nameravate posneti videoposnetek 4K, je pomembno, da najprej uvozite videoposnetek 4K, tudi če to ne bo prvi posnetek, ki ga boste uporabili. Nato ga lahko odstranite in nato začnete dodajati 1080 posnetke ali fotografije in na neki točki pozneje dodate posnetek 4K. Očitno boste tam imeli nekaj posnetkov 4K, sicer ni smiselno izvažati v 4K. Samo povečali bi videoposnetek z nižjo ločljivostjo.
Torej v tem primeru tukaj uporabljam vse 4K. Če pa bi želel ustvariti manjšo datoteko, bi menil, da bi jo preprosto nastavil na 1080. Ne bodo dobili polne ločljivosti videa, a če bi zmanjšal velikost datoteke, bi lahko ločljivost spremenila prva stvar, ki jo naredim. Nato lahko nastavite kakovost. Tukaj na vrhu imate tri nastavitve. Nizka, srednja in visoka. Če izberete Nizko, bi ustvarila manjšo velikost datoteke. Ampak tukaj žrtvujete kakovost. Videoposnetek torej ne bo videti tako dobro. Srednji bo ustvaril nekoliko večjo datoteko z nekoliko boljšo kakovostjo, High pa bo ustvaril večjo datoteko še vedno boljše kakovosti. Izberete lahko tudi ProRes. ProRes bo minimalno stisnjen in ustvaril bo ogromno datoteko. Uporabite to, če nameravate to izvoziti iz iMovie in jo nato prenesti nazaj v iMovie, da bo del drugega projekta ali morda v drugo aplikacijo, da bi z njim naredili kaj drugega. Z drugimi besedami, to, kar izvažate tukaj, ni tisto, kar boste delili z drugimi ljudmi. To je tisto, kar boste uporabili pri nadaljnjem urejanju.
Končno imamo Custom. Po meri vam omogoča, da nastavite kakovost z drsnikom tukaj. Določa kakovost v megabitih na sekundo. Torej, tukaj pri tej nastavitvi za 157 je 20 megabitov na sekundo. To količino bi lahko zmanjšal, da bi imel v datoteki manj megabitov na sekundo, kar bo zmanjšalo velikost in zmanjšalo tudi kakovost. Torej, če grem do konca, lahko to zmanjšam na 27,9 MB, kar je precej majhna datoteka za enominutni video 1080p. Toda kakovost bo precej prizadeta. Po drugi strani pa bi ga lahko povišal na nekaj višjega in imel večjo datoteko z nekoliko boljšo kakovostjo od privzete visoke. Zdaj imate poleg tega tudi to stisnjeno nastavitev. Tukaj sta samo dve možnosti. Hitrejša in boljša kakovost. Tako lahko uporabite Faster, če izvažate, da kupite končni izdelek in vidite, kaj imate. Uporaba boljše kakovosti bo nekoliko izboljšala kakovost končnega videoposnetka. Vendar bo trajalo dlje, da se ustvari rezultat. Upoštevajte, da se velikost datoteke ne spremeni, ker se bo še vedno shranila z določeno hitrostjo megabitov na sekundo. Tako na splošno uporabljam Faster, dokler ne dokončam projekta in želim ustvariti nekaj, kar bom naložil na YouTube ali poslal tistemu, ki prejme datoteko. Potem bom za zadnji izvoz preklopil na boljšo kakovost in to uporabil.
Kako torej izbrati, kateri je pravi za vas? No, lahko ugibate glede na velikost datoteke. Morda obstaja omejitev glede tega, kaj ste pripravljeni imeti, kolikor velika je datoteka. Lahko pa tudi samo eksperimentirate. Lahko poskusite izvoziti pri nizki, srednji, visoki, 720p, 1080 in vidite, kakšne so razlike za vas. Morda je nižja kakovost povsem sprejemljiva za vas in za ta projekt. Potem boste morda pri drugem projektu želeli višjo kakovost. Veliko bo odvisno od tega, kaj je v videu. Na primer, če snemate na stojalu, kjer je kamera popolnoma mirna in se ozadje ne spreminja veliko. To je notranje ozadje. Potem morda ne boste potrebovali tako visoke nastavitve megabitov na sekundo, da bi dobili dostojno kakovost. Medtem ko bo recimo snemanje, ko držite svoj iPhone v premikajočem se avtomobilu, zahtevalo veliko sprememb na vsakem kadru in verjetno boste potrebovali višji megabit na sekundo, da boste imeli dostojno kakovost tega videoposnetka. Zato izvozite na nekaj različnih načinov. Če je vaš videoposnetek dolg, razmislite o ustvarjanju drugega projekta in v njem morda le en ali dva kratka posnetka. Morda deset sekund dolg kot vaš vzorec in poskusite izvoziti teh deset sekund v različnih nastavitvah kakovosti. Ko najdete tistega, ki deluje za vrsto posnetkov v vašem glavnem projektu, uporabite te iste nastavitve za ta velik projekt.
Zato upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-02-01 at 20.12.35 Large.jpeg
    Screenshot 2022-02-01 at 20.12.35 Large.jpeg
    150,6 KB · Ogledi: 60

Podobne teme

  • Članek
Tudi v letošnjem naboru telefonov znamke Apple so štirje modeli, po dva različna v dveh velikostih, toda sam bi se odločal kvečjemu med...
Odgovori
0
Ogledi
185
  • Članek
Na Ministrstvu za pravosodje ZDA trdijo, da spletni velikan Google podjetjem, kot je Apple, plačuje 10 milijard dolarjev letno, da...
Odgovori
0
Ogledi
172
iPhone še naprej dobiva odlične dodatke in v tem videoposnetku z vami delim 10 najboljših dodatkov za iPhone 15 Pro Max, ki sem jih...
Odgovori
0
Ogledi
76
  • Članek
Programska ponudba Apple TV+ se zdi kot noro nihajoča ponudba z vzponi in padci. Toda dosedanji vzponi so res vrtoglavi. Režiserji, kot...
Odgovori
0
Ogledi
140
Oglejte si najboljše nove funkcije, ki jih lahko uporabljate po posodobitvi na macOS Sonoma. Na namizje lahko dodajate gradnike...
Odgovori
0
Ogledi
158

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu