Video Dodajte opombe svojim geslom na Macu in iPhonu

Gledate:
Video Dodajte opombe svojim geslom na Macu in iPhonu

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.Nova funkcija v macOS 12.3 in iOS/iPadOS 15.4 je možnost dodajanja opomb k vnosom gesel. To lahko uporabite za shranjevanje dodatnih informacij o računu ali za ustvarjanje varnih besedilnih opomb znotraj iCloud Keychain.

Vir: macmost.com (YouTube kanal)

Diskutirajte z odgovorom na to temo.

Prepis videoposnetka: Živjo, to je Gary z MacMost.com. Oglejmo si dodajanje opomb k vašim geslom v upravitelju gesel za Mac in iOS.
MacMost vam ponuja zahvaljujoč odlični skupini več kot 1000 podpornikov. Pojdite na MacMost.com/patreon. Tam si lahko preberete več o kampanji Patreon. Pridružite se nam in pridobite ekskluzivne vsebine in tečajne popuste.
Nova funkcija v macOS 12.3 ter iOS in iPad OS 15.4 je torej možnost dodajanja opomb k vnosom gesel v sistemskem upravitelju gesel. Zdaj lahko dostopate do upravitelja gesel na dveh mestih. Eden od njih je, da greste v Sistemske nastavitve in nato na Gesla. Nato lahko preverite pristnost in tukaj na levi boste videli svoja gesla. Enako lahko storite v Safariju, tako da odprete Safari Preferences in nato Passwords in nato Authenticate in dobite enak seznam gesel. Samo dva različna načina za dostop do iste stvari.
Zdaj na nobeni lokaciji, ko tukaj izberete geslo, ne boste takoj videli nobenega znaka, da lahko dodate opombe. Če pa uredite, boste videli, da je tukaj novo polje Opombe. Dodate lahko več vrstic besedila. To bi lahko bilo koristno za dodajanje dodatnih informacij o lokaciji ali ID-ju. Tako bodo na primer nekatera spletna mesta morda potrebovala dodatno številko PIN za dostop do nekaterih informacij na spletnem mestu. To lahko vnesete v Notes. Drugi vas lahko prosijo, da preverite svojo identiteto na več načinov. Kot morda odgovori na varnostna vprašanja in jih lahko zapišete tukaj v opombe. Še več pa ima morda druge stvari, ki jih morda potrebujete. Nekateri lahko na primer uporabljajo posebne načine za pridobitev dvofaktorske avtentikacije, kot je posebna aplikacija. Tam lahko vstavite opombo, ki vas opomni, kje dobiti to dvofaktorsko kodo.
V drugih primerih boste morda želeli preprosto vključiti informacije o spletnem mestu ali računu. Če na primer ni očitno, čemu je namenjeno spletno mesto, morda gre za napravo, ki ste jo kupili, in ime spletnega mesta ni isto kot naprava, bi lahko leta pozneje, ko brskate po svojih geslih, tukaj vpisali opombo. , se lahko spomnite, o čem govori ta stran. Če pa imate več ID-jev za isto spletno mesto, lahko tukaj postavite opombo, ki pojasnjuje, zakaj imate ta dodatni ID in kaj je njegov namen.
Karkoli vnesete tukaj, bo šifrirano tako kot geslo. Torej bo varno. Ko pogledate vnos gesla tukaj, boste zdaj videli opombo in lahko celo izberete in kopirate podatke kar tukaj, ne da bi morali iti v Uredi.
Zdaj, seveda, zahvaljujoč iCloud Keychain, lahko do tega dostopate na iPadu ali iPhoneu, če uporabljate isti Apple ID. Tako lahko odprete nastavitve tukaj na iPhoneu in se nato spustite do Gesla in od tam lahko pogledate vnos in tukaj lahko vidite svojo varno opombo. Tu ga lahko urejate tako enostavno na iPhone ali iPadu kot na Macu.
Vem, da bodo nekateri ljudje to želeli uporabiti za zaščito informacij, ki niso povezane z računom spletnega mesta. Za to ga lahko uporabite. Toda upravitelj gesel res ni nastavljen za to. Ko želite dodati nov vnos, morate vnesti uporabniško ime in geslo spletnega mesta. Lahko pa se samo ponarediš. Na primer, morda si omislite kakšen identifikator, kot je SecureNote.com, ki ga boste uporabili za tovrstne stvari. Nato za uporabniško ime lahko določite takšno vrsto beležke, saj veste, da jo boste videli tukaj na seznamu. Za geslo lahko vnesete samo primarni podatek o varni beležki ali samo pomišljaj ali kaj podobnega. Potem, ko ga dodate, lahko zdaj uredite in vnesete karkoli želite tukaj v opombe in to shranite. Če uporabljate isto domeno za vsako od teh, bodo vse vaše varne opombe na istem mestu na seznamu. Ni idealno in upam, da nam bo Apple kdaj v prihodnosti omogočil, da sem dodamo vnose, ki imajo samo ime in jim ni treba imeti spletnega mesta, ID-ja in gesla. Potem lahko kar najbolje izkoristimo to funkcijo Notes. Toda do takrat to deluje v redu. Seveda lahko te opombe najdete tudi na vašem iPhone in iPad.
Upam, da se vam je to zdelo koristno. Hvala za ogled.
 

Priponke

  • Screenshot 2022-03-17 at 21.04.22 Large.jpeg
    Screenshot 2022-03-17 at 21.04.22 Large.jpeg
    135,3 KB · Ogledi: 135

Podobne teme

  • Članek
Naše pametne naprave lahko poznajo lokacijo precej dobro, četudi še niso uspele dobiti signalov GPS ali pa smo v zaprtih prostorih...
Odgovori
0
Ogledi
15
Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Odgovori
0
Ogledi
162
Vir: macmost.com (YouTube kanal) Diskutirajte z odgovorom na to temo.
Odgovori
0
Ogledi
132
Ko začnete pohod, v aplikaciji Kompas vklopite možnost Backtrack in ura Apple Watch bo spremljala vašo pot. Če se izgubite, lahko...
Odgovori
0
Ogledi
164
Na vašem iPhone 12 Pro ali iPhone 13 Pro lahko uporabite aplikacijo Measure za merjenje približne višine nekoga, ko je v iskalu. Vir...
Odgovori
0
Ogledi
149

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Za odstranitev oglasov se prijavite v forum.

Nazaj
Na vrhu